• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האנומליה של השקל

• פותח הנושא פותח הנושא MMM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כן גם החרדים עוברים תהליכים להשתלבות במדינה. יש כבר שרים חרדיים אשכנזים.
אחרי שלפיד גרר את ליצמן "סגן שר הבריאות" לבג"צ, כי לא הסכים להשבע למדינה ולכן לא היה שר בזמנו.
אבל הנה הם משתלבים בצבא ונמנעים מטכס יום זכרון, יום עצמאות, קבלת פרס מצטיין נשיא כי... מסוגלים להסתער על האוייב, כל עוד הוא לא מורכב מנשים.
מזל שהאוייבים סביבנו לא מגייסים נשים לשורות ארגוני טרור.

לרוב החרדים אכפת מיחסי חוץ וביטחון. כן יש להרבה מהם נאיביות לגבי היכולת הכלכלית לאפשר להם להתקיים לצד הכלכלה הראשית. יש להם את התחושה שיהיה בסדר ושישראל תדע להתמודד. קצת כמו שיש כאלה שהיו בתפיסה שצהל ידע להתמודד (למרות שצהל הביע חששות וזה לא תואם איתו) גם בנסיגות ב94 וב2005 וגם מצד שני כאלה שחשבו שרק טיפה נפחיד את העזתים והם יברחו. במציאות אין ארוחות חינם.
אני מניח שאתה טוען שכל פעם שרואים מישהו עם שטריימל שטוען שאפשר להסתדר גם בלי מדינת ישראל, כי עובדה שהסבא רבא שלו חי בפלסטין תחת התורכים והבריטים ושרד, זה המיעוט ולא מייצג את כל המגזר?

מפד"ל ש"ס ויהדות התורה ידעו לשבת תחת אהוד ברק. קדימה והעבודה ויש עתיד תחת נתניהו.
אתה משווה כרגע בין מפלגות חרדים שידעו לשבת תחת ברק שנבחר בפעם היחידה שהיו פה "בחירות ישירות" בשביל להשיג מה שרצו והפילו את הממשלה על "העברת משחן בשבת", לקדימה ויש עתיד שישבו תחת נתניהו לפני תקופת האישומים.

כנראה שזה הרבה אשמת נתניהו שלא נותן לאנשים אחרים לצמוח ולאיים עליו גם אם הם דומים לו.
תארת את הליכוד כיום שמורכב מנתניהו ו-X הגמדים.

גם לתקשורת יש משהו נגד נתניהו כבר 30 שנה.
לא, אולי מ - 2015 כשהתחילו האישומים כמו שטען מול אולמרט ש"לראש ממשלה תחת חקירות אין מנדט ציבורי לבצע פעולות/ לצאת למלחמה"

יש לי חשש שאותו דבר יקרה גם כשמישהו כמו ברקת (השמאל של הליכוד כמו נתניהו) יחליף את נתניהו.
אתה יכול להיות רגוע, ברקת אדיוט כבר היום.
אף אחד לא תקף / דרש למנוע מ-ביבי ב - 96 כשניגש להתמודד למרות שהוביל את מסע ההכפשה נגד רבין לפני הרצחו.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: HHH
את פורדו גם ב2025 לא יכולנו להפציץ, ואת זה עשו האמריקאים. בטח שלא ב-2016. בטח שלא לפני.
אם אתה חושב שהשמיים היו פתוחים והיה אפשר לעשות מה שרוצים עד שהגיע הS300, ורק בגלל ביבי הפחדן לא תקפנו, אתה באמת חי באשליות
השטות הראשונה שהמצאת נחשפה אז המצאת שטות אחרת, איזה הפתעה, איך לא ראיתי את זה מגיע, הכל בבום :)
כמובן שמ 2016 יש לנו חמקן, המערכות הסובייטיות הקודמות, כמו שהיו לאירן וסוריה(המערכות הסוריות אפילו צפופות יותר ומסובכות יותר), היו לא יעילות וכדי להבהיר לשכנינו כמה אפילו עשינו ב 2006 בום על קולי מעל הארמון של אסד, בכיף שלנו. המערכות שהיו למטוסים הלא חמקנים שלנו גם אמורות היו לדעת להתמודד עם s300 פשוט לא היה צורך כי מרגע שסוריה ואירן מקבלות אותם כבר יש לנו חמקן שהוא סה"כ שכבת הגנה נוספת , הוא לא באמת קסם של דנידין, וכמובן שהf15 צריך לדעת לתפקד מול כל האיומים שהחמקן מתפקד מולם כי אתה משמיד מערכת נגד מטוסים רק אחרי שמדליקים אותה ואתה לא יכול לדעת מתי עושים את זה והוא המפציץ העיקרי שלנו(גם ה f16 יודע להתמודד מול אותם איומים). הפיתוח הטכנולוגי של המערכות האלו הוא חלק ממה שהיחידה שלי בצבא עשתה. יותר נכון אינטגרציה שלהן. אבל אני ממש לא מצפה ממך לדעת, כי אתה מוכיח שוב ושוב שאתה יודע רק כלום ושום דבר וממשיך לדבר יותר ככל שאתה יודע פחות.

