• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך מתפטרים נכון מדירות להשקעה - דילמה אישית

יאיר ישראל

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכם!

פתאום קם אדם בגיל 38 ומרגיש שהוא עושה בלגן כלכלי.

רעייתי ואני הורים לחמישה מקסימים. עובדים קשה מאוד במטרה לחיות חיים נוחים אך יחסית צנועים, לדאוג ביד רחבה לילדים כשיתבגרו – ולהזקין בלי להיות לנטל על אף אחד, עם יד סבתאית וסבאית חמה ורחבה לנכדות/ים. עם השנים ביצענו צעדים מסויימים שנערמו זה על זה, ונראים פתאום כמו פקעת שקשה להתיר – או שאני לגמרי טועה. אשמח מאוד לעצתכם ולניסיונכם.

נכסים:

דירת מגורים בשווי 3,200,000 נקייה מחוב.

דירה להשקעה בפריפריה שנקנתה לפני ארבע וחצי שנים ב-300,000 ₪ הון עצמי ועוד 220,000 ₪ משכנתא, מניבה 2,100 ₪ בחודש, שמכסים בדיוק את המשכנתא שנותרו לה חמש שנים. הדירה יכולה להימכר ב-850,000 ₪.

דירה להשקעה בפריפריה שנקנתה לפני חצי שנה במחיר 1,170,000. 400,000 מתוכם הון עצמי, והיתר - משכנתא ארוכת טווח שמתקזזת עם 4,000 דמי שכירות, והלוואה ללא ריבית שעליה אנחנו משלמים 3,000 ₪ בחודש בשש השנים הקרובות. יכולה להימכר באותו המחיר (מינוס 130,000 ₪ מס רכישה והוצאות). למה בכלל לחשוב על מכירה כשאנחנו עדיין מופסדים עליה? ראו להלן.

הכנסות:

הכנסתנו החודשית המשותפת הממוצעת היא 45,000 שקלים בחודש.

היא מתנדפת מהחשבון בצורה הזאת:

10,000 שקלים מופרשים לקרן כספית 4.5%, בה הצטברו כבר 120,000 שקלים. כספים אלו נצברים לצורך הרחבה קרובה של דירת המגורים, בעלות של 250,000 שקלים. יעד החיסכון שלנו הוא כיסוי מלא של הוצאות הבנייה לפני תומה.

בכל מקרה – סכום חיסכון זה מיועד להמשיך להצטבר גם לאחר הבנייה (נניח עוד שנה), אבל ללכת לאפיק יותר רווחי ויותר ארוך טווח.

9,000 ₪ מתקבלים בדולרים ונשארים בחשבון מט"ח עד שהדולר יעלה ויחד איתו תעלה השאלה מה לעשות בו. כעת [לאחר דילול כלשהו] שוכנים שם כ-10,000 דולרים. בשורה התחתונה, גם הסכום הזה הוא חיסכון.

3,000 – החזר הלוואה ללא ריבית – נתייחס לזה כהוצאה קבועה כי גם כשתסתיים ניקח עוד אחת מן הסתם.

1,500 – השקעה בקרנות השתלמות מחקות מדד S&P500. בקרנות אלו צבורים כבר כ-100,000 שקלים. [הפנסיות שלנו גם הן נמצאות באפיק דומה].

4,500 ₪ נתרמים.

20,000 שקלים הולכים לצריכה/חינוך/רכב ושאר ירקות.

המצב בשוק הדיור עושה רושם שאת התשואה מעליית ערך הדירה להשקעה הזולה יותר כבר השגנו והוא לא צפוי לעלות עוד. ההשקעה בדירה השניה עושה רושם של טעות מבחינת מיקום ועלות. אפילו אם היא תמשיך לספק את התשואה שלה, מדובר בתשואה יחסית נמוכה. בסך הכל, הרושם שלנו הוא שיש למעלה ממיליון שקלים שחונים בנדל"ן ללא תועלת רבה.

בנוסף, דירת המגורים שלנו באזור ביקוש במרכז הארץ אבל באופן בסיסי קטנה ואנחנו רוצים לעבור דירה. אחרי השדרוג שלה היא תהיה שווה כ-4,000,000 ₪ ועדיין לא תספק את הצרכים.

המשמעות היא שנצטרך לשלם הן מס שבח מפלצתי (הדירה נקנתה במעט פחות משתי מיליון שקלים) והן מס רכישה ססגוני על דירה חדשה בשווי 5.500.000 ₪.

מצידנו, להיפטר משתי הדירות, להתקדם הלאה לדירת מגורים מתאימה לצרכינו בשווי 5.500.000, ולייצר תמהיל נכון של מגורים, חיסכון והשקעה מניבה.

כשאני חושב על קניית דירה במחיר כזה, שתבלע את הכסף שנצבר בנדל"ן ועוד תייצר חוב, או שתצריך משכנתא שתחנוק את החיסכון שנהגנו לחסוך כל חודש, יש לי צרבת.

הצרבת מתגברת כשאני מנסה לחשב תהליך של שנה וחצי בערך של מכירות מדורגות בכדי להימנע ממס רכישה גבוה או לחשב מס שבח – בלגן!

אולי עלינו להמתין ולתת לדירה השניה לפחות להחזיר את ההפסד של מס הרכישה ושאר ההוצאות? [כמובן, החשיבות בהתחלת הנעת התהליך היא ספציפית מול מס הרכישה של דירת המגורים החדשה].

מה נכון לנו לעשות? סליחה על חוסר הבהירות – זה מאפיין של מצבנו. תודה והערכה מראש לעונים.

הצרבת מתגברת כשאני מנסה לחשב תהליך של שנה וחצי בערך של מכירות מדורגות בכדי להימנע ממס רכישה גבוה או לחשב מס שבח – בלגן!
למה? אפשר גם תוך כמה חודשים.
מה נכון לנו לעשות? סליחה על חוסר הבהירות – זה מאפיין של מצבנו. תודה והערכה מראש לעונים.
לדעתי את זה:
היפטר משתי הדירות, להתקדם הלאה לדירת מגורים מתאימה לצרכינו בשווי 5.500.000, ולייצר תמהיל נכון של מגורים, חיסכון והשקעה מניבה.

תודה לך על המענה. מעריך!
למה? אפשר גם תוך כמה חודשים.
כמובן, טעיתי כאן. הכוונה היא לתהליך שמחייב מכירה מדורגת, כשהדירה היקרה היא האחרונה, ורק אחר כך רכישת דירת המגורים. זה יכול לקחת זמן, בעיקר בפריפריה.
לגבי מה שאתה מציע -
להיפטר עכשיו מהדירה שקנינו לפני חצי שנה למרות שמדובר בהפסד?
לממן את הדירה החדשה בהון שיתקבל ממכירת הדירות למרות שזה יפסיק הכנסות? [צנועות, בחלקן עתידיות, כי עד שהמשכנתא שכנגדן תתמוסס]
או אולי להשקיע את הכסף ממכירת הדירות [לאחר סילוק משכנתאות, כמיליון ומאה אל"ש] באפיק יותר מכניס, ולממן את הפרש המחיר לדירה החדשה [1.500.000] באמצעות משכנתא - שתחסום את החיסכון החודשי שלנו?
שוב תודה :)

להיפטר עכשיו מהדירה שקנינו לפני חצי שנה למרות שמדובר בהפסד?
לממן את הדירה החדשה בהון שיתקבל ממכירת הדירות למרות שזה יפסיק הכנסות? [צנועות, בחלקן עתידיות, כי עד שהמשכנתא שכנגדן תתמוסס]
כן וכן, זה מה שאני הייתי עושה + משכנתא קטנה כי להבנתי זה לא יספיק ולא לשכוח הוצאות עסקה, מס גדול, שיפוץ וכו'.

מה ההיגיון? לנקות שולחן ולהתחיל לחסוך/להשקיע מחדש?
אני די בהלם מהתשובה (ולכן שמח ששאלתי).
תודה לך

מה ההיגיון? לנקות שולחן ולהתחיל לחסוך/להשקיע מחדש?
אני די בהלם מהתשובה (ולכן שמח ששאלתי).
תודה לך
להרוויח כסף, לחיות טוב ופחות כאבי ראש בחיים, מניח ש5 ילדים עושים מספיק מזה.

הבעיה כאן שלא אמרת מה המטרה שלך. אם אתה רוצה סט של מטרות כלכליות בלבד, יתכן שיש פתרון אחר. נראה על פניו שאתה רוצה מטרה שהיא קניית דירה יקרה, שאתה יודע שמבחינה כלכלית היא לא האפשרות הכי משתלמת. באפשרות הזו, אתה משלם הרבה כסף בשביל הבית שנראה לך שיעשה טוב לך ולמשפחה שלך. הכסף הזה יצא לא רק כעלות לדירה שאתה קונה, אלא גם למימון שלה. אתה רואה את הכסף על השולחן במיסים, אבל העלויות האלה קיימות גם בכל משכנתא, אם כך היית מממן את ההפרש. הצרבת נובעת מכך שהלב שלך רוצה דירה יפה ונעימה וגדולה ויקרה, והחשבון שלך מראה לך שזה לא כלכלי.

אבל כמו שאמר אורי, החיים הם לא רק כסף. לפעמים רוצים לחיות טוב, ולכל אחד לחיות טוב אומר משהו אחר. לחיות כדי לחסוך זה לא נכון, בעיני, אם לחסכון אין מטרה. אולי הגעת למטרה שלך? המטרה שלך היתה הדירה הגדולה והיפה למשפחה שלך? אם הילדים שלך יחסית צעירים, יש לך עוד כסף להתחיל לחסוך מכאן עבורם, ובסופו של דבר אולי תמכור את הדירה ותשנמך דיור, כשהם יעזבו את הבית.

אם המטרות שלך היו דוקא לחסוך לטווח הבינוני עבור הילדים שלך, למשל אם הם בגיל שאוטוטו עוזבים את הבית, אז להכניס את הכסף לדירה אחת גדולה באופן לא נזיל זה לא הגיוני.

אולי תחשוב שוב מה המטרות שלך, למתי, ומה הקו האדום שלך (אתה מרגיש חובה לחסוך לכיסוי לימודים גבוהים לילדים? חתונה? דירה? כמה כסף אתה באמת צריך בשבילם? מה אתה מוכן שיהיה nice to have ומה כל כך חשוב שתוותר על דברים בשבילך כדי לשמור עבורם?).

שלום לכם!

פתאום קם אדם בגיל 38 ומרגיש שהוא עושה בלגן כלכלי.

רעייתי ואני הורים לחמישה מקסימים. עובדים קשה מאוד במטרה לחיות חיים נוחים אך יחסית צנועים, לדאוג ביד רחבה לילדים כשיתבגרו – ולהזקין בלי להיות לנטל על אף אחד, עם יד סבתאית וסבאית חמה ורחבה לנכדות/ים. עם השנים ביצענו צעדים מסויימים שנערמו זה על זה, ונראים פתאום כמו פקעת שקשה להתיר – או שאני לגמרי טועה. אשמח מאוד לעצתכם ולניסיונכם.

נכסים:

דירת מגורים בשווי 3,200,000 נקייה מחוב.

דירה להשקעה בפריפריה שנקנתה לפני ארבע וחצי שנים ב-300,000 ₪ הון עצמי ועוד 220,000 ₪ משכנתא, מניבה 2,100 ₪ בחודש, שמכסים בדיוק את המשכנתא שנותרו לה חמש שנים. הדירה יכולה להימכר ב-850,000 ₪.

דירה להשקעה בפריפריה שנקנתה לפני חצי שנה במחיר 1,170,000. 400,000 מתוכם הון עצמי, והיתר - משכנתא ארוכת טווח שמתקזזת עם 4,000 דמי שכירות, והלוואה ללא ריבית שעליה אנחנו משלמים 3,000 ₪ בחודש בשש השנים הקרובות. יכולה להימכר באותו המחיר (מינוס 130,000 ₪ מס רכישה והוצאות). למה בכלל לחשוב על מכירה כשאנחנו עדיין מופסדים עליה? ראו להלן.

הכנסות:

הכנסתנו החודשית המשותפת הממוצעת היא 45,000 שקלים בחודש.

היא מתנדפת מהחשבון בצורה הזאת:

10,000 שקלים מופרשים לקרן כספית 4.5%, בה הצטברו כבר 120,000 שקלים. כספים אלו נצברים לצורך הרחבה קרובה של דירת המגורים, בעלות של 250,000 שקלים. יעד החיסכון שלנו הוא כיסוי מלא של הוצאות הבנייה לפני תומה.

בכל מקרה – סכום חיסכון זה מיועד להמשיך להצטבר גם לאחר הבנייה (נניח עוד שנה), אבל ללכת לאפיק יותר רווחי ויותר ארוך טווח.

9,000 ₪ מתקבלים בדולרים ונשארים בחשבון מט"ח עד שהדולר יעלה ויחד איתו תעלה השאלה מה לעשות בו. כעת [לאחר דילול כלשהו] שוכנים שם כ-10,000 דולרים. בשורה התחתונה, גם הסכום הזה הוא חיסכון.

3,000 – החזר הלוואה ללא ריבית – נתייחס לזה כהוצאה קבועה כי גם כשתסתיים ניקח עוד אחת מן הסתם.

1,500 – השקעה בקרנות השתלמות מחקות מדד S&P500. בקרנות אלו צבורים כבר כ-100,000 שקלים. [הפנסיות שלנו גם הן נמצאות באפיק דומה].

4,500 ₪ נתרמים.

20,000 שקלים הולכים לצריכה/חינוך/רכב ושאר ירקות.

המצב בשוק הדיור עושה רושם שאת התשואה מעליית ערך הדירה להשקעה הזולה יותר כבר השגנו והוא לא צפוי לעלות עוד. ההשקעה בדירה השניה עושה רושם של טעות מבחינת מיקום ועלות. אפילו אם היא תמשיך לספק את התשואה שלה, מדובר בתשואה יחסית נמוכה. בסך הכל, הרושם שלנו הוא שיש למעלה ממיליון שקלים שחונים בנדל"ן ללא תועלת רבה.

בנוסף, דירת המגורים שלנו באזור ביקוש במרכז הארץ אבל באופן בסיסי קטנה ואנחנו רוצים לעבור דירה. אחרי השדרוג שלה היא תהיה שווה כ-4,000,000 ₪ ועדיין לא תספק את הצרכים.

המשמעות היא שנצטרך לשלם הן מס שבח מפלצתי (הדירה נקנתה במעט פחות משתי מיליון שקלים) והן מס רכישה ססגוני על דירה חדשה בשווי 5.500.000 ₪.

מצידנו, להיפטר משתי הדירות, להתקדם הלאה לדירת מגורים מתאימה לצרכינו בשווי 5.500.000, ולייצר תמהיל נכון של מגורים, חיסכון והשקעה מניבה.

כשאני חושב על קניית דירה במחיר כזה, שתבלע את הכסף שנצבר בנדל"ן ועוד תייצר חוב, או שתצריך משכנתא שתחנוק את החיסכון שנהגנו לחסוך כל חודש, יש לי צרבת.

אולי עלינו להמתין ולתת לדירה השניה לפחות להחזיר את ההפסד של מס הרכישה ושאר ההוצאות? [כמובן, החשיבות בהתחלת הנעת התהליך היא ספציפית מול מס הרכישה של דירת המגורים החדשה].

שלום יאיר, בוא נתחיל מהנחת המוצא שלך:
"המצב בשוק הדיור עושה רושם שאת התשואה מעליית ערך הדירה להשקעה הזולה יותר כבר השגנו והוא לא צפוי לעלות עוד".
אתה לא פרטת ממש איפה ממוקמים הנכסים האלה (הפריפריה דימונה לא דומה לפריפריה חיפה, למשל) אז קשה להתייחס ברמה הקונקרטית. אבל בהכי כללי שיש, נדמה לי שאתה נחפז למכור מתוך היסטריה שהמחירים יורדים.
למכור בירידות תוך כדיי תשלומיי מס כבדים עושים כשהחשיבה היא שהספינה עומדת לטבוע, אם מדובר לתפיסתך במן "לא צפוי לעלות" זה נשמע לי קצת דרסטי.
היופי בנדל"ן שאפשר לשתות כוס מים, לקבל שכר דירה ולחכות עד יעבור זעם. במיוחד שקניתי דירה לא מזמן.

לגביי דירת המגורים שלכם, זו באמת מלכודת מס, והיה צריך למכור אותה בפטור לפניי שקניתם דירות להשקעה. אבל את הנעשה אין להשיב.
כדיי להמנע מתאונת מס, הייתי משכירה את הדירה שלכם ושוכרת דירה גדולה יותר ובכך נמנעת מהבלאגן.

אגב במידה בכל זאת הרצון הוא למכור את הדירות, כדאי לעשות את זה בהדרגה ולהשאיר את דירת המגורים לסוף, תוך כדיי בדיקת פרק הזמן הנדרש לפטור אתכם ממס שבח מאז מכירת הדירה האחרונה.

אם בכל זאת אתה מתעקש לקנות דירה יחידה בסכום כל כך גבוה, בעייני צריך לקחת בחשבון שלרוב זו רכישת הבועה בהתגלמותה והחלטה ההפך מדפנסיבית בהקשר של שוק הדיור. הילדים גדלים מתישהו ואז הבית הענק הופך לנטל. ונכס גדול כזה לרוב פחות סחיר, מרובה הוצאות ומתיישן מהר.

לא ייעוץ, דעתי האישית.

לא הבנתי עד הסוף...
למה לשדרג אם רוצים למכור? למה עד עכשיו היא הספיקה אבל עוד מעט (כשהילדים הבוגרים יעזבו) כבר לא? בני כמה הם? בהנחה שאתם חרדים/דתיים - חלקם כבר גרים בישיבות, לא?
לדאוג ביד רחבה לילדים כשיתבגרו
איך זה מתכתב עם התכנית למכור הכל כדי לרכוש דירה גדולה ויקרה יותר? חשבתי שההשקעה בדירות בפריפריה נועדה לטובת הילדים.
10,000 שקלים מופרשים לקרן כספית 4.5%
9,000 ₪ מתקבלים בדולרים ונשארים בחשבון מט"ח עד שהדולר יעלה
אם תוותרו על שיפוץ ומכירת דירת המגורים, תוכלו להפנות 20K ש"ח בחודש להשקעה במדדי מניות מפוזרים היטב (עולמיים או ארה"ב למשל) וכך יהיו לכם גם דירות וגם תיק השקעות מכובד לעזור לילדים עוד עשור וצפונה. רק רעיון, לא המלצה!

כדיי להמנע מתאונת מס, הייתי משכירה את הדירה שלכם ושוכרת דירה גדולה יותר ובכך נמנעת מהבלאגן.
1+

אתה נחפז למכור מתוך היסטריה שהמחירים יורדים
מצד שני האפסייד של דירה ששווה היום 850K הוא כנראה לא משהו, לגבי הדירה השניה זו באמת שאלה

הבעיה כאן שלא אמרת מה המטרה שלך. אם אתה רוצה סט של מטרות כלכליות בלבד, יתכן שיש פתרון אחר. נראה על פניו שאתה רוצה מטרה שהיא קניית דירה יקרה, שאתה יודע שמבחינה כלכלית היא לא האפשרות הכי משתלמת. באפשרות הזו, אתה משלם הרבה כסף בשביל הבית שנראה לך שיעשה טוב לך ולמשפחה שלך. הכסף הזה יצא לא רק כעלות לדירה שאתה קונה, אלא גם למימון שלה. אתה רואה את הכסף על השולחן במיסים, אבל העלויות האלה קיימות גם בכל משכנתא, אם כך היית מממן את ההפרש. הצרבת נובעת מכך שהלב שלך רוצה דירה יפה ונעימה וגדולה ויקרה, והחשבון שלך מראה לך שזה לא כלכלי.

אבל כמו שאמר אורי, החיים הם לא רק כסף. לפעמים רוצים לחיות טוב, ולכל אחד לחיות טוב אומר משהו אחר. לחיות כדי לחסוך זה לא נכון, בעיני, אם לחסכון אין מטרה. אולי הגעת למטרה שלך? המטרה שלך היתה הדירה הגדולה והיפה למשפחה שלך? אם הילדים שלך יחסית צעירים, יש לך עוד כסף להתחיל לחסוך מכאן עבורם, ובסופו של דבר אולי תמכור את הדירה ותשנמך דיור, כשהם יעזבו את הבית.

אם המטרות שלך היו דוקא לחסוך לטווח הבינוני עבור הילדים שלך, למשל אם הם בגיל שאוטוטו עוזבים את הבית, אז להכניס את הכסף לדירה אחת גדולה באופן לא נזיל זה לא הגיוני.

אולי תחשוב שוב מה המטרות שלך, למתי, ומה הקו האדום שלך (אתה מרגיש חובה לחסוך לכיסוי לימודים גבוהים לילדים? חתונה? דירה? כמה כסף אתה באמת צריך בשבילם? מה אתה מוכן שיהיה nice to have ומה כל כך חשוב שתוותר על דברים בשבילך כדי לשמור עבורם?).
תודה ללי. תיארתי את המטרות בפתיחת דבריי - "לחיות חיים נוחים אך יחסית צנועים, לדאוג ביד רחבה לילדים כשיתבגרו – ולהזקין בלי להיות לנטל על אף אחד, עם יד סבתאית וסבאית חמה ורחבה לנכדות/ים". אלו מטרות לטווח הקצר, הבינוני והארוך. לשם כך העבודה, ההשקעות והחסכונות. אני נרתע מרכישת דירה יקרה אף שהיא מגשימה את המטרה של הטווח הקצר, משום שנראה שהיא פוגעת במטרות לטווח הבינוני והארוך. לכן ניסוח מחודש של השאלה שלי יהיה: האם יש דרך להגשים את שלש המטרות? [וכן, מניח שמה שאורי הציע רלוונטי].

שלום יאיר, בוא נתחיל מהנחת המוצא שלך:
"המצב בשוק הדיור עושה רושם שאת התשואה מעליית ערך הדירה להשקעה הזולה יותר כבר השגנו והוא לא צפוי לעלות עוד".
אתה לא פרטת ממש איפה ממוקמים הנכסים האלה (הפריפריה דימונה לא דומה לפריפריה חיפה, למשל) אז קשה להתייחס ברמה הקונקרטית. אבל בהכי כללי שיש, נדמה לי שאתה נחפז למכור מתוך היסטריה שהמחירים יורדים.
למכור בירידות תוך כדיי תשלומיי מס כבדים עושים כשהחשיבה היא שהספינה עומדת לטבוע, אם מדובר לתפיסתך במן "לא צפוי לעלות" זה נשמע לי קצת דרסטי.
היופי בנדל"ן שאפשר לשתות כוס מים, לקבל שכר דירה ולחכות עד יעבור זעם. במיוחד שקניתי דירה לא מזמן.

לגביי דירת המגורים שלכם, זו באמת מלכודת מס, והיה צריך למכור אותה בפטור לפניי שקניתם דירות להשקעה. אבל את הנעשה אין להשיב.

אגב במידה בכל זאת הרצון הוא למכור את הדירות, כדאי לעשות את זה בהדרגה ולהשאיר את דירת המגורים לסוף, תוך כדיי בדיקת פרק הזמן הנדרש לפטור אתכם ממס שבח מאז מכירת הדירה האחרונה.

אם בכל זאת אתה מתעקש לקנות דירה יחידה בסכום כל כך גבוה, בעייני צריך לקחת בחשבון שלרוב זו רכישת הבועה בהתגלמותה והחלטה ההפך מדפנסיבית בהקשר של שוק הדיור. הילדים גדלים מתישהו ואז הבית הענק הופך לנטל. ונכס גדול כזה לרוב פחות סחיר, מרובה הוצאות ומתיישן מהר.

לא ייעוץ, דעתי האישית.
תודה לך, דברים מעניינים מאוד.
אני לחלוטין לא בתודעה של קריסת מחירי הדיור, אחרת לא הייתי שוקל לרכוש דירה יקרה. נראה לי כמו ניתוח הוגן של האזור והדירה.
לשכור ולהשכיר - קשה לי להתחבר לפיתרון הזה למרות שהוא כנראה ההגיוני ביותר. לא מצליח לתאר מצב שאני בידיים של מישהו אחר.
הלוואי שהיה מדובר ב"בית ענק"... זה פשוט בלב מרכז הארץ. לא רואה מצב לגור במקום אחר.

לא הבנתי עד הסוף...
למה לשדרג אם רוצים למכור? למה עד עכשיו היא הספיקה אבל עוד מעט (כשהילדים הבוגרים יעזבו) כבר לא? בני כמה הם? בהנחה שאתם חרדים/דתיים - חלקם כבר גרים בישיבות, לא?

איך זה מתכתב עם התכנית למכור הכל כדי לרכוש דירה גדולה ויקרה יותר? חשבתי שההשקעה בדירות בפריפריה נועדה לטובת הילדים.

אם תוותרו על שיפוץ ומכירת דירת המגורים, תוכלו להפנות 20K ש"ח בחודש להשקעה במדדי מניות מפוזרים היטב (עולמיים או ארה"ב למשל) וכך יהיו לכם גם דירות וגם תיק השקעות מכובד לעזור לילדים עוד עשור וצפונה. רק רעיון, לא המלצה!
היי ותודה על התגובה.
למרות הרקע המסורתי/דתי, הילדים גרים בבית.
החישוב שלך נכון מאוד בקשר למטרות לטווח הארוך, אבל ההבנה שנצטרך לעבוד מהדירה הנוכחית אחרי השבחתה, היא סוג של עובדה מוגמרת, מכמה שיקולים.

מבלי להתייחס לשאלה האם כדאי או לא, תוכלו לקנות בינתיים קרן כספית דולרית בשביל לעשות קצת תשואה במקום שסתם יעלה אבק.

קודם לברר כמה שבח/הפסד יש לך בכל דירה.
לכאורה נראה שאת רוב השבח בדירה הראשונה, ניתן לקזז מול ההפסד בדירה השניה.

ומכאן סדר המכירה,
הפסד ניתן לקזז באותה שנה, או להעביר לשנה הבאה.
ולכן או למכור קודם את הדירה ההפסדית,
או לבצע את שתי המכירות באותה שנה.

קודם לברר כמה שבח/הפסד יש לך בכל דירה.

ומכאן סדר המכירה,
הפסד ניתן לקזז באותה שנה, או להעביר לשנה הבאה.
ולכן או למכור קודם את הדירה ההפסדית,
או לבצע את שתי המכירות באותה שנה.
תודה, זה חשוב מאוד!
1. הקיזוז עובד בצורה שסכום מס השבח מנוכה אחד לאחד מול סכום ההפסד?
2. עדיין לכאורה עדיף לא להפסיד באמת, כלומר לחכות [נניח שנה] ששכירויות יחזירו את הסכום, ואז למכור כנ"ל ועדיין מבחינת מס שבח ההפסד אותו הפסד?

איך נוספה המילה מס? לא רשמתי אותה
1. הקיזוז עובד בצורה שסכום מס השבח מנוכה אחד לאחד מול סכום ההפסד?
ככה זה נכון.

2. עדיין לכאורה עדיף לא להפסיד באמת, כלומר לחכות [נניח שנה] ששכירויות יחזירו את הסכום, ואז למכור כנ"ל ועדיין מבחינת מס שבח ההפסד אותו הפסד?
זו כבר החלטה שלך, תעשה חשבון גם של חבות המס על השכירות, אין את כל המספרים, אבל נראה שגם כאן ניתן לרשום הפסד ולא חבות.

קצת לא מסתדר לי לנוכח המספרים שהוצגו למעלה, תוכל בקירוב להסביר את החישוב? יש כאן שתי דירות עם שבח כשדירת המגורים עם שבח משמעותי, ולכאורה הפסד נמוך מנגד.

@יאיר ישראל אגב עוד נקודה מעניינת למחשבה היא קיזוז הפסדים משוק ההון מהשבח שנצטבר לך במקרקעין, במידה ויש.

ואחרי שכל זה נאמר, ממש לא הייתי ממהרת לעשות מהלך כזה, כלכלית-נדל"נית זה נשמע לי מהלך בעייתי מאוד, בתזמון לא טוב.
זו תקופה יוצאת דופן לרכישה, ובהתאמה ממש לא מומלצת למכירה (להוציא מקרים ספציפיים).

כוכבית נוספת, העברה במתנה לילד פטורה ממס שבח (שליש ממס הרכישה עבור הילד). זה גם יכול להיות פתרון אלגנטי לרדת מהעץ עם פחות נזקים.

ג"נ: לא רו"ח ולא יועצת מס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
נ שימוש נכון ברובוט שוטף רצפות אוף טופיק 5
ה המלצות על קורס בכלל ועל "להשקיע נכון" בפרט שוק ההון 25
R איך נכון לנהל הקצאה, ראייה הוליסטית או דליים? שוק ההון 7
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
I איך נכון לנהל את סידורי ההורים בעת זקנה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
הירהורים כדאיות עסקה מבחינת מספרים נטו - האם החישוב שלי נכון? נדל"ן 16
Excelmik אזרח אמריקאי ואזרחית ישראל, מה נכון? שוק ההון 8
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
D שימוש נכון בחוב והשקעות ממונפות צרכנות פיננסית 0
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
T טופס 1042S ומילוי נכון בטופס שנתי מיסים 1
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
D איך להצהיר נכון מס שכירות מיסים 1
shlomi171 כיצד לקרא נכון שאליתת מס שוק ההון 1
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
א מועד נכון למכירת דירה (למטרת השקעה בשוק ההון) נדל"ן 18
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
נ הרהורים לגבי ההתנהלות בשנים הקרובות, ואיך נכון לבנות הלאה יומני מסע אישיים 3
מ האם נכון שתיק המסחר שלי יורכב מנייר בודד?! שוק ההון 11
E חברים, איך נכון יהיה לי לחשב את ההוצאות האלה באקסל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Z מילוי נכון של טופס 1322 בדו"ח שנתי מיסים 5
J איך נכון להתייחס לנכסים עתידיים בירושה כחלק מתיק הנכסים? אוף טופיק 6
מ איך נכון לשלם בחו״ל? צרכנות פיננסית 1
א חישוב תשואה יומית של בנק לאומי לא נכון שוק ההון 0
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
N חישוב ריבית של קרן כספית (שקלית) - האם החישוב שלי נכון? שוק ההון 9
I איך הכי נכון להשתמש בהון העצמי לרכישת דירה למגורים נדל"ן 12
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
C עזיבת מקום עבודה - איך לעשות את זה נכון התפתחות אישית 19
צ היטל השבחה מה יותר נכון? נדל"ן 6
S איך נכון לשמור על כסף לשעת חירום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
deussex שאלות תם - איך למכור רכב נכון, בלי ליפול על נוכל + לא להיפגע אוף טופיק 46
S בקשה להעלאת שכר איך נכון לעשות? מה להגיד? אוף טופיק 65
D איך לבחור נכון את מקום העבודה הבא? (הייטק) אוף טופיק 11
F בקצרה האם הבנתי נכון את הקונספט ? שוק ההון 10
S נתון לא נכון בתיק ההשקעות שלי באינטרקטיב ישראל מיסים 8

נושאים דומים

Back
למעלה