• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דעתכם על התנאים שהושגו ובית השקעות שזכה במכרז קבוצת הרכישה

• פותח הנושא פותח הנושא חדש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה מטרפד את כל קבוצות הרכישה שמתארגנות באינטרנט ונוגסות להן ברווחים כקולקטיב.
אם כבר זה מטרפד כל נסיון גיוס לקוחת שלהם.
היו בעבר מספיק קבוצות רכישה מוצלחות, ויהיו גם בעתיד. מצד שני השם של החברה די נהרס, ויש הרבה מאוד אנשים היום שלא מוכנים להתקרב לחברה הזאת וגם ימליצו לכל חבריהם להתרחק ממנה.

מה שכתבתם לגיטימי לגמרי אבל יש אנשים שבאים בדרישות וטענות למארגנים כאילו מישהו חייב להם משהו. אפשר לחשוב שילמו למארגנים מלא כסף ולא קיבלו תמורה.
זה לא שהם לא ביקשו...

כשקבוצה ענקית בגודל (מספר חברים) היכולת לתפעל אותה מצד בית ההשקעות וקבוצת הניהול היא קשה.
וזה מצב של ״תפסת מרובה לא תפסת״ אני מערי שקבוצות אחרות לא עברו את ה 30 חברים

כשקבוצה ענקית בגודל (מספר חברים) היכולת לתפעל אותה מצד בית ההשקעות וקבוצת הניהול היא קשה.
וזה מצב של ״תפסת מרובה לא תפסת״ אני מערי שקבוצות אחרות לא עברו את ה 30 חברים

אם לעשות הערכה מופרעת של כמות האנשים המדוברת, על פי כמות הviews בהודעה הכי פופולארית בקבוצה (עם הלינק להצטרפות), יש בה כ2000 אנשים. סביר מאד שהכמות שבפועל שלחה טפסי מעבר היא קטנה בהרבה, אפילו בחצי, אם לא יותר.
אבל גם אם מדובר באמת ב2000 אנשים... אני לא חושב שזאת כמות שמצדיקה את הסחבת של בית ההשקעות במשך 8+ חודשים (and counting).
לגיטימי שזה יגרום לעיכובים ושירות גרוע במשך חודשיים, שלושה, חצי שנה אפילו. אבל אני חושב שכבר עברנו את השלב שבו אפשר לומר שזה מוצדק.

אם לעשות הערכה מופרעת של כמות האנשים המדוברת, על פי כמות הviews בהודעה הכי פופולארית בקבוצה (עם הלינק להצטרפות), יש בה כ2000 אנשים. סביר מאד שהכמות שבפועל שלחה טפסי מעבר היא קטנה בהרבה, אפילו בחצי, אם לא יותר.
אבל גם אם מדובר באמת ב2000 אנשים... אני לא חושב שזאת כמות שמצדיקה את הסחבת של בית ההשקעות במשך 8+ חודשים (and counting).
לגיטימי שזה יגרום לעיכובים ושירות גרוע במשך חודשיים, שלושה, חצי שנה אפילו. אבל אני חושב שכבר עברנו את השלב שבו אפשר לומר שזה מוצדק.

בקבוצות שהן 50/100 קטנות יותר לקח בערך 3 חודשים עד חצי שנה לייצב את הקבוצה, כשהולכים על מסה גדולה אז הסיכוי לטעויות / בילבולים גם מצד החברים גם מצד המנהלים של הקבוצה וגם מצד החברה לא תקטן, לגיטימי או לא זה מצב לא דמיוני וזה כנראה המצב כרגע.

מי שנכנס לזה ללא תאום ציפיות יתכן וירגיש שנקלע למצב לא לגיטימי, אבל מדובר בכל זאת בהחלטה וולונטארית, אפשר בקלות לעשות סיבוב פרסה, כמו שגם אפשר היה לא להצטרף.

נערך לאחרונה ב:
אם לעשות הערכה מופרעת של כמות האנשים המדוברת, על פי כמות הviews בהודעה הכי פופולארית בקבוצה
אני קראתי את כל ההודעות של פורומי הקבוצה דרך המייל, בלי להעלות את מספר הצפיות.
אני משער שיש חברי קבוצה רבים שלא יודעים להתמודד עם המנגנון של קבוצות גוגל.
אפשר פשוט לשאול את המנהלים כמה מלאו טופס ראשוני.

סביר מאד שהכמות שבפועל שלחה טפסי מעבר היא קטנה בהרבה
זה כבר חלק מהתוצאה של השירות.