ותראה איזה קטע, רק לפני חצי שנה הפצצנו באירן כדי לעצור את תוכנית הגרעין עם פצצות הכי חודרות שיש, של האמריקאים, ואחרי חצי שנה אתה מפציץ שוב עם האמריקאים ועדיין דונאלד טראמפ עושה סלטות באוויר במשא ומתן עם האיראנים כדי לעצור את תוכנית הגרעין. חשבתי שפצצות עמוק עמוק עוצרות תוכנית גרעין?
אז איך זה? נשאיר לך לעוד חידה לחיים?.... סתאאם, ...נגלה לך,הרי אין לך סיכוי לגלות.

היחידים שיכולים לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית הם האיראנים, אתה יכול רק להרוס ולעקב אותה, המטרה בלעשות הרס היא כדי שיבינו שלא משתלם להם. אבל מספיק הרס לא עושים עם פצצה חודרת עמוק עמוק, אלא פשוט הרבה פצצות,. כמה פצצות יגרמו להם להשתכנע לא תדע עד שתנסה, והיה סיכוי סביר יותר לעשות את זה שהתוכנית הייתה בחיתולים בלי אורניום מועשר ל 60% וכשיש להם פחות ידע. הפצצה העמוק עמוק עמוק שדונלד טראמפ זרק לא נועדה לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית כי אם לתת אמתלה לתוכנית ההרס הישראלית להפסיק, סביר להניח שטראמפ היה בטוח שהם בשלים לעשות הסכם. פצצות חודרות בונקרים קוברות בונקר וצריך לחפור אותו מחדש ואת זה יודעים לעשות עם החודרות בונקרים שלנו, אם מוסיפים לזה מספיק הרס ויכולת דיפלומטית טובה, זה מה שיכול לעצור את התוכנית. (אני מתעלם כרגע מה החשיבות, אם בכלל, לעצור אותה, יותר נכון מה המחיר שכדאי לשלם בשביל זה)

סיפור קטן לפני השינה על איך קיבלנו פצצות חודרות בונקרים. ב 2011 בארץ רחוקה רחוקה היה נשיא שחור שקראו לו ברק אובמה. הנשיא הזה מאשר למכור למדינת ישראל פצצות חודרות בונקרים. הרבה מהן ועוד ציוד מסווג שישראל צריכה שנועד לתקיפה באירן (היא לא ממש צריכה יש לה תחליף שלו, רק זה של האמריקאים יותר טוב), פצצות שרפובלקאי בוש הבן לא הסכים למכור לנו כי הוא פחד שנתקוף איתן באירן. אובמה חיכה חיכה חיכה, לא קרה כלום וב 2015 הוא חותם על עסקה עם אירן כדי לעקב את תוכנית הגרעין, כי פשוט אנחנו לא עשינו כלום. אני מנחש שהוא רצה לעשות עסקה עם תוכנית איראנית הרוסה ולא מתפקדת, לא הלך לו.

נערך לאחרונה ב:
בהתחשב שהבורסה בארה"ב / בארץ והשקל מגיבים לפעולותייך באיראן/ בחירות אמצע בנובמבר, בתגובה ל-Don't שאתה אומר לנתניהו..
אז כן, הכל פוליטי

בקיצור הכל פוליטיקה.
במקום פוסט מחכים בענייני כלכלה, קיבלנו פרשנות פוליטית, איזה מקסים.
הנושא הכלכלי נדון בתגובות הראשונות. פוליטיקה זה משהו שיותר מושך וקל לדון בו באריכות.
אם לחזור לנושא השקל אז הריבית הייתה צריכה להיות נמוכה בהרבה אלמלא המלחמה. במלחמה יכולות להיות יותר הפתעות לרעה שעלולות להפיל את השקל אז שומרים על ריבית גבוהה. (שמעתי טענה שבעם כלביא הסטטיסטיקה של פגיעות הטילים האיראנים הייתה לרעתנו ובשאגת הארי הסטטיסטיקה התיישרה וגם המיירטים קצת השתפרו).

