• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם יש טעם/תועלת בשמירה על חשבון בנק בחו"ל (אירופה)?

epk

משתמש סולידי
דירוג
22
בעוונותיי, חייתי מספר שנים בחו"ל - הולנד ליתר דיוק. חזרתי לארץ, ושמרתי על חשבון הבנק שלי שם: "אם לא יועיל, לא יזיק", נכון? ... וכל עוד העמלה על עצם קיום החשבון היא זניחה, באמת שלא הייתה לי סיבה מיוחדת לסגור אותו.

אך לאחרונה, מבנה העמלות בבנק השתנה, ולקוחות שאינם תושבי הולנד נדרשים לשלם עמלה לא-מבוטלת: קרוב ל-8 EUR בחודש, שהם באופן גס קרוב ל-400 ש"ח בשנה. אציין גם, שיש לי בחשבון יתרה של כמה אלפי EUR.

שאלתי היא: האם ישנה תועלת בהחזקת חשבון כזה? למשל בהקשר של ביצוע השקעה באירופה ובאירו במקום לבצעה כאן?

אפשר להחזיק חשבון ב Wise בלי עמלה.

@adamshalev : סליחה על הבורות, אבל - מה זה Wise? אתה מתכוון ל-wise.com?

@adamshalev : סליחה על הבורות, אבל - מה זה Wise? אתה מתכוון ל-wise.com?
כן. זה שירות שפותח לך חשבונות בנק בעשרות מדינות, הכל אונליין, עם הזדהות פשוטה דרך דרכון. עושים גם המרה בין מטבעות והעברת כסף בינלאומית.

כן. זה שירות שפותח לך חשבונות בנק בעשרות מדינות, הכל אונליין, עם הזדהות פשוטה דרך דרכון. עושים גם המרה בין מטבעות והעברת כסף בינלאומית.
אני מסופק שבנקים יתנו למתווכים לפחות חשבונות עבור צד ג'. כמו-כן - יצרתי חשבון (לא בנק) באתר wise.com ולא ראיתי מה שאתה מתאר. על כל פנים, בין אם אפשר ליצור חשבון באמצעות wise.com ובין אם לאו - השאלה עומדת בעינה: האם יש טעם להחזיק חשבון כזה, או שמוטב לסגור אותו ולהעביר את הכסף לארץ.

אני מסופק
המציאות לא מושפעת מהספק שלך. יש לי חשבון פעיל באנגליה וארה״ב, ובלחיצת כפתור בכל אחת מעשרות המדינות האחרות שהם תומכים בהם.

ושמרתי על חשבון הבנק שלי שם: "אם לא יועיל, לא יזיק", נכון? ...
זאת בגדול הגישה שלי, כל עוד החשבון חינמי.

מבוטלת: קרוב ל-8 EUR בחודש, שהם באופן גס קרוב ל-400 ש"ח בשנה
נשמע המון.
לא הייתי משאיר חשבון בעלות כזאת.
כמו שאמרו, יש דרכים לפתוח ולהחזיק חשבון (או סמי-חשבון) אירופאי בחינם.

אציין גם, שיש לי בחשבון יתרה של כמה אלפי EUR.
אם יש לך חשבון ב IB לא צריכה להיות לך בעיה להעביר את הכסף משם בעלות אפסית.

שאלתי היא: האם ישנה תועלת בהחזקת חשבון כזה?
לא משהו ששווה את הסכומים שאתה משלם.
מקסימום אם תצטרך בעתיד, תוכל לפתוח חשבון חדש (אולי לא בהולנד אלא במדינה אחרת באירופה. אבל זה לא נראה לי קריטי).

• אהבתי
Reactions: epk
לדעתי עדיף להחזיק. יש פינטקים שדורשים חשבון אירופאי ולא בטוח שיקבלו את החשבון של TW.

למה לא לנסות לדבר עם הבנק ולבקש הפחתה\ביטול של העמלות?.

אם יש לך חשבון ב IB לא צריכה להיות לך בעיה להעביר את הכסף משם בעלות אפסית.
אין לי, אבל אולי זה יעודד אותי לקרוא שוב כאן באתר על ההשקעה באמצעות IB.

למה לא לנסות לדבר עם הבנק ולבקש הפחתה\ביטול של העמלות?.
לא העליתי על דעתי את האפשרות הזו, כי אני לא לקוח חשוב ומעניין (להבנתי). וגם, בגלל שזו הולנד, והניסיון שלי בהולנד הוא, שלרוב אין עם מי לדבר על חריגה מן הכלל. על כל פנים, אחשוב על זה. תודה.

המציאות לא מושפעת מהספק שלך. יש לי חשבון פעיל באנגליה וארה״ב, ובלחיצת כפתור בכל אחת מעשרות המדינות האחרות שהם תומכים בהם.
ואתה יכול להשתמש בכל אחד מהחשבונות האלו כחשבון בנק רגיל, במנותק מהשירות שדרכו פתחת אותו לראשונה?

ואתה יכול להשתמש בכל אחד מהחשבונות האלו כחשבון בנק רגיל,
כן.
במנותק מהשירות שדרכו פתחת אותו לראשונה?
לא הבנתי את השאלה.
אם אני פותח חשבון בנק בפועלים אני לא יכול להשתמש בחשבון במנותק מבנק הפועלים.
כנ"ל על חשבון וייז - פתחת חשבון וייז. כל ניהול החשבון מתבצע דרך אתר וייז.

ואתה יכול להשתמש בכל אחד מהחשבונות האלו כחשבון בנק רגיל, במנותק מהשירות שדרכו פתחת אותו לראשונה?
אתה יכול להשתמש בחשבון בנק שלך במנותק מהבנק שבו פתחת את החשבון?

זה לא שירות פתיחת חשבונות צד ג.

אתה יכול להשתמש בחשבון בנק שלך במנותק מהבנק שבו פתחת את החשבון?

זה לא שירות פתיחת חשבונות צד ג.
אז באיזה מובן יהיו לי עשרות חשבונות בנק במדינות שונות ולא פשוט חשבון אחד בחברה אחת?

אם וייז נסגרים, הכסף הלך? או שאני נשאר עם מלא חשבנות בנק שבכל אחד מהם נשאר כסף שהוא שלי ואני יכול לגשת אליו?

אז באיזה מובן יהיו לי עשרות חשבונות בנק במדינות שונות ולא פשוט חשבון אחד בחברה אחת?
מה הקשר בין מדינות שונות לחברה אחת? יהיה לך עשרות חשבונות בנק, בחברה אחת.

אם וייז נסגרים, הכסף הלך? או שאני נשאר עם מלא חשבנות בנק שבכל אחד מהם נשאר כסף שהוא שלי ואני יכול לגשת אליו?
כמו בבנק רגיל. יש ביטוח אני משער.
אני לא מחזיק שם סכומים משמעותיים, זה משמש בעיקר להעברות בין מדינות.

מה הקשר בין מדינות שונות לחברה אחת? יהיה לך עשרות חשבונות בנק, בחברה אחת.

כמו בבנק רגיל. יש ביטוח אני משער.
אני לא מחזיק שם סכומים משמעותיים, זה משמש בעיקר להעברות בין מדינות.
מה עושה את זה חשבון בנק? האם יש בנק שמעורב בסיפור?

יש לך חשבון בנק, עם IBAN משלך שאתה יכול לקבל אליו כספים, לשמור בו כספים, ולשלוח ממנו כספים, עבור כל אחת מהמדינות שבהן wise פועלים.

יש לך חשבון בנק, עם IBAN משלך שאתה יכול לקבל אליו כספים, לשמור בו כספים, ולשלוח ממנו כספים, עבור כל אחת מהמדינות שבהן wise פועלים.
והחשבונות האלו על שמי? במובן שהעברה אליהם לא נחשבת העברה לצד ג?
כל אחד מהחשבונות האלו באמת נמצא במדינה שונה, במובן שחלים עליו כללי הרגולציה המקומיים, או שהקשר היחיד למדינה זה שהחשבון נקוב במטבע של אותה מדינה, אבל טכנית ומשפטית החשבון בכלל במדינה אחרת?
למשל, החשבון האמריקאי שלך מבוטח ב FDIC עד 250 אלף דולר, אבל החשבון הבריטי לא?

והחשבונות האלו על שמי? במובן שהעברה אליהם לא נחשבת העברה לצד ג?
כל אחד מהחשבונות האלו באמת נמצא במדינה שונה, במובן שחלים עליו כללי הרגולציה המקומיים, או שהקשר היחיד למדינה זה שהחשבון נקוב במטבע של אותה מדינה, אבל טכנית ומשפטית החשבון בכלל במדינה אחרת?
למשל, החשבון האמריקאי שלך מבוטח ב FDIC עד 250 אלף דולר, אבל החשבון הבריטי לא?
על שמך. לא צד ג׳. להבנתי כל חשבון נמצא במדינה המקומית. לא מכיר את ענייני הביטוח, משער שכל מדינה כפוף לרגולציה שלה.

יש בנקים שמעורבים. בכל מדינה יש לויז שת"פ עם בנק מקומי שדרכו נפתחים חשבונות הבנק.
החשבון הוא על שמך, אבל כנראה שייך בדרך כלשהי לוייז (כלומר אתה לא יכול להיכנס לחשבון דרך ממשק הניהול של הבנק אלא רק דרך הממשק של וייז).
מבחינת ביטוחים ורגולציה, הבנקים עצמם מן הסתם כפופים לרגולציה המקומית אבל אני לא בטוח אם כן וייז עצמם ועד כמה אתה מוגן.
מבחינתי זה טוב בעיקר כחשבון מעבר ולא כחשבון להחזיק בו סכומים גדולים לתקופות ארוכות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ב האם יש טעם להתכונן לנחיתה הקשה? שוק ההון 31
M האם יש טעם לקחת עורך דין ברכישת דירה מקבלן נדל"ן 18
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
S פיזור סיכונים - האם יש טעם לפזר את תיק ההשקעות בבתי השקעות שונים? שוק ההון 4
T האם יש טעם עדיין להחזיק באג"ח שוק ההון 4
sigler05 האם יש טעם לעבור מסלול בפנסיה? צרכנות פיננסית 13
the_newbie האם יש טעם לפצל את תיק ההשקעות ? שוק ההון 10
Sesquiterpene האם יש טעם בגיוון "בלתי פוסק" של התיק? שוק ההון 20
deussex המלצה למצלמות אבטחה לבית עלות טובה מול תועלת (זוג/שלוש מצלמות + מנגנון מקליט) אוף טופיק 19
יבגני_ל האם יש דבר כזה כ"תועלת פוחתת" בהמשך הפרשה שוטפת מהמשכורת לחיסכון אוף טופיק 10
י רכב 7 מקומות - שאלת עלות/תועלת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ד עבודות ללא תועלת-למה הן קיימות? אוף טופיק 85
ג ממדדים ממונפים לטווח ארוך - סיכון מול תועלת שוק ההון 4
J תועלת מתואר שני במנהל עסקים התפתחות אישית 42
K תועלת בדיווידנדים על פני etf רגיל. שוק ההון 6
זאב מיקסום תועלת מרכב נוסף מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11

נושאים דומים

Back
למעלה