ברור, תסתכל על למשל על USIG, מי שקנה לפני שנה הפסיד. כשהריבית עולה הקרן יורדת, אף אחד לא מבטיח לך שהריבית תרד בקרוב.
תסתכל על מניית AIG, מי שקנה ב-2007, מה קרה לו ב-2008. השקעה חובית נמדדת בראש ובראשונה בפדיון, כשאתה מקבל (אם אתה מקבל) את הקרן בחזרה.
נגיד המיסוי שלי על זה בניו יורק הוא 20% פדרלי, 7% סטייט ו 4% niit. אז נשאר לי בערך 3% נומינלי אחרי מס. אינפלציה היום יותר מכך. QED.
אתה בטח יודע שזאת לא הוכחה, זו אנקדוטה.
אז אג״ח שווה להחזיק רק בחשבונות retirement, אז יהיה רווח ריאלי קטן. אם חייבים אג״ח ב taxable אז רק מוניס.
זה פשוט לא נכון - אתה מתעלם מאג"ח ארוך יותר, ממשתני מיסוי במדינות אחרות, מציפיות האינפלציה, מהאינפלציה, מTIPS.
ולכן אנחנו מחזיקים רק נדלן ומניות, ומתייחסים למשרות שלנו כ human bond מבחינת תכנון פיננסי.
אלה היו "שטויות יפות" לומר בתקופת ZIRP. עכשיו הריביות רחוקות מאפס, וההקצאה ההיסטורית, שמגוונת סיכון וסיכוי, חזרה להיות אג"ח ומניות.
לא רק כי יש סיכוי שתפסיד באחד ותרוויח בשני, אלא כי השני נותן תשואה לא רעה כשלעצמו. כמובן, "לא רעה" זה סובייקטיבי.
אג״ח ממשלתי ומזומן זה אבדן ערך מובטח
אני אמסור את זה לאג"חים שנותנים 3%+אינפלציה, או לאלה שנותנים 6%, כשהאינפלציה חצי מזה. אעדכן.
אם יש לאג״ח תפקידים אחרים אשמח לשמוע.
יש לאג"ח מיליון תפקידים אחרים. זה הכלי המגוון ביותר בשוק (בלי להכנס לתפלצות כמו הייברידים ועולם האופציות בכללי). ההשוואה למניות שגויה, שם באמת יש רק תפקיד אחד.
לא רוצה כל מיני דברים מתוחכמים שבסוף ללא ספק גוזרים עלי קופון שאני אפילו לא מסוגל להעריך את גודלו. למניות יש בעיית תנודתיות. בנדלן יש התעסקות
אג"ח הוא הכלי הצפי ביותר בשוק - ליתר דיוק, הוא הכלי הצפי היחיד בשוק. את האינפלציה והריבית אתה לא יודע, אבל כשיש לך אותן, אתה יודע בדיוק מה יקרה באג"ח.
במניות אין לך כלום, יש לך נפנופי ידיים. זה נכון שאג"ח זה כלי מתוחכם, זה התחכום שבפשטות - אתה משלם סכום גדול עכשיו, כדי לקבל מעט לאורך הדרך, שישתלם לך.
ככל שיש גוף שנותן יותר במעט הזה, זה ישפיע על הסכום הגדול שצריך לתת בהתחלה. ככה פשוט, ככה גאוני. אם זה לא היה משיא, אף אחד לא היה קונה, תאמין לי.