• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מועד נכון למכירת דירה (למטרת השקעה בשוק ההון)

• פותח הנושא פותח הנושא ארנטס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ארנטס

משתמש רגיל
דירוג
358
היי חברים,

אשמח מאוד לדעתכם.
להלן הנתונים:
לפני 5.5 שנים רכשתי דירת 5 חדרים דרך מחיר למשתכן ברמת בית שמש ד' (שכונה חרדית חדשה ויפייפיה) ב1.19 מיליון ש"ח. מחיר מצחיק של 8900 ש"ח למ"ר.
עיסקת מזומן על כל הסכום בתשלום אחד ללא כל משכנתה (כך גם לא נחשפתי למדד תשומות הבניה שהיה בכל מקרה נמוך בתק' בניית הדירה).
מינואר 2021 ועד היום היא מושכרת ואני שוכר בעיר אחרת.
ביוני האחרון פקעה מגבלת מחיר למשתכן וניתן למכור אותה (ובהתאם לכך יש כעת גל של דירות למכירה - מיני הצפה) - יש סעיף בחוזה השכירות של ביטולו בהודעה של 90 יום.
ערך הדירה כרגע הינו סביב 2.6 מיליון ש"ח והתשואה משכירות ביחס לערך עכשווי זה הינה סביב 2.5 % שנתי (לדעתי עלובה). כמובן שאין תשלום מס במכירה כי דירה יחידה.
(בשולי הדברים - אוכלוסיית השוכרים מאתגרת. ראש של בית ספר בכל הקשור למשמעת חוזית ולעיתים פוגע בבריאות)

לאחר המכירה- בין אם כעת או במועד אחר - לא מתעתדים לרכוש דירה למגורים. שוכרים בעיר שאנחנו אוהבים דירה נפלאה בחוזה ארוך טווח.

שאלות:
1. האם אכן חכם למכור ולהשקיע באפיקים ומסלולים שונים (שוק ההון - מנייתי, אג"חי ומה שביניהם) שיודעים להניב יחדיו לא פחות מ7% ממוצע שנתי (מניסיון אישי של 8 שנים)?
2. אולי כדאי לחכות כי אנחנו בגל עליות מחירי דירות לכאורה - דילמה מה יעלה יותר מול ציר הזמן : מחיר הדירה או עליות בשוק ההון אם נניח אמתין שנה.
3. האם חכם לחתוך 50000 ש"ח מהמחיר כדי למכור אותה בהקדם ולתת לכסף לעבוד בהקדם? או להתעקש על המחיר, המתנה שתעלה לי בהמתנה של חצי שנה כנראה שבה הכסף לא עבד במקום אחר והיה בכל מקרה מניב את הסכום של 50000 ש"ח (שמהווה 2% מהסכום שאקבל מהדירה).

תודה על חוכמתכם והצעתכם.

נערך לאחרונה ב:
כל הכבוד, הכפלת את ההשקעה שלך ועוד קצת, לכן גם אם תוותר על 50k מצבך לא מורע במיוחד. אישית, אם אתה לא לחוץ בזמן, לא הייתי חותך במחיר מהר מדי. 50 אלף זה בכל זאת לא דמי כיס.
תשאל את השוכרים אם הם רוצים לקנות, אולי זה יקצר לך את התהליך.
אני קורא בין השורות שההשקעה הזו דורשת ממך התעסקות שאינה נעימה לך, לכן הייתי מוכר ועובר לשוק ההון. נכון שערך הנכס אולי ימשיך לעלות, אבל הכסף לא נזיל, וההתעסקות עם שוכרים בעיר אחרת לא נעימה לך, וזה נכס שלא תשתמש בו בעצמך בעתיד.

דילמה מה יעלה יותר מול ציר הזמן : מחיר הדירה או עליות בשוק ההון אם נניח אמתין שנה.
בדיוק

תעשה מה שעושה לך טוב.

- בהינתן שהדירה תעלה עוד בערכה, אין תשלום מס שבח על דירה יחידה בסכומים האלה. במניות אתה משלם 25%
- השכירות אני מניח גם ללא מיסוי בסכומים האלה (במניות 25%)

- בהינתן 2.5% תשואת שכירות ו-7% תשואה אלטרנטיבית אתה צריך שהדירה תעלה בערכה בממוצע של יותר מ5.5% כדי שזה יהיה משתלם כלכלית. נשמע שזה עלה יותר מזה ב6 שנים האחרונות.

