• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך נכון לנהל את סידורי ההורים בעת זקנה?

• פותח הנושא פותח הנושא iam
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

iam

משתמש רגיל
דירוג
193
הורי מבוגרים ואני הבן היחיד שלהם רציתי לדעת אילו פעולות מומלץ לעשות בנוסף לייפוי כוח מתמשך עבורם?
האם יש הבדל בין לעשות ייפוי כוח מתמשך אצל יד ריבה בחינם לבין אצל עורך דין אחר אם אני בן יחיד?
אם אני אהיה שותף בחשבון של הורי זה יכול לפגוע בי או בהם מבחינת מיסים?
תודה רבה

אז מה כדאי לעשות? רק ייפוי כוח מתמשך? אני גם ככה מנהל להם ומפקח דרך האפליקציה בבנק
אתה יכול לחתום יפוי כח בבנק מבלי להיות שותף בחשבון ( ובבוא העת להפעיל את ייפוי הכח המתמשך)

הורי מבוגרים ואני הבן היחיד שלהם רציתי לדעת אילו פעולות מומלץ לעשות בנוסף לייפוי כוח מתמשך עבורם?
לראות שהבית מותאם או יכול להיות מותאם לאדם סיעודי - שאפשר להגיע מהרחוב עד לדירה עם כיסא גלגלים (רמפה, מעלית. . .), שבמסדרון של הדירה אפשר להיכנס עם כיסא גלגלים, לדעתי גם עדיף מקלחת ולא אמבטיה.

בכללי נגישות, אם לא ניתן להתאים את הבניין/דירה לחשוב על תוכנית חלופית (השכרה, מעבר דירה, בית אבות. . . ).

שאתה יודע (או לחילופין יש מסמך מסכם אצלם שיהיה גם נגיש אליך) על קיומם של כלל הביטוחים, פנסיות, קרנות, כרטיסי אשראי, בנקים, הסכמים, מסמכים, סיסמה למחשב, סיסמה לטלפון, רשתות חברתיות, אימיילים . . . - ברגע האמת הם אולי יכולים לעזור.

אני מאוד אהבתי את הסגנון ש "המתורגמן הפיננסי" עשה לאשתו:

האם יש הבדל בין לעשות ייפוי כוח מתמשך אצל יד ריבה בחינם לבין אצל עורך דין אחר אם אני בן יחיד?
מניסיון כואב, אבל זו רק דעתי, אל תעשה בחינם, לך לעו"ד מומלץ, תעשה שיעורי בית לפני של מה צריך להיות במסמך בהתאם לדרישות החוק, מה חשוב לכם אישית, ואיך הוא אמור להיות מנוסח, כי זה מסמך מאוד מורכב למרות שנראה בהתחלה שלא (הוא יותר מורכב מצוואה לרוב ולא פחות חשוב)

לפי מה שהבנתי (ממליץ לך לוודא זאת בנוסף, כי אני רק משתמש אנונימי בפורום) לא מומלץ להיות שותף, גם ככה אם יפוי הכח המתמשך נכנס לתוקף, זה רק יעשה יותר בעיות והגבלות על ההתנהלות בחשבון...תהיה רק מיופה כח שלהם בחשבון + תנסחו את היפוי כח מתמשך בצורה כמה שיותר הרמטית.
כאמור, ממליץ לשבת ולהחליט על כל מה שחשוב לכם, וגם לעשות קצת שיעורי בית לפני שבכלל נפגשים עם עו"ד

נערך לאחרונה ב:
אז מה כדאי לעשות? רק ייפוי כוח מתמשך? אני גם ככה מנהל להם ומפקח דרך האפליקציה בבנק
למה בוודאי? איפה זה פוגע?
משתמע מדבריו שיש השקעות בחשבון הבנק, אחרת למה ישאל על מיסים?
אולי מיהרתי קצת עם התשובה. בכל אופן כשותף בחשבון הוריו, אם יהיה, הוא לוקח חלק במכירות (למשל).

אם הוריו מגישים דוח מס שנתי (וכדאי להם ככל הנראה עבור החזר מס). באחוז בעלות החשבון יסמנו 50% בהנחה והוא שותף.
אם יש חוב מס מהשקעות, הטבת המס של ההורים נפגעת (בהנחה שהכותב מתחת לגיל 60 וההורים מעל).

בנוסף עבור הכותב עצמו, בדוח השנתי יהיה צריך להוסיף את ההכנסות של ההורים ולסמן 50% בעלות בחשבון. כמובן שעלול להשפיע על חוב המס שלו (או חלילה מס יסף מיותר).

משתמע מדבריו שיש השקעות בחשבון הבנק, אחרת למה ישאל על מיסים?
אולי מיהרתי קצת עם התשובה. בכל אופן כשותף בחשבון הוריו, אם יהיה, הוא לוקח חלק במכירות (למשל).