השטות הראשונה שהמצאת נחשפה אז המצאת שטות אחרת, איזה הפתעה, איך לא ראיתי את זה מגיע, הכל בבום :)
כמובן שמ 2016 יש לנו חמקן, המערכות הסובייטיות הקודמות, כמו שהיו לאירן וסוריה(המערכות הסוריות אפילו צפופות יותר ומסובכות יותר), היו לא יעילות וכדי להבהיר לשכנינו כמה אפילו עשינו ב 2006 בום על קולי מעל הארמון של אסד, בכיף שלנו. המערכות שהיו למטוסים הלא חמקנים שלנו גם אמורות היו לדעת להתמודד עם s300 פשוט לא היה צורך כי מרגע שסוריה ואירן מקבלות אותם כבר יש לנו חמקן שהוא סה"כ שכבת הגנה נוספת , הוא לא באמת קסם של דנידין, וכמובן שהf15 צריך לדעת לתפקד מול כל האיומים שהחמקן מתפקד מולם כי אתה משמיד מערכת נגד מטוסים רק אחרי שמדליקים אותה ואתה לא יכול לדעת מתי עושים את זה והוא המפציץ העיקרי שלנו(גם ה f16 יודע להתמודד מול אותם איומים). הפיתוח הטכנולוגי של המערכות האלו הוא חלק ממה שהיחידה שלי בצבא עשתה. יותר נכון אינטגרציה שלהן. אבל אני ממש לא מצפה ממך לדעת, כי אתה מוכיח שוב ושוב שאתה יודע רק כלום ושום דבר וממשיך לדבר יותר ככל שאתה יודע פחות.

ותראה איזה קטע, רק לפני חצי שנה הפצצנו באירן כדי לעצור את תוכנית הגרעין עם פצצות הכי חודרות שיש, של האמריקאים, ואחרי חצי שנה אתה מפציץ שוב עם האמריקאים ועדיין דונאלד טראמפ עושה סלטות באוויר במשא ומתן עם האיראנים כדי לעצור את תוכנית הגרעין. חשבתי שפצצות עמוק עמוק עוצרות תוכנית גרעין?
אז איך זה? נשאיר לך לעוד חידה לחיים?.... סתאאם, ...נגלה לך,הרי אין לך סיכוי לגלות.

היחידים שיכולים לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית הם האיראנים, אתה יכול רק להרוס ולעקב אותה, המטרה בלעשות הרס היא כדי שיבינו שלא משתלם להם. אבל מספיק הרס לא עושים עם פצצה חודרת עמוק עמוק, אלא פשוט הרבה פצצות,. כמה פצצות יגרמו להם להשתכנע לא תדע עד שתנסה, והיה סיכוי סביר יותר לעשות את זה שהתוכנית הייתה בחיתולים בלי אורניום מועשר ל 60% וכשיש להם פחות ידע. הפצצה העמוק עמוק עמוק שדונלד טראמפ זרק לא נועדה לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית כי אם לתת אמתלה לתוכנית ההרס הישראלית להפסיק, סביר להניח שטראמפ היה בטוח שהם בשלים לעשות הסכם. פצצות חודרות בונקרים קוברות בונקר וצריך לחפור אותו מחדש ואת זה יודעים לעשות עם החודרות בונקרים שלנו, אם מוסיפים לזה מספיק הרס ויכולת דיפלומטית טובה, זה מה שיכול לעצור את התוכנית. (אני מתעלם כרגע מה החשיבות, אם בכלל, לעצור אותה, יותר נכון מה המחיר שכדאי לשלם בשביל זה)

