• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האנומליה של השקל

• פותח הנושא פותח הנושא MMM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מתנצל אולי אני לא מבין את הנקודה שלך עדיין, אבל מה זה משנה לי שהתיק מחוץ לישראל עדיין קונה את אותה כמות של נכסים זרים? בסופו של דבר עבור אדם שמתנהל עם שקלים ומממש/מושך מהתיק, הוא חד משמעית הפסיד ריאלית. אני מפספס משהו?
אני לא חולק על כך שיש לך הפסד ריאלי, העניין הוא למה.

אתה חושב שזה בגלל החשיפה לדולר.
אני חושב שזה בגלל שכל המחירים בישראל התייקרו.

אנסה דוגמה אחרת. נניח שאתה מדבר עם תייר שבא לארץ. הוא יגיד לך "וואו, זה מטורף איך שכל המחירים עלו פה" כי הוא רגיל לחשוב בדולרים. הוא גם יסתכל על תיק ההשקעות שלך ויגיד "כל הכבוד, התיק עלה יפה".

האם ייתכן שדווקא נקודת ההשקפה של התייר היא הנכונה יותר?

מה ש @היום מתה אמא כתב- זה ממש לא היה בום פתאומי. אכן התרגלו לדברים ונירמלו אותם, כמו שעושים גם בימינו.
כמו שאמרתי, אני מסתכל על ההסלמה המהירה, לא על האווירה הכללית. עכשיו יש אווירה כללית כמו שהיה באירופה במאה הקודמת, אבל ההסלמה הגדולה עוד לא באה.
והיא יכולה לבוא בבום, כמו שאמרתי -
עליית הנאצים לשלטון, תהליך של שנים בודדות. (אני מסתכל על ממתי שהם היו קוריוז ועד מתי שהם אחזו במושכות, לא מתי שהם הוקמו).
העברת חוקי גזע שמנעו מיהודים העסקה, שנים בודדות (שוב, לא מדבר על "אווירה", מדבר מתי התחילו לחוקק עד מתי שפוטרו).
כיבוש פולין והכנסה לגטאות, עניין של חודשים (הפולנים לא חשבו שיפלשו ביום אחד ובכמה חודשים ירכזו יהודים).
תחילת ההשמדה המאורגנת, עניין של שנים בודדות מאז ועידת ואנזה (בין בורות ההריגה עד אחרון תאי הגזים יש בקושי 4 שנים).
כיבוש הונגריה והשמדת יהדותה, עניין של חודשים (שוב, מהרגע שלא חשבו שיפלשו, או לפחות לא היו בטוחים, עד השמדה - פחות משנה).
כלומר, לפי התזה שלך- יש משבר, מאשימים את המיעוט המצליח.
לא בהכרח. פשוט מאשימים את הזר, בין אם הוא לוקח את עבודות שטיפת הכלים ובין אם את עבודות ניהול ההון. אבל כן, הזהות לא משנה, מלבד שהוא זר וגודל ומאיים
השמידו אינדיאנים. היה משהו עם שחורים. והיה את הסיפור עם יפנים במלחמת העולם השניה. הטענה שלי היא לא שהם אנשים טובים יותר, אלא שהגיוון התרבותי הגדול והגדל שאני לא חושב שיש לו תקדים בתולדות האנושות הוא יתרון גדול למהגרים על פני שבט דומיננטי שיכול להתהפך עליך.
להשמיד בכוונה הם לא השמידו. אינדיאנים השמידו במלחמה, במחלות או במדיניות, לא בהרג שיטתי. שחורים שעבדו, לא השמידו. יפנים, כלאו כי פחדו ממשת"פים. מסכים לגבי הגיוון.
אז אני מנסה לא להגיע למצב הזה. ואני מתרשם שילדי מוגנים כאן יותר מאשר בישראל. כמובן שאולי אני טועה.

לגבי אירופה, מוסלמים וחרדים, יש ציטוט יפה של מילטון פרידמן השם יקום דמו, ״אתה יכול לקיים מדינת רווחה, ואתה יכול לנהל מדיניות הגירה ליברלית, אבל לא את שניהם ביחד״. אירופה חשבה שהיא יכולה, אבל הוא היה יהודי חכם. חרדים בישראל באותה קבוצה מחשבתית. אצלנו סגרו עכשיו גבולות על הרבה פחות ממה שהולך באירופה. ובצדק סגרו.
אני מדבר בעיקר על אירופה, ולא רק בגלל שאמריקה מדינת מהגרים, אלא גם בגלל היסטוריה של יהודים שם (באירופה זה לא עזר, אבל זה מוסיף). בנוסף, זו מדינת מהגרים חכמה.
היא אוהבת עצמה וצעירה, היא לא מסואבת ומלאה רגשות אשם כמו השכנים שלכם מצפון או ממזרח לאוקייאנוס.
אנחנו בני אדם כמו כולם. גם אם נקבל שיש הבדלים בין עמים, שאני מוכן לקבל, המחשבה שאנחנו מיוחדים, יותר טובים, העם הנבחר, מה שתרצה, היא אחת המקורות הגדולים של הצרות
כאמור, כל זה מתגמד לקראת הגורם מספר אחת - אנחנו מחולקים למיעוטים בתוך רוב, בגולה. וקל לשנוא מיעוט זר. זה שאנחנו מוצלחים, לא עוזר, אבל גם יוונים בטורקיה שנאו.

כי כאן אין ציבור מוסלמי, ציבור חרדי, ציבור משיחי וציבור נודר דוקר.
בתור חילוני ישראלי אין סיכוי לחיות כאן.
רק השבוע נכנסו חיילים לכלא בגלל פגיעה בדת..והם מבלבלים לך בשכל "אבל באירופה וארה"ב"
להזכירך יש עשרות אלפי משתמטים לא בכלא.
כמו שהשקל עולה ככה הוא גם יירד וזה יהיה חזק.
יש פה rant, לא שום דבר מעבר. התחזית שבסוף היא משאלת לב מלאה ברצון הרס עצמי. אני כמובן גם מצפה לירידת השקל, אבל רק כי תמיד יש תיקון, לא כי זה עושה לי נעים בלב.

אתה חושב שזה בגלל החשיפה לדולר.
אני חושב שזה בגלל שכל המחירים בישראל התייקרו.
אם הבנתי אותך נכון, לפי הדוגמה שלך המחירים בישראל עלו ב20% בשנה (בגלל שער המט"ח)? איך אתה מכמת כזה דבר? או לחילופין, אם השקל (או נניח אירו אם אנחנו מדמיינים מצב של מדינה לא מושחתת מהיסוד) יורד ב20% מול הדולר האם זה אומר שהמחירים ירדו גם כן בסדר גודל הזה? מה גורם לך לחשוב שזה לא המטבע?

נערך לאחרונה ב:
לפי הדוגמה שלך המחירים בישראל עלו ב20% בשנה (בגלל שער הטח״ח)? איך אתה מכמת כזה דבר?
אתה שואל את התייר, וזה בדיוק מה שהוא אומר לך.

בכל אופן הנקודה שלי היא שאין תשובה אחת נכונה, זה עניין של נקודת השקפה.

ונקודה נוספת היא שבכל מקרה אין ממש מה לעשות בעניין. אתה יכול לקנות נייר מגודר מט"ח אבל זה יוצר סיכון חדש.

יש כאלה שאומרים "אז נקנה מניות ישראליות בשקלים" אבל גם זה שגוי. תחשוב על מניית טבע למשל. אין חשיבות למטבע שבו אתה קונה מניה.

