• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA)

NeonDrift

משתמש סולידי
דירוג
9
שלום לכולם,
אתמול בבוקר (09:24) טראמפ צייץ בטוויטר שלו הצהרה דרמטית על הקמת "Crypto Strategic Reserve" במסגרת הוראה נשיאותית,
כשהוא מזכיר באופן ספציפי את XRP, SOL, ADA ושהוא מתכוון להפוך את ארה"ב ל"בירת הקריפטו של העולם".

A U.S Crypto Reserve will elevate this critical industry after years of corrupt attacks by the Biden Administration, which is why my Executive Order on Digital Assets directed the Presidential Working Group to move forward on Crypto Strategic Reserve that includes XRP,SOL and ADA. I will make sure the U.S. is the Crypto Capital of the Word. We are MAKING AMERICA
GREAT AGAIN!

לאחר כ-11 דקות, הוא הוסיף כי BTC ו-ETH יהיו "בלב הרזרבה" וכי הוא "אוהב את ביטקוין ואת'ריום".

And, obviously,BTC and ETH, as other valuable Crptocurrencies, will be at the heart of the Reserve. I also love Bitcoin and Ethereum!​
מה קרה מיד לאחר הציוצים?
  • ADA עלתה בשיאה ב-70% (מ-$0.6 ל-$1)
  • XRP זינק ב-30% אך עדיין לא שבר את השיא הקודם ($3.00)
  • BTC ו-ETH עלו בכ-10%-15%
  • כל השוק נצבע בירוק, וחלק מהבורסות לא עמדו בעומס
הקונטקסט הרחב
זו לא הפעם הראשונה שטראמפ משפיע על השוק – בעבר הוא השיק מטבע קריפטו אישי ומטבע נוסף לאשתו, שבתחילה זכו להייפ משמעותי, אך מי שהחזיק בהם לטווח ארוך ספג הפסדים.

שאלות לדיון:
  1. האם מדובר בסימן משמעותי לרגולציה חדשה בתחום הקריפטו בארה"ב?
  2. האם לדעתכם טראמפ באמת יישם את המדיניות שהוא מציע, או שמדובר ברטוריקה בלבד?
  3. האם זה הזמן להשקיע או דווקא להיזהר מהייפ רגעי?
  4. האם יכול להיות שלטראמפ (או מקורביו) הייתה גישה מוקדמת להחלטות האלו – מה שעשוי להעלות סוגיות של מניפולציה בשוק?
אשמח לשמוע את דעתכם!

האם יכול להיות שלטראמפ (או מקורביו) הייתה גישה מוקדמת להחלטות האלו – מה שעשוי להעלות סוגיות של מניפולציה בשוק?
לא הבנתי את השאלה.
ברור שהיה לו 'גישה מוקדמת', וכי פתאום המכשיר לו צייץ לבד ציוץ?
השאלה רק האם הוא ניצל את הידיעה שלו (שהוא הולך לצייץ) בשביל להרוויח כסף.
לא מופרך.

בכל מקרה, סיכוי סביר שמה שראינו אתמול זה אפילו לא פרומו לסרט שאנחנו הולכים לראות ב 4 שנים הבאות בכלל, וקריפטו בפרט.
חבר'ה, להכין את הפופקורן.

אם טראמפ ואשתו משיקים מטבעות על שמם וגורפים מהם רווחים באופן ישיר אז כל דיון על מניפולציות בשוק הוא חסר משמעות. בהקבלה לבדיחה על כך שכולם עושים פיפי בבריכה, טראמפ עושה פיפי מהמקפצה על המציל.
כנראה מישהו ממעגל המקורבים שמושקע חזק בקריפטו נבהל מהירידות והחליט לדחוף את ההכרזה של טראמפ אתמול. השאלה אם הוא הגדיל פוזיציות אתמול או שהן כבר היו פתוחות נראית לי פחות רלוונטית.
לגבי סיכוי המימוש - לדעתי יותר פשוט לקנות מיליארד ada מאשר לספח את גרינלנד, להשכין שלום באוקראינה, לטרנספר 2 מיליון פלסטינים מעזה למדינות שלא רוצות לקבל אותן ללא שימוש בצבא ולגרום לאיראן לזנוח את תוכניותיה להתחמש בטילים בליסטיים עם ראש נפץ גרעיני.
נראה לי שאם טראמפ מעוניין בהצלחות אז זו תהיה הבטחה שקל יחסית לממש.

מישהו קנה במליונים אופציות על ה ביטקוין ואתריום לפני הציוץ....
רוצה לנחש מי?

