אירופה לא התדרדרה ביום אחד, גלי אנטישמיות שטפו אותה כבר עשורים לפני ובגלל זה היו גלי הגירה גדולים לארץ (וארה"ב) עוד הרבה לפני שהיטלר עלה לשלטון. בפולין לצורך העניין היו פוגרומים ביהודים ואנטישמיות הרבה לפני שגרמניה כבשו אותם.
לא ממש. אירופה תמיד הייתה אנטישמית מפעם לפעם, המשבר בין המלחמות תרם מאוד, סתם כי כשאין כסף מאשימים מישהו אחר.
אבל ההשמדה כהשמדה, באה בבום -
עליית הנאצים לשלטון, תהליך של שנים בודדות. (אני מסתכל על ממתי שהם היו קוריוז ועד מתי שהם אחזו במושכות, לא מתי שהם הוקמו).
העברת חוקי גזע שמנעו מיהודים העסקה, שנים בודדות (שוב, לא מדבר על "אווירה", מדבר מתי התחילו לחוקק עד מתי שפוטרו).
כיבוש פולין והכנסה לגטאות, עניין של חודשים (הפולנים לא חשבו שיפלשו ביום אחד ובכמה חודשים ירכזו יהודים).
תחילת ההשמדה המאורגנת, עניין של שנים בודדות מאז ועידת ואנזה (בין בורות ההריגה עד אחרון תאי הגזים יש בקושי 4 שנים).
כיבוש הונגריה והשמדת יהדותה, עניין של חודשים (שוב, מהרגע שלא חשבו שיפלשו, או לפחות לא היו בטוחים, עד השמדה - פחות משנה).
במילים אחרות - אני אומר שברגע שזה מתחיל, זה יכול להסלים מאוד מהר.
במילים אחרות, כמו שהיום מרגישים גלי אנטישמיות ושנאת זרים, כמו שהרגישו לפני שנות ה40, כשזה מדרדר זה מדרדר מהר.
לצורך העניין, ההשוואה הרלוונטית לארץ היא "תמיד ערבים רצחו יהודים, השביעי באוקטובר זה תהליך ארוך שצפוי היה שיגיע".
במקרו זה נכון, במיקרו זאת לא ההשוואה שלי - אף אחד לא ידע שהפוגרום הזה באוקטובר יגיע, בדיוק כמו שיהודי פולין ב1939 לא ידעו איזה פוגרום מצפה להם.
לא הבנתי עבור מי אתה צריך לשרוד (כעם)? זו משימה?
לא הבנת את הציטוט. א., כן, בהחלט, זו המשימה, לשרוד. זה עניין אבולוציוני פשוט כשאתה נתון למתקפה - לא כולם ישרדו, איך תדאג שחלק כן?
ב., הכוונה הייתה שהאמירה שלו "אנחנו לא ביצים, אנחנו כמשפחה ביצה אחת" זו אמירה מנותקת מהמציאות. בשואה, במודע, משפחות גרעיניות חילקו את הביצים כדי שחלק ישרדו.
מה ההבדל בין הגטאות של האסלם לגטאות של החרדים? אם כבר, הילדים בגטאות של האסלם מחוייבים ללמוד תרבות מערבית חילונית כך שהסבירות שלהם להטמע בטווח הרחוק הרבה יותר גבוה.
ההבדל הוא שהאסלאם קולוניאליסטי מטבעו. ההבדל הוא שמחוץ לגטאות החרדים נמצאים אנשים מבני עמם, בעוד מחוץ לגטאות האסלאם יש זרים שצריך לכבוש או להשמיד.
המציאות מראה שיש זרימה של חרדים החוצה, ושל יהודים פנימה, זה עם אחד. כמובן שיש מוסלמים שנטמעים, אבל זרימת המוסלמים מהירה מכדי לאפשר היטמעות של כולם.
אנחנו לא באמת סלבס של שינאה גם אם אנחנו מאוד אוהבים לחשוב כך (isn't the Jewish people suffered enough). ב 8 באוקטובר מלבד איסלמיסטים ושמאל/ימניים מאוד קיצונים רוב העולם היה בעדנו, ברגע שאנחנו התחלנו להפציץ בלי הבחנה בין אזרחים למחבלים בעזה ,תוסיף ציטוטים של שרי ממשלה וחברי כנסת שלא היו מביישים את גבלס, אז ברור שהכוס התהפכה.
אנחנו בהחלט כן. למה אתה חושב שב8 באוקטובר היו בעדנו? שוב, כי אנחנו מוכרים בכל העולם - לשנאה ולפטישיזציה. אמרתי את זה, אני חושב שאתה יודע לקרוא.
האם אכפת לך מסבל תושבי אל פאשר? לא ממש, כי אתה לא מכיר אותם. אותנו מכירים כמעט כולם, ולכן אנחנו סלבס של שנאה או הערצה. אתה לא קורא ומגיב דברים לא קשורים.