חוזר ל: תעשה מה שעושה לך טוב. לא הכל בחיים זה אחוז תשואה לפה או לשם.

מרגיש שהדירה הגיעה למיצוי במחיר ולא תמשיך לטוס במחיר למעט "עליה טבעית" כל שנה.
הבהרה לדבריך בבקשה: במניות משלמים 25% ריאלי ורק במימוש (ובינתיים יש אפקט ריבית דריבית).
החישוב שהצגת YahuD מתורגם בש"ח ל 120000 ש"ח לערך - עליית 5.5%)....לא רואה את זה קורה בקרוב...

עניין נוסף שלא ציינתי כי ברור מאליו -
הדירה עדיין נחשבת חדשה ומתומחרת בהתאם (מאוכלסת 3.5 שנים) בשוק (רוב המערכות עדיין באחריות).

כל הכבוד, הכפלת את ההשקעה שלך ועוד קצת, לכן גם אם תוותר על 50k מצבך לא מורע במיוחד. אישית, אם אתה לא לחוץ בזמן, לא הייתי חותך במחיר מהר מדי. 50 אלף זה בכל זאת לא דמי כיס.
תשאל את השוכרים אם הם רוצים לקנות, אולי זה יקצר לך את התהליך.
אני קורא בין השורות שההשקעה הזו דורשת ממך התעסקות שאינה נעימה לך, לכן הייתי מוכר ועובר לשוק ההון. נכון שערך הנכס אולי ימשיך לעלות, אבל הכסף לא נזיל, וההתעסקות עם שוכרים בעיר אחרת לא נעימה לך, וזה נכס שלא תשתמש בו בעצמך בעתיד.
קראת נכון בין השורות!
אין התעסקות אך השוכר מרגיש שקנה אותי ועוד משלם 1300 ש"ח פחות ממחיר השוק כי נכנס בתק' שהשכונה היתה בבנייה. לא מחפש מכתב תודה ממנו אבל לא תחושה שקנה אותי עבור ה4600 ש"ח שמשלם בשוק של 5900 ש"ח (ואין בכלל דירות כעת בשוק זה).

ה50000 ש"ח שאחתוך כדי למכור מהר יותר סביר להניח שיגיעו תוך כמה חודשים בקרן הכי סולידית באותה תקופת זמן. לדעתי. האם אני צודק?

בהקשר זה -
האם במכירת דירה יש עונתיות כמו בשוק השכירויות?
ייתכן שמישהו יקנה בחורף ויבקש להיכנס בחוקף. השאלה אם קונה יסכים לפריסת תשלומים של חודשים ארוכים...

אתה יכול להעלות את המחיר כשתחדשו חוזה, ואז השוכר או ישלם יותר, או יעזוב ותמצא חדש. אף אחד לא יודע כמה זמן ייקח לך להרוויח 50 אלף, השאלה צריכה להיות האם תמשיך לשיון בשקט בלילה גם אם לא תחזיר את ה50 אלף האלה.
בהחלט יש עונתיות גם במכירת דירה, אנשים לא אוהבים לעבור בחגים, הורים לילדים מעדיפים לעבור במהלך החופש הגדול וכולי. פריסת תשלומים זה עניין של משא ומתן בינך ובין הקונה, אין חוקים קבועים בעניין.

קראת נכון בין השורות!
אין התעסקות אך השוכר מרגיש שקנה אותי ועוד משלם 1300 ש"ח פחות ממחיר השוק כי נכנס בתק' שהשכונה היתה בבנייה. לא מחפש מכתב תודה ממנו אבל לא תחושה שקנה אותי עבור ה4600 ש"ח שמשלם בשוק של 5900 ש"ח (ואין בכלל דירות כעת בשוק זה).

ה50000 ש"ח שאחתוך כדי למכור מהר יותר סביר להניח שיגיעו תוך כמה חודשים בקרן הכי סולידית באותה תקופת זמן. לדעתי. האם אני צודק?