מתנצל אולי אני לא מבין את הנקודה שלך עדיין, אבל מה זה משנה לי שהתיק מחוץ לישראל עדיין קונה את אותה כמות של נכסים זרים? בסופו של דבר עבור אדם שמתנהל עם שקלים ומממש/מושך מהתיק, הוא חד משמעית הפסיד ריאלית. אני מפספס משהו?

לא יודע, תלוי מתי קנינו כל דבר (סכום מלא מראש או DCA). אפשר להסכים שזו דווקא כן בעיה שיש התחזקות מטבע של 20% בשנה שאוכלת את כלל הרווחים מעשר השנים האחרונות במכה? הרי אחוזים מכפילים, ולא מחברים, לא? זה לא שפשוט עושים 239% רווח פחות 22% הפסד מהתחזקות השקל
בגדול אני מסכים איתך, רק אני אתן לך נקודת ראות אחרת.

כמעט כל מה שאתה צורך הוא נגזרת מהדולר(או מטבע זר אחר). יש שני דברים שאינם כאלה וזה עבודה (עברית) ומיסים קבועים, כמו ארנונה. כל שאר הדברים הם בכל מקרה נגזרת דולרית. האנרגיה מתומכרת בדולרים, חומרי הגלם, מכונות וציוד לתעשיה, מוצרי חשמל וכמובן כל העובדים הזרים כל אלה בסופו של דבר הם נגזרת דולרית.

אם עיקר ההוצאות שלך הם על מוצרי עתירי עבודה עברית, כמו מסעדה לצורך הדוגמה, בה העבודה והארנונה הם עיקר העלויות, אז כן תהיה השפעה גדולה בחשיפה בין שקל לדולר. אם עיקר ההוצאות שלך הם מוצרים עתירי אנרגיה או עבודה זרה(מוצרים מיובאים או עבודה זרה בארץ), אז התמקדות בשקל מעמידה אותך בסיכון מאוד גבוה.

מאחר ורוב האנשים עיקר ההכנסות שלהם שיקליות (משכורת) וההוצאות הם בעיקר דולריות (מוצרים מיובאים, מבוססי חומרי גלם ועבודה זרה), חשיפה לשקל גם בהשקעות תסכן אותך הרבה יותר.

נערך לאחרונה ב:
לא ממש. אירופה תמיד הייתה אנטישמית מפעם לפעם, המשבר בין המלחמות תרם מאוד, סתם כי כשאין כסף מאשימים מישהו אחר
להגיד שאירופה הייתה אנטישמית מפעם לפעם זה כמו להגיד שאירופה הייתה נאצית רק פעם אחת. בתחילת המאה העשרים עוד לפני עליית הנאצים קרוב ל 100 אלף יהודים נרצחו בפוגרומים בעיקר במזרח אירופה לפי הערכות (אין רישומים מסודרים ברוב המדינות על גודל האוכלוסיה). יהודי פולין לא היו צריכים את הנאצים כדי לדעת את מצבם הרעועה.
אבל ההשמדה כהשמדה, באה בבום
עוד אמירה חסרת תוכן, לרוב היהודים שחיו תחת המשטר הנאצי ההשמדה באה כבר אחרי שהם היו במקלחות.
עליית הנאצים לשלטון, תהליך של שנים בודדות. (אני מסתכל על ממתי שהם היו קוריוז ועד מתי שהם אחזו במושכות, לא מתי שהם הוקמו).
העברת חוקי גזע שמנעו מיהודים העסקה, שנים בודדות (שוב, לא מדבר על "אווירה", מדבר מתי התחילו לחוקק עד מתי שפוטרו).
כיבוש פולין והכנסה לגטאות, עניין של חודשים (הפולנים לא חשבו שיפלשו ביום אחד ובכמה חודשים ירכזו יהודים).
תחילת ההשמדה המאורגנת, עניין של שנים בודדות מאז ועידת ואנזה (בין בורות ההריגה עד אחרון תאי הגזים יש בקושי 4 שנים).
כיבוש הונגריה והשמדת יהדותה, עניין של חודשים (שוב, מהרגע שלא חשבו שיפלשו, או לפחות לא היו בטוחים, עד השמדה - פחות משנה).
הנאצים הופכים ללא קוריוז כבר בבחירות של 1930 אז הם הופכים למפלגה השניה בגדולה בפרלמנט ולמען האמת כבר בבחירות של מאי 1924 מקבלות המפלגת העם הלאומית הגרמנית, מפלגה אנטישמית בסגנון זהה למפלגה הנאצית שרבים מחבריה אחרי זה עורקים למפלגה הנאצית, ביחד עם המפלגה הנאצית יותר מ 25% מהמושבים בפרלמנט וזה כשעוד עשורים לפני זה מתחילים להתפרסם מאמרים אנטישמיים בגרמניה וביהדות גרמניה מתחילים להתפרסם מאמרים מהסכנה של האנטישמיות הגרמנית בכך שהיא מסוכנת מהאנטישמיות המזרח האירופית כי היא מאורגנת. כך שמדובר על יותר מעשור, לא בום.

הרבה יהודים עוזבים את מזרח אירופה הרבה לפני עליית הנאצים, אני חצי חי בגלל משפחה מורחבת שעשתה זאת לישראל, לא מתוך ציונות כי אם מתוך הבנת הסיטואציה, סביר להניח שרבים לא עושים את זה כי החיים בארץ ישראל לא כאלו להיט ולמדינות אחרות היה קשה להגר, מי שיכל היגר לרוב לארה"ב. יהדות גרמניה מתחילה להגר רק אחרי עליית הנאצים כי האופציות לא כאלה אטרקטיביות והחיים בגרמניה היו נוחים מאוד. בדיוק כמו שתשאל למה יהודים חילונים-ליברלים לא בורחים כבר עכשיו מישראל למרות שיש את כל הסימנים של התדרדרות ישראל למדינה לאומנית דתית.
לא הבנת את הציטוט. א., כן, בהחלט, זו המשימה, לשרוד. זה עניין אבולוציוני פשוט כשאתה נתון למתקפה - לא כולם ישרדו, איך תדאג שחלק כן?
ב., הכוונה הייתה שהאמירה שלו "אנחנו לא ביצים, אנחנו כמשפחה ביצה אחת" זו אמירה מנותקת מהמציאות. בשואה, במודע, משפחות גרעיניות חילקו את הביצים כדי שחלק ישרדו.
בפוגרומים יהודים (חרדים/דתיים) לא פעם בחרו להתפלל לאלוהים, במקום לברוח ליערות , גם כשהתבשרו שהקזאקים בדרך, ונהרגו, זה שאנשים עושים פעולות חסרות הגיון לא מצדיק אותם, אבולוציוני או לא.התפתחות אנושית היא היכולת להתגבר על פעולות אבולציוניות חסרות ערך.

ההבדל הוא שהאסלאם קולוניאליסטי מטבעו. ההבדל הוא שמחוץ לגטאות החרדים נמצאים אנשים מבני עמם, בעוד מחוץ לגטאות האסלאם יש זרים שצריך לכבוש או להשמיד.
רצוי ללמוד שאסלאם לא יכול להיות קולוניאליסט, כי קולוניה הוא שטח של מדינת אם, אני מנחש שאתה מתכוון לדת מסיונרית וזה כבר נכון,רק שגם החרדים הם דת מסיונרית, רק שהיא לא פונה לכלל האנשים בעולם אלא רק ליהודים בעולם, כך שאין הבדל בין השתיים כי ישראל מלאה ביהודים חילונים שהם יעד המסיונריות החרדית (ראה ערך הרב יצחק פנגר ודומיו).

