• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חוות דעתכם המשפטית (אזהרת אורך). תודה מראש!

לומד מכל אדם

משתמש רגיל
הצטרף ב
16/5/23
הודעות
54
דירוג
33
שלום חברים,
מי שיש לו זמן לקרוא את הסיפור הארוך שלפניכם, ולהציע את חוות דעתו. אני אודה לו.
כמובן במקביל אני מתייעץ עם עורך דין. אולם מתוך הניסיון למדתי כי יש ערך גם שאני כתובע או נתבע אחשוב לבד, ולכן אני שוטח את המקרה לפני הקהל.

1. אנו הרוכשים [5 רוכשים] חתמנו על חוזה לרכישת דירה בעלת פוטנציאל לבניית קומה נוספת מאת המוכר בתאריך 31.3.2024.
בחוזה המכירה נכתב כי המכירה הינה בסך 1980000, וזאת בתנאי שהמוכר יביא היתר בנייה [של עוד 160 מ"ר] לקומה הנוספת תוך 120 יום.
במידה והמוכר אינו עומד בתנאי - ואינו מביא היתר בנייה תוך 120 יום, הרי הדירה נמכרת ב1,500000. [מהות תוספת זאת ניתנה על מנת להגן על כספי הרוכשים במידה ולא יתקבל היתר בנייה].
ועם זאת, במקרה זה רשאי המוכר להחזיר את הכסף ששולם ולבטל את העיסקה בתוך 120 יום נוספים. [תוספת זו נועדה להגן על המוכר על מנת שלא יפסיד במקרה ולא הצליח לקבל היתר בניה, בכך שיוכל להשיב את הכסף של הרוכשים ולקבל את הדירה חזרה].
במידה ולא עשה זאת, הרי שאיבד המוכר את זכותו לבטל את הרכישה של הדירה ב1,500000, לאחר 120 יום [כלומר 240 יום ממועד עריכת החוזה].
עד כאן החוזה שנעשה.

2. מה שקרה:
2.1. כמה שבועות לאחר חתימת החוזה - המוכר הגיש את בקשת ההיתר לעירייה.
אולם בקשה זו נדחתה מכמה סיבות. ונדרשה למסלול הקלה.
[חשוב לציין, כי גם לאחר שבקשת ההיתר נדחתה במסלול הרגיל, ונדרשה הקלה.
המוכר המשיך לדרוש מהקונים את מלוא המשך התשלום הנדרש לפי החוזה. ולא ראה בעובדה שההיתר שהוגש נפסל כאי עמידה בתנאי החוזה].

2.2. כעבור כ118 ימים מהחוזה - לקראת פקיעת הזמן של 120 יום.
הצליח המוכר לקבל אישור מהועדה - אישור לקראת היתר - במידה ויעמוד בתנאים הנדרשים על ידי העירייה. [אישור זה הוא חלק הארי בהשגת היתר בניה. יתר הדרישות הם יותר פרוצדוראליות בעיקרן].

2.3. מיד עם השגת ההיתר, המוכר פנה לרוכשים כי הצליח להביא היתר. והוא דורש להמשיך את עסקת המכר והתשלומים.
הרוכשים מצידם טענו כי האישור לקראת היתר אינו היתר, ויש צורך למלא את מלוא התנאים הנדרשים על ידי העירייה על מנת להביא היתר מלא.
החל ויכוח בענין. המוכר טען כי כוונתו בהיתר הייתה לאישור של העירייה ולא מעבר לכך, אולם הרוכשים טענו על סמך החוזה כי נדרש היתר, ולא אישור לקראת היתר.
[עורך הדין שערך את הסכם המכר, צידד בעמדה זו, וטען כי אישור להיתר אינו היתר, וכי החוזה דורש היתר מלא].

2.4. בנקודה זו, החלו הרוכשים להתדיין מה לעשות בסיטואציה. חלק מהרוכשים צידדו לוותר למוכר על הדרישה להשגת היתר מלא ולהסתפק במה שהביא המוכר.
וחלק מהרוכשים צידדו לדרוש מהמוכר את קיום ההסכם במלואו, כפי שהתחייב להביא היתר בנייה.

