ירידה משמעותית במבצעי הקבלנים הכוללים 'תשלום מקדמה נמוכה והיתרה במסירה'
מה זה יעשה לשוק?
השוק כיום מבוסס ברובו על השיטה הנ"ל, המשמעות הישירה = פחות רוכשים
המשמעות העקיפה = ירידה במחירי הדירות
אני הייתי ממתין עם רכישת דירה בשלב זה
לא ממליץ
ירידה משמעותית במבצעי הקבלנים הכוללים 'תשלום מקדמה נמוכה והיתרה במסירה'
מה זה יעשה לשוק?
השוק כיום מבוסס ברובו על השיטה הנ"ל, המשמעות הישירה = פחות רוכשים
המשמעות העקיפה = ירידה במחירי הדירות
אני הייתי ממתין עם רכישת דירה בשלב זה
לא ממליץ
להלן עיקרי הצעדים (מתוך אתר בנק ישראל https://www.boi.org.il/publications/pressreleases/23-3-25): 1. נדרשת הקצאת הון נוספת לבנקים על הלוואות כאלה - מה שהופך הלוואות כאלה למשתלמות פחות עבור הבנק.
2. מגבלה על הבנקים של הלוואות כאלה עד 10% מסך ההלוואות לדיור.
רמ"י פרסמה זוכים ב-4 מכרזי ענק בתוכנית מרכז רובע שדה דב בת"א, הכוללים כ-4,000 יח"ד, דירות להשכרה ודיור מוגן על עתודת הקרקע המבוקשת בישראל. ביחס למכרזי השיא ב-2021 מדובר בצניחה בשווי הקרקע. בין השחקנים הגדולים שזכו: עזריאלי, פרשקובסקי, גינדי החזקות, אלקטרה מגורים, חג'ג' וקבוצת דן
גינדי תציע דירות בשדה דב במחיר התחלתי של 49 אלף שקל למ"ר - זול בכ-35% מהמחיר הממוצע בדירות שנמכרו עד עתה. המשמעות: דירה ממוצעת בשטח של 90 מ"ר בשדה דב תעלה כ-4.5 מיליון שקל. ההשפעה צפויה להיות מורגשת גם באזורים נוספים בתל אביב ואולי אף מחוצה לה
יש ירידת מחירים איטית בפועל ומיעוט עסקאות.
במקרה אני מוכר דירה, שמתי מחיר זול יחסית.
ועדיין אין כמעט תנועה.
הרבה אנשים צופים במודעה, אבל בפועל מעט מאוד מתקשרים.
את אותה הדירה ניסינו למכור לפני 5-7 שנים,
המצב היה אחר לחלוטין, אפילו שהמחיר היה גבוה מהשוק.
בקיצור השוק רדום, ומדי פעם אפשר לראות מציאות.
רוב המודעות עומדות בלוחות חצי שנה או אפילו יותר.
אנשים לא יורידו מחירים כל כך מהר, רק אלה שלחוצים למכור.
@אורי ג.
Humor me,
אם הפרסום נכון, מה יקרה למחירים בשכונות האחרות הפחות נחשבות (נניח נווה שרת, או ביצרון) שכיום מתומחרות במחירים כאלה או אף יותר?
מניח שקבלנים יתישרו פחות או יותר מיידית, וליד. שנייה ייקח כמה זמן להפנים את השינוי.
מניח גם שעוד חודשיים תשובה תתקבל מהנתונים ברשות המיסים.
@אורי ג.
Humor me,
אם הפרסום נכון, מה יקרה למחירים בשכונות האחרות הפחות נחשבות (נניח נווה שרת, או ביצרון) שכיום מתומחרות במחירים כאלה או אף יותר?
מניח שקבלנים יתישרו פחות או יותר מיידית, וליד. שנייה ייקח כמה זמן להפנים את השינוי.
מניח גם שעוד חודשיים תשובה תתקבל מהנתונים ברשות המיסים.
לא חושב שירדו כי זה פרוייקט נקודתי, יש להם 100-200 דירות ולא אלפים ואגב זה שיטה ידועה של גינדי, נותנים מחיר ממש נמוך יחסית כדי להעיף את הסחורה כמה שיותר מהר, להוריד מעצמם סיכון לכמעט 0 ולסגור מינופים מהר, ככה הIRR בשמיים ולא צריך להביא הרבה הון עצמי.
גם לא תצטרך לחכות חודשיים, אפשר מחר להרים אליהם טלפון ולבקש מחיר, אולי אפילו יפורסם במקום כלשהו
יש ירידת מחירים איטית בפועל ומיעוט עסקאות.
במקרה אני מוכר דירה, שמתי מחיר זול יחסית.
ועדיין אין כמעט תנועה.
הרבה אנשים צופים במודעה, אבל בפועל מעט מאוד מתקשרים.
את אותה הדירה ניסינו למכור לפני 5-7 שנים,
המצב היה אחר לחלוטין, אפילו שהמחיר היה גבוה מהשוק.
בקיצור השוק רדום, ומדי פעם אפשר לראות מציאות.
רוב המודעות עומדות בלוחות חצי שנה או אפילו יותר.
אנשים לא יורידו מחירים כל כך מהר, רק אלה שלחוצים למכור.
2 דוגמאות שאני מכיר אישית -
דירת 3 חדרים חדשה (בת שנתיים) נמכרת כעת בשכונת מורשת במודיעין לשוק החופשי (דירות מחיר למשתכן) סביב 2.45-2.55 הן לפי אתר רשות המיסים ופרסומים ביד 2.
דירות נמכרו במחיר זה וקצת יותר לפני שנה וחצי (!!). כל הדירות בשכונה די זהות עד זהות לגמרי.
דירת 5 חדרים הכי קטנה בקטגוריה בשכונה (חדשה) - רמת בית שמש ד' נמכרה סביב 2.5-2.65 בשנת 2024.
יש כיום (אמצע 2025) דירות זהות למכירה ביד 2 זהות ב"2.6 גמיש".
אתה צריך רק 1.....לחוזה. והוא יגיע אם המחיר שלך ריאלי לסביבת הריבית הנוכחיות.
חפש דירות דומות ככל האפשר לדירה שלך בעיסקאות שדווחו לרשות המיסים, נתק רגש לדירה לרגע והימנע והערכת יתר ופרסם.
העניין הוא שאת ההשלכות נראה רק בעוד כמה שנים. זה נקרא בעברית - הנשמה מלאכותית.
זה לגמרי ויסות המחירים, כמו שהיה אז, רק באמצעים חוקיים (בינתיים). כי יש רבים וגדולים שיפגעו אם המחירים ירדו.
זה לב העניין. רכיב הקרקע, ילודה גבוהה, העדפת העם השוכן בציון נדל"ן ולא מניות - כל אלה סיבות פנימיות שמתגמדות מול הסיבה החיצונית שהייתה הריבית 0.
וכל(\רוב) מי שיש לו נקודת מבט של 20-30 שנה, מצפה "לחזור למצב הנורמלי", קרי ריבית אפס, כי זה כל מה שהכרנו. כמעט כל חתך בני ה20-50 חושב אותו דבר, וזה מתכון לאסון.
מה אם זה הנורמלי החדש?
עברו 4 חודשים מתחילת הפוסט ועדיין אתר מדלן לא מציג את המחירים המעודכנים מתאריך 22.5.2024
הוא כבר פספס את העדכונים של 9.24 12.24 3.25 6.25
לעומת שאר השנים שהוא כן הציג את המחירים בתאריכים האלו
מישהו יודע למה?