• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק:

• פותח הנושא פותח הנושא arn
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
הבעייה זה שאגח זה לא לגדר סיכון אלא לגוון סיכון. אג״ח לא נותן כמעט תשואה ריאלית אחרי מס. אז מי שמשקיע לטווח ארוך בעצם אג״ח מוריד תנודתיות במחיר של תשואה. מי שקרוב לפרישה צריך אג״ח נגד סיכון רצף תשואות. מי שרחוק אני לא בטוח מה המטרה. זה לא נכס ריאלי באמת, כמו מניות או נדל״ן. זה אינטואיטיבי, אבל אפשר גם לראות בתוצאות של טריניטי או ERN- לטווח רחוק כל שפלח המניות גבוה יותר הסיכוי לשרידות התיק עולה. אצלי זה עוד יותר גרוע אני משלם מס נומינלי גבוה על הקופון (ארה״ב, מדינה כחולה עם מס גבוה)- אגח ממשלתי בחשבון ממוסה מבטיח לי הפסד ריאלי. לא בדיוק גידור סיכונים. לא מחזיק ולא ממליץ.
איך אתה מגיע להפסד ראלי? זה נכון גם לגבי קרנות נאמנות שמחזיקות באג"ח אמריקאי כמו של בלאקרוק או אינבסקו? זה נכון גם לגבי קרן שמחזיקה TIPS?

זה נכון גם לגבי קרנות נאמנות שמחזיקות באג"ח אמריקאי כמו של בלאקרוק או אינבסקו?
ברור, תסתכל על למשל על USIG, מי שקנה לפני שנה הפסיד. כשהריבית עולה הקרן יורדת, אף אחד לא מבטיח לך שהריבית תרד בקרוב.

איך אתה מגיע להפסד ראלי? זה נכון גם לגבי קרנות נאמנות שמחזיקות באג"ח אמריקאי כמו של בלאקרוק או אינבסקו? זה נכון גם לגבי קרן שמחזיקה TIPS?
נגיד אגח אמריקאי לעשר שנים נותן 4.5%.
נגיד המיסוי שלי על זה בניו יורק הוא 20% פדרלי, 7% סטייט ו 4% niit. אז נשאר לי בערך 3% נומינלי אחרי מס. אינפלציה היום יותר מכך. QED.
אז אג״ח שווה להחזיק רק בחשבונות retirement, אז יהיה רווח ריאלי קטן. אם חייבים אג״ח ב taxable אז רק מוניס.

קרנות נאמנות אם משלמות קופון דומה זה אותו דבר. אם צוברות אז המס נדחה למכירה. אותו דבר tips, כי המס הוא נומינלי ולא ריאלי.

ולכן אנחנו מחזיקים רק נדלן ומניות, ומתייחסים למשרות שלנו כ human bond מבחינת תכנון פיננסי. לא רוצה להשקיע במוצרים לא יצרניים כמו זהב וביטקוין, שהם ספקולטיביים בהגדרה בהיעדר תזרים. אג״ח ממשלתי ומזומן זה אבדן ערך מובטח, יש לזה מקום בתיק לפני פרישה נגד רצף תשואות, או בזמן פרישה לכרית ביטחון. לא רוצה כל מיני דברים מתוחכמים שבסוף ללא ספק גוזרים עלי קופון שאני אפילו לא מסוגל להעריך את גודלו. למניות יש בעיית תנודתיות. בנדלן יש התעסקות, או לשלם למישהו תמורת זה. זה מה שיש, ונגיד תודה על האפשרויות הטובות שיש, אף אחד לא חייב לנו כלום. מה יהיה עוד שנה לא יודע. חושב שבסבירות גבוהה 10 שנים קדימה יהיה בסדר. לנו זה עובד מצויין, בעיקר בגלל שתי משרות טובות עם שכר יפה ברמת ביטחון גבוהה, שמאפשרת לנו לקחת סיכון גבוה יותר בתיק המושקע. לא מייעץ, כל אחד והנתונים שלו וכו׳.

נגיד המיסוי שלי על זה בניו יורק הוא 20% פדרלי, 7% סטייט ו 4% niit. אז נשאר לי בערך 3% נומינלי אחרי מס. אינפלציה היום יותר מכך. QED.
זה לא משנה דרמטית את התוצאה, אבל אג״ח אמריקאי ממוסה כordinary income, לא כרווח הון. כמו כן אג״ח אמריקאי פטור מstate tax.
אז בפועל 3.8% niit + מדרגת המס הפדרלית שלך.

בנוסף, אי אפשר להשוות תשואה לעשר שנים לאינפלציה של השנה האחרונה ולהסיק שאג״ח זה ״אובדן ערך מוחלט״. כיום Treasury לעשר שנים מניב 4.64% ו־TIPS מקביל 2.32% ריאלי לפני מס. אחרי מס התשואה הריאלית אכן עלולה להיות קטנה או שלילית, אבל היא לא “הפסד מובטח”.

כמובן שאפשר גם קרן כספית אבל למי שרוצה חלק סולידי קבוע בתיק אז קצת פחות משתלם לשים בכספית הרבה כסף הרבה שנים (בגלל ההשקעה של כספית רק בטווח מאוד קצר ועמלות). כספית זה יותר מקום לחנות את הכסף לכמה חודשים בודדים
תוכל להרחיב למה כספית עדיף רק לטווח קצר?

אבל כרגע השקל נראה יותר בטוח מהדולר.
מעניין דווקא אחרי כאלה חולשות יש כיוון הפוך!
זוכר כשהדולר ירד ל 3.30 הרבה אמרו יירד עוד 5%/10% נקנה דולרים וכשהגיע ל 2.80 הרבה הסבירו למה יכול גם לרדת ל 2.50
תופעת עדר!!!
אני אישית מאמין שיכול לרדת ל2.50 ואף לעלות הרבה עקב כל ההתמודדויות של המדינה הנחמדה שלנו

תוכל להרחיב למה כספית עדיף רק לטווח קצר?
בגדול באופן רגיל ככל שהאג"ח לטווח ארוך התשואה גבוהה יותר. בכספית יש טווח קצר מאוד. לכאורה קרן חירום בלי יעד זמן ידוע יכולה להכיל גם אג"ח לשנה שנתיים, ובטח אם מישהו מחפש רכיב בטוח בתיק לטווח בינוני ארוך אז כדאי לו אג"ח.

אבל כספית כן נוחה ופשוטה וההבדלים בתשואה לא ענקיים כיום.

זוכר כשהדולר ירד ל 3.30 הרבה אמרו יירד עוד 5%/10% נקנה דולרים וכשהגיע ל 2.80 הרבה הסבירו למה יכול גם לרדת ל 2.50
תופעת עדר!!!
אני אישית מאמין שיכול לרדת ל2.50 ואף לעלות הרבה עקב כל ההתמודדויות של המדינה הנחמדה שלנו
כשירד מתחת 2.9 הפקדתי לפיקדון בלאומי שצמוד לדולר או לשקל לפי הגבוה ביניהם. כי אני חושב שההבדל בשער צפוי להשתנות יותר מ4%

זה לא נכס ריאלי באמת, כמו מניות או נדל״ן.
חוב הוא צורת ההשקעה העתיקה בעולם.
מכיוון שהחוב תמיד מגובה במשהו, תמיד יש משהו ריאלי מאחורה (במסופוטמיה, אדמות מנפיקות יבול, כיום, עוצמתה המדינית של ארה"ב לשלוט בשטחה ולהפיק ממנו רווח).

אתה יכול לא לקבל את הvalue proposition הנוכחי, שבו המרחק בין ההבטחה לבין הנכס הריאלי מרוחק יותר (אין שעבוד ישיר של אדמות ארה"ב ונכסיה),
אבל זה תמיד, תמיד תמיד - אך ורק הבטחה, והיכולת של הריבון ובית המשפט לאכוף את ההבטחה. זה אף פעם לא השתנה.
והאמת היא שזה בדיוק אותו דבר במניות ובנדל"ן - שורת קוד שמשייכת לך בעלות על 0.0000001 מחברה, או על X מטרים, היא אך ורק הבטחה של הריבון לאכוף אותה.

ברור, תסתכל על למשל על USIG, מי שקנה לפני שנה הפסיד. כשהריבית עולה הקרן יורדת, אף אחד לא מבטיח לך שהריבית תרד בקרוב.
תסתכל על מניית AIG, מי שקנה ב-2007, מה קרה לו ב-2008. השקעה חובית נמדדת בראש ובראשונה בפדיון, כשאתה מקבל (אם אתה מקבל) את הקרן בחזרה.
אתה בטח יודע שזאת לא הוכחה, זו אנקדוטה.
אז אג״ח שווה להחזיק רק בחשבונות retirement, אז יהיה רווח ריאלי קטן. אם חייבים אג״ח ב taxable אז רק מוניס.
זה פשוט לא נכון - אתה מתעלם מאג"ח ארוך יותר, ממשתני מיסוי במדינות אחרות, מציפיות האינפלציה, מהאינפלציה, מTIPS.
ולכן אנחנו מחזיקים רק נדלן ומניות, ומתייחסים למשרות שלנו כ human bond מבחינת תכנון פיננסי.
אלה היו "שטויות יפות" לומר בתקופת ZIRP. עכשיו הריביות רחוקות מאפס, וההקצאה ההיסטורית, שמגוונת סיכון וסיכוי, חזרה להיות אג"ח ומניות.
לא רק כי יש סיכוי שתפסיד באחד ותרוויח בשני, אלא כי השני נותן תשואה לא רעה כשלעצמו. כמובן, "לא רעה" זה סובייקטיבי.
אג״ח ממשלתי ומזומן זה אבדן ערך מובטח
אני אמסור את זה לאג"חים שנותנים 3%+אינפלציה, או לאלה שנותנים 6%, כשהאינפלציה חצי מזה. אעדכן.
אם יש לאג״ח תפקידים אחרים אשמח לשמוע.
יש לאג"ח מיליון תפקידים אחרים. זה הכלי המגוון ביותר בשוק (בלי להכנס לתפלצות כמו הייברידים ועולם האופציות בכללי). ההשוואה למניות שגויה, שם באמת יש רק תפקיד אחד.
לא רוצה כל מיני דברים מתוחכמים שבסוף ללא ספק גוזרים עלי קופון שאני אפילו לא מסוגל להעריך את גודלו. למניות יש בעיית תנודתיות. בנדלן יש התעסקות
אג"ח הוא הכלי הצפי ביותר בשוק - ליתר דיוק, הוא הכלי הצפי היחיד בשוק. את האינפלציה והריבית אתה לא יודע, אבל כשיש לך אותן, אתה יודע בדיוק מה יקרה באג"ח.
במניות אין לך כלום, יש לך נפנופי ידיים. זה נכון שאג"ח זה כלי מתוחכם, זה התחכום שבפשטות - אתה משלם סכום גדול עכשיו, כדי לקבל מעט לאורך הדרך, שישתלם לך.
ככל שיש גוף שנותן יותר במעט הזה, זה ישפיע על הסכום הגדול שצריך לתת בהתחלה. ככה פשוט, ככה גאוני. אם זה לא היה משיא, אף אחד לא היה קונה, תאמין לי.

נערך לאחרונה ב:
זה לא משנה דרמטית את התוצאה, אבל אג״ח אמריקאי ממוסה כordinary income, לא כרווח הון. כמו כן אג״ח אמריקאי פטור מstate tax.
אז בפועל 3.8% niit + מדרגת המס הפדרלית שלך.

בנוסף, אי אפשר להשוות תשואה לעשר שנים לאינפלציה של השנה האחרונה ולהסיק שאג״ח זה ״אובדן ערך מוחלט״. כיום Treasury לעשר שנים מניב 4.64% ו־TIPS מקביל 2.32% ריאלי לפני מס. אחרי מס התשואה הריאלית אכן עלולה להיות קטנה או שלילית, אבל היא לא “הפסד מובטח”.
לא ידעתי על הפטור ממס מקומי לאג״ח פדרלי! תודה.
מסכים שזה לא משנה התוצאה.

בפועל, אנחנו משלמים על הקופונים כ 40%. ל10שנים יישאר מזה כ 2.6. רווח ריאלי אין כאן. הפסד ריאלי אולי. אשנה את ההגדרה ל״היעדר רווח מובטח, הפסד ריאלי בסבירות לא נמוכה״. אלא אם אתה חושב שמאיים עלינו גל דפלציה.

תופעת עדר!!!
המצב שאתה מתאר, הוא התחזקות השקל.
ולכן אתה מחזק את טענתי. ומשום מה אתה מציג את טענתך כסתירה לטענתי.

לא ידעתי על הפטור ממס מקומי לאג״ח פדרלי! תודה.
מסכים שזה לא משנה התוצאה.

בפועל, אנחנו משלמים על הקופונים כ 40%. ל10שנים יישאר מזה כ 2.6. רווח ריאלי אין כאן. הפסד ריאלי אולי. אשנה את ההגדרה ל״היעדר רווח מובטח, הפסד ריאלי בסבירות לא נמוכה״. אלא אם אתה חושב שמאיים עלינו גל דפלציה.
הניסוח המתוקן סביר. רק לא צריך גל דפלציה כדי לקבל רווח ריאלי: מספיק שהאינפלציה הממוצעת תהיה נמוכה מכ־2.7%.

כיום Treasury לעשר שנים מניב 4.66%; אחרי מס של 40.8% נשארים כ־2.76%. אינפלציית האיזון בשוק היא כ־2.27%, כך שלפי תמחור השוק התשואה הריאלית הצפויה אחרי מס דווקא חיובית מעט - בערך 0.5% לשנה. כמובן שאם האינפלציה תהיה גבוהה יותר, ייתכן הפסד ריאלי.

@MichaelScott

.קודם כל, מעריך את התיקון והירידה לפרטים.

אבל, מה לא נכון בתזה? אג״ח ממשלתי זה מוצר השקעה שאחרי מס לא נותן תשובה ריאלית אמיתית. בסוף לא מאוד משנה לי אם נותן פלוס 0.5 אחוז או מינוס 0.3 אחוז. מעבר למיתון תנודתיות, מה זה נותן למשפחה בשלב הצבירה, עם אופק השקעה רחוק וחוסר תלות בתיק? וגם בשלב המשיכה- אחוז מסויים בתוך כרית ביטחון אני מבין. אבל פרישה מתוכננת
לתקופה ארוכה, גם שם אני מתקשה להבין פלח אג״ח משמעותי.

אז נכון, יש אנשים שחיים תחת משטרי מס אחרים. אבל ההבדל לא יהיה משמעותי... אז נגיע ל 1% ריאלי. איזו מין השקעה זו.

נכון, יש אנשים שחיים תחת משטרי מס אחרים. אבל ההבדל לא יהיה משמעותי... אז נגיע ל 1% ריאלי. איזו מין השקעה זו.

בגדול יש אנשים שקשה להם לקבל תנודתיות גדולה בתיק של 50% מה שיכול לקרות במניות, יש מצבים אובייקטיביים שתנודתיות כזאת בעייתית. יש גם היבטים פסיכולוגיים. אם 20% אג"ח מאפשר למישהו לשים 80% מניות ולא למכור בירידות אז זה עדיף מ100% מניות ולמכור בירידות.

גם לא כל אחד מחפש תוחלת גבוהה לטווח ארוך. אם מישהו יכול להסתדר טוב כלכלית עם 1% רווח ריאלי אחרי מס אז למה לו לקחת סיכון ב100% מניות?

@MichaelScott

.קודם כל, מעריך את התיקון והירידה לפרטים.

אבל, מה לא נכון בתזה? אג״ח ממשלתי זה מוצר השקעה שאחרי מס לא נותן תשובה ריאלית אמיתית. בסוף לא מאוד משנה לי אם נותן פלוס 0.5 אחוז או מינוס 0.3 אחוז. מעבר למיתון תנודתיות, מה זה נותן למשפחה בשלב הצבירה, עם אופק השקעה רחוק וחוסר תלות בתיק? וגם בשלב המשיכה- אחוז מסויים בתוך כרית ביטחון אני מבין. אבל פרישה מתוכננת
לתקופה ארוכה, גם שם אני מתקשה להבין פלח אג״ח משמעותי.

אז נכון, יש אנשים שחיים תחת משטרי מס אחרים. אבל ההבדל לא יהיה משמעותי... אז נגיע ל 1% ריאלי. איזו מין השקעה זו.
אני חושב שהטענה שלך הצטמצמה משמעותית: מ״אג״ח ממשלתי הוא אובדן ערך מובטח״ ל״אג״ח לא מתאים לי, בהינתן מס שולי גבוה, אופק ארוך, חוסר תלות בתיק והנחה ששתי המשרות שלנו יישארו בטוחות גם במשבר״.