2.5. בנקודת זמן זו הרוכשים ניהלו מספר שיחות עם המוכר. [חשוב לציין כי במהלך תקופה זו היו עליות וירידות. היה תקופת זמן בה היה נראה שהכיוון בין המוכר והרוכשים הוא להתעקשות מוחלטת על השלמת ההיתר. המוכר מצידו אמר כי אינו מוכן לכך, וכי הוא מעוניין לבטל את העסקה על פי הרשות שבידו, שכן לא הצליח להשיג היתר בניה. לאחר מכן, חל ריכוך בדרישות הרוכשים, לאחר שפנו הם לעירייה על מנת להבין מה הם הדרישות הנדרשות להשלמת ההיתר. הרוכשים החלו להציע הצעות ויתור שונות, כמו הארכת משך הזמן להשגת ההיתר, או וויתור על התנאי להפחתת מחיר הדירה. המוכר הודיע כי הוא מוכן שהרוכשים יקחו את הדירה כמות שהיא, ועליהם להמשיך לטפל ולשלם בכל הנצרך. במהלך זמן זה לא נקבע דבר בין הרוכשים ובין המוכר, והיו דיבורים לכאן ולכאן.

2.6. בהמשך נודע למוכר כי עליו לשלם היטל השבחה בסכום גדול [לעת עתה המוכר אינו מעונין לבדוק בעירייה את הסכום], היות והליך קבלת ההיתר היה במסלול של הקלה.
הרוכשים טענו כי על המוכר לשלם את ההיטל, כפי החוזה. ואילו המוכר טען כי אינו נדרש לשלם את ההיטל במסגרת החוזה. שכן החוזה תקף רק כלפי בקשת ההיתר הראשונה שהוגשה ולא כנגד בקשת ההיתר שהוגשה במסלול הקלה. במשך מספר ימים התדיינו הצדדים על מי מוטל לשלם את ההיטל השבחה.

3. הליכים
בתאריך... עורך הדין שביצע את החוזה ביקש מכל הצדדים להגיע אליו על מנת להציג את חוות דעתו מול כל הצדדים. ועל מנת שהצדדים ישמעו וישמיעו את טענותיהם.
בישיבה זו טען עו"ד את חוות דעתו. 1. היטל ההשבחה מוטל על המוכר. והעובדה שהוגש במסלול הקלה אינו גורם שיהיה היתר "אחר" מזה שנכתב בחוזה. והוכיח זאת מדרישת התשלום של המוכר גם לאחר שנפסל ההיתר במסלול הרגיל. 2. רשאים הרוכשים לבטל את התנאי שבו מחיר הדירה ירד 1.5 מיליון, ובמקביל לדרוש מהמוכר את המשך השגת היתר בנייה בלי להיות כפוף לתקופת זמן זו. [המוכר טען כי מה ידרוש ממנו לפעול למען השגת ההיתר, הרי יוכל להמשיך לנוח ולא לעשות דבר בהעדר סנקציה.. עורך הדין השיב כי על המוכר לפעול בצורה סבירה, וכאשר יראו הרוכשים כי המוכר אינו פועל להשגת האישורים יוכלו הם לפעול בעצמם להשגת ההיתר המלא, ולקזז את העלויות הנדרשות בכך מהמוכר]. אולם יחד עם זאת הודיע עורך הדין כי הוא אינו מייצג את הצדדים מאחר והוא ערך את החוזה לשני הצדדים ועל כן הוא פוסל עצמו לדון בוויכוח, ועליהם למצוא ערכאה לדון בה, ומייצגים אחרים לכל אחד.

3.1. לאחר מכן, המוכר הודיע כי מכאן ואילך הוא מיוצג על ידי עורך דין X. מטעמו נשלח מכתב בו הודיע כי לפי החוזה שנערך בין המוכר והרוכשים על הרוכשים לשלם את היטל ההשבחה, ובמידה ואינם מתעדים לשלם תוך שבעה ימים ממועד המכתב, הרי המוכר מבטל את העיסקה. מטעם הרוכשים נשלח מכתב תגובה אל עורך הדין כי לטענתם על המוכר לשלם את ההיטל, והם מעוניינים לברר את הענין בבוררות משפטית.