אין בעיה אירופית של אירופים שמתאסלמים כך שהמסיונריות האסלמיסטית חסרת חשיבות, סביר להניח שיש יותר מוסלמים שמתחלנים באירופה אבל לא בדקתי.
המציאות מראה שיש זרימה של חרדים החוצה, ושל יהודים פנימה, זה עם אחד. כמובן שיש מוסלמים שנטמעים, אבל זרימת המוסלמים מהירה מכדי לאפשר היטמעות של כולם.
המציאות הרבה יותר ברורה ומדידה. מאז הקמת המדינה החרדים מכפילים את חלקם באוכלוסיה בכל דור. זה אומר שבעוד 50 שנה מדינת ישראל הם יהיו כמעט 50% מהאוכלוסיה, דת לא ליברלית ולא דמוקרטית חוץ מהעובדה שהיא מנצלת את הדמוקרטיה לצרכיה.

נערך לאחרונה ב:
להגיד שאירופה הייתה אנטישמית מפעם לפעם זה כמו להגיד שאירופה הייתה נאצית רק פעם אחת. בתחילת המאה העשרים עוד לפני עליית הנאצים קרוב ל 100 אלף יהודים נרצחו בפוגרומים בעיקר במזרח אירופה לפי הערכות (אין רישומים מסודרים ברוב המדינות על גודל האוכלוסיה). יהודי פולין לא היו צריכים את הנאצים כדי לדעת את מצבם הרעועה.
נו ובאינקוויזציה לא מתו? מסעות הצלב? לא גורשו מאות פעמים קודם? רק הטכנולוגיה השתפרה. אירופה הייתה אנטישמית, לפעמים יותר, לפעמים פחות, ולא היה שום חידוש ב1922.
החידוש שהגיע, בתחילת שנות ה40, הוא ההשמדה המכוונת והממוכנת, וזה היה קפיצה נחשונית שקרתה תוך פחות מחצי עשור.
הנאצים הופכים ללא קוריוז כבר בבחירות של 1930 אז הם הופכים למפלגה השניה בגדולה בפרלמנט
אתה מודע לזה שבין 1930 ל-1933 יש רק שלוש שנים, או שצריך מחשבון בשביל זה?
עוד אמירה חסרת תוכן, לרוב היהודים שחיו תחת המשטר הנאצי ההשמדה באה כבר אחרי שהם היו במקלחות.
שוב, אתה לא קורא ומפה הבעיות שלך בהבנת הנקרא - תוך כחמש שנים מההפסד הנאצי ב1930, יהודים כבר גורשו ממקומות עבודה. ההשמדה באה בבום.
תוך חודשים בודדים מפלישת הגרמנים לפולין, יהודי פולין הושמו בגטאות. ליל הבדולח אמנם היה שנה קודם (שנה שלמה!), אבל זה היה בגרמניה, מדינה אחרת, לא בפולין.
אותו כנ"ל ליהודי הונגריה, כפי שכבר פירטתי, חבל לפרט שוב מה שאתה לא טורח לקרוא.
ולמען האמת כבר בבחירות של מאי 1924 מקבלות המפלגת העם הלאומית הגרמנית, מפלגה אנטישמית בסגנון זהה למפלגה הנאצית שרבים מחבריה אחרי זה עורקים למפלגה הנאצית, ביחד עם המפלגה הנאצית יותר מ 25% מהמושבים בפרלמנט וזה כשעוד עשורים לפני זה מתחילים להתפרסם מאמרים אנטישמיים בגרמניה וביהדות גרמניה מתחילים להתפרסם מאמרים מהסכנה של האנטישמיות הגרמנית בכך שהיא מסוכנת מהאנטישמיות המזרח האירופית כי היא מאורגנת. כך שמדובר על יותר מעשור, לא בום.
כן, הנאצים לא המציאו את האנטישמיות, "מפלגה אנטישמית בסגנון זהה למפלגה הנאצית" היו כמה וכמה לאורך השנים באירופה,
אבל התכלסיות - הסלמת המסה קריטית, קרתה מהר. יהודים היו רגילים ל"מאמרים אנטישמיים" כמו האוויר שנשמו. להיות מוכנסים לקרון בקר, להשמדה ממוספרת - אף אחד לא חשב.
אתה מתווכח עם איש קש שהמצאת - הטענה שלי היא שההשמדה הגיעה בבום, לא שלא היה גורמים מדאיגים קודם לכן, היטלר לא המציא את היודנהאס.
ברגע שדברים תופסים תאוצה - זה יכול להגיע מהר מאוד למחוזות בעייתיים, ואותו כנ"ל רלוונטי מאוד למוסלמי אירופה.
הרבה יהודים עוזבים את מזרח אירופה הרבה לפני עליית הנאצים, אני חצי חי בגלל משפחה מורחבת שעשתה זאת לישראל, לא מתוך ציונות כי אם מתוך הבנת הסיטואציה, סביר להניח שרבים לא עושים את זה כי החיים בארץ ישראל לא כאלו להיט ולמדינות אחרות היה קשה להגר, מי שיכל היגר לרוב לארה"ב. יהדות גרמניה מתחילה להגר רק אחרי עליית הנאצים כי האופציות לא כאלה אטרקטיביות והחיים בגרמניה היו נוחים מאוד. בדיוק כמו שתשאל למה יהודים חילונים-ליברלים לא בורחים כבר עכשיו מישראל למרות שיש את כל הסימנים של התדרדרות ישראל למדינה לאומנית דתית.
בהחלט, אני גם חצי חי בגלל משפחה אחת שראתה לאן הרוח נושבת (כמו היום), והחצי השני שניצל רק לאחר שshit has hit the fan (מה שעוד לא קרה היום, השמדה\גירוש).
יהדות גרמניה מתחילה להגר בדיוק כשshit hits the fan, לא השמדה, אלא סילוק מהיכולת להתפרנס ולהשתתף בחברה, מה שלא היה רלוונטי לרוב היהודים, שחיו מחוץ לגרמניה.