בהקשר זה -
האם במכירת דירה יש עונתיות כמו בשוק השכירויות?
ייתכן שמישהו יקנה בחורף ויבקש להיכנס בחוקף. השאלה אם קונה יסכים לפריסת תשלומים של חודשים ארוכים...
שאלה: במידה ותרמוז לו שאתה מתכנן למכור את הדירה ולתת לו 90 לצאת. אתה מאמין שהוא ישנה את דרכיו? או שזה הטיפוס ואין מה לעשות איתו?

מרגיש שהדירה הגיעה למיצוי במחיר ולא תמשיך לטוס במחיר למעט "עליה טבעית" כל שנה.
אני לא חושב שרגשות או תחושות הן רלוונטיות כאן.
הן לא מייצרות מציאות לפחות לא בנושא הזה.
אין למישהו כדור בדולח.
אני באופן אישי, הייתי מחכה לפקודת המכירה לאחר שהמלחמה בדרום או ו/גם בצפון תסתיים.

תודה על התייחסותך החכמה.
6-7 חודשים בקרן הכי סולידית / פקדון בנקאי / קרן כספית לא מניבים 50000 ש"ח על סכום של 2.6 מיליון ש"ח?
המלצתך להעלאת מחיר השכירות ברורה מאליו לי (ולו) כי משלם רחוק ממחיר השוק. יחד אם זאת עוד 1000 ש"ח בחודש לא משנים את שאלתי ורצוני אם למכור כעת או לחכות.
הערה: ייתכן מאוד שעוד מספר חודשים יגיע גל חדש של דירות למכירה בשכונה (פקיעת תוקף מגבלת מחיר למשתכן) ואז לא בטוח שעליית הערך הטבעית תתרחש...
בקשר לעונתיות אכן ייתכן והדירה תימכר בחורף (וישולם לי 10% במעמד החוזה) והשוכר יבקש להיכנס ולהשלים את התשלומים בקיץ (יוני-אוגוסט) ונגיע לפתרון אמצע של אפריל והשוכר ימשיך תחתיו חודשיים.

אני לא חושב שרגשות או תחושות הן רלוונטיות כאן.
הן לא מייצרות מציאות לפחות לא בנושא הזה.
אין למישהו כדור בדולח.
אני באופן אישי, הייתי מחכה לפקודת המכירה לאחר שהמלחמה בדרום או ו/גם בצפון תסתיים.
אין לי כדור בדולח אך די ניתן להבין - פחות או יותר - כאשר היתה עליה מכובדת ואז הגרף בהתיישרות. לדעתי.
אם כעת הדירה שווה 2.6 מיליון ש"ח בכמה הגיוני - עד כמה שניתן לנבא - יעלה ערכה (ריאלית ולא נומינלית) בעוד שנה?!

שאלה: במידה ותרמוז לו שאתה מתכנן למכור את הדירה ולתת לו 90 לצאת. אתה מאמין שהוא ישנה את דרכיו? או שזה הטיפוס ואין מה לעשות איתו?
אין לך מושג עד כמה נגעת בנקודה חכמה ולכן מראש התעקשתי על סעיף בחוזה:
  • באפשרות כל אחד מהצדדים להודיע, בכל מועד בתקופת החוזה, על סיום החוזה, וזאת בהתראה מראש ובכתב של 90 יום קלנדריים מצד המשכיר / 60 יום קלנדריים מצד השוכרים. זאת ללא כל פיצוי ואין הדבר ייחשב כהפרת חוזה. הודעת וואטסאפ ו/או מייל תיחשב כמסירת ההודעה.
בהקשר זה -
שוקל לפרסם את הדירה מבלי לבקש ממנו לצאת ולהרוויח את הגל הראשון של המתעניינים ואז להודיע לו על סיום החוזה בעוד 90 יום.
אם ילחץ למה אם טרם נמכר הנכס הרי שתשובה נכונה היא שאנשים מחפשים כניסה סופר מיידית ולא 90 יום מיום החוזה (והפסדתי קונים לאור זאת)+ קל יותר למכור דירה ריקה: זמינות 24/7 להציג אותה (מפתח אצל השכן) ונראות: נראית חדשה, מוארת וגדולה כאשר ריקה.

וגם קלעת בול שזה הטיפוס. טיפוס שמצפה לתודה שמשלם לי (הרי מצאתי את הדירה ברחוב בחינם...) ועוד משלם 20-25 אחוז פחות משכניו וחושב שרק לו יש זכויות ושקנה אותי.