סיפור קטן לפני השינה על איך קיבלנו פצצות חודרות בונקרים. ב 2011 בארץ רחוקה רחוקה היה נשיא שחור שקראו לו ברק אובמה. הנשיא הזה מאשר למכור למדינת ישראל פצצות חודרות בונקרים. הרבה מהן ועוד ציוד מסווג שישראל צריכה שנועד לתקיפה באירן (היא לא ממש צריכה יש לה תחליף שלו, רק זה של האמריקאים יותר טוב), פצצות שרפובלקאי בוש הבן לא הסכים למכור לנו כי הוא פחד שנתקוף איתן באירן. אובמה חיכה חיכה חיכה, לא קרה כלום וב 2015 הוא חותם על עסקה עם אירן כדי לעקב את תוכנית הגרעין, כי פשוט אנחנו לא עשינו כלום. אני מנחש שהוא רצה לעשות עסקה עם תוכנית איראנית הרוסה ולא מתפקדת, לא הלך לו.
נתניהו וברק רצו לתקוף את הגרעין האיראני זה מה שמאיר דגן ויובל דיסקין אמרו. ראשי מערכת הביטחון פחדו מזה. מאיר דגן ויובל דיסקין אף באופן חריג וכנראה לא חוקי יצאו נגד התוכנית בפומבי בשביל לשרוף לישראל את האפשרות לעשות אותה. אין לי את הנתונים שהיו אז, אבל לפי מה שאתה אומר היה לישראל יכולת ברורה ופשוטה לתקוף אז. למעשה אתה מטיל אשמה חמורה במאיר דגן ויובל דיסקין, ואשמה נוספת בנתניהו ובברק שלא פיטרו אותם. בכל מקרה זה גם כתב קלון לביקורת המשפטית והתקשורתית בישראל שלא פעלו נגד דגן ודיסקין, אפילו אם הם צדקו מבחינת ניתוח ביטחוני לא הייתה להם סמכות לעשות מה שעשו.

נערך לאחרונה ב:
במלחמה יכולות להיות יותר הפתעות לרעה שעלולות להפיל את השקל אז שומרים על ריבית גבוהה.

הריבית גבוהה בגלל שוק הדיור. נקודה
מי שהסב את תשומת ליבו של הנגיד לטריק הזה [של מניפולציות במחירי הדירות ע״י הכרחת קיפאון אשראי אלים] הוא גאון בפסיכו-פיננסים ומרושע בזמנו הפנוי
במקום לפוצץ בועה מנפצים את העולם סביבה.
דרך אגב, המוסד הממלכתי האחרון במדינה הזו שהתנהג בשפיות לא דוגמטית בעניני פוליטיקה [טוב, כמעט] ב10 השנים האחרונות, היה בנק ישראל
משכך, ביקורת עליו אינה עם קורט חיוך לעגני של ״השמאלנים/הימניים/המשיחיים/ הדתיים-חרדיים/המושחתים/הפרוגרס/החמוצים/תפוחי האדמה האלו״..
והביצועים שלו היו טובים, עם ההערה הנ״ל

נתניהו וברק רצו לתקוף את הגרעין האיראני. ראשי מערכת הביטחון פחדו מזה. מאיר דגן ויובל דיסקין אף באופן חריג וכנראה לא חוקי יצאו נגד התוכנית בפומבי בשביל לשרוף לישראל את האפשרות לעשות אותה. אין לי את הנתונים שהיו אז, אבל לפי מה שאתה אומר היה לישראל יכולת ברורה ופשוטה לתקוף אז. למעשה אתה מטיל אשמה חמורה במאיר דגן ויובל דיסקין, ואשמה נוספת בנתניהו ובברק שלא פיטרו אותם. בכל מקרה זה גם כתב קלון לביקורת המשפטית והתקשורתית בישראל שלא פעלו נגד דגן ודיסקין, אפילו אם הם צדקו מבחינת ניתוח ביטחוני לא הייתה להם סמכות לעשות מה שעשו.
לא היתה להם סמכות?
כוונתך ע״פ שיעורי האזרחות בצעירותך, או ע״פ שיעורי הבית שנצרבים בחוצות המדינה הזו במהלך השנים [ואין באמור משום הבעת עמדה ו/או שיפוט ערכי לאי מי מהמעורבים בדבר. אלו חוקי המשחק, פשוט..]

