זו סיבה מרכזית אבל היא ממש לא הסיבה הבלעדית - מלבד הריבית הגבוהה אנו מצויים כבר כמעט שנתיים במלחמה, אנשים רבים נפגעו כלכלית - מפונים, מפוטרים, בעלי עסקים שנפגעו, ואוכלוסיה לא קטנה של מילואימניקים שנקראו לסבב השלישי והרביעי, וכנראה גם לא מעט אנשים שירדו מהארץ באופן זמני או קבוע.
במצב כזה הראש של הרבה אנשים אינו בחיפוש דירה. כמובן שהריבית הגבוהה (יחסית לריבית אפס) גם משחקת תפקיד והוציאה חלק גדול מהמשקיעים.
נכון מאוד. אבל אני מסתכל יותר רוחבית, זאת אומרת מ-2021. זה היה דבר ידוע מראש שלא ניתן למנוע, רק להנשים מלאכותית ב-80/20. המלחמות\רפורמה רק הוסיפו שמן למדורה.
דווקא זה מראה שהתמונה יותר מורכבת. בהיפר אינפלציה השקעה בנדל"ן במשכנתא לא צמודה היא לא רעיון כזה גרוע. אולי בגלל זה מחירי הדיור עלו נומינלית ב300% ברוסיה, אפילו שהאוכלוסייה שלה הצטמצמה והיא נכנסה למלחמה וסנקציות.
מעניין מה שאתה אומר ומזכיר את שנות השמונים, אבל אני לא חושב שהרובל באותו מצב כמו הלירה הטורקית.
כרגע, כדי לעמוד במשכנתא של 25%, צריך לשלם החזר חודשי עצום, שגבוה פי כמה מהשכר הממוצע (חישבתי לפי נתונים מקבילים מהארץ, אם היה 25%. בפועל יכול גרוע יותר).
אחרת, פשוט נכנסים למחוזות אסטרונומיים של לשלם פי
50 ומאה מכמה שלקחת. גם ב
סינריו הנ"ל, שבו משלמים החזר חודשי עצום, אתה משלם פי 2-3 על הריבית מכמה שקיבלת.
זה אומר שרק מי שידו משגת, זאת אומרת מרוויח פי
5 או 6 מהשכר הממוצע ברוסיה, יכול להרשות לעצמו משכנתא כזו. אבל מלכתחילה, הוא יכול פשוט לחסוך קצת ולקנות נקי.
המשחק השני שהזכרת, הוא ספקולציה מסוכנת מאוד, שאכן לא אתפלא אם יש אוליגרכים חדשים לעתיד שמשחקים בו כרגע -
אבל הstakes פשוט גבוהים מדי, אתה חייב להיות בעל הון מלכתחילה, לשמור על נזילות שיא, ולהמר שהמטבע יכנס לסחרור אינפלציוני אמיתי.
אני מאמין שיש איזה תשלום מינימום חודשי שמונע מכל ספקולנט רקק להכנס למשחק הזה, ורק מי שיכול להחזיר כל חודש סכומים (בהקבלה, לפחות 25K-30K ש"ח פר מיליון), יקבל.
אולי בגלל זה מחירי הדיור עלו נומינלית ב300% ברוסיה, אפילו שהאוכלוסייה שלה הצטמצמה והיא נכנסה למלחמה וסנקציות.
הוא מתאר שם שזה בגלל תוכניות ממשלתיות פופוליסטיות שיצרו ביקוש מלאכותי. הוא לא כלכלן, אבל נשמע די דומה למה שקרה בקנה מידה קטן כאן בארץ עם התוכנית של לפיד.