נערך לאחרונה ב:
אין התעסקות אך השוכר מרגיש שקנה אותי ועוד משלם 1300 ש"ח פחות ממחיר השוק כי נכנס בתק' שהשכונה היתה בבנייה. לא מחפש מכתב תודה ממנו אבל לא תחושה שקנה אותי
טיפוס שמצפה לתודה שמשלם לי... ועוד משלם 20-25 אחוז פחות משכניו וחושב שרק לו יש זכויות ושקנה אותי.
ההתבטאויות שלך מאוד חריפות. אני תוהה אם המהלך הזה מונע בגלל דייר שאתה לא מסתדר איתו? הרי תוכל להחליף דייר.
לחלופין, אם העיסוק עם דיירים אינו מוצא חן בעינייך זה לכשעצמו שיקול לגיטימי להחליף את אפיק ההשקעה, דירת השכרה אינה הכנסה פסיבית לגמרי, היא דורשת השקעת זמן (ולפעמים כאב ראש).
בשרשור אחר כתבת שאתה מצפה מהדייר לתקן כל תחזוקה עד 300שח בדירה, וייתכן שלציפיה זו יד ביחסים שהתדרדרו ביניכם - מציע לשים לב לכך, אולי תחזוקת היחסים היא שיקול בהחלטת השקעת הכספים.

נ.ב לגבי שכר הדירה גם נראה שיש לו השפעה רגשית עלייך. אני מניח שחתמת על החוזה בדעה צלולה ומתוך שיקולים שהיו רלוונטים עבורך - בין אם כי זה היה מחיר השוק, הייתה בנייה סביב הדירה, לא היו דיירים/ביקוש, או שיקול אחר. בשלב הזה שכר הדירה שהדייר משלם אינו רלוונטי. בחידוש החוזה (או אי החידוש שלו והחלפת הדייר) תוכל לקבוע שכד אחר.

לגבי תוכנית לפעולה - מציע תחילה להחליט איפה אתה רוצה להשקיע את הכספים. שים לב שבמניות יש עליית ערך ודיבידנדים, ובדירה יש שכד ועליית ערך והקלות במיסוי לדירה יחידה.

ההתבטאויות שלך מאוד חריפות. אני תוהה אם המהלך הזה מונע בגלל דייר שאתה לא מסתדר איתו? הרי תוכל להחליף דייר.
לחלופין, אם העיסוק עם דיירים אינו מוצא חן בעינייך זה לכשעצמו שיקול לגיטימי להחליף את אפיק ההשקעה, דירת השכרה אינה הכנסה פסיבית לגמרי, היא דורשת השקעת זמן (ולפעמים כאב ראש).
בשרשור אחר כתבת שאתה מצפה מהדייר לתקן כל תחזוקה עד 300שח בדירה, וייתכן שלציפיה זו יד ביחסים שהתדרדרו ביניכם - מציע לשים לב לכך, אולי תחזוקת היחסים היא שיקול בהחלטת השקעת הכספים.

נ.ב לגבי שכר הדירה גם נראה שיש לו השפעה רגשית עלייך. אני מניח שחתמת על החוזה בדעה צלולה ומתוך שיקולים שהיו רלוונטים עבורך - בין אם כי זה היה מחיר השוק, הייתה בנייה סביב הדירה, לא היו דיירים/ביקוש, או שיקול אחר. בשלב הזה שכר הדירה שהדייר משלם אינו רלוונטי. בחידוש החוזה (או אי החידוש שלו והחלפת הדייר) תוכל לקבוע שכד אחר.

לגבי תוכנית לפעולה - מציע תחילה להחליט איפה אתה רוצה להשקיע את הכספים. שים לב שבמניות יש עליית ערך ודיבידנדים, ובדירה יש שכד ועליית ערך והקלות במיסוי לדירה יחידה.
ערכן של תקלות השוכר שלי היו קרוב ל0₪ ובכל זאת...
לדייר הקודם על אותה דירה היו קרוב ל0 תקלות.
רוצה לומר - אין מדובר בקמצנות אלא באי חיבה לגישה הדווקנית (והבורות בחיזוק סיפון שפירק לניקיון).
כפי שציינתי גם אם ישולם לי מחיר השוק עדיין התשואה נמוכה ולכן שאלתי למכור רלוונטית גם אם יהיה שוכר בונבוניירה עם ארגז כלים ושמשלם מחיר שוק עכשווי.