וזו בדיוק ההגדרה של דת מיסיונרית, כמו הנצרות הקתולית.
כבר ישו אמר ״תנו לקיסר את אשר לקיסר ולאלוהים את אשר לאלוהים״ ובדורות אח״כ ההפרדה לגמרי התעצבה, כך שהנצרות כדת לא שואפת לשלוט על אנשים ומדינות, אלא על הלב שלהם - ולכל היותר על חלק מצומצם של המעשים שלהם ביחס לדת שאז יהיו כפופים למשפט כנסייתי. איסלאם מדבר על שליטה על אדמות, ארצות והניהול שלהם.לנצרות אין אתוס לשלוט על כל אדמות וארצות העולם. מקסימום שחרור ארץ הקודש ואולי מאבקים אד הוק כמו לעזור לאוכלוסייה נוצרית כמו בספרד. לכן האיסלאם שיצא מחצי האי ערב, יצא לא רק בצורה להפוך את אנשי העולם למוסלמים אלא להפוך את כל הארצות למדינות ואדמות מוסלמיות. זה לא הבדל סמנטי בכלל ובעטיו אפשר לראות בזה סוג של קולוניאליזם מתפשט, של אנשים שרוצים לכפות שלטון ותרבות זרים על אנשים ולא רק להטיף לדת כלשהי. זה גם הבדל למה בדר״כ הנזירים הנוצרים שעסקו במיסיונריות בעולם החדש, היו נבדלים מהישויות הפוליטיות המערביות שבאו להשתלט על האדמה והמדינות ולשלוט עליהם - ולפעמים אפילו במוצהר המטרות השונות התנגשו. באיסלאם זה קרה הרבה הרבה פחות כי מראש הפצת הדת הייתה במטרה גם בכדי לכבוש ולתפוס את הארץ. נכון שהאפיפיור חילק את העולם החדש בין ספרד ופורטוגל - אבל זה היה יותר בקטע של למנוע מריבה ותחרות. נכון שבאותה חלוקה נכתב שהם רשאים לנצל את הארץ בתמורה להפצת הנצרות - אבל עדיין הגישה של הנצרות כדת, לא הייתה דווקא בקטע של תפיסת האדמה או הממלכה או השלטון - האתוס הדתי המוסלמי לא מתמקד רק באיסלום האנשים אלא בהפיכת הגדה ל״דאר אל איסלאם״ לארץ מוסלמית.

לא היתה להם סמכות?
כוונתך ע״פ שיעורי האזרחות בצעירותך, או ע״פ שיעורי הבית שנצרבים בחוצות המדינה הזו במהלך השנים [ואין באמור משום הבעת עמדה ו/או שיפוט ערכי לאי מי מהמעורבים בדבר. אלו חוקי המשחק, פשוט..]
אין סמכות לראש המוסד או השב"כ לפנות ישירות לציבור (יש טענות שקודם פנו לאמריקאים שזה אפילו יותר גרוע) נגד פעולה סודית שמשרד הביטחון והקבינט הביטחוני מתכננים. יש סעיפים מפורשים בחוק נגד זה. זה נגד כל עיקרון של ביטחון מידע ושל כפיפות המוסד והשב"כ לממשלה.

במצב קיצוני יכול להיות שזה הדבר הנכון והמוסרי לעשות אבל הוא צריך לבוא עם התפטרות שאחריה מערכת המשפט שופטת אותם ואף גוזרת מאסר. אני הייתי מצפה מראש המוסד לבחור לשבת 10 שנים בכלא אם זה מה שיציל את המדינה.

דרך אגב לא המורה לאזרחות ולא השלטים ברחוב קובעים מה החוק במדינה. רק הכנסת מחוקקת חוקים.

נערך לאחרונה ב:
נתניהו וברק רצו לתקוף את הגרעין האיראני זה מה שמאיר דגן ויובל דיסקין אמרו. ראשי מערכת הביטחון פחדו מזה. מאיר דגן ויובל דיסקין אף באופן חריג וכנראה לא חוקי יצאו נגד התוכנית בפומבי בשביל לשרוף לישראל את האפשרות לעשות אותה. אין לי את הנתונים שהיו אז, אבל לפי מה שאתה אומר היה לישראל יכולת ברורה ופשוטה לתקוף אז. למעשה אתה מטיל אשמה חמורה במאיר דגן ויובל דיסקין, ואשמה נוספת בנתניהו ובברק שלא פיטרו אותם. בכל מקרה זה גם כתב קלון לביקורת המשפטית והתקשורתית בישראל שלא פעלו נגד דגן ודיסקין, אפילו אם הם צדקו מבחינת ניתוח ביטחוני לא הייתה להם סמכות לעשות מה שעשו.
אני לא ולא היה צריך לפטר אותם, הם סיימו את תפקידם ב 2011. השנה שבה אנחנו מקבלים את הציוד הדרוש מארה"ב. אז כנראה שהם לא הסיבה.