האווירה קיימת באירופה, כמו שהיא קיימת בישראל, כמו שהיא הייתה קיימת באירופה בשנות השלושים המוקדמות, אבל הדבר עצמו כלל לא התחיל.
לגבי מהגרים מוסלמים, אין השמדה, גירוש מחיי החברה והעסקים, אין גירוש החוצה, בקושי יש האטת כניסה שלהם. לגבי הארץ, אף אחד לא מצר צעדי חילונים בעבודה.
בפוגרומים יהודים (חרדים/דתיים) לא פעם בחרו להתפלל לאלוהים, במקום לברוח ליערות , גם כשהתבשרו שהקזאקים בדרך, ונהרגו, זה שאנשים עושים פעולות חסרות הגיון לא מצדיק אותם, אבולוציוני או לא.התפתחות אנושית היא היכולת להתגבר על פעולות אבולציוניות חסרות ערך.
לשלוח חצי מהמשפחה לרוסיה, כדי שימלטו מזרחה, זו פעולה חסרת הגיון אבולוציוני? אני מבין שאולי אני מדבר גבוה מדי, אבל איפה מה שכתבתי ואיפה מה שאתה כתבת?
בשואה, במודע, משפחות גרעיניות חילקו את הביצים כדי שחלק ישרדו.
לחלק את הביצים, זה לשלוח ילד אחד לארץ ישראל, את הבנות להשאיר בפולין, ובן אחר מזרחה לפולין. זאת הייתה הסיטואציה, כשעוד היה אפשר.
רצוי ללמוד שאסלאם לא יכול להיות קולוניאליסט, כי קולוניה הוא שטח של מדינת אם, אני מנחש שאתה מתכוון לדת מסיונרית וזה כבר נכון,רק שגם החרדים הם דת מסיונרית, רק שהיא לא פונה לכלל האנשים בעולם אלא רק ליהודים בעולם, כך שאין הבדל בין השתיים כי ישראל מלאה ביהודים חילונים שהם יעד המסיונריות החרדית (ראה ערך הרב יצחק פנגר ודומיו).
אסלאם ועוד איך קולוניאליסט, מדינת האם היא ערב, או כל מדינה אחרת שחותרת להגמוניה על האסלאם. פעם זה מצרים, פעם זה איראן, פעם זה סעודיה.
רק שגם החרדים הם דת מסיונרית, רק שהיא לא פונה לכלל האנשים בעולם אלא רק ליהודים בעולם, כך שאין הבדל בין השתיים
משפט חסר כל משמעות. "גם תנינים הם חיה, רק שהם לא יכולים לעוף כמו ציפורים, כך שאין הבדל בין השתיים".
ההבדל הנוסף בין חרדים למוסלמים - כמו שיש מיסיון חרדי, יש מיסיון חילוני. מפתה מאוד להתחלן. המיסיון האירופאי, פשוט לא חזק מספיק להשפיע על עשרות מיליוני מוסלמים בבום.
אין בעיה אירופית של אירופים שמתאסלמים כך שהמסיונריות האסלמיסטית חסרת חשיבות, סביר להניח שיש יותר מוסלמים שמתחלנים באירופה אבל לא בדקתי.
א. בהחלט יש, ב. אתה מודע לזה שמדינות יכולות לשנות את האופי שלהן? ביד אחת אתה אומר "ישראל הופכת ללאומנית", ביד השנייה "אירופאים לא מתאסלמים אז הכל טוב".
המציאות הרבה יותר ברורה ומדידה. מאז הקמת המדינה החרדים מכפילים את חלקם באוכלוסיה בכל דור. זה אומר שבעוד 50 שנה מדינת ישראל הם יהיו כמעט 50% מהאוכלוסיה, דת לא ליברלית ולא דמוקרטית חוץ מהעובדה שהיא מנצלת את הדמוקרטיה לצרכיה.
אז תבדוק למה כוחן של המפלגות החרדיות לא גדל כמו שאמור היה, כמה המספר היה צריך להיות ללא יציאה החוצה מהמגזר החרדי,
ותבין שכמו שמדינת ישראל יכולה לשנות את פניה, ככה גם אירופה יכולה לשנות את פניה, וגם המגזר החרדי יכול לשנות את פניו - ללא קשר לכמה פורמלית "מוסלמים" או "חרדים".
אני לא אומר שאין מגמות, אני פשוט חושב שאתה לוקה בעיוורון - רק תרחיש הקיצון שאצלך בראש הוא האפשרי, וכשמעתיקים את זה החוצה, פתאום "זה לא אפשרי".

האווירה קיימת באירופה, כמו שהיא קיימת בישראל, כמו שהיא הייתה קיימת באירופה בשנות השלושים המוקדמות, אבל הדבר עצמו כלל לא התחיל
אם אתה מתכוון שהיה שלט בכניסה לגרמניה "ב 1941 נתחיל לחסל אותכם", אז זה לא קרה. אבל לא ככה נראית התדרדרות.

כשבסוף המאה ה 19 שטקר ומאר, אנשים בעלי שם בגרמניה מתחילים להפיץ תאוריות אנטישמיות, זו התדרדרות. יהודים גם מתחילים לדבר על זה.

כשב 1924 כשיותר מרבע מהפרלמנט הוא מפלגות אנטישמיות. זו עוד התדרדרות. ולא חשוב מאיזה מפלגה, כי אף אחד לא יכול להיות בטוח שמפלגת העם הלאומית לא הייתה מתדרדרת גם היא להשמדה. האידיאולגיות שלהם זהות, כאשר אחת פונה לאליטות והשניה למעמד הפועלים, בגלל זה יש מעבר של אנשים מאחת לשניה.

ב 1930 כשהיטלר זוכה להיות המפלגה השניה בגודלה, עוד אחת.

ב 1933 כשהוא מקבל את השלטון עוד אחת.

ב 1933 כשמתחילות פרעות עוד.

חוקי נירנברג מגיעים רק ב 1935.

יהודים יכלו להגר מגרמניה עד 1939, הרבה היגרו וחלק לא רצו כי עיקר ההגירה היה אפשרי למדינות מסוכנות (כמו ישראל) או מדינות נכשלות.

על כל אלה יש מאות התכתבויות בקהילות היהודיות שמבחינות בהתדרדרות הזאת. לא ב 1933 הרבה הרבה לפני.

פולין התכוננו לפלישה הגרמנית עוד מאמצע שנות ה 30 (צ'כיה גם מחזקת קו ביצורים מול גרמניה) , למרות הסכם אי לחימה, זה ממש לא הייתה הפתעה עבור אף אחד שגרמניה פלשה אליה והאנטישמיות חגגה בה עוד לפני כן, גם אם לא הייתה מאורגנת כמן של הגרמנים.

כך שלטעון שלא הייתה התדרדרות והכל היה היה ציקצק זו חוסר מודעות היסטורית או חוסר הבנה של איך נראית התדרדרות ועובדה שלאנשים היה זמן לעזוב ורבים עוזבים, לאחרים לא תמיד היה אמצעים וחלקם חשבו שעדיף ככה או שזה יסתדר.

לא במקרה בארצנו, לא חיכו למהפיכה משפטית כדי להצביע על התדרדרות ורבים ממליצים לדאוג שהכסף לא ישב בארץ, כי אחרי שמהפכה כזאת תעבור, אין בלמים למדינה שימנעו הלאמת כספים או למנוע העברתו לחו"ל.
יהדות גרמניה מתחילה להגר בדיוק כשshit hits the fan, לא השמדה, אלא סילוק מהיכולת להתפרנס ולהשתתף בחברה, מה שלא היה רלוונטי לרוב יהדות אירופה, שחיה מחוץ לגרמניה.
יהדות גרמניה מתחילה לברוח ברגע שמתחיל הפאשיזם, כלומר, אין אפשרות לשינוי שילטוני יותר, זה השינוי המשמעותי ביותר.לא בגלל שהם לא הרגישו התדרדרות, אלא כי הם היו אופטימים, תכונה יהודית ידועה.
אסלאם ועוד איך קולוניאליסט, מדינת האם היא ערב, או כל מדינה אחרת שחותרת להגמוניה על האסלאם. פעם זה מצרים, פעם זה איראן, פעם זה סעודיה.
אין כזה דבר מדינת ערב, אירן שיעית וסעודיה סונית (האוייבים של השיעים) ומצרים בכלל שלטון לאומני אז איך איסלמיסטי? אז עבור מי אותם איסלמיסטים עובדים? אתה בכלל לא מבין על מה אתה מדבר, העיקר לפלוט שטויות בלי שום הבנה בסיסית, כי ככה לימדו בשיעורי גיזענות, שכל הערבים אותו דבר, ועזוב שהאירנים בכלל לא ערבים.
לשלוח חצי מהמשפחה לרוסיה, כדי שימלטו מזרחה, זו פעולה חסרת הגיון אבולוציוני? אני מבין שאולי אני מדבר גבוה מדי, אבל איפה מה שכתבתי ואיפה מה שאתה כתבת?
אם אתה חושב שברוסיה בטוח יותר, כולם הולכים לרוסיה, מה זה לפזר ביצים מה החשיבות של זה? מה אתה קוקיה?
למה לא פשוט תאנוס מישהי והגנים שלך ימשיכו להתקיים, זה כבר הרבה יותר אבולוציוני.
ההבדל בין חרדים למוסלמים - כמו שיש מיסיון חרדי, יש מיסיון חילוני. מפתה מאוד להתחלן. המיסיון האירופאי, פשוט לא חזק מספיק להשפיע על עשרות מיליוני מוסלמים בבום.
גם החילוניות הישראלית.
אז תבדוק למה כוחם של המפלגות החרדיות לא גדל כמו שאמור היה, כמה המספר היה צריך להיות ללא יציאה החוצה מהמגזר החרדי,
ב 1996 יהדות התורה 4 מנדטים. ב 2022 7 מנדטים וזה כשבאמצע יש עליית יהודי רוסיה, החילונית ברובה המוחלט. ש"ס יותר בעייתית למדידה כי היא פונה גם לספרדים מסורתיים, פעם עם יותר הצלחה ופעם פחות.

