במקרה יש לי משפחה בקייב, כך שאני יודע שמ 2014 הם אכן יודעים שרוסיה תנסה לכבוש את אוקראינה. הם לא יודעו את התאריך המדויק ואם היא תעשה את זה מדינית(מהפכה או שוחד של השלטון) או צבאית, אבל הם ידעו שזה יקרה.
מדיני שונה מפלישה. הבנתי שהולכת להיות פלישה ברגע שארה"ב הזהירה את כל העולם, וטוב שהצבא האוקראיני התכונן, אבל מימוש הפוטנציאל בפלישה היה לוט בערפל הרבה שנים.
הרבה לפני, כבר אחרי ה 7 באוקטובר היה, לפחות לי, ברור שתהיה מערכה מול אירן ואני מכיר אנשים שעזבו את הארץ בגלל זה. לא ידעתי כמה זמן ואיזה אורך ומי יתחיל, הם או אנחנו, אבל כן זה היה ברור. למען האמת אני ציפתי להתקפה באירן עוד מ 2007 אחרי שאולמרט תקף את הכור בסוריה, היה ברור שאם תוקפים בסוריה, ישראל תצטרך גם להגיע לאירן (הכור בסוריה היה במימון אירני), רק הדחיינות של ביבי הייתה "הפתעה" בכל הסיפור.
שוב, אתה צופה הרבה תרחישים, אבל מתקשה להבדיל בין פוטנציאל לבין מימוש. עם יד על הלב, בכמה תרחישים התבדית? כמה תרחישים קרו איך שחשבת?
חשבת שחזבאללה לא יפלשו ב7? חשבת שנסראללה יושמד? חשבת שיתקפו בקטאר? חשבת שיעשו 2 מבצעים ממושכים בלב איראן?
מבט לאחור הוא תמיד 6/6, זה שהמדינה התכוננה לתקיפה זה לא סוד, אבל כלל לא היו לנו היכולות, שנים, עד שהגיע החמקן.
השאלה - מתי התחזית הפכה למימוש. מתי ה"ישראל צריכה להשמיד את הגרעין" הפך ל"ישראל מפעילה מטסים בשמי איראן".
עבור אף אחד, ברור שלא, כמו שציינתי, יש אופטמיים/מטומטמים גם בעם היהודי(והיו גם סתם חסרי אמצעים) או כפי שאמר בילי ויילדר(עוד אחד שברח מהנאצים):
"The optimists died in the gas chambers, and the pessimists have pools in Beverly Hills".
זה פשוט לא נכון. אתה לוקה חמור בפסימיזם, אבל הפסימיזם שלך לא התממש. פסימיזם היא מחלה חמורה בדיוק כמו אופטימיזם, מניה ודיפרסיה.
אשמח לשמוע מה הפסימיזם שלך מנבא לנו, ומה אתה עושה לגביו, אבל לגבי בילי וויילדר, זאת גם חוכמה בדיעבד - יש מי שברח לקנדה, יש לרוסיה, ארה"ב, ישראל - אי אפשר לדעת.
תבין, יש המון יהודים דרום אמריקאים כי ארגנטינה הייתה עשירה ביותר בעבר, אבל בסוף נפלה. להסתכל על אלה שהימרו והצליחו, ולהתעלם מאלה שהימרו ונכשלו, זה הטיית אישור.
אם הייתה מבין משהו בדמוגרפיה וסטטיסטיקה, הייתה מבין שאתה בעצם חיזקת את מה שאני אומר (חוץ מהטעות שלך שבבחירות של 2022 הם היו 1.3 מליון חרדים).
צר לי ידידי, לפי חישוב של שני שליש מ1.3 מיליון, במגזר שאומר שזו מצווה אלוהית להצביע למפלגותיו, יש פה פוטנציאל של 800K+, לא היינו צריכים לראות פחות מ-300K.
מובן שלא כולם מצביעים, אבל חישוב המנדטים כבר לוקח את זה בחשבון, וזו כאמור חברה שממש מעודדים להצביע, אפילו גופות.