עם הטענה השנייה אין לי ויכוח, אבל זו מסקנה אישית התלויה בהנחות די חזקות - לא תזה כללית על אג״ח. ואם אתה כבר מכיר בתפקידו ככרית ביטחון בפרישה, אז גם על התועלת שלו אין מחלוקת; נשאר רק לדון בגודל הכרית.

קרנות נאמנות אם משלמות קופון דומה זה אותו דבר. אם צוברות אז המס נדחה למכירה. אותו דבר tips, כי המס הוא נומינלי ולא ריאלי.
לפי מה שקראתי בגמיני אג"ח אמריקאי נותן 4% - 4.5% וה TIPS בסביבות 2%. לפי גמיני גם אתה וגם קרנות הנאמנות שדרכן אתה קונה את האג"ח הזה - לא משלמות מס זר. כלומר משלמים רק מס ישראלי שהוא 25% מקסימום. אז תקבל נטו 3% - 3.4% באג"ח לא צמוד וקצת פחות מ 1% (פלוס מדד) ב TIPS. זה יותר מהאינפלציה המשוערת. בנוסף אם אתה מחזיק אג"ח (וגם מניות) במשך מספר שנים - המס האפקטיבי שלך יורד. למשל אחזקת אג"ח במשך 10 שנים תגרום לכך שהמס האפקטיבי שלך יהיה 22%. אחזקת אג"ח (או מניות) במשך 15 שנים תגרום למס אפקטיבי של 20%. בנוסף לפנסיונר יש אפשרות להוריד עוד יותר את המס הישראלי ולפעמים גם לבטלו כליל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לפי גמיני גם אתה וגם קרנות הנאמנות שדרכן אתה קונה את האג"ח הזה - לא משלמות מס זר.
מתגובות קודמות של @Strike! נדמה לי שיש לו אזרחות אמריקאית, או שלכל הפחות הוא משלם מסים לדוד סם. הריבית של האג"ח (קופונים) ממוסה תחת מס שולי רגיל ומכירת האג"ח ממוסה תחת רווחי הון. בפועל מאג"ח שנותן 4%-4.5% רואים בסוף 2.75%-2.95% לבעלי הכנסה גבוהה ויכול להיות גם פחות כתלות בסוג האג"ח (נניח אג"ח קונצרני ממוסה גם ברמת הסטייט).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם יש טעם לשלם את הארנונה בפעם אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
ב האם יש טעם להתכונן לנחיתה הקשה? שוק ההון 48
M האם יש טעם לקחת עורך דין ברכישת דירה מקבלן נדל"ן 18
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
epk האם יש טעם/תועלת בשמירה על חשבון בנק בחו"ל (אירופה)? צרכנות פיננסית 21
S פיזור סיכונים - האם יש טעם לפזר את תיק ההשקעות בבתי השקעות שונים? שוק ההון 4
T האם יש טעם עדיין להחזיק באג"ח שוק ההון 4
sigler05 האם יש טעם לעבור מסלול בפנסיה? צרכנות פיננסית 13
the_newbie האם יש טעם לפצל את תיק ההשקעות ? שוק ההון 10
Sesquiterpene האם יש טעם בגיוון "בלתי פוסק" של התיק? שוק ההון 20
ע האם כדאי למחזר עכשיו את המשכנתא? נדל"ן 9
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 66
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
ד מחפש את הספר המשקיע הנבון בעברית פוסטים מאיכות נמוכה 13
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ מישהו בבקשה יכול להסביר לי את ההבדל בין RSI ל ממוצעים נעים שוק ההון 1
א מתלבט אם לבטל את חברותי בשב"ן צרכנות פיננסית 22
מ מנורה לא משחררת את הפנסיה - יש מקום יעיל להתלונן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
Dr Spock הביטקוין איבד את סיבת קיומו ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 89
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
T למחוק את השרשור התפתחות אישית 0
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1
F איך כדאי להעריך את מחיר הדירה ב 2036 נדל"ן 32
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
B ריבית ואינפלציה - איך למצוא את ציפיות השוק? שוק ההון 8
AbuNafha IBKR מעדכנים (ובעצם מחסלים) את דרישת ה-Margin למחזיקי SPXS? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19

נושאים דומים

Back
למעלה