נערך לאחרונה ב:
אפשר להסכים שזו דווקא כן בעיה שיש התחזקות מטבע של 20% בשנה
זאת התחזקות יוצאת דופן, אבל תראה פלאות - אם תיקח 5 שנים אחרונות הוא התחזק בפחות מ-9% כי בשנים קודמות להשנה היו גם ירידות של השקל.
אנשים אמורים לקנות מדד מנייתי רחב לתקופה ארוכה ולכן שנה כזאת או אחרת זה פחות חשוב. הראתי לך למעלה כמה התחזקות השקל זניחה מול התחזקות הסנופי.
אז נכון שכשחיים בישראל יש לנו שתי נקודות יחוס, המדד עצמו והשקל מול המט"ח, אבל הן לא זהות בעוצמת השינויים שלהן ולכן נקודת היחוס החשובה יותר היא המדד ולא השקל.

אם אתה מתכוון שהיה שלט בכניסה לגרמניה "ב 1941 נתחיל לחסל אותכם", אז זה לא קרה. אבל לא ככה נראית התדרדרות.

כשבסוף המאה ה 19 שטקר ומאר, אנשים בעלי שם בגרמניה מתחילים להפיץ תאוריות אנטישמיות, זו התדרדרות. יהודים גם מתחילים לדבר על זה.

כשב 1924 כשיותר מרבע מהפרלמנט הוא מפלגות אנטישמיות. זו עוד התדרדרות. ולא חשוב מאיזה מפלגה, כי אף אחד לא יכול להיות בטוח שמפלגת העם הלאומית לא הייתה מתדרדרת גם היא להשמדה. האידיאולגיות שלהם זהות, כאשר אחת פונה לאליטות והשניה למעמד הפועלים, בגלל זה יש מעבר של אנשים מאחת לשניה.

ב 1930 כשהיטלר זוכה להיות המפלגה השניה בגודלה, עוד אחת.

ב 1933 כשהוא מקבל את השלטון עוד אחת.

ב 1933 כשמתחילות פרעות עוד.

חוקי נירנברג מגיעים רק ב 1935.

יהודים יכלו להגר מגרמניה עד 1939, הרבה היגרו וחלק לא רצו כי עיקר ההגירה היה אפשרי למדינות מסוכנות (כמו ישראל) או מדינות נכשלות.

על כל אלה יש מאות התכתבויות בקהילות היהודיות שמבחינות בהתדרדרות הזאת. לא ב 1933 הרבה הרבה לפני.

פולין התכוננו לפלישה הגרמנית עוד מאמצע שנות ה 30 (צ'כיה גם מחזקת קו ביצורים מול גרמניה) , למרות הסכם אי לחימה, זה ממש לא הייתה הפתעה עבור אף אחד שגרמניה פלשה אליה והאנטישמיות חגגה בה עוד לפני כן, גם אם לא הייתה מאורגנת כמן של הגרמנים.

כך שלטעון שלא הייתה התדרדרות והכל היה היה ציקצק זו חוסר מודעות היסטורית או חוסר הבנה של איך נראית התדרדרות ועובדה שלאנשים היה זמן לעזוב ורבים עוזבים, לאחרים לא תמיד היה אמצעים וחלקם חשבו שעדיף ככה או שזה יסתדר.

לא במקרה בארצנו, לא חיכו למהפיכה משפטית כדי להצביע על התדרדרות ורבים ממליצים לדאוג שהכסף לא ישב בארץ, כי אחרי שמהפכה כזאת תעבור, אין בלמים למדינה שימנעו הלאמת כספים או למנוע העברתו לחו"ל.
טקסט לא רלוונטי. אני מצביע שוב ושוב על ההדרדרות פה באשכול, אז והיום, אתה לא פשוט לא יודע לקרוא. הנקודה היא שהסלמה מתגלגלת מהר.

ניקח לדוגמא את אוקראינה, הצבא האוקראיני התכונן והתחמש מ-2014, אבל רבים רבים לא האמינו שזה יגיע לפלישה עד כמה חודשים לפני, רבים עד יום לפני, כולל אוקראינים.
האם יום לפני תקיפת (נספח) השגרירות האיראנית, היית מנחש ששנתיים אחר כך נהיה אחרי שני סבבים (או ארבעה) של תקיפות ישירות של איראן באדמתנו ושלנו באדמתם?
כל כך מגוחך להגיד ש"זאת לא הייתה הפתעה עבור אף אחד", כשפולין נכבשה בחודש ושבוע. מבט לאחור הוא תמיד 6/6.

בין עליית הנאצים לשלטון עד חוקי נירנברג זה שנתיים, בדיוק אותו דבר. בין הפלישה לפולין והגטאות, הרבה פחות. בין הפלישה להונגריה להכחדת יהדותה, פחות משנה.
אני מבין למה למי שבא ממחנה ה"הכל רע ומר פה" קשה להבין את ההבדל בין הדרדרות לבין האסון עצמו, אבל מה לעשות? יש הבדל בין הדרדרות לבין התממשות.
אתה מבין את ההבדל בין פוטנציאל לבין מימוש?
יהדות גרמניה מתחילה לברוח ברגע שמתחיל הפאשיזם, כלומר, אין אפשרות לשינוי שילטוני יותר, זה השינוי המשמעותי ביותר.לא בגלל שהם לא הרגישו התדרדרות, אלא כי הם היו אופטימים,
יהדות גרמניה בורחת כשהאסון כבר מתממש, לא כשהוא עדיין פוטנציאל. פריבילגיה שלא הייתה ליהודי פולין, כשברגע הפלישה נסגרו הגבולות כמעט לגמרי.
אין כזה דבר מדינת ערב, אירן שיעית וסעודיה סונית (האוייבים של השיעים) ומצרים בכלל שלטון לאומני אז איך איסלמיסטי? אז עבור מי אותם איסלמיסטים עובדים? אתה בכלל לא מבין על מה אתה מדבר, העיקר לפלוט שטויות בלי שום הבנה בסיסית, כי ככה לימדו בשיעורי גיזענות, שכל הערבים אותו דבר, ועזוב שהאירנים בכלל לא ערבים.
האיראנים בכלל לא ערבים, אבל אין כזה דבר מדינת ערב... נו, יש איזשהו היגיון במה שאתה אומר?
בוא אני אלמד אותך איך האסלאם עובד, לא הגרסא הפשטנית שנוח לך לחשוב: האסלאם הוא גזעני במהותו. זאת אומרת, הערבים האמיתיים הם אלה שאמורים לשלוט.
המצרים, העיראקים, הפלסטינים - כל אלה ערבים מזוייפים בעיניי הערבים האמיתיים מערב הסעודית, שבעיניהם ההגמוניה על העולם המוסלמי-ערבי שלהם.