שוקל לפרסם את הדירה מבלי לבקש ממנו לצאת ולהרוויח את הגל הראשון של המתעניינים ואז להודיע לו על סיום החוזה בעוד 90 יום.
למה לבקש ממנו לצאת? תמכור את הדירה יחד עם השוכר

היי חברים,

אשמח מאוד לדעתכם.
להלן הנתונים:
לפני 5.5 שנים רכשתי דירת 5 חדרים דרך מחיר למשתכן ברמת בית שמש ד' (שכונה חרדית חדשה ויפייפיה) ב1.19 מיליון ש"ח. מחיר מצחיק של 8900 ש"ח למ"ר.
עיסקת מזומן על כל הסכום בתשלום אחד ללא כל משכנתה (כך גם לא נחשפתי למדד תשומות הבניה שהיה בכל מקרה נמוך בתק' בניית הדירה).
ביוני האחרון פקעה מגבלת מחיר למשתכן וניתן למכור אותה (ובהתאם לכך יש כעת גל של דירות למכירה - מיני הצפה) - יש סעיף בחוזה השכירות של ביטולו בהודעה של 90 יום.
ערך הדירה כרגע הינו סביב 2.6 מיליון ש"ח והתשואה משכירות ביחס לערך עכשווי זה הינה סביב 2.5 % שנתי (לדעתי עלובה). כמובן שאין תשלום מס במכירה כי דירה יחידה.
(בשולי הדברים - אוכלוסיית השוכרים מאתגרת. ראש של בית ספר בכל הקשור למשמעת חוזית ולעיתים פוגע בבריאות)

לאחר המכירה- בין אם כעת או במועד אחר - לא מתעתדים לרכוש דירה למגורים. שוכרים בעיר שאנחנו אוהבים דירה נפלאה בחוזה ארוך טווח.

שאלות:
1. האם אכן חכם למכור ולהשקיע באפיקים ומסלולים שונים (שוק ההון - מנייתי, אג"חי ומה שביניהם) שיודעים להניב יחדיו לא פחות מ7% ממוצע שנתי (מניסיון אישי של 8 שנים)?
2. אולי כדאי לחכות כי אנחנו בגל עליות מחירי דירות לכאורה - דילמה מה יעלה יותר מול ציר הזמן : מחיר הדירה או עליות בשוק ההון אם נניח אמתין שנה.
3. האם חכם לחתוך 50000 ש"ח מהמחיר כדי למכור אותה בהקדם ולתת לכסף לעבוד בהקדם? או להתעקש על המחיר, המתנה שתעלה לי בהמתנה של חצי שנה כנראה שבה הכסף לא עבד במקום אחר והיה בכל מקרה מניב את הסכום של 50000 ש"ח (שמהווה 2% מהסכום שאקבל מהדירה).

תודה על חוכמתכם והצעתכם.

איך הרגשת עם הירידות בשוק, במשבר הקורונה ובשנת 2022?
ובאופן כללי, איך להערכתך תרגיש כאשר יגיע משבר ותיק המניות שלך יצלול בכ-20-30 אחוזים?

היי חברים,

אשמח מאוד לדעתכם.
להלן הנתונים:

שאלות:

תודה על חוכמתכם והצעתכם.
משתף בתחושה הנוכחית של "הפסד" (אם ובלי מירכאות).
בעוד הנכס מניב 2% וקצת תיק ההשקעות שלי לא יורד את ה7% תשואה שנתית ממוצעת.
לכן מרגיש מופסד בתק' האחרונה.

לדעת מתווכים בשוק המקומי המחיר די מיצה את עצמו ויש גבול לכוח הקנייה של הציבור הספציפי בשכונה המדוברת.

נערך לאחרונה ב:
איך הרגשת עם הירידות בשוק, במשבר הקורונה ובשנת 2022?
ובאופן כללי, איך להערכתך תרגיש כאשר יגיע משבר ותיק המניות שלך יצלול בכ-20-30 אחוזים?
שאלה יפה.
הרגשתי מעולה - מכה קטנה בכנף ולא התרגשתי כי אני לטווח ארוך ואחרי הקורונה היה תיקון ובענק.
את 8 שנים האחרונות (שבהן היתה קורונה, מערכות צבאיות ועוד) אני מסכם בתשואה שנתית ממוצעת של 7%.
נפילה פה ושם זה על הנייר.
מזכיר שמחקה מדד S&P 500 הניב 85% (!!!) ב5 השנים האחרונות (אפילו שהיו באמצע נפילות).