במקומם נתניהו ממנה שני "גאונים" שיאשרו לו את עסקת שליט ונירמול שילטון חמאס, דברים שדגן ודיסקין התנגדו להם. רמז, רמז, על מי מוטלת האשמה.

נערך לאחרונה ב:
כבר ישו אמר ״תנו לקיסר את אשר לקיסר ולאלוהים את אשר לאלוהים״ ובדורות אח״כ ההפרדה לגמרי התעצבה, כך שהנצרות כדת לא שואפת לשלוט על אנשים ומדינות, אלא על הלב שלהם - ולכל היותר על חלק מצומצם של המעשים שלהם ביחס לדת שאז יהיו כפופים למשפט כנסייתי. איסלאם מדבר על שליטה על אדמות, ארצות והניהול שלהם.לנצרות אין אתוס לשלוט על כל אדמות וארצות העולם. מקסימום שחרור ארץ הקודש ואולי מאבקים אד הוק כמו לעזור לאוכלוסייה נוצרית כמו בספרד. לכן האיסלאם שיצא מחצי האי ערב, יצא לא רק בצורה להפוך את אנשי העולם למוסלמים אלא להפוך את כל הארצות למדינות ואדמות מוסלמיות. זה לא הבדל סמנטי בכלל ובעטיו אפשר לראות בזה סוג של קולוניאליזם מתפשט, של אנשים שרוצים לכפות שלטון ותרבות זרים על אנשים ולא רק להטיף לדת כלשהי. זה גם הבדל למה בדר״כ הנזירים הנוצרים שעסקו במיסיונריות בעולם החדש, היו נבדלים מהישויות הפוליטיות המערביות שבאו להשתלט על האדמה והמדינות ולשלוט עליהם - ולפעמים אפילו במוצהר המטרות השונות התנגשו. באיסלאם זה קרה הרבה הרבה פחות כי מראש הפצת הדת הייתה במטרה גם בכדי לכבוש ולתפוס את הארץ. נכון שהאפיפיור חילק את העולם החדש בין ספרד ופורטוגל - אבל זה היה יותר בקטע של למנוע מריבה ותחרות. נכון שבאותה חלוקה נכתב שהם רשאים לנצל את הארץ בתמורה להפצת הנצרות - אבל עדיין הגישה של הנצרות כדת, לא הייתה דווקא בקטע של תפיסת האדמה או הממלכה או השלטון - האתוס הדתי המוסלמי לא מתמקד רק באיסלום האנשים אלא בהפיכת הגדה ל״דאר אל איסלאם״ לארץ מוסלמית.
הנצרות שאתה מתכוון אליה זו רומא. ליתר דיוק- תפיסת הביטחון הלאומית הרומאית [הדים שלה תוכל למצוא עד פרוסיה, ואפילו בארה״ב 2026. אבל זה לא שיעור היסטוריה] וההשפעה האבסולוטית שלה על אירופה, מה היו האינטרסים והיתרונות שלה בכיבושיה ברחבי הגלובוס, זה לא ענין דתי ולכן גם תוכל לראות שלאומים שונים מתנהגים שונה תחת הדת הנ״ל.
האיסלאם- אלו השבטים הערביים, ואומות שונות מהקווקז דרך הודו ועד פרס. ההתנהגויות בהתאם- לפי לאום.
אבל אתה צודק מאד בסיבה להתפשטות והאחזות דתות מסוימות לעמים ספציפיים, בהתאמות הנדרשות, כך אפילו אם אינך צודק דבריך רלוונטיים ומעניינים.

לא היה צריך לפטר אותם, הם סיימו את תפקידם ב 2011. השנה שבה אנחנו מקבלים את הציוד הדרוש מארה"ב.
הפצצות שישראל קיבלה מאובמה (מוקדם יותר מ2011) לא היו יכולות לעזור בפורדו ששם רוב העשרת האורניום הסודית של אירן. זה היה אחת הסיבות העיקריות להתנגדות של דגן ודיסקין לבצע את התקיפה. גם אובמה התנגד לתקיפה כשזה נחשף בפניו (כשהפצצנו את הכורים בעירק ובסוריה לא סיפרנו לפני לאמריקאים כי הם היו מתנגדים, מישהו הדליף לאובמה).
נראה לי שישראל בשנתיים האחרונות השתמשה בפצצות שונות נגד בונקרים בשיטה שהיא פיתחה בעצמה מאוחר יותר מ2011.