אממה, ההגמוניה על האומה האסלאמית תמיד נעה בין קבוצות. פעם זה היה השושלת הזו, פעם זה היה בכלל טורקים עותמאנים, פעם בכלל קסטת ממלוכים מתאסלמים.
כיום, המאבק העיקרי הוא בין סעודיה לאיראן. סעודיה הערבית מנהיגת האסלאם הסוני המתון, איראן הלא-ערבית מנהיגת השיעה המרקסיסטית.
בשוליים יש את קטר בעלת אידיאולוגיית האחים המוסלמים, שנוקטת במדיניות קניית השפעה בכסף, והכוחות העולים הבאים במאבק הם טורקיה מול מצרים.
אם אתה חושב שברוסיה בטוח יותר, כולם הולכים לרוסיה, מה זה לפזר ביצים מה החשיבות של זה? מה אתה קוקיה?
למה לא פשוט תאנוס מישהי והגנים שלך ימשיכו להתקיים, זה כבר הרבה יותר אבולוציוני.
אתה מכיר את הקונספט הזה של "אי וודאות"? אתה מבין שאדם במלחמה לא יודע איפה ישרדו, ועובדתית מי שהתפצל, חציו חי וחציו מת, ומי שלא התפצל מת כולו\ניצל כולו?
אתה מדבר כמו מערבי מפונק שלא מבין מה זאת מלחמה, אתה חי בארץ? היית פה בשנים האחרונות?
ב 1996 יהדות התורה 4 מנדטים. ב 2022 7 מנדטים וזה כשבאמצע יש עליית יהודי רוסיה, החילונית ברובה המוחלט. ש"ס יותר בעייתית למדידה
מיליון וחצי חרדים, רובם אמורים להיות אשכנזים (יותר משני שליש), מביאים 7 מנדטים, פחות מ-300 אלף קולות. נו, מה אני אגיד לך.

תגובה מושקעת, נהנתי לקרוא, אז קודם כל תודה.
שמח שנהנית לקרוא. כנראה שהתארים בספרות השתלמו אחרי הכל. (נאמר רק חצי-בציניות, אני לפעמים מתמרר על הבחירות של עצמי).
מסכים לחלוטין- אבל הממשלה הנוכחית לא נולדה בלימבו. היא ממשיכה- מקצינה- את הקו שממשלות ישראל מובילות הרבה שנים. אני זוכר את התגובה הקשה של יהודים כאן כשהעבירו את חוק הלאום. חשבתי שהם מגזימים. הם צדקו ואני טעיתי.
לגבי חוק הלאום, יש בו משהו שצריך אולי טיפה לדייק (לא מכיר את נוסח החוק המלא), אבל בסופו של דבר, ״מדינה של יהודים״ זה הדבר שלשמו התכנסנו. אני לא רואה בזה שום דבר פסול, אגב. גם הונגריה היא ״מדינה של הונגרים״ ויפן היא ״מדינה של יפנים,״ ממש בהגדרה. גם כאן, ארה״ב היא החריג - רוב מוחלט של מדינות העולם הן מדינות לאום, מה שמסביר מדוע ליהודי ארה״ב היתה ״תגובה קשה״ כפי שאתה אומר, אבל הם החריגים, לא הכלל.

תראה, אני ממדעי הטבע. וגם אצלי, קשה מאוד לפענח תוצאות של ניסויים, וכשחוזרים פעמיים על אותו דבר לא תמיד מקבלים אותה תוצאה. זה מוביל אותי ל2 הערות. קודם כל, להתנסח לגבי העתיד על סמך עבר עם מדגם ככ קטן, שכולו מורכב ממקרים שונים זה מזה בצורות משמעותיות, נראה לי מאוד קשה. לא בטוח שזה הרבה יותר ולידי מלחשוב בקול רם. לא היתה בשום מקום קהילה יהודית כמו בארה״ב שחיה במקביל לקהילה בישראל, ועברה תהליכים כמו שעוברים כאן עכשיו.
במחילה, אבל זה בדיוק הפוך: יש לך מדגם ענק של 300 שנות מודרנה וליטרלי כל ארצות העולם. במשך 300 שנות מודרנה, ובכל מקום על פני הגלובוס, היהודים ניסו כל גישה אפשרית ל״פתרון בעייתם״, וזכו לכל יחס אפשרי, החל מיודופיליה ועד השמדה, בכל חלקי העולם. ושוב - ארה״ב היא החריגה כאן. יהודי ארה״ב הם החריגים ההיסטוריים, לא הכלל. הם היהודים שלא הושמדו, הם היהודים ש(אחרי שהצליחו להגר) שהגיעו למדינה שבגדול-מאוד אפשר לקרוא לה יודופילית, שחוותה צמיחה מסחררת לכל אורך ההיסטוריה שלה, ואיפשרה ליהודים שלה לקחת בה חלק כמעט ללא הגבלה. תשווה עם היהודים בישראל: צאצאים של אפר ועפר. כמו שאומר השיר: ״מגטאות ומחנות הגחנו,״ לתוך אזור עוין שלא ויתר (להוציא אולי את איחוד האמירויות) את השאיפה לסלק אותם מכאן - ליטרלי לקחת את המקום היחידי בו הם יכולים להגן על עצמם.

זה לא הבדל קטן. זה הבדל מהותי. יהודי ארה״ב למדו מהחוויה שלהם ש״הכי טוב זה מדינה נייטרלית-כביכול, כי רק היא תבטיח את הזכויות של מיעוטים כמונו.״ יהודי ישראל למדו: ״הכי טוב זו מדינת לאום חזקה בה אנחנו הרוב שמחזיק בנשק, כי ליטרלי כל פתרון אחר הסתיים באונס, רצח, גירוש, והשמדה.״ אני לא בטוח שיהודי ארה״ב טועים לגבי ארה״ב; אני יודע בוודאות שהם טועים לגבי ישראל.

נערך לאחרונה ב:
במשך שנים שני עמודי התווך של הקהילה כאן היו נאמנות למדינת ישראל ונאמנות לזכויות אדם-
גם זו דיכוטומיה שקרית בעיני. כי מה שנקרא היום בטעות ״דאגה לזכויות אדם״ הוא פציפיזם-בפועל במקרה הטוב (לא תודה), ומתקפה על עצם הלאומיות הישראלית במקרה הרע. דוגמה מובהקת היא הדרישה ל״שיבה״ פלסטינית (אין לזה שום בסיס חוקי או תקדים היסטורי, זו פריבילגיה חסרת-תקדים), או אפילו במקרה של המלחמה בעזה ועכשיו בלבנון -אובססיה חולנית-כמעט עם מספרים כגון כמה אנשים נהרגו וכמה מבנים נהרסו, מבלי בכלל לציין שאולי חלק גדול ממי שנהרג הם לוחמי אויב (ולכן מותרים בפגיעה) או שהמבנים שנהרסו הכילו אמל״ח (ולכן מותרים בהרס).