1000092637.jpg

• חחח
Reactions: Roi
השאלה רק האם הוא ניצל את הידיעה שלו (שהוא הולך לצייץ) בשביל להרוויח כסף.
לא מופרך.
בהנחה וזה כך, זה בהכרח בעיה?
כלומר אם אני משפיען רשת גדול בתחום ההשקעות, ואני באמת חושב שהביטקוין הולך לעלות ולכן קונה הרבה ובמקביל מפרסם זאת ברשת ועקב כך הערך ממשיך לגדול

כלומר אם אני משפיען רשת גדול בתחום ההשקעות, ואני באמת חושב שהביטקוין הולך לעלות ולכן קונה הרבה ובמקביל מפרסם זאת ברשת ועקב כך הערך ממשיך לגדול
ידוען בשוק ההון לוקח את הסיכון שמלווה בזה – אם הוא לא מצליח, זה ייזכר לו לנצח. טראמפ, מצד שני, לא ידוען של שוק ההון, וכנראה שזו לא הסיבה שהוא יודע איך להתנהל עם כסף. אם זה נכון שהוא העביר מידע לגבי עליית הביטקוין, אז מדובר במהלך שבו הוא לא צפוי לתת דין וחשבון. ובינתיים, חברים שלו ייהנו מההצלחה, והוא ימשיך להרוויח – לא רע להיות בחור כזה

נהוג לעשות גילוי נאות בכזה מצב.

בכל מקרה הוא לא ידוען רשת, אלא נשיא - ולכן יותר מחויב (כמו שראש ממשלה בישראל מחויב לנאמנות עיוורות)
ויתירה מכך, הוא לא 'מפרסם זאת ברשת', אלא מקדם מהלכים שמיטיבים עם הקריפטו.

אבל כן, בהחלט יש קונסטלציות שזה לגיטימי, תלוי איך ומה.

זה לא היה כבר לפני חודש ? מה דרמטי בזה ? הרי מלכתחילה זה מה שפרץ את ה100K
אבל עבר זמן, והשקט מצידו (-בין היתר) גרם לשוק לרדת.
תחשוב על זה כך: ציפו ממנו 'להסתער' על שוק הקריפטו, ואחרי שנראה שהוא זנח את זה לטובת 'עשיית שלום' ברחבי הגלובוס, השוק צנח.
כעת הוא 'תיזכר' לכולם שהוא לא מסתנוור מהכותרות הרגעיות, וממשיך בתוכנית של 'לעשות את אמריקה גדולה שוב'...

אבל עבר זמן, והשקט מצידו (-בין היתר) גרם לשוק לרדת.
תחשוב על זה כך: ציפו ממנו 'להסתער' על שוק הקריפטו, ואחרי שנראה שהוא זנח את זה לטובת 'עשיית שלום' ברחבי הגלובוס, השוק צנח.
כעת הוא 'תיזכר' לכולם שהוא לא מסתנוור מהכותרות הרגעיות, וממשיך בתוכנית של 'לעשות את אמריקה גדולה שוב'...
מי ש'ציפה' שיקרו דברים, כבר נמצא על הרכבת הזאת עוד מימי
ETF הולך לעבור כן/לא
פורקים שהיו בעבר
חציות
וכו' וכו'

מי ש'מתרגש' זה אותם אנשים שקופצים כל פעם כשאילן מעלה איזה שיטקוין כזה או אחר. לדעתי, זה ידיים חלשות.
מי שנמצא בתחום יותר מכמה חודשים (בהקשר של 'עבר זמן'), מבין את המגמה. לא צריך להתרגש מכל פוסט.

עריכה:
@צדיק עכשיו שראיתי ירד חזרה ב-6% ... אז באמת שכבר אין מה להוסיף....

נערך לאחרונה ב:
זה לא היה כבר לפני חודש ? מה דרמטי בזה ? הרי מלכתחילה זה מה שפרץ את ה100K
להבנתי לא. זה דובר בקמפיין (השוק התלהב), אחר כך זה לא דובר יותר (השוק התאכזב), אחר כך הוקמה ועדה לבדיקת הנושא (השוק התאכזב), ולבסוף - התקבל "אישור".

טראמפ יכל היה להגיד מה היעדים שלו, אבל הוא לא באמת החליט עדיין אם עדיף מיליון ביטקוין במשך חמש שנים או עשרה מיליון אתר במכה אחת, אז כל פעם הוא יגלה עוד חלק מה"תוכנית" שלו, ותהיה קפיצה, ואז יתנגש בקיר המציאות, ואז תהיה נפילה.
זה לא באג, זה פיצ'ר.
לאמריקה כבר עכשיו יש 200 אלף ביטקוין, הוא יכול לקרוא להם הרזרבה הנשיאותית בלי לקנות שום דבר נוסף.

אני לא בטוח עד כמה טראמפ באמת יכול לממש את ההבטחות שלו לגבי קריפטו. צריך לזכור שהפדרל ריזרב הוא זה שמנהל את מדיניות הכסף והוא גוף עצמאי. טראמפ יצטרך לגרום להם לשנות את הגישה הנוכחית לגבי מדיניות הרזרבה. בנוסף אני חושב שתידרש חקיקה בקונגרס, שיכולה להפוך למאבק פוליטי. לכן אני חושב שגם אם לבסוף הוא יצליח, זה יכול לקחת לא מעט זמן וגם לא ברור מה תיהיה גודל הרזרבה ובאיזה מטבעות היא תושקע ומה תיהיה גודל ההשפעה על השער של המטבעות. לסיכום לדעתי השקעה במטבעות קריפטו על סמך אמירות כאלה ואחרות של טראמפ ונסיון לתזמן את השוק זה הימור ספקולטיבי.

אני לא בטוח עד כמה טראמפ באמת יכול לממש את ההבטחות שלו לגבי קריפטו. צריך לזכור שהפדרל ריזרב הוא זה שמנהל את מדיניות הכסף והוא גוף עצמאי. טראמפ יצטרך לגרום להם לשנות את הגישה הנוכחית לגבי מדיניות הרזרבה. בנוסף אני חושב שתידרש חקיקה בקונגרס, שיכולה להפוך למאבק פוליטי. לכן אני חושב שגם אם לבסוף הוא יצליח, זה יכול לקחת לא מעט זמן וגם לא ברור מה תיהיה גודל הרזרבה ובאיזה מטבעות היא תושקע ומה תיהיה גודל ההשפעה על השער של המטבעות. לסיכום לדעתי השקעה במטבעות קריפטו על סמך אמירות כאלה ואחרות של טראמפ ונסיון לתזמן את השוק זה הימור ספקולטיבי.
מה שיפה זה שהוא מנצח בכל מקרה....
אם יצליח אז "אני הפכתי את אמריקה לאומת הקריפטו!" ואם ייכשל מהסיבות שנתת אז "הדיפ סטייט הכשיל אותי", "מה שווה הפד אם אנחנו לא שולטים בו?", "לא נותנים לנשיא למשול", "הקונגרס לא פטריוטי" וכו' וכו' וכו'...
ההימור שלי - יהיה משהו באמצע, ומה שלא יצליח - תמיד אפשר להאשים את ברק אובמה, ג'ורג' סורוס והאילומיניטי.

כתבה מהיום
אמלק קצר ודעות:
נחתם צו שאוסר על מכירת הביטקוין שארהב מחזיקה מתפיסות פליליות שביצעה ( כ 200 אלף ביטקוין)
והם יכנסו ל"מלאי האסטרטגי"
לפי הצו הזה ספציפית, לא ירכשו מטבעות חדשים (יתכן שידרש חוק מבית המחוקקים כדי להתגבר)
הנכסים הדיגיטליים שמופיעים בכותרת השרשור, לא יירכשו ולא יכנסו למאגר
(כי זה לא באמת מעניין)

• אהבתי
Reactions: HHH
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
C ההשפעה הפוליטית של בלאקרוק בעולם פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
D מה ההשפעה של הצעת רכש על מניה? שוק ההון 6
צ ההשפעה של האתר על הבית שלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
M מה תהיה ההשפעה על השקל והאינפלציה? שוק ההון 13
E סיום הכסף הזול? ההשפעה על ישראל שוק ההון 43
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
מ טופס 867 של אינטרארקטיב שוק ההון 7
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
T איך להשתפר במיומנות של problem solving התפתחות אישית 54
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 109
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
ח עוול של ביטוח לאומי?! מיסים 22
R חסר פה שרשור של בייק המשקיע המתחיל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
ד בדיקת גלרי לגילוי מוקדם של סרטן אוף טופיק 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
Z משלוח של חבילה לחו״ל אוף טופיק 0
P הצמדה של קצבה מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
אבא קריר המכסים של טראמפ שוק ההון 426
פ מה המשמעות של נכסי המסלול יהיו חשופים ל....?? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
esho קניה ישירה של אגח ממשלת ארה"ב שוק ההון 0
I הבחירות בגרמניה וחזרתו של מרץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 222
W העברה של זיכוי חו"ל לשנה הבאה מיסים 8
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 67
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9

נושאים דומים

Back
למעלה