לגבי קרן כספית - מחישוב שביצעתי, הריבית של הקרן שאני נמצא בה (איילון) היא 3.2%. אני רוצה לוודא איתכם שהחישוב הוא אכן נכון.
(אגב, החישוב הזה יצא 3.2% הן עבור מרץ והן עבור פברואר)
לצורך החישוב אני לוקח את הסכום שהרווחתי בחודש מסוים (למשל, תחילת מרץ עד סוף מרץ), את הסכום הכולל שיש לי בקרן (מתעלם מהמשכורת החודשית שהוספתי באמצע החודש), ומחשב לפי נוסחה שהגעתי אליה:
interest_rate = (month_sum*100*12)/total_sum
כמובן ש-interest_rate זאת הריבית
month_sum זה הסכום הכולל שהרווחתי בחודש
ו-total_sum זה כל הסכום שמושקע בקרן.
ההכפלה ב-12 היא מכיוון שמדובר בחודש אחד והריבית היא שנתית, וההכפלה ב-100 היא מכיוון שמדובר באחוזים.
האם זה נכון?
אני שואל כי אני רואה הרבה אנשים שאומרים שעל קרן כספית צריך לקבל תשואה של 4% ומעלה, ואני תוהה אם כדאי לי לעבור לקרן אחרת. לפי אתר Funder, במגדל כספית יש תשואה תיאורטית שנתית של 4.66%, אך דמי ניהול גבוהים בהרבה (0.159% מול 0.04%).
תודה לכולם!
(אגב, החישוב הזה יצא 3.2% הן עבור מרץ והן עבור פברואר)
לצורך החישוב אני לוקח את הסכום שהרווחתי בחודש מסוים (למשל, תחילת מרץ עד סוף מרץ), את הסכום הכולל שיש לי בקרן (מתעלם מהמשכורת החודשית שהוספתי באמצע החודש), ומחשב לפי נוסחה שהגעתי אליה:
interest_rate = (month_sum*100*12)/total_sum
כמובן ש-interest_rate זאת הריבית
month_sum זה הסכום הכולל שהרווחתי בחודש
ו-total_sum זה כל הסכום שמושקע בקרן.
ההכפלה ב-12 היא מכיוון שמדובר בחודש אחד והריבית היא שנתית, וההכפלה ב-100 היא מכיוון שמדובר באחוזים.
האם זה נכון?
אני שואל כי אני רואה הרבה אנשים שאומרים שעל קרן כספית צריך לקבל תשואה של 4% ומעלה, ואני תוהה אם כדאי לי לעבור לקרן אחרת. לפי אתר Funder, במגדל כספית יש תשואה תיאורטית שנתית של 4.66%, אך דמי ניהול גבוהים בהרבה (0.159% מול 0.04%).
תודה לכולם!