כל זה לא לומר שאין הפרות זכויות בישראל - במיוחד תחת הממשלה הנוכחית. הבעיה היא עצם הדיכוטומיה שניסחת: או ״ישראל״ או ״זכויות אדם.״ כשמציגים את זה ככה, אומרים למעשה ״ישראל == אנטי-אנושיות״, וזה בדיוק הרגש המוסרי שמניע את ההפגנות שאנחנו רואים. זה חלק מהבעיה שמקורה הוא מחוץ לישראל - בלי קשר בכלל לשאלה האם יש הפרות בישראל או לא.

יתכן שחלק מהחיבור הזה (בארה״ב) לא נובע משנאת יהודים עתיקה ותמידית, אלא כי היהודים עצמם מקפידים להדגיש את החיבור הזה בינם לבין ישראל, רגשית, כלכלית ופוליטית.
זה מיתמם בעיני. אתה בעצם אומר ״אם רק היהודים בארה״ב יוותרו על חלק גדול מספיק מזהותם היהודית - הקשר לישראל - אז שאר הקבוצות יחשבו שהם בסדר ויתנו להם לחיות.״ זו דרישה תרבותית מובלעת חזקה מאוד היום, ויש בה שתי בעיות:
- היא לא מופנית כלפי אף קבוצה אחרת. המשטר בסין הוא, נאמר בעדינות, פחות נחמד מהמשטר בישראל, ועדיין אתה לא רואה סינים-אמריקאים נאלצים להתנצל על היותם סינים ולהדגיש כל יום כמה סין היא מקור כל חולאי העולם.
- הדרישה הזו, כאשר היא מתקבעת, מובילה תמיד לאותו הדבר: חיים יהודיים הופכים לבלתי-אפשריים. עינת וילף קוראת לזה The BDS pound of flesh - הדרישה מהיהודים (ורק מהם) לוותר כל הזמן על חלק ממי שהם כתנאי לקבלה לחברה הכללית. זה לא הצליח באף מקום, אף פעם (תשאל את היהודים שנותרו באיראן איך זה עובד עבורם), אבל יכול להיות שזה יהיה שונה בארה״ב, לך תדע.

ארה״ב היא החריגה כאן. יהודי ארה״ב הם החריגים ההיסטוריים, לא הכלל. הם היהודים שלא הושמדו, הם היהודים ש(אחרי שהצליחו להגר) שהגיעו למדינה שבגדול-מאוד אפשר לקרוא לה יודופילית,
היא אולי חריגה בגלל צעירותה היחסית, אבל אנטישמיות ממוסדת היתה קיימת בהחלט. תעשיית הבידור, המגזר הציבורי, המגזר האקדמי והמגזר הפיננסי - בכל אלה היו הגבלות גדולות מאד על כניסת יהודים לתחום, פחות מלשחורים אבל לא יודופילים בכלל. אני מדברת על התקופות שלפני מלחמת העולם השניה, ונדמה לי שגם בעשור שלאחריה.

אני מדברת על התקופות שלפני מלחמת העולם השניה, ונדמה לי שגם בעשור שלאחריה.
לאנטישמיות ממוסדת במוסדות להשכלה גבוהה בארה"ב יש היסטוריה ארוכה הרבה יותר. בחלק מהאוניברסיטאות מכסות על קבלת יהודים בוטלו רק בשנות ה-70.

היא אולי חריגה בגלל צעירותה היחסית, אבל אנטישמיות ממוסדת היתה קיימת בהחלט. תעשיית הבידור, המגזר הציבורי, המגזר האקדמי והמגזר הפיננסי - בכל אלה היו הגבלות גדולות מאד על כניסת יהודים לתחום, פחות מלשחורים אבל לא יודופילים בכלל. אני מדברת על התקופות שלפני מלחמת העולם השניה, ונדמה לי שגם בעשור שלאחריה.
נכון, הזרמים האלו היו קיימים, אבל הם היו תמיד במתח עם (1) ההבטחה של ארה״ב לאזרחיה שהם יכולים להיות גם אינדיבידואלים וגם חלק מקהילת זהות. זו הבטחה שניתנת לכל הקבוצות אבל לשם שינוי, היא גם קיימה. ו-(2) כמו שיש זרמים נייטיביסטים ונוצרים אנטי-יהודיים, יש גם זרמים נוצרים מאוד פרו-יהודיים (Christian Zionists למיניהם). לא רק מהאוכלוסיה הלבנה אגב, אלא גם מהאוכלוסיה השחורה, שראו עצמם בעבר כבני ישראל שיוצאים מעבדות לחירות (כמו בני ישראל וכו׳). ג׳ורג׳ וושינגטון כתב מכתב מפורסם לקהילה היהודית בניופורט, בו הוא מבטיח שבאמריקה, באמת תהיה סובלנות לכולם:
״
It is now no more that toleration is spoken of as if it were the indulgence of one class of people that another enjoyed the exercise of their inherent natural rights, for, happily, the Government of the United States, which gives to bigotry no sanction, to persecution no assistance, requires only that they who live under its protection should demean themselves as good citizens in giving it on all occasions their effectual support.

[...]

May the children of the stock of Abraham who dwell in this land continue to merit and enjoy the good will of the other inhabitants—while every one shall sit in safety under his own vine and fig tree and there shall be none to make him afraid.״

כך שאנטישמיות, וגם יודופיליה, הם חלק מהדנ״א של אמריקה.

כך שאנטישמיות, וגם יודופיליה, הם חלק מהדנ״א של אמריקה.
האנטישמיות ואהבת ישראל נובעים מפרשנות של התנ"ך. בתוספות הנוצריות הפרשנות לרוב יותר אנטישמית. נוצרים שרואים בתנ"ך ללא התוספות עיקר הם לרוב אוהבי ישראל. המצאת הדפוס עזרה לתהליך הזה כי היא גרמה להרבה אנשים ברחבי העולם להחשף לתנ"ך. הרבה מהם גרו מחוץ ליבשת אירופה, והייתה להם פחות שנאת יהודים יומיומית.

המוסלמים פחות נחשפו לתנ"ך לכן אין כמעט מוסלמים ציוניים. דרך אגב כנראה שמוחמד היה ציוני משיחי, פשוט הוא נורא התבאס שהיהודים לא קיבלו אותו בתור המשיח ונביא ומאז הוא שנא אותם. קצת דומה לישו, רק שמוחמד עצמו גייס צבא ועבר מלנסות לשכנע בדיבורים לפשוט להרוג את מתנגדיו, כולל יהודים.