3.2. לאחר דין ודברים בין הצדדים, הסכימו ללכת לבוררות מוסכמת. הצדדים נגשו אל הבוררות ואף חתמו בפניה על קבלת הדין. הרוכשים דרשו את קיום ההסכם, ואילו המוכר דרש לבטל את המכר, במידה והרוכשים אינם מוכנים לשלם את היטל ההשבחה. בתאריך 12/11 פסק הבורר כי המוכר אינו יכול לבטל את העיסקה בין היטל ההשבחה שהושת עליו, ועסקת המכר קיימת.

3.3. לאחר פסיקת הבורר, הודיע המוכר לרוכשים, כי בשום אופן אינו מוכן לשלם את היטל ההשבחה, והוא אינו מתכנן לעשות דבר למען המשך הוצאת ההיתר, ובלעדיו לא ניתן לקדם את ההיתר. [פירושם של דברים, המוכר מודיע כי הוא תוקע את תהליך ההיתר ועוצר הכל, כל עוד הרוכשים אינם מוכנים לשלם את ההיטל השבחה].

4. היכן זה עומד כעת
4.1. כאמור המוכר הודיע כי אינו מוכן לשלם את מס הרכישה ואינו מקבל את פסיקת הבורר. וישתמש בכל הכוח שבידו על מנת לעכב את אישור הוועדה, וכן את ההוצאת ההיתר בפועל.
ומאידך הרוכשים דורשים מהמוכר להמשיך את תהליך המכירה, ולשלם את מס הרכישה כפי שהכריע הבורר שזו חובתו. [וכן שאין בידו זכות לבטל את העיסקה].

4.2. בכנות, גם אני הלקוח מודע לכך, שהמוכר קצת פספס. בשעת עריכת החוזה הוא לא חשב שיהיה היטל השבחה משמעותי על הדירה. ולכן הסכים לסעיף שכתב העורך דין שכל היטלי ההשבחה יהיו על המוכר. אילו היה מודע לכך שההיתר יתקבל רק בהקלה ויהיה על כך היטל משמעותי סביר מאד להניח שהיה מתעקש על מחיר מעט יקר יותר. שוב עניין זה אני כותב רק לפנים משורת הדין, כי ברור שהמוכר חתם על החוזה על כל המשמעות שבכך.

5. מה שאני מתלבט כעת
1. אני יכול להתעקש על קיום הדין, ללכת לבית משפט. ובזה יש שלוש שאלות. 1. מה הסיכוי שלי לזכות? [אני לא אצא לדרך בלי שמירב הסיכויים הוא לזכייה]. 2. כמה זמן זה יקח. ושאלה נוספת, במידה ויקח הרבה זמן, האם המוכר יחויב גם בפיצוי על משך הזמן הארוך.
2. אני יכול להודיע למוכר - רצונך בביטול העיסקה יש לזה כללים ברורים. תשלם פיצוי על ביטול עיסקה.
3. ואולי בכלל כדאי לרדת מהסיפור, כי לפי ההתרשמות שלכם מהסיפור, דווקא המוכר עלול לדרוש ללכת לבית משפט ושם אני אצא וידי על התחתונה, ואצטרך עוד לשלם.. אז עלי לנצל את ההזדמנות כעת שהמוכר מוכן לבטל את העיסקה כלא הייתה.

הגעת עד לכאן.. תודה רבה על הקריאה!
 
נערך לאחרונה ב:
סליחה שאני אומר, אבל היה מאוד מעניין לקרוא. אני חושב שהעובדה שאת החוזה הראשוני (אם אני מבין נכון) עשה עו"ד שיצג את שני הצדדים היא שגרמה לבעיה מלכתחילה.