ואיך ירגיש בעל דירה שהשוכר לא יכול לשלם לו שכירות 8 חודשים בגלל קורונה או מילואים?
ומישהו שחייב למכור את הדירה לצורך אישי דחוף אבל המדינה בעוצר והכל נעצר בקורונה?

אין מושלם. לא בנדל"ן ולא בשוק ההון.
דבר אחד בטוח. שוק ההון תמיד מנצח את הנדל"ן בטווח הארוך.

(יש לי שכנה עם פוליסת חיסכון 5 שנים ודי רדומה. רק לאחרונה נכנסה פעם ראשונה לראות מה המצב והכל נהדר. לא ידעה ולא חשה את הירידות שהיו בדרך. מה שלא יודעים לא כואב..).

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E מכירת אגרת חוב לפני מועד פירעון שוק ההון 1
כ מועד תשלום / מקדמת מס יסף 2025 מיסים 1
S מועד מסירת דירה והשפעה על מועדי התשלום נדל"ן 1
O קרן כספית או פקדון ארוך מועד שוק ההון 10
T מועד תשלומים עבור דירה יד2 נדל"ן 8
ה אגח"ים ממשלתיים עולמיים קצרי מועד צמודי מדד שוק ההון 8
O החזקה של מדד אג"ח עם מועד פירעון 2-5 שנים כעת שוק ההון 31
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
P מועד ההכנסה בצ'ק - זמן הקבלה או הפרעון? (עוסק) מיסים 0
מ מועד תחילת חישוב תשואה בפוליסת חסכון שוק ההון 0
ע מועד תשלום מס שוק ההון 2
ש [מועד עדכון הנתונים בבורסות חו"ל] שוק ההון 4
guesto דיבידנדים בקרן סל עד מועד החלוקה שוק ההון 1
E מועד גביית דמי ניהול שוק ההון 2
ה קופת גמל להשקעה, איחור מועד משיכה צרכנות פיננסית 2
הק995 מכירת ניירות אמריקאיים בין מועד המוות לירושה שוק ההון 11
I מועד תשלום על מניות של חברה שנמכרה לחברה אחרת שוק ההון 0
ג האם ניתן להקדים מועד קבלת המשכנתא? נדל"ן 3
E מועד אחרון להפקדה לקופ"ג להשקעה. שוק ההון 1
דור דורים מועד ב' – סקר בחירות 2019S אוף טופיק 1073
A השפעה של מועד רכישת ני"ע שוק ההון 3
amidar פער (גדול?) בין מועד חלוקת הדיבידנד למועד הופעת הכסף בתיק שוק ההון 11
יערה אג״ח קצר מועד, מישהו? שוק ההון 5
T טופס 1042S ומילוי נכון בטופס שנתי מיסים 1
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
D איך להצהיר נכון מס שכירות מיסים 1
shlomi171 כיצד לקרא נכון שאליתת מס שוק ההון 1
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
נ הרהורים לגבי ההתנהלות בשנים הקרובות, ואיך נכון לבנות הלאה יומני מסע אישיים 3
מ האם נכון שתיק המסחר שלי יורכב מנייר בודד?! שוק ההון 11
E חברים, איך נכון יהיה לי לחשב את ההוצאות האלה באקסל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Z מילוי נכון של טופס 1322 בדו"ח שנתי מיסים 5
J איך נכון להתייחס לנכסים עתידיים בירושה כחלק מתיק הנכסים? אוף טופיק 6
מ איך נכון לשלם בחו״ל? צרכנות פיננסית 1
א חישוב תשואה יומית של בנק לאומי לא נכון שוק ההון 0
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
N חישוב ריבית של קרן כספית (שקלית) - האם החישוב שלי נכון? שוק ההון 9
I איך הכי נכון להשתמש בהון העצמי לרכישת דירה למגורים נדל"ן 12
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
C עזיבת מקום עבודה - איך לעשות את זה נכון התפתחות אישית 19

נושאים דומים

Back
למעלה