כך שברור איך הכל נראה לך הפתעה מהר מהר. בשביל מאות אלפי ישראלים שרצו בזמן המהפכה המשפטית להוציא דרכונים זרים או שעזבו(חלק עשו זאת הרבה לפני), ועוד רבים שהוציאו את הכספים שלהם מהארץ, כולל כאן בפורום, זאת לא הפתעה. ברור שהתהליך יקרה, רק המתי לא ידוע. יש גם כאלה אופטימיים, שחושבים שהחרדים ישתנו, שיבוא שילטון ליבראלי שישנה סדרי עולם וכו'. אבל כל אחד, שהשקיע קצת מחשבה, לא יכול לטעון שהכל מהר מהר ושהמעבר לשלטון דתי לאומי ולא ליבראלי הוא לא רק עניין של זמן.
יש פה הרבה פסימיזם, נתונים שלא מבוססים על שום דבר, ורעל, אבל בעיקר, זה לא קשור בכלל לטענה של החרדים, שאותה לא הצלחת לסתור.
אני מבין שאתה באיזשהו מצב, מנסה להוכיח למה הכל פה הולך לתהום, אולי אני אפילו מסכים - הנקודה היא שאתה לא עונה על טענות, אתה מתפזר.
*יכולת.
לא הסברת עבור איזה מדינה הקולוניאליסטים המוסלמים באירופה עובדים? למצרים הלאומנית, לסעודיה הסונית, לאירן שיעית הלא ערבית? איפה מדינת האם?
איזו שאלה? תלוי בשיוך הפוליטי שלהם. מאמין שהרוב דוגלים באחים המוסלמים, אז כנראה קטאר. וזה לא שלאיראן הפריע שערבים סונים יקיזו עבורה דם.
במובן הרחב יותר - בשביל האומה האסלאמית. כמו שהמערב מאמין בערכים מסויימים X,Y,Z, אותו כנ"ל האסלאם. והמוסלמים פועלים כדי לקדם את הערכים האלה, באופן לא מודע.
מי שבסוף ישלוט בעולם המוסלמי, יגרוף את כל הקופה, אבל הערכים הקולוניאליסטיים הם baked in בתרבות, והם משרתים כל מעצמה אסלאמית עתידית.
פששש, ממש תורת הקוונטים. רק שכמובן אנשים הם יצורים ביולוגים, לא קווונטים, הם או חיים או מתים והם לא מתפצלים. ברמת הסתברותית, חצי חי וחצי מת או לגמרי חי או לגמרי מת, הם היינו הך, אז גם אם אנשים הם רק מספרים (או חלקיקים קוונטים) זה חסר חשיבות.
אתה חושב כמו אדם בודד מערבי אינדיבידואליסט, אבל לא מבין שאתה חלק מקולקטיב. זה לא רק "העם היהודי", זו כל תנועת לאומיות. אם האוקראינים היו חושבים כמוך, אוי ואבוי.
זאת אומרת, ברגע שאתה מפסיק לחיות, הכל נעלם. אבל מה לעשות ש
אתה לא מרכז היקום? מה לעשות שעובדתית יהודים בשואה חילקו את המשפחה, וחלק שרדו והולידו אותך?
הגישה שלך מובילה לאבדון, כי למה לי לסבול במלחמה, כדי שבעתיד יהיה יותר טוב לתושבי הארץ הזו? אם כולם היו כמוך, היינו נכחדים.
אני בסך הכל גם מבין למה. תהליך החיברות של אוכלוסיות מסויימות במדינת היהודים ובקולקטיב הזה, לא ממש הצליח, בוא נאמר. אבל צריך להבין שלושה דברים -
א. הרוב אינם כמוך, תמונת מראה לכך שלא השתלבת, ב. יש תהליך איזון טבעי, רגרסיה לממוצע - מי שלא שייך, הראשון שעוזב. ג. בעברית: "ותקיא הארץ אתכם" - מי שלא שייך לה.
זאת אומרת, רוב תושבי ישראל, מאמינים שהם חלק ממשהו גדול, ומרגישים אליו שייכות, ולכן מוכנים לשלם מחיר. ואני בכלל לא מדבר על חרדים.
והמזל של האוקראינים, שהם הצליחו לנקות את עצמם משטיפת המוח הסובייטית של 90 שנה, ובמקום להפוך ציניים כלפי כל קולקטיב, להתאחד סביב הקולקטיב האמיתי שלהם.