SolidusMaximus
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,439
חברים, אתם כולכם מדברים את מספרי האתמול.
בהתחשב בזה שהמדד, כנראה, לא הולך להיות פחות מ-2 או 3, וכנראה יותר - יש פה תשואה נומינלית של 5-6 אחוז צפונה.
ההשוואה למניות ואלידית רק כשיש סביבת ריבית אפס, כי אז מניות = תשואה, אג"ח = במקסימום מדד+כלום.
להשוות כיום אגח למניות זה כמו להשוות תפוח אדמה למלפפון - הפונקציה שלהם בדיאטה שהיא הקצאת הנכסים שלך - אחרת לגמרי.
אני מצטער, גם הטענה "אני משלם הרבה מיסים וזה נותן תשואה אפס" היא פשוט לא נכונה, כי העובדה היא שאמריקאים רבים חיים מאגח, מה שהם לא עשו לפני חמש שנים.
לטעון "יש לי משקולת מיסויית" לא טוען דבר נגד האגח, אלא אך ורק נגד היכולת שלך למזער מיסוי, במיוחד במדינה כמו ארה"ב שם לכל אחד מיסוי שונה.
כמו שאתה אומר בדיוק - יש היום אפשרויות מובטחות להשיג 3% (מתקן אותך) מעל המדד, לפני מס.לפי מה שקראתי בגמיני אג"ח אמריקאי נותן 4% - 4.5% וה TIPS בסביבות 2%. לפי גמיני גם אתה וגם קרנות הנאמנות שדרכן אתה קונה את האג"ח הזה - לא משלמות מס זר. כלומר משלמים רק מס ישראלי שהוא 25% מקסימום. אז תקבל נטו 3% - 3.4% באג"ח לא צמוד וקצת פחות מ 1% (פלוס מדד) ב TIPS. זה יותר מהאינפלציה המשוערת. בנוסף אם אתה מחזיק אג"ח (וגם מניות) במשך מספר שנים - המס האפקטיבי שלך יורד. למשל אחזקת אג"ח במשך 10 שנים תגרום לכך שהמס האפקטיבי שלך יהיה 22%. אחזקת אג"ח (או מניות) במשך 15 שנים תגרום למס אפקטיבי של 20%. בנוסף לפנסיונר יש אפשרות להוריד עוד יותר את המס הישראלי ולפעמים גם לבטלו כליל.
בהתחשב בזה שהמדד, כנראה, לא הולך להיות פחות מ-2 או 3, וכנראה יותר - יש פה תשואה נומינלית של 5-6 אחוז צפונה.
ההשוואה למניות ואלידית רק כשיש סביבת ריבית אפס, כי אז מניות = תשואה, אג"ח = במקסימום מדד+כלום.
להשוות כיום אגח למניות זה כמו להשוות תפוח אדמה למלפפון - הפונקציה שלהם בדיאטה שהיא הקצאת הנכסים שלך - אחרת לגמרי.
אני מצטער, גם הטענה "אני משלם הרבה מיסים וזה נותן תשואה אפס" היא פשוט לא נכונה, כי העובדה היא שאמריקאים רבים חיים מאגח, מה שהם לא עשו לפני חמש שנים.
לטעון "יש לי משקולת מיסויית" לא טוען דבר נגד האגח, אלא אך ורק נגד היכולת שלך למזער מיסוי, במיוחד במדינה כמו ארה"ב שם לכל אחד מיסוי שונה.