הפצצות שישראל קיבלה (מוקדם יותר מ2011) לא היו יכולות לעזור בפורדו ששם רוב העשרת האורניום הסודית של אירן. זה היה הרבה מההתנגדות של דגן ודיסקין
נראה לי שישראל בשנתיים האחרונות השתמשה בפצצות שונות נגד בונקרים בשיטה שהיא פיתחה בעצמה מאוחר יותר מ2011.
הפצצות והציוד אושר ע"י אובמה עוד ב 2009 וגמרנו לקבל אותם ב 2011. יש מספיק זמן בלי שניהם להתקיף. לא היו לנו פצצות דומות ביכולות לפני זה, ציוד כן, רק לא באותה רמה.

נערך לאחרונה ב:

שטויות! בבל"ת!
הפצצות והציוד אושר ע"י אובמה עוד ב 2009 והתקבל בישראל ב 2011. יש מספיק זמן בלי שניהם להתקיף.
כמה שטויות לא יאומן.
הפצצות שישראל קיבלה מאובמה (מוקדם יותר מ2011) לא היו יכולות לעזור בפורדו ששם רוב העשרת האורניום הסודית של אירן. זה היה אחת הסיבות העיקריות להתנגדות של דגן ודיסקין לבצע את התקיפה. גם אובמה התנגד לתקיפה כשזה נחשף בפניו (כשהפצצנו את הכורים בעירק ובסוריה לא סיפרנו לפני לאמריקאים כי הם היו מתנגדים, מישהו הדליף לאובמה).
ברור שלא, בסוף האמריקאים תקפו שם. לא לפני 2011, לא ב-2011, גם לא ב-2025 - כשישראל חיסלה את נסראללה, היא השתמשה בכ-80 פצצות טון כדי לדמות אפקט חודר בונקר.
לא באמת הייתה יכולת. התכוננו, אבל אני מניח שלכולם ברור שתקיפה שהיא חצי כוח או רבע כוח גרועה מלא לתקוף בכלל.
מה שאפשר את התקיפה היה התמוטטות סוריה, חיסול צבא אסד, שאיפשר חופש פעולה מלא מלא בסוריה למתדלקים, מה שאפשר חופש פעולה מלא באיראן אחרי השמדת הגנ"א.
לא רק שזה לא הבדל סמנטי, הדת המוסלמית היא רק כלי לכיבוש שטחים של שר המלחמה מוחמד, וזה במקור שלה, מהרגע שהעזיבו את מוחמד ממכה.
תושבי חצי האי ערב, כמו כל הבדואים מערב עד סיני, התפרנסו מפשיטות, ועד היום הם מורכבים מנסיכויות נסיכויות.
מוחמד לקח את הכיבוש לרמה עולמית, היסטורית הוא כמו אלכסנדר, ג'ינגיס, אטילה, טימור, אך בשונה מהם, הבין שצריך לעטוף את זה בטקסט דתי כדי להצליח ולשמר הצלחה.

נצרות היא דת במובנה האוניברסלי, כשפאולוס הבין את הכוח של ליצור אידיאולוגיית לייט של אידיאולוגיה קיימת, שתאפשר לכולם להצטרף במינימום מאמץ.
אולי היחידה בין האברהמיות, כי היהדות אינה אוניברסלית והיא רק מנהג תושבי יהודה שנלקח במזוודה לגלות, ואילו האסלאם כאמור כלי לשעבוד עטוף בהעתקות.

מה שאפשר את התקיפה היה התמוטטות סוריה, חיסול צבא אסד, שאיפשר חופש פעולה מלא מלא בסוריה למתדלקים, מה שאפשר חופש פעולה מלא באיראן אחרי השמדת הגנ"א.
יייייייש, תירוץ חדש. כל הכבוד, אני כבר לא רוצה לדעת עד לאיזה עומק מגיעה מחילת הארנב.