אפשר בקלות לעשות סיבוב פרסה
בדיוק מה שעשיתי. הכסף ממילא לא עבר. החלטתי שעדיף לי לשלם עוד 50 שח בחודש ולקבל שירות טוב. שלא לדבר על עיכוב בהעברה, שהיה גורם לכסף שלי להפסיד תשואה של 50k ששום הנחה בדמי ניהול לא היתה מפצה עליו.

בקבוצות שהן 50/100 קטנות יותר לקח בערך 3 חודשים עד חצי שנה לייצב את הקבוצה

כשאתה אומר "לייצב" אתה מתכוון לכל התקופה של לאסוף חברים + לקבל הצעות מחברות שונות + לבחור חברה + לסגור מולה תנאים + לטפל במעבר של כל החברים אליה? או נטו לחלק האחרון?

כי אני מדבר על המקרה השני, אני לא סופר את הזמן שלקח עד לנקודה של שליחת טפסי המעבר. לא מבין איך לעבד 2000 לקוחות חדשים לוקח 8 חודשים, בחברה שהיא ותיקה ומבוססת ולא איזה סטארטאפ קטן. הרי החברות האלה עושות לפעמים קמפיינים שיווקיים שהציפיה היא (אני מתאר לעצמי) להשיג אלפי לקוחות חדשים (אם לא עשרות אלפי) - ואני בספק שהלקוחות האלה אחר כך מקבלים יחס נגרר במשך שנה עד שקולטים אותם.

מרגיש לי שיותר מדובר במצב שבו פשוט אין להם מושג/ניסיון בכל מה שנוגע לIRA ולכן התהליך פר לקוח הוא ממש צולע ואיטי בהשוואה להעברת לקוח עם קופ"ג רגילה, או מצב שהם פשוט הקצו ממש קצת אנשים לטפל בזה ולא הגבירו למרות העומסים כי הניחו שבשביל התנאים אנשים יהיו מוכנים לאכול קש. שני המקרים מעידים על תפקוד לקוי.
אני אדגיש כאן שאין לי שום טענות כלפי הקבוצה עצמה ומאד מעריך מה שנעשה שם, אני פשוט לא מוצא שום הצדקה להתנהלות של אקסלנס עצמם בכל הסיפור. לתאר את הגרירת רגליים והעיכובים אצלם כמשהו הגיוני ובלתי נמנע, שהיה אפשר לצפות מראש, מוריד מהאחריות שלהם לתפקוד הלקוי הזה לדעתי.

אלא כמובן אם תגיד לי שאכן התכוונת שבקבוצות אחרות לקח חצי שנה לבצע נטו את החלק של עיבוד הטפסים עבור 50-100 איש... ואז מבחינתי התפקוד לקוי ברמה כזאת גם אצל עוד חברות :\

שאתה אומר "לייצב" אתה מתכוון לכל התקופה של לאסוף חברים + לקבל הצעות מחברות שונות + לבחור חברה + לסגור מולה תנאים + לטפל במעבר של כל החברים אליה? או נטו לחלק האחרון?

כי אני מדבר על המקרה השני, אני לא סופר את הזמן שלקח עד לנקודה של שליחת טפסי המעבר. לא מבין איך לעבד 2000 לקוחות חדשים לוקח 8 חודשים, בחברה שהיא ותיקה ומבוססת ולא איזה סטארטאפ קטן. הרי החברות האלה עושות לפעמים קמפיינים שיווקיים שהציפיה היא (אני מתאר לעצמי) להשיג אלפי לקוחות חדשים (אם לא עשרות אלפי) - ואני בספק שהלקוחות האלה אחר כך מקבלים יחס נגרר במשך שנה עד שקולטים אותם.
מהרגע שפורסמו התנאים עד שכל הכספים נוידו ולא היו דיווחים על בעיות בהפקדה. כמו שאמרתי זה נע בין 30-50 איש ולקח בין 3 חודשים ל חצי שנה.
ואז מבחינתי התפקוד לקוי ברמה כזאת גם אצל עוד חברות :\
יכול להיות אבל זה כנראה גם אינדיקציה לבעיה של תאום ציפיות אצלך ביחס למציאות בתחום.
הליקוי הזה (להיות אופטימי בצורה קיצונית) כנראה התקיים גם אצל מהמארגנים גם אצל החברה וגם אצל העמיתים כל אחד מסיבותיו

יכול להיות אבל זה כנראה גם אינדיקציה לבעיה של תאום ציפיות אצלך ביחס למציאות בתחום
בלי קשר לציפיות, כסף לא מושקע בתקופה של עליות 5-10% כדי לחסוך 0.05% בעמלות זה לגמרי counter productive. יעברו 100 שנה לכסות על הפסד התשואה.