אם הוריו מגישים דוח מס שנתי (וכדאי להם ככל הנראה עבור החזר מס). באחוז בעלות החשבון יסמנו 50% בהנחה והוא שותף.
אם יש חוב מס מהשקעות, הטבת המס של ההורים נפגעת (בהנחה שהכותב מתחת לגיל 60 וההורים מעל).

בנוסף עבור הכותב עצמו, בדוח השנתי יהיה צריך להוסיף את ההכנסות של ההורים ולסמן 50% בעלות בחשבון. כמובן שעלול להשפיע על חוב המס שלו (או חלילה מס יסף מיותר).
יש מסמך שמגישים למס הכנסה שבו מצהירים שהכספים בחשבון משוייכים להורים בלבד ואין שום פגיעה במיסוי (טופס 2421)

לפי מה שהבנתי (ממליץ לך לוודא זאת בנוסף, כי אני רק משתמש אנונימי בפורום) לא מומלץ להיות שותף, גם ככה אם יפוי הכח המתמשך נכנס לתוקף, זה רק יעשה יותר בעיות והגבלות על ההתנהלות בחשבון...תהיה רק מיופה כח שלהם בחשבון + תנסחו את היפוי כח מתמשך בצורה כמה שיותר הרמטית.
דווקא בנקאים בשני בנקים שונים אמרו לנו ההפך שהאופציה הכי טובה זה להכנס כשותפים לחשבון אחרת יכול לקחת הרבה מאוד זמן עד שהחשבון יופשר גם בהינתן צוואה/יפוי כח.
כל זה בהנחה שמדובר בבן יחיד ואין עוד אנשים שעלולים לטעון לזכאות.

קח בחשבון שביד ריבה זה לוקח זמן עד שמתפנה תור, כשיצרתי איתם קשר הם אמרו סדר גודל של חודשים(!) והם מבקשים תרומה של כ-1000 ש״ח אם ידך משגת.
מכיוון שאצלנו הזמן היה קריטריון חשוב, עשיתי אצל עו״ד שלקח בסביבות 2,300 ש״ח, אולי עולה יותר במקרים מורכבים.

תודה רבה
אני במצב דומה.
עשינו יפוי כח מתמשך ונכנסתי שותפה בחשבונות וזה היה ביוזמת הבנקאית שהמליצה לאמא שלי.
אם אתה כבר מנהל עבורם הכל, כדאי גם בכל מיני גופים לעדכן את מספר הטלפון שלך ליצירת קשר, אין דבר מתסכל יותר שמתקשרים לבן אדם שכבר קצת מבולבל וכל מה שהוא מסוגל לספר זה ״התקשרו ואמרתי בסדר, היא נשמעה מרוצה״. או שקבעתי לאמא שלי תור ואחרי כמה ימים שלחו לה סמס לאישור התור והיא התעלמה.

אם יש להם ביטוח פרטי תעבור עליו - הרבה פעמים אמא שלי קיבלה החזרים בגין תביעות שפתחתי בשמה - מניתוח קטרקט ועד כדורי שינה שלא בסל וביקורים אצל רופאים פרטיים.

אם הם מקבלים קצבת זקנה/סיעוד - תבדוק לגבי הנחה בארנונה - יש רשויות שנותנות גם רטרואקטיבית.

משתמע מדבריו שיש השקעות בחשבון הבנק
אם הוריו מגישים דוח מס שנתי
אם יש חוב מס מהשקעות, הטבת המס של ההורים נפגעת
עבור הכותב עצמו, בדוח השנתי יהיה צריך להוסיף את ההכנסות של ההורים ולסמן 50% בעלות בחשבון.
אלה המון השערות, שהפות"ש לא ציין אותן.
לרוב האנשים המבוגרים אין תיק השקעות (ומהמעטים שכן - לא בטוח שמנצלים אפשרות למיסוי עפ"י מס שולי), רובם אינם מגישים דוח מס שנתי, וגם רוב הצעירים הם שכירים ולכן גם לא מגישים דוח מס שנתי.
האופציה הכי טובה זה להכנס כשותפים לחשבון אחרת יכול לקחת הרבה מאוד זמן עד שהחשבון יופשר גם בהינתן צוואה/יפוי כח.
אני נכנסתי כשותפה וזה באמת עזר לאבא שלי להמשיך לנהל אותו אחרי מות אמי. זה לא הועיל אחרי מותו, כי אז באמת הבנק דרש להוכיח נחיצות כל תשלום הכי קטן עד להגעת צו הירושה.
גם אם הוא בן יחיד לפי ידיעתו, יש נוהל פירסום לפני קבלת צו הירושה/צוואה כדי שאנשים נוספים יוכלו לטעון לזכותם גם כן. זה בדרך כלל לוקח כמה חודשים.

גם אם הוא בן יחיד לפי ידיעתו, יש נוהל פירסום לפני קבלת צו הירושה/צוואה כדי שאנשים נוספים יוכלו לטעון לזכותם גם כן. זה בדרך כלל לוקח כמה חודשים.
אחרי המוות פחות מעניין אותי אם החשבון יהיה קפוא לחודשים.
יותר הדאיג אותי מצב שאדם חי אבל הוכרז כלא כשיר והכל מוקפא ואין גישה - שותפות בחשבון נועדה למנוע את זה.

דווקא בנקאים בשני בנקים שונים אמרו לנו ההפך שהאופציה הכי טובה זה להכנס כשותפים לחשבון אחרת יכול לקחת הרבה מאוד זמן עד שהחשבון יופשר גם בהינתן צוואה/יפוי כח.
אז זהו שהבנקאי של ההורים אמר בדיוק ההפך - ברגע שאדם הופך ללא כשיר, מוסרים יפוי כח מתמשך אם יש, ופועלים לפיו, ואם אין, אז צריך פיקוח של אפוטרופוס (שזה סיוט) כך שהשותפות בחשבון לא באמת עוזרת.

שותפות יכולה להיות גם בעייתית אם אתה השותף בחשבון וגם הממונה ביפוי הכח המתמשך של מי שהפך ללא כשיר. מקרה תקין, זה למשל בן זוג של הממנה שהוא שותף בחשבון אבל לא ממונה, זה כבר סיפור אחר, אבל צריך לציין במסמך את השותפות הזו ומה רשאי השותף לעשות בחשבון וכו'.

וזה גם מתיישר עם מקורות נוספים שקראתי לדוגמא כאן - ברגע שהממונה ביפוי הכח המתמשך שותף בחשבון, מתקיים ניגוד עניינים עם הממנה כשיפוי כח מתמשך נכנס לתוקף - מתייחסים לחשבון אחרת (חשבון של חסוי).
בנוסף, כמה עו"ד טענו דברים דומים.

אני לא עו"ד, תוודאו הכל לפני שאתם עושים צעדים

נערך לאחרונה ב:
עוד דבר זה לצרף את עצמך ל find my phone בשביל למצא אותם כשהם הולכים לאיבוד.
יש גם שעונים עם gps אבל הם שוכחים להטעין אותם.

אין דבר מתסכל יותר שמתקשרים לבן אדם שכבר קצת מבולבל וכל מה שהוא מסוגל לספר זה ״התקשרו ואמרתי בסדר, היא נשמעה מרוצה״.
כל כך נכון..

אם כי יש תחרות.
למשל לבקש להקריא את הקוד שקיבל בסמס, והוא לא מוצא את הטלפון, המשקפיים, ובטח שלא את הקוד.
או להתעסק עם לבטל את הקניה שהוא אישר כי ההוא שהתקשר היה כלכך נחמד.

בנוסף ליפוי כח מתמשך השגתי יפוי כוח בבנק שישמש אותי כל עוד לא מופעל היפוי כוח מתמשך.
ממליץ גם על יפוי כוח בקופת חולים.
בכל האתרים הרלוונטים מעדכן מייל שלי וטלפון שלי. יכול להיות שזה כדאי בשלבים יותר מתקדמים...
מוודא שמינוי מוטבים בקרנות/קופות קיים ומעודכן. לא דורש צוואה כשיגיע הזמן.

אני נכנסתי כשותפה וזה באמת עזר לאבא שלי להמשיך לנהל אותו אחרי מות אמי. זה לא הועיל אחרי מותו, כי אז באמת הבנק דרש להוכיח נחיצות כל תשלום הכי קטן עד להגעת צו הירושה.
האם היה סעיף "אריכות ימים" בחשבון? אם כן, את אמורה לפעול בחשבון באופן חופשי לאחר מות השותפים האחרים בלי שום אישורים מהבנק - לא?

האם היה סעיף "אריכות ימים" בחשבון? אם כן, את אמורה לפעול בחשבון באופן חופשי לאחר מות השותפים האחרים בלי שום אישורים מהבנק - לא?
היה סעיף כזה, ולא - לאחר מות ההורה האחרון, החשבון הופך לחלק מהירושה ולכן כל הפעילות בו נעצרת למעט תשלומים הכרחיים (חשבונות הדירה, אמבולנס וכדומה) והייתי צריכה להביא דרישות תשלום לפני אישור ההוצאה. זה מאד הגיוני לדעתי.
זה מאד חשוב, טוב שהזכרת את זה.
רק שאלה: המוטב של כל אחד מאיתנו (אנחנו ההורים המבוגרים כאן) הוא בן הזוג. מה קורה אם שני בני הזוג מתים ביחד ח"ו? למשל, נהרגים בתאונת דרכים (אנחנו לרוב נוסעים יחד במכונית). האם אפשר לקבוע מוטב ראשי (בן הזוג) ומוטבים משניים (הילדים)?
לגבי יפויי כוח - אני לא הייתי בכלל (למעט שותפה בחשבון בנק) ולא היתה לי בעיה להתנהל מול קופ"ח, בית חולים, שירותי לחצן מצוקה ורשויות הרווחה. כולם ידעו את מספר הטלפון שלי שנים רבות לצערי (כי אף אחד מהאחים שלי לא נטל חלק בטיפול בהם לאורך 20 השנים האחרונות לחייהם). אולי היום זה אחרת וחייבים יפוי כוח.

זה גם תלוי בסוג הקרן פנסיה לא? למשל בפנסיות הותיקות, אין מושג כזה "מוטבים", ובמות המבוטח, בן זוגו צריך למלא טופס בקשה לקבלת קצבת שארים לאלמן, שבו הוא מצהיר שניהל איתו משק בית משותף בכתובת מסויימת במשך תקופה שהקרן מגדירה.

היה סעיף כזה, ולא - לאחר מות ההורה האחרון, החשבון הופך לחלק מהירושה ולכן כל הפעילות בו נעצרת למעט תשלומים הכרחיים (חשבונות הדירה, אמבולנס וכדומה) והייתי צריכה להביא דרישות תשלום לפני אישור ההוצאה. זה מאד הגיוני לדעתי.

לא יודע - פה כתוב אחרת: כל זכות - אריכות ימים
  • "סעיף "אריכות ימים" מאפשר לשותף הנותר בחיים לפעול ללא כל מגבלה, לרבות ריקון מוחלט של חשבון הבנק".

לא קשור לפיננסים אבל תעביר את השליטה בחשבון שלהם בביטוח לאומי אליך. תשנה את המיל והמספר נייד לשלך וכל הניירת תעבור דרכך. הרבה יותר קל להגיש בשמם דברים והרבה יותר קל לקבל מסמכים ואז להעביר להם את המידע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R איך נכון לנהל הקצאה, ראייה הוליסטית או דליים? שוק ההון 7
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
נ שימוש נכון ברובוט שוטף רצפות אוף טופיק 5
ה המלצות על קורס בכלל ועל "להשקיע נכון" בפרט שוק ההון 25
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י איך מתפטרים נכון מדירות להשקעה - דילמה אישית נדל"ן 26
הירהורים כדאיות עסקה מבחינת מספרים נטו - האם החישוב שלי נכון? נדל"ן 16
Excelmik אזרח אמריקאי ואזרחית ישראל, מה נכון? שוק ההון 8
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
D שימוש נכון בחוב והשקעות ממונפות צרכנות פיננסית 0
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
T טופס 1042S ומילוי נכון בטופס שנתי מיסים 1
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
D איך להצהיר נכון מס שכירות מיסים 1
shlomi171 כיצד לקרא נכון שאליתת מס שוק ההון 1
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
א מועד נכון למכירת דירה (למטרת השקעה בשוק ההון) נדל"ן 18
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
נ הרהורים לגבי ההתנהלות בשנים הקרובות, ואיך נכון לבנות הלאה יומני מסע אישיים 3
מ האם נכון שתיק המסחר שלי יורכב מנייר בודד?! שוק ההון 11
E חברים, איך נכון יהיה לי לחשב את ההוצאות האלה באקסל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Z מילוי נכון של טופס 1322 בדו"ח שנתי מיסים 5
J איך נכון להתייחס לנכסים עתידיים בירושה כחלק מתיק הנכסים? אוף טופיק 6
מ איך נכון לשלם בחו״ל? צרכנות פיננסית 1
א חישוב תשואה יומית של בנק לאומי לא נכון שוק ההון 0
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
N חישוב ריבית של קרן כספית (שקלית) - האם החישוב שלי נכון? שוק ההון 9
I איך הכי נכון להשתמש בהון העצמי לרכישת דירה למגורים נדל"ן 12
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
C עזיבת מקום עבודה - איך לעשות את זה נכון התפתחות אישית 19
צ היטל השבחה מה יותר נכון? נדל"ן 6
S איך נכון לשמור על כסף לשעת חירום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
deussex שאלות תם - איך למכור רכב נכון, בלי ליפול על נוכל + לא להיפגע אוף טופיק 46
S בקשה להעלאת שכר איך נכון לעשות? מה להגיד? אוף טופיק 65
D איך לבחור נכון את מקום העבודה הבא? (הייטק) אוף טופיק 11
F בקצרה האם הבנתי נכון את הקונספט ? שוק ההון 10
S נתון לא נכון בתיק ההשקעות שלי באינטרקטיב ישראל מיסים 8

נושאים דומים

Back
למעלה