נערך לאחרונה ב:
ניקח לדוגמא את אוקראינה, הצבא האוקראיני התכונן והתחמש מ-2014, אבל רבים רבים לא האמינו שזה יגיע לפלישה עד כמה חודשים לפני, רבים עד יום לפני, כולל אוקראינים.
במקרה יש לי משפחה בקייב, כך שאני יודע שמ 2014 הם אכן יודעים שרוסיה תנסה לכבוש את אוקראינה. הם לא יודעו את התאריך המדויק ואם היא תעשה את זה מדינית(מהפכה או שוחד של השלטון) או צבאית, אבל הם ידעו שזה יקרה.
האם יום לפני תקיפת (נספח) השגרירות האיראנית, היית מנחש ששנתיים אחר כך נהיה אחרי שני סבבים (או ארבעה) של תקיפות ישירות של איראן באדמתנו ושלנו באדמתם?
הרבה לפני, כבר אחרי ה 7 באוקטובר היה, לפחות לי, ברור שתהיה מערכה מול אירן ואני מכיר אנשים שעזבו את הארץ בגלל זה. לא ידעתי כמה זמן ואיזה אורך ומי יתחיל, הם או אנחנו, אבל כן זה היה ברור. למען האמת אני ציפתי להתקפה באירן עוד מ 2007 אחרי שאולמרט תקף את הכור בסוריה, היה ברור שאם תוקפים בסוריה, ישראל תצטרך גם להגיע לאירן (הכור בסוריה היה במימון אירני), רק הדחיינות של ביבי הייתה "הפתעה" בכל הסיפור.
כל כך מגוחך להגיד ש"זאת לא הייתה הפתעה עבור אף אחד", כשפולין נכבשה בחודש ושבוע. מבט לאחור הוא תמיד 6/6.
עבור אף אחד, ברור שלא, כמו שציינתי, יש אופטמיים/מטומטמים גם בעם היהודי(והיו גם סתם חסרי אמצעים) או כפי שאמר בילי ויילדר(עוד אחד שברח מהנאצים):
"The optimists died in the gas chambers, and the pessimists have pools in Beverly Hills".

אפשר לראות כאן איך זה קורה. אני סיפרתי לך על עליית אחוז החרדים באוכלוסיה וקיבלתי את האמרה הזאת:
מיליון וחצי חרדים, רובם אמורים להיות אשכנזים (יותר משני שליש), מביאים 7 מנדטים, פחות מ-300 אלף קולות. נו, מה אני אגיד לך.
אם הייתה מבין משהו בדמוגרפיה וסטטיסטיקה, הייתה מבין שאתה בעצם חיזקת את מה שאני אומר (חוץ מהטעות שלך שבבחירות של 2022 הם היו 1.3 מליון חרדים).
כך שברור איך הכל נראה לך הפתעה מהר מהר. בשביל מאות אלפי ישראלים שרצו בזמן המהפכה המשפטית להוציא דרכונים זרים או שעזבו(חלק עשו זאת הרבה לפני), ועוד רבים שהוציאו את הכספים שלהם מהארץ, כולל כאן בפורום, זאת לא הפתעה. ברור שהתהליך יקרה, רק המתי לא ידוע. יש גם כאלה אופטימיים, שחושבים שהחרדים ישתנו, שיבוא שילטון ליבראלי שישנה סדרי עולם וכו'. אבל כל אחד, שהשקיע קצת מחשבה, לא יכול לטעון שהכל מהר מהר ושהמעבר לשלטון דתי לאומי ולא ליבראלי הוא לא רק עניין של זמן.

למען הצדק ההיסטורי, הייתה עליה באנטישמיות ברוב אירופה בסוף המאה 19 ותחילת המאה העשרים לפני הנאצים. הציונות פורחת בזכות אותה אנטישמיות. אף אחד לא סיפר להם מתי ואיך זה יגמר, כי ריקי עוד לא נולדה, אבל זה לא מנע מרבים לברוח, אפילו כשהנאצים פולשים לפולין, מאות אלפי מיהודי פולין עדיין בורחים לחלק שבשלטון סובייטי ויותר מאוחר רבים מהם גורשו לסיביר ושרדו בזכות זה.
האיראנים בכלל לא ערבים, אבל אין כזה דבר מדינת ערב... נו, יש איזשהו היגיון במה שאתה אומר?
בוא אני אלמד אותך איך האסלאם עובד, לא הגרסא הפשטנית שנוח לך לחשוב: האסלאם הוא גזעני במהותו. זאת אומרת, הערבים האמיתיים הם אלה שאמורים לשלוט.
המצרים, העיראקים, הפלסטינים - כל אלה ערבים מזוייפים בעיניי הערבים האמיתיים מערב הסעודית, שבעיניהם ההגמוניה על העולם המוסלמי-ערבי שלהם.

אממה, ההגמוניה על האומה האסלאמית תמיד נעה בין קבוצות. פעם זה היה השושלת הזו, פעם זה היה בכלל טורקים עותמאנים, פעם בכלל קסטת ממלוכים מתאסלמים.
כיום, המאבק העיקרי הוא בין סעודיה לאיראן. סעודיה הערבית מנהיגת האסלאם הסוני המתון, איראן הלא-ערבית מנהיגת השיעה המרקסיסטית.
בשוליים יש את קטר בעלת אידיאולוגיית האחים המוסלמים, שנוקטת במדיניות קניית השפעה בכסף, והכוחות העולים הבאים במאבק הם טורקיה מול מצרים.
אחרי כל הבבל"ת הזה, שגם הוא שטויות ברובו, אבל אין לי כח לסתור אותו , כי הרי רק תוסיף עוד שטות מעל רק כדי להסתיר את השטויות הקודמות, לא הסברת עבור איזה מדינה הקולוניאליסטים המוסלמים באירופה עובדים? למצרים הלאומנית, לסעודיה הסונית, לאירן שיעית הלא ערבית? איפה מדינת האם?
ועובדתית מי שהתפצל, חציו חי וחציו מת, ומי שלא התפצל מת כולו\ניצל כולו

פששש, ממש תורת הקוונטים. רק שכמובן אנשים הם יצורים ביולוגים, לא קווונטים, הם או חיים או מתים והם לא מתפצלים. ברמת הסתברותית, חצי חי וחצי מת או לגמרי חי או לגמרי מת, הם היינו הך, אז גם אם אנשים הם רק מספרים (או חלקיקים קוונטים) זה חסר חשיבות. אבל מפתיע שאחרי כל שטות אתה מוצא שטות גדולה יותר. אני אסיים במשפט שאני לעולם לא חשבתי שאני ימצא מישהו שראוי מספיק לומר לו את זה כאן בפורום (סתאאם, ברור שידעתי, אני ריקי), ציטוט של נילס בוהר, אחד מאבות תורת הקוונטים ועוד יהודי שברח מהנאצים: "(מה שאמרת) זה לא נכון. זה אפילו לא שגוי".

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אחרי כל הבבל"ת הזה, שגם הוא שטויות ברובו, אבל אין לי כח לסתור אותו , כי הרי רק תוסיף עוד שטות מעל רק כדי להסתיר את השטויות הקודמות, לא הסברת עבור איזה מדינה הקולוניאליסטים המוסלמים באירופה עובדים? למצרים הלאומנית, לסעודיה הסונית, לאירן שיעית הלא ערבית? איפה מדינת האם
החזון של רוב המוסלמים ובייחוד של הערבים הוא להחזיר את הח'ליפות. הזהות לאומית הכי נפוצה ממרוקו ועד עירק היא ערבית. המשמעות של מדינות הלאום הקיימות קטנה או אף שלילית בעיניי האיסלם. לא סתם סוריה ומצרים יכלו להתאחד בקלות, ולא סתם יש ליגה ערבית. מסביב יש גם תורכים שרוצים להחזיר את האימפריה העותמאנית שמבחינתם הייתה הח'ליפות ויש את הפרסים שרוצים לנקום בערבים וגם להשליט את השיעה. הגורמים הממתנים הם הנהגות שבטיות/לאומיות עשירות שרוצים לעשות עסקים עם כולם ולא רוצים להרצח על ידי טרוריסט מוסלמי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M האנומליה של תעשיית הקרנות בישראל שוק ההון 6
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 4
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה