להגיד שאירופה הייתה אנטישמית מפעם לפעם זה כמו להגיד שאירופה הייתה נאצית רק פעם אחת. בתחילת המאה העשרים עוד לפני עליית הנאצים קרוב ל 100 אלף יהודים נרצחו בפוגרומים בעיקר במזרח אירופה לפי הערכות (אין רישומים מסודרים ברוב המדינות על גודל האוכלוסיה). יהודי פולין לא היו צריכים את הנאצים כדי לדעת את מצבם הרעועה.
נו ובאינקוויזציה לא מתו? מסעות הצלב? לא גורשו מאות פעמים קודם? רק הטכנולוגיה השתפרה. אירופה הייתה אנטישמית, לפעמים יותר, לפעמים פחות, ולא היה שום חידוש ב1922.
החידוש שהגיע, בתחילת שנות ה40, הוא ההשמדה המכוונת והממוכנת, וזה היה קפיצה נחשונית שקרתה תוך פחות מחצי עשור.
הנאצים הופכים ללא קוריוז כבר בבחירות של 1930 אז הם הופכים למפלגה השניה בגדולה בפרלמנט
אתה מודע לזה שבין 1930 ל-1933 יש רק שלוש שנים, או שצריך מחשבון בשביל זה?
עוד אמירה חסרת תוכן, לרוב היהודים שחיו תחת המשטר הנאצי ההשמדה באה כבר אחרי שהם היו במקלחות.
שוב, אתה לא קורא ומפה הבעיות שלך בהבנת הנקרא - תוך כחמש שנים מההפסד הנאצי ב1930, יהודים כבר גורשו ממקומות עבודה. ההשמדה באה בבום.
תוך חודשים בודדים מפלישת הגרמנים לפולין, יהודי פולין הושמו בגטאות. ליל הבדולח אמנם היה שנה קודם (שנה שלמה!), אבל זה היה בגרמניה, מדינה אחרת, לא בפולין.
אותו כנ"ל ליהודי הונגריה, כפי שכבר פירטתי, חבל לפרט שוב מה שאתה לא טורח לקרוא.
ולמען האמת כבר בבחירות של מאי 1924 מקבלות המפלגת העם הלאומית הגרמנית, מפלגה אנטישמית בסגנון זהה למפלגה הנאצית שרבים מחבריה אחרי זה עורקים למפלגה הנאצית, ביחד עם המפלגה הנאצית יותר מ 25% מהמושבים בפרלמנט וזה כשעוד עשורים לפני זה מתחילים להתפרסם מאמרים אנטישמיים בגרמניה וביהדות גרמניה מתחילים להתפרסם מאמרים מהסכנה של האנטישמיות הגרמנית בכך שהיא מסוכנת מהאנטישמיות המזרח האירופית כי היא מאורגנת. כך שמדובר על יותר מעשור, לא בום.
כן, הנאצים לא המציאו את האנטישמיות, "מפלגה אנטישמית בסגנון זהה למפלגה הנאצית" היו כמה וכמה לאורך השנים באירופה,
אבל התכלסיות - הסלמת המסה קריטית, קרתה מהר. יהודים היו רגילים ל"מאמרים אנטישמיים" כמו האוויר שנשמו. להיות מוכנסים לקרון בקר, להשמדה ממוספרת - אף אחד לא חשב.
אתה מתווכח עם איש קש שהמצאת - הטענה שלי היא שההשמדה הגיעה בבום, לא שלא היה גורמים מדאיגים קודם לכן, היטלר לא המציא את היודנהאס.
ברגע שדברים תופסים תאוצה - זה יכול להגיע מהר מאוד למחוזות בעייתיים, ואותו כנ"ל רלוונטי מאוד למוסלמי אירופה.
הרבה יהודים עוזבים את מזרח אירופה הרבה לפני עליית הנאצים, אני חצי חי בגלל משפחה מורחבת שעשתה זאת לישראל, לא מתוך ציונות כי אם מתוך הבנת הסיטואציה, סביר להניח שרבים לא עושים את זה כי החיים בארץ ישראל לא כאלו להיט ולמדינות אחרות היה קשה להגר, מי שיכל היגר לרוב לארה"ב. יהדות גרמניה מתחילה להגר רק אחרי עליית הנאצים כי האופציות לא כאלה אטרקטיביות והחיים בגרמניה היו נוחים מאוד. בדיוק כמו שתשאל למה יהודים חילונים-ליברלים לא בורחים כבר עכשיו מישראל למרות שיש את כל הסימנים של התדרדרות ישראל למדינה לאומנית דתית.
בהחלט, אני גם חצי חי בגלל משפחה אחת שראתה לאן הרוח נושבת (
כמו היום), והחצי השני שניצל רק לאחר שshit has hit the fan (
מה שעוד לא קרה היום, השמדה\גירוש).
יהדות גרמניה מתחילה להגר בדיוק כשshit hits the fan, לא השמדה, אלא סילוק מהיכולת להתפרנס ולהשתתף בחברה, מה שלא היה רלוונטי לרוב היהודים, שחיו מחוץ לגרמניה.
האווירה קיימת באירופה, כמו שהיא קיימת בישראל, כמו שהיא הייתה קיימת באירופה בשנות השלושים המוקדמות, אבל
הדבר עצמו כלל לא התחיל.
לגבי מהגרים מוסלמים, אין השמדה, גירוש מחיי החברה והעסקים, אין גירוש החוצה, בקושי יש האטת כניסה שלהם. לגבי הארץ, אף אחד לא מצר צעדי חילונים בעבודה.
בפוגרומים יהודים (חרדים/דתיים) לא פעם בחרו להתפלל לאלוהים, במקום לברוח ליערות , גם כשהתבשרו שהקזאקים בדרך, ונהרגו, זה שאנשים עושים פעולות חסרות הגיון לא מצדיק אותם, אבולוציוני או לא.התפתחות אנושית היא היכולת להתגבר על פעולות אבולציוניות חסרות ערך.
לשלוח חצי מהמשפחה לרוסיה, כדי שימלטו מזרחה, זו פעולה חסרת הגיון אבולוציוני? אני מבין שאולי אני מדבר גבוה מדי, אבל איפה מה שכתבתי ואיפה מה שאתה כתבת?
בשואה, במודע, משפחות גרעיניות חילקו את הביצים כדי שחלק ישרדו.
לחלק את הביצים, זה לשלוח ילד אחד לארץ ישראל, את הבנות להשאיר בפולין, ובן אחר מזרחה לפולין. זאת הייתה הסיטואציה, כשעוד היה אפשר.
רצוי ללמוד שאסלאם לא יכול להיות קולוניאליסט, כי קולוניה הוא שטח של מדינת אם, אני מנחש שאתה מתכוון לדת מסיונרית וזה כבר נכון,רק שגם החרדים הם דת מסיונרית, רק שהיא לא פונה לכלל האנשים בעולם אלא רק ליהודים בעולם, כך שאין הבדל בין השתיים כי ישראל מלאה ביהודים חילונים שהם יעד המסיונריות החרדית (ראה ערך הרב יצחק פנגר ודומיו).
אסלאם ועוד איך קולוניאליסט, מדינת האם היא ערב, או כל מדינה אחרת שחותרת להגמוניה על האסלאם. פעם זה מצרים, פעם זה איראן, פעם זה סעודיה.
רק שגם החרדים הם דת מסיונרית, רק שהיא לא פונה לכלל האנשים בעולם אלא רק ליהודים בעולם, כך שאין הבדל בין השתיים
משפט חסר כל משמעות. "גם תנינים הם חיה, רק שהם לא יכולים לעוף כמו ציפורים, כך שאין הבדל בין השתיים".
ההבדל הנוסף בין חרדים למוסלמים - כמו שיש מיסיון חרדי, יש מיסיון חילוני. מפתה מאוד להתחלן. המיסיון האירופאי, פשוט לא חזק מספיק להשפיע על עשרות מיליוני מוסלמים בבום.
אין בעיה אירופית של אירופים שמתאסלמים כך שהמסיונריות האסלמיסטית חסרת חשיבות, סביר להניח שיש יותר מוסלמים שמתחלנים באירופה אבל לא בדקתי.
א. בהחלט יש, ב. אתה מודע לזה שמדינות יכולות לשנות את האופי שלהן? ביד אחת אתה אומר "ישראל הופכת ללאומנית", ביד השנייה "אירופאים לא מתאסלמים אז הכל טוב".
המציאות הרבה יותר ברורה ומדידה. מאז הקמת המדינה החרדים מכפילים את חלקם באוכלוסיה בכל דור. זה אומר שבעוד 50 שנה מדינת ישראל הם יהיו כמעט 50% מהאוכלוסיה, דת לא ליברלית ולא דמוקרטית חוץ מהעובדה שהיא מנצלת את הדמוקרטיה לצרכיה.
אז תבדוק למה כוחן של המפלגות החרדיות לא גדל כמו שאמור היה, כמה המספר היה צריך להיות ללא יציאה החוצה מהמגזר החרדי,
ותבין שכמו שמדינת ישראל יכולה לשנות את פניה, ככה גם אירופה יכולה לשנות את פניה, וגם המגזר החרדי יכול לשנות את פניו - ללא קשר לכמה פורמלית "מוסלמים" או "חרדים".
אני לא אומר שאין מגמות, אני פשוט חושב שאתה לוקה בעיוורון - רק תרחיש הקיצון שאצלך בראש הוא האפשרי, וכשמעתיקים את זה החוצה, פתאום "זה לא אפשרי".