יייייייש, תירוץ חדש. כל הכבוד, אני כבר לא רוצה לדעת עד לאיזה עומק מגיעה מחילת הארנב.
היה זמן שאפשר היה לטוס מעל ירדן ועירק כאשר האיום העיקרי בדרך היה אובמה. סוריה זאת הדרך הקצרה גאוגרפית ובלעדיה צריך מתדלקים מעל עירק. סוריה הייתה ב2010 בעלת יכולת יותר משמעותית מאשר לאירן לפגוע בישראל.

האתגר בתוכנית הגרעין האיראנית הוא שהם התבססו על ידע שצברו כבר מתקופת השאה ובעיקר על מידע שהוברח על ידי ח'אן הפקסטיני. אחד האנשים ששינו הכי הרבה את העולם לרעה. אחרי שיש מידע וניסיון קשה יותר לייאש מלנסות לממש אותם לפצצה. ישראל די הצליחה בזה. עשרות שנים מדעני גרעין שם מתים וצנטריפוגות מתפרקות וארכיונים נעלמים. אבל זה לא מספיק בשביל שהם יחליטו לקפל את התוכנית. גם הפלישה האמריקאית לעיר האטה את התוכנית לכמה שנים. אולי הם יסכימו לקפל את התוכנית אם יבינו שהמחירים גבוהים מדי ויש דרכים חלופיות להבטיח את שלומם של משמרות המהפכה (או יותר טוב אבל ידרוש פעולה קרקעית פנימית או חיצונית להפיל את משמרות המהפכה ).

נערך לאחרונה ב:
היה זמן שאפשר היה לטוס מעל ירדן ועירק כאשר האיום העיקרי בדרך היה אובמה. סוריה זאת הדרך הקצרה גאוגרפית ובלעדיה צריך מתדלקים מעל עירק. סוריה הייתה ב2010 בעלת יכולת יותר משמעותית מאשר לאירן לפגוע בישראל.
וב 2011?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יייייייש, תירוץ חדש. כל הכבוד, אני לא רוצה לדעת עד לאיזה עומק מגיעה מחילת הארנב.
שטויות, פשוט עצוב כמה שטויות. תגיד לי שההבנה שלך בלוגיסטיקה צבאית היא אפסית בלי לומר את זה.
בדיוק.
האתגר בתוכנית הגרעין האיראנית הוא שהם התבססו על ידע שצברו כבר מתקופת השאה ובעיקר על מידע שהוברח על ידי ח'אן הפקסטיני. אחד האנשים ששינו הכי הרבה את העולם לרעה. אחרי שיש מידע וניסיון קשה יותר לייאש מלנסות לממש אותם לפצצה. ישראל די הצליחה בזה. עשרות שנים מדעני גרעין שם מתים וצנטריפוגות מתפרקות וארכיונים נעלמים. אבל זה לא מספיק בשביל שהם יחליטו לקפל את התוכנית. גם הפלישה האמריקאית לעיר האטה את התוכנית לכמה שנים. אולי הם יסכימו לקפל את התוכנית אם יבינו שהמחירים גבוהים מדי ויש דרכים חלופיות להבטיח את שלומם של משמרות המהפכה (או יותר טוב אבל ידרוש פעולה קרקעית פנימית או חיצונית להפיל את משמרות המהפכה ).
בכל דבר יש תוכניות מבצע שונות. אבל צריך להכיר במה אפשרי ומה לא. אם אתה יכול דיפלומטית? לך עד הסוף. צבאית? עד הסוף. מלחמה פרוקסי קרה? גם.
ארה"ב נקטה בדיפלומטיה בתקופת אובמה ולא נראה שזה מאוד עזר. לאורך השנים ישראל נקטה במלחמה קרה, אבל נפתח חלון הזדמנויות לתקיפה (או שלחילופין הם עמדו לפרוץ).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M האנומליה של תעשיית הקרנות בישראל שוק ההון 6
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 5
N חוקיות של בוט פולימרקט קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
ס איך להעריך כדאיות של פוליסת ביטוח בריאות מהעבודה? צרכנות פיננסית 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
ה מקורות של כלכלנים בכירים בעד ונגד השקעה פאסיבית שוק ההון 24
א יתכן שסיפור ה-Margin Call של לאופולד אשנברנר מוכיח, שבסוף הכל עניין של דטרמיניזם פוסטים מאיכות נמוכה 32
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 27
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה