guerillasko
משתמש סולידי
- דירוג
- 19
זה יפה שאתה מרגיש בטוח בתוך הקהילה הישראלית שלך, אבל בוא נקרא לילד בשמו: לייצר בועה של ישראלים בחו"ל ולהקיף את עצמך רק בהם – זה לחיות בגטו מודרני מזהב. זו בריחה, לא פתרון. אתם לא באמת נטמעים בחברה המקומית, אלא פשוט משכפלים את ישראל בסביבה שכרגע מאפשרת לכם את זה. הבעיה היא שאתם חיים בחסד של המקומיים, לא בזכות.אני שייך לקהילה ישראלית וקהילה יהודית באזור שאני גר בו. הקהילה הישראלית גדלה בקצב שלא גדלה מעולם, ולא ניכר שיש האטה. קצב ההגירה של יהודים מכאן לישראל, שהיה לא מבוטל בעבר, ירד מאוד- גם מרושם אישי וגם במספרים שהמדינה מפרסמת. הסיפור של גלי היהודים שאוטוטו יעלו לארץ בגלל האנטישמיות הגואה, לא נתמך במספרים- אולי הם פחות מתרשמים מהאנטישמיות, או יותר מתרשמים יותר ממה שקורה בארץ. קצב הגירת המשכילים מישראל ידוע. אני לא טוען שאין אנטישמיות, אבל הרושם בארץ מוגזם מאוד, מסיבות ברורות. אף אחד לא חושב שקל לעזוב, או שכל אחד יכול לעשות את זה. אף אחד לא חושב שזה פיתרון קסם. הישראלים מסביבי לא אוכלים חצץ, הם חיים בביטחון, ברמת חיים גבוהה, ובעיקר עצובים על מה שקרה, קורה ונראה שימשיך לקרות בארץ, אבל מאוד ברור להם איפה יותר טוב להם ולילדים שלהם. שכל אחד יעשה מה שטוב לו... לספר סיפורים כמה יותר בטוח (!), טוב וכו בארץ וכמה מסוכן, בודד ומפחיד בגולה הדוויה... בין שכנוע עצמי בצד אחד של הספקטרום לתעמולה בצד השני.
אתה מדבר על העתיד של הילדים שלך, אבל עוצם עיניים מול מה שקורה בארה"ב ובמערב בכלל. החברה שם עוברת תהליכי הקצנה ופילוג מטורפים. הפרוגרס הרדיקלי, תרבות ה-Woke, והברית ההזויה בין השמאל הקיצוני לאסלאם הקיצוני כבר שולטים בקמפוסים המובילים, בתקשורת וברחובות.
אתה אומר שהאנטישמיות מוגזמת כי נוח לך בפרבר השקט שלך, אבל מה יקרה כשהילדים שאתה רוצה לתת להם 'עתיד טוב יותר' יגיעו לקולג'? הם יצטרכו להסתיר את המגן דוד, להעלים את הישראליות שלהם או להתנצל על מי שהם כדי לא להיות מוחרמים. איזה מין ביטחון זה לחיות בפחד מתמיד מביטול רק בגלל המקום שממנו באת?
בסוף, הישראלים בחו"ל חיים אולי ברמת חיים גבוהה כרגע, אבל הם אורחים. כשהרוח הפוליטית בארה"ב תמשיך להקצין, והיא מקצינה לשני הכיוונים אז חומות 'הגטו הישראלי' שלכם לא יגנו עליכם. לקשור את העתיד שלך למקום שבו אתה מהגר שמקווה שההמון לא יתהפך עליו, זה לשים פלסטר, לא לרפא את הבעיה.