מרגיש לי שיותר מדובר במצב שבו פשוט אין להם מושג/ניסיון בכל מה שנוגע לIRA ולכן התהליך פר לקוח הוא ממש צולע ואיטי בהשוואה להעברת לקוח עם קופ"ג רגילה, או מצב שהם פשוט הקצו ממש קצת אנשים לטפל בזה ולא הגבירו למרות העומסים כי הניחו שבשביל התנאים אנשים יהיו מוכנים לאכול קש. שני המקרים מעידים על תפקוד לקוי.
אגיד לך איך אני רואה את הדברים, וזה מבוסס על נסיון מועט.
אמנם IRA זו מילה שגורה בפורום הסולידית אבל תתפלא שיש אפילו בעלי רישיון פנסיוני שבכלל לא יודעים מה זה ושמעו על כך בפעם האחרונה בקורס (משפט ששמעתי בעצמי ממשווק פנסיוני).
לכל גוף יש רוטינה מסוימת לטיפול בניודים ובשוטף, להבנתי התעסקות בניודים דורשת זמן לא פרופורציונלי לעומת השוטף, לטיפול בניודים מוקצה כח אדם קבוע שזה עיסוקו, IRA זה משהו יותר נישתי כאמור ולא כל הנציגים מוסמכים לטפל בזה, אין הרבה ניודים וההתעסקות בשוטף קבועה, יש חברות שאדם אחד או כמה בודדים בלבד אחראים בלעדית על כל נושא ה IRA.
זאת ההתרשמות האישית שלי.

מהרגע שפורסמו התנאים עד שכל הכספים נוידו ולא היו דיווחים על בעיות בהפקדה. כמו שאמרתי זה נע בין 30-50 איש ולקח בין 3 חודשים ל חצי שנה.
כך זה עבד עבורי בקבוצה של @עש לילה:
הוא פרסם הודעה ראשונה על הקבוצה באמצע אפריל, תר אחרי הצעות בתחילת מאי ושלח לקבוצה תנאים סופיים באמצע יוני.
אני באתי לפגישה ב-IBI באמצע יולי, והכסף נויד (מכמה מקורות) בתחילת אוגוסט.

אז אפשר לעשות את זה ב-4 חודשים ברוטו עם סדר גודל כזה של אנשים (אבל אולי צריך להיות אחלה גבר כמו @עש לילה).

בלי קשר לציפיות, כסף לא מושקע בתקופה של עליות 5-10% כדי לחסוך 0.05% בעמלות זה לגמרי counter productive. יעברו 100 שנה לכסות על הפסד התשואה.
למה לא מושקע?
זה לא שהכסף הזה יושב באיזה לימבו. עד שהכסף לא מנוייד לקופה החדשה הוא נשאר בקופה הישנה וממשיך לצבור תשואה שם

למה לא מושקע?
לפעמים הקופה המניידת שולחת, והקופה המקבלת מתעכבת עם השיוך.
בקופה רגילה, הם פשוט אומרים "אל תדאג אתה מקבל תשואה לפי תאריך ערך"
אבל ב-IRA זה פשוט לא מושקע (עדיין נותנים לזה תאריך ערך, אבל כמובן זה לא עוזר כי זה מזומן).

לפעמים הקופה המניידת שולחת, והקופה המקבלת מתעכבת עם השיוך.
בקופה רגילה, הם פשוט אומרים "אל תדאג אתה מקבל תשואה לפי תאריך ערך"
אבל ב-IRA זה פשוט לא מושקע (עדיין נותנים לזה תאריך ערך, אבל כמובן זה לא עוזר כי זה מזומן).
זה נכון, אבל השיוך לרוב לא לוקח יותר מחודש-חודשיים. רוב העיכוב הוא בשלבים שלפני.
אני למשל רודף אחריהם כבר מתחילת כל הסיפור (אאל"ט כ10 חודשים), והם אפילו לא פתחו לי חשבון בבנק מזרחי, שלא לדבר על לשלוח את בקשת הניוד לחברה הקודמת.

חוץ מזה, מי שמנייד מIRA קודם כנראה שלא תיהיה לו בעיה גדולה של אובדן תשואה כי האחזקות עוברות בצורה של מניות גם ככה. הבעיה היחידה שיש עיכוב עד שתוכל לקנות בכספים חדשים.

אבל השיוך לרוב לא לוקח יותר מחודש-חודשיים
אנחנו בממוצע של אחוז לחודש מתחילת השנה. כל חודש הפסד תשואה שווה 20 שנה חיסכון בעמלות.
חוץ מזה, מי שמנייד מIRA קודם כנראה שלא תיהיה לו בעיה גדולה של אובדן תשואה כי האחזקות עוברות בצורה של מניות גם ככה. הבעיה היחידה שיש עיכוב עד שתוכל לקנות בכספים חדשים
במקרה כזה אתה צודק וזה לא נורא. אבל מאחר ו IRA בגמל הוא די חדש, להערכתי המעבר האופיני הוא מקופה מנוהלת.

אני יודע שזה לא מאוד מעודד בדיעבד, אבל ספציפית במקרה הזה האובדן תשואה הוא גם אובדן סיכון.. בטווחי זמן כאלו (כמעט) באותה המידה יכולתם להרוויח אם השוק היה בירידות

אני יודע שזה לא מאוד מעודד בדיעבד, אבל ספציפית במקרה הזה האובדן תשואה הוא גם אובדן סיכון.. בטווחי זמן כאלו (כמעט) באותה המידה יכולתם להרוויח אם השוק היה בירידות
אנחנו מעדיפים time in the market
על פני timing the market

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D מה דעתכם על טוקניזציה של מניות/אג"ח/מתכות/מט"ח? שוק ההון 27
Y טסלה עוברים למנוי לנסיעה אוטומטית - איך להתייחס לזה? דעתכם וטיעונים בעד ונגד. פוסטים מאיכות נמוכה 10
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
B מה דעתכם על FINQ (5E) Quantitative strategies שוק ההון 4
S יועצי השקעות פרטיים בלתי תלויים ומחירים - מה דעתכם? שוק ההון 60
W דעתכם על שכונות בדרום ת"א והסביבה אוף טופיק 6
כ הצעת משכנתא לגישור שקיבלתי היום אשמח לחוות דעתכם נדל"ן 7
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
ה XRP - מה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 6
נת"י דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
Z דעתכם לגבי 5133764 הראל מחקה ת"א All-Share? שוק ההון 12
ל חוות דעתכם המשפטית (אזהרת אורך). תודה מראש! נדל"ן 25
א מה דעתכם על התמהיל שלי? שוק ההון 2
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
T דעתכם על ריביות למשכנתא (דירה יחידה) נדל"ן 5
Z דעתכם על תמהיל למחזור משכנתא נדל"ן 6
נת"י אשמח לחוות דעתכם על העסקה הזו בר"ג נדל"ן 22
R פיקדון מובנה $ צמוד אמזון - דעתכם? צרכנות פיננסית 32
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
י תיק תיאורטי לשנה הקרובה - דעתכם? שוק ההון 0
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
כ ת"א רמת גן 3 חד' ב 2.3 להשקעה - דעתכם? נדל"ן 12
F תיק משני למטרה קרובה יותר, 100% סנופי שקלי, דעתכם? שוק ההון 15
littleSeal חוות דעתכם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 0
G מה דעתכם על Invesco? שוק ההון 9
M קיבלתי הצעה לרכישת דירה ראשונה להשקעה - דעתכם? נדל"ן 4
Count Olaf הישורת האחרונה מול FinUpp - מה דעתכם? מיסים 12
ד מה דעתכם על החוב של ארה"ב ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ב תכנית פרישה - מה דעתכם? שוק ההון 10
Y מה דעתכם-אגח חברות ממשלתיות/בנקים-אטרקטיבי? שוק ההון 18
N מה דעתכם על סרבנות בצה"ל ככלי מחאתי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 665
O כדאיות ביטוחים, אשמח לשמוע את דעתכם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U מה דעתכם על פריסת התשלומים הזאת? נדל"ן 7
ר מה דעתכם על השקעות בתחום הנשק? שוק ההון 9
ו מה דעתכם על צעירי 2023 בהשוואה לצעירי 2013? פוסטים מאיכות נמוכה 52
N מה דעתכם על קרן ההשתלמות המנייתית של אלטשולר שחם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
S מה דעתכם על קיוסק / פיצוציה כהשקעה יזמות והגדלת הכנסות 33
S חסכון wow בפפר- מה דעתכם ? צרכנות פיננסית 26
T דופלקס - מה דעתכם? נדל"ן 28
S סכום להשקעה- אשמח לחוות דעתכם שוק ההון 1
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
D מה דעתכם על שירות טיפול והגשה לטסט של solo? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
ש תמהיל והצעה מהבנק דעתכם נדל"ן 12
מ מה דעתכם על תפקיד המתווך בעסקאות נדל"ן? נדל"ן 112

נושאים דומים

Back
למעלה