אני גם לא עו"ד, אבל לטעמי מבנה העסקה היה צריך להיות כך: מכירה מלאה של הנכס ביום הראשון תמורת 1.5 מליון כולל העברת רישום בטאבו, והעברת יתרת הכספים לנאמנות. תנאים מפורשים לשחרור הכסף מהנאמנות (היתר תוך כך וכך ימים), וציון מפורש שכלל הכספים אשר ידרשו להוצאת ההיתר ילקחו מהנאמנות. מסלול כזה לטעמי היה מוביל למינימום סכסוכים, אבל בהחלט יתכן שאני מפספס.

ובנוגע למצב כיום: בלי עלות היטל ההשבחה, הדאלה לא מוגדרת כלל. אם למשל מדובר ב 100k, הייתי מציע לחלק בין הצדדים. במידה והעסקה עדיין כלכלית עבור הרוכשים גם לאחר היטל ההשבחה, הייתי בולע את הצפרדע. לפי שכתבת, יש בזה גם הגיון.

במידה ותשלום ההיטל פוגע משמעותית בכדאיות העסקה, הייתי בודק את ההשלכות של לרדת ממנה. יש פה sunk cost כי כבר עברתם את כל התהליך, אז צריך לשבץ ולחשב.
 
נערך לאחרונה ב:
אתם יכולים להתחיל מבקשה מבית משפט לאשרר את פסיקת הבורר, הליך די פשוט וזול שיראה לכם ולמוכר איפה הדברים עומדים.
 
הגעת עד לכאן.. תודה רבה על הקריאה!
את הפרט הכי חשוב שכחת לציין: מה גובה היטל ההשבחה? על הקלה זה לא אמור להיות יותר מדי כסף.
בנוסף יש לך החלטה של בורר, לדעתי הלא מקצועית זה כמו פסק דין של בית משפט ואינך צריך בכלל הסכמה וגם אי אפשר לערער על כך. לגבי איך מיישמים את החלטת הבורר הייתי מתייעץ עם העורך דין אבל אם הסכום נמוך (אפשר לברר בקלות מה הוא אגב), הייתי אולי מתחלק איתו חצי חצי כדי לחסוך זמן וכסף על עוד עורכי דין. אם הוא גבוה הייתי עושה כל מה שביכולתי לגבות את הכסף + הוצאות + פיצוי מוסכם.
בכל מקרה תתייעץ עם העורך דין אבל אתה יכול (ואף רצוי לפי הראייה המשפטית) לשלם בעצמך את ההיטל כדי לא לתקוע את התהליך ואז להפרע ממנו. אם יש לך פסק בורר סיכויי הגבייה שלך קרובים ל100% + הוצאות + קנס.
 
אם יש לך פסק בורר סיכויי הגבייה שלך קרובים ל100% + הוצאות + קנס.
איני עו"ד אבל ההובי שלי זה לקרוא פסקי דין כי זה מרתק אותי.
להבנתי הלא מקצועית החוק לצידך.
מה העו"ד שלך אומר?
בהצלחה!
 
כשרכשתם את הדירה, היא הוצגה כבעלת זכויות בניה נוספות או לא?
לדעתי יש פה מוכר תמים שלא מבין את ההשלכות של מעשיו (לדוגמא הוצאת היתר רגיל לעומת היתר עם הקלות) והבין בדיעבד את הטעויות שעשה לאורך הדרך.
אני מסכים שהחוק לצידכם אבל לאנוס אותו לממש את העיסקה תוביל לחיפוש קדחתני של סיבות לתקוע מקל בגלגלים.
אני הייתי מציע להתחלק איתו בעלות מס השבח כדי לסיים את המחלוקת. אני חושב שגם בית המשפט יזקוף זאת לזכותכם אם הוא יסרב.
 
שלום חברים,
מי שיש לו זמן לקרוא את הסיפור הארוך שלפניכם, ולהציע את חוות דעתו. אני אודה לו.
כמובן במקביל אני מתייעץ עם עורך דין. אולם מתוך הניסיון למדתי כי יש ערך גם שאני כתובע או נתבע אחשוב לבד, ולכן אני שוטח את המקרה לפני הקהל.

1. אנו הרוכשים [5 רוכשים] חתמנו על חוזה לרכישת דירה בעלת פוטנציאל לבניית קומה נוספת מאת המוכר בתאריך 31.3.2024.
בחוזה המכירה נכתב כי המכירה הינה בסך 1980000, וזאת בתנאי שהמוכר יביא היתר בנייה [של עוד 160 מ"ר] לקומה הנוספת תוך 120 יום.
במידה והמוכר אינו עומד בתנאי - ואינו מביא היתר בנייה תוך 120 יום, הרי הדירה נמכרת ב1,500000. [מהות תוספת זאת ניתנה על מנת להגן על כספי הרוכשים במידה ולא יתקבל היתר בנייה].
ועם זאת, במקרה זה רשאי המוכר להחזיר את הכסף ששולם ולבטל את העיסקה בתוך 120 יום נוספים. [תוספת זו נועדה להגן על המוכר על מנת שלא יפסיד במקרה ולא הצליח לקבל היתר בניה, בכך שיוכל להשיב את הכסף של הרוכשים ולקבל את הדירה חזרה].
במידה ולא עשה זאת, הרי שאיבד המוכר את זכותו לבטל את הרכישה של הדירה ב1,500000, לאחר 120 יום [כלומר 240 יום ממועד עריכת החוזה].
עד כאן החוזה שנעשה.

2. מה שקרה:
2.1. כמה שבועות לאחר חתימת החוזה - המוכר הגיש את בקשת ההיתר לעירייה.
אולם בקשה זו נדחתה מכמה סיבות. ונדרשה למסלול הקלה.
[חשוב לציין, כי גם לאחר שבקשת ההיתר נדחתה במסלול הרגיל, ונדרשה הקלה.
המוכר המשיך לדרוש מהקונים את מלוא המשך התשלום הנדרש לפי החוזה. ולא ראה בעובדה שההיתר שהוגש נפסל כאי עמידה בתנאי החוזה].

2.2. כעבור כ118 ימים מהחוזה - לקראת פקיעת הזמן של 120 יום.
הצליח המוכר לקבל אישור מהועדה - אישור לקראת היתר - במידה ויעמוד בתנאים הנדרשים על ידי העירייה. [אישור זה הוא חלק הארי בהשגת היתר בניה. יתר הדרישות הם יותר פרוצדוראליות בעיקרן].

2.3. מיד עם השגת ההיתר, המוכר פנה לרוכשים כי הצליח להביא היתר. והוא דורש להמשיך את עסקת המכר והתשלומים.
הרוכשים מצידם טענו כי האישור לקראת היתר אינו היתר, ויש צורך למלא את מלוא התנאים הנדרשים על ידי העירייה על מנת להביא היתר מלא.
החל ויכוח בענין. המוכר טען כי כוונתו בהיתר הייתה לאישור של העירייה ולא מעבר לכך, אולם הרוכשים טענו על סמך החוזה כי נדרש היתר, ולא אישור לקראת היתר.
[עורך הדין שערך את הסכם המכר, צידד בעמדה זו, וטען כי אישור להיתר אינו היתר, וכי החוזה דורש היתר מלא].

2.4. בנקודה זו, החלו הרוכשים להתדיין מה לעשות בסיטואציה. חלק מהרוכשים צידדו לוותר למוכר על הדרישה להשגת היתר מלא ולהסתפק במה שהביא המוכר.
וחלק מהרוכשים צידדו לדרוש מהמוכר את קיום ההסכם במלואו, כפי שהתחייב להביא היתר בנייה.

2.5. בנקודת זמן זו הרוכשים ניהלו מספר שיחות עם המוכר. [חשוב לציין כי במהלך תקופה זו היו עליות וירידות. היה תקופת זמן בה היה נראה שהכיוון בין המוכר והרוכשים הוא להתעקשות מוחלטת על השלמת ההיתר. המוכר מצידו אמר כי אינו מוכן לכך, וכי הוא מעוניין לבטל את העסקה על פי הרשות שבידו, שכן לא הצליח להשיג היתר בניה. לאחר מכן, חל ריכוך בדרישות הרוכשים, לאחר שפנו הם לעירייה על מנת להבין מה הם הדרישות הנדרשות להשלמת ההיתר. הרוכשים החלו להציע הצעות ויתור שונות, כמו הארכת משך הזמן להשגת ההיתר, או וויתור על התנאי להפחתת מחיר הדירה. המוכר הודיע כי הוא מוכן שהרוכשים יקחו את הדירה כמות שהיא, ועליהם להמשיך לטפל ולשלם בכל הנצרך. במהלך זמן זה לא נקבע דבר בין הרוכשים ובין המוכר, והיו דיבורים לכאן ולכאן.

2.6. בהמשך נודע למוכר כי עליו לשלם היטל השבחה בסכום גדול [לעת עתה המוכר אינו מעונין לבדוק בעירייה את הסכום], היות והליך קבלת ההיתר היה במסלול של הקלה.
הרוכשים טענו כי על המוכר לשלם את ההיטל, כפי החוזה. ואילו המוכר טען כי אינו נדרש לשלם את ההיטל במסגרת החוזה. שכן החוזה תקף רק כלפי בקשת ההיתר הראשונה שהוגשה ולא כנגד בקשת ההיתר שהוגשה במסלול הקלה. במשך מספר ימים התדיינו הצדדים על מי מוטל לשלם את ההיטל השבחה.

3. הליכים
בתאריך... עורך הדין שביצע את החוזה ביקש מכל הצדדים להגיע אליו על מנת להציג את חוות דעתו מול כל הצדדים. ועל מנת שהצדדים ישמעו וישמיעו את טענותיהם.
בישיבה זו טען עו"ד את חוות דעתו. 1. היטל ההשבחה מוטל על המוכר. והעובדה שהוגש במסלול הקלה אינו גורם שיהיה היתר "אחר" מזה שנכתב בחוזה. והוכיח זאת מדרישת התשלום של המוכר גם לאחר שנפסל ההיתר במסלול הרגיל. 2. רשאים הרוכשים לבטל את התנאי שבו מחיר הדירה ירד 1.5 מיליון, ובמקביל לדרוש מהמוכר את המשך השגת היתר בנייה בלי להיות כפוף לתקופת זמן זו. [המוכר טען כי מה ידרוש ממנו לפעול למען השגת ההיתר, הרי יוכל להמשיך לנוח ולא לעשות דבר בהעדר סנקציה.. עורך הדין השיב כי על המוכר לפעול בצורה סבירה, וכאשר יראו הרוכשים כי המוכר אינו פועל להשגת האישורים יוכלו הם לפעול בעצמם להשגת ההיתר המלא, ולקזז את העלויות הנדרשות בכך מהמוכר]. אולם יחד עם זאת הודיע עורך הדין כי הוא אינו מייצג את הצדדים מאחר והוא ערך את החוזה לשני הצדדים ועל כן הוא פוסל עצמו לדון בוויכוח, ועליהם למצוא ערכאה לדון בה, ומייצגים אחרים לכל אחד.

3.1. לאחר מכן, המוכר הודיע כי מכאן ואילך הוא מיוצג על ידי עורך דין X. מטעמו נשלח מכתב בו הודיע כי לפי החוזה שנערך בין המוכר והרוכשים על הרוכשים לשלם את היטל ההשבחה, ובמידה ואינם מתעדים לשלם תוך שבעה ימים ממועד המכתב, הרי המוכר מבטל את העיסקה. מטעם הרוכשים נשלח מכתב תגובה אל עורך הדין כי לטענתם על המוכר לשלם את ההיטל, והם מעוניינים לברר את הענין בבוררות משפטית.

3.2. לאחר דין ודברים בין הצדדים, הסכימו ללכת לבוררות מוסכמת. הצדדים נגשו אל הבוררות ואף חתמו בפניה על קבלת הדין. הרוכשים דרשו את קיום ההסכם, ואילו המוכר דרש לבטל את המכר, במידה והרוכשים אינם מוכנים לשלם את היטל ההשבחה. בתאריך 12/11 פסק הבורר כי המוכר אינו יכול לבטל את העיסקה בין היטל ההשבחה שהושת עליו, ועסקת המכר קיימת.

3.3. לאחר פסיקת הבורר, הודיע המוכר לרוכשים, כי בשום אופן אינו מוכן לשלם את היטל ההשבחה, והוא אינו מתכנן לעשות דבר למען המשך הוצאת ההיתר, ובלעדיו לא ניתן לקדם את ההיתר. [פירושם של דברים, המוכר מודיע כי הוא תוקע את תהליך ההיתר ועוצר הכל, כל עוד הרוכשים אינם מוכנים לשלם את ההיטל השבחה].

4. היכן זה עומד כעת
4.1. כאמור המוכר הודיע כי אינו מוכן לשלם את מס הרכישה ואינו מקבל את פסיקת הבורר. וישתמש בכל הכוח שבידו על מנת לעכב את אישור הוועדה, וכן את ההוצאת ההיתר בפועל.
ומאידך הרוכשים דורשים מהמוכר להמשיך את תהליך המכירה, ולשלם את מס הרכישה כפי שהכריע הבורר שזו חובתו. [וכן שאין בידו זכות לבטל את העיסקה].

4.2. בכנות, גם אני הלקוח מודע לכך, שהמוכר קצת פספס. בשעת עריכת החוזה הוא לא חשב שיהיה היטל השבחה משמעותי על הדירה. ולכן הסכים לסעיף שכתב העורך דין שכל היטלי ההשבחה יהיו על המוכר. אילו היה מודע לכך שההיתר יתקבל רק בהקלה ויהיה על כך היטל משמעותי סביר מאד להניח שהיה מתעקש על מחיר מעט יקר יותר. שוב עניין זה אני כותב רק לפנים משורת הדין, כי ברור שהמוכר חתם על החוזה על כל המשמעות שבכך.

5. מה שאני מתלבט כעת
1. אני יכול להתעקש על קיום הדין, ללכת לבית משפט. ובזה יש שלוש שאלות. 1. מה הסיכוי שלי לזכות? [אני לא אצא לדרך בלי שמירב הסיכויים הוא לזכייה]. 2. כמה זמן זה יקח. ושאלה נוספת, במידה ויקח הרבה זמן, האם המוכר יחויב גם בפיצוי על משך הזמן הארוך.
2. אני יכול להודיע למוכר - רצונך בביטול העיסקה יש לזה כללים ברורים. תשלם פיצוי על ביטול עיסקה.
3. ואולי בכלל כדאי לרדת מהסיפור, כי לפי ההתרשמות שלכם מהסיפור, דווקא המוכר עלול לדרוש ללכת לבית משפט ושם אני אצא וידי על התחתונה, ואצטרך עוד לשלם.. אז עלי לנצל את ההזדמנות כעת שהמוכר מוכן לבטל את העיסקה כלא הייתה.

הגעת עד לכאן.. תודה רבה על הקריאה!
אני חושב שהעובדה שהכנסת לחוזה אפשרות שלו לצאת תסבך אותך.
בתי משפט נוטים לפשרות , לדעתי זה יגמר ברכישה לפי 1.5 ללא הוצאת היתר , או ביטול עסקה, מה אתה מעדיף ?

המצב האופטימלי הוא רכישה +היתר ותשלומים על המוכר , בהנחה שזה לא יקרה , לאן היית שואף?

קח בחשבון 2 דברים :
1.בתי משפט לוקחים זמן ועולים כסף.
2.לתקוע היתר זה קל מאוד , גם דרך צד שלישי.
 
מה גובה היטל ההשבחה?
ואיך יצאתם לעסקה כזו מורכבת עם עו"ד אחד שעושה הסכם מכר ל2 צדדים?

אני לא עורך דין אבל אני חושב שמכין החוזה עשה פה עבודה לא טובה בלשון המעטה עם כל התוספות הלא מועילות האלה.

מניסיון - בתי משפט די נוטים לאכוף חוזים, בעיקר כשיש החלטה קודמת של בוררות שזה דבר חזק מאוד ולדעתי גם מחייב משפטית.

יחד עם זאת, קח בחשבון שהתנהלות משפטית כזו יכולה לקחת הרבה זמן וזה דבר מתיש ומעצבן מאוד.

אני אישית הייתי מנסה להגיע לפשרה מחוץ לבית המשפט.
 
1. מה הסיכוי שלי לזכות? [אני לא אצא לדרך בלי שמירב הסיכויים הוא לזכייה].
סיכוי טוב. אתה צריך להגיש בקשה לאישור פסק בוררות. מאחר וכנראה עברו יותר מ45 יום מאז קבלת פסק הבוררות, אז הוא לא יכול להגיש בקשה לביטול הפסק ופחות סביר שיאריכו לו את המועד כי אין טעמים מיוחדים. עם פס״ד אתה הולך להוצלפ ומבקש לאכוף את פס״ד או במסגרת בקשה לפי סע׳ 6 לבזיון ביהמ״ש.

2. כמה זמן זה יקח. ושאלה נוספת, במידה ויקח הרבה זמן, האם המוכר יחויב גם בפיצוי על משך הזמן הארוך.
תלוי כמה הליכי סרק הוא ינסה וכמה הוא ינסה לתקוע מקל בגלגלים.
האם המוכר יחויב גם בפיצוי על משך הזמן הארוך.

נזקים עקיפים דורשים תביעה נפרדת. שכר טרחה על ההליכים הנוכחיים יספק לטובתך וכן בבקשה לפי ביזיון ביהמ״ש אפשר לבקש קנס.

אני מניח שחלק גדול מתוך ה1.5 מליון שאתה צריך לשלם עדיין מצוי בידך וזה יתרון ענק, כי תוכל לבקש עיקול ומימוש על זכות המוכר לקבלת התשלום הנ״ל, לטובת תשלום היטל ההשבחה וכל ההוצאות הנדרשות לסיום הוצאת ההיתר - כך שבפועל תצטרך לשלם לו רק את היתרה .
 
יש פסק בוררות, אז לדעתי כבר עכשיו הכף נוטה מאוד לטובת הרוכשים.

לא יודע כמה זמן עבר מפסק הבוררות, אבל יש זמן מוגבל לערעור. כדאי לפנות לבימ"ש לנתינת תוקף לפסק הבוררות:
https://www.psakdin.co.il/Document/כך-מוציאים-לפועל-פסק-בורר

התחלת להזכיר בסוף כמה פעמים "מס רכישה". אני מניח שזו טעות כתיב ואמור להיות "היטל השבחה". אבל אם לא, תסביר למה הכוונה.

אני לא יודע מה גובה היטל ההשבחה, אבל אם לא נורא, נראה לי להציע לצד השני (לצורכי פשרה בלבד ומבלי לוותר על זכויות) שתתחלקו חצי-חצי.
צריך גם שהטיפול במלוא ההיתר יהיה עליו. להקציב לזה זמן, ולהגדיר מה קורה אם למרות הכל לא מתקבל בסוף היתר.

אני לא עורך דין אבל אני חושב שמכין החוזה עשה פה עבודה לא טובה בלשון המעטה עם כל התוספות הלא מועילות האלה.
נשמע כמו כל עורך דין ממוצע...
 
את הפרט הכי חשוב שכחת לציין: מה גובה היטל ההשבחה? על הקלה זה לא אמור להיות יותר מדי כסף.
בנוסף יש לך החלטה של בורר, לדעתי הלא מקצועית זה כמו פסק דין של בית משפט ואינך צריך בכלל הסכמה וגם אי אפשר לערער על כך. לגבי איך מיישמים את החלטת הבורר הייתי מתייעץ עם העורך דין אבל אם הסכום נמוך (אפשר לברר בקלות מה הוא אגב), הייתי אולי מתחלק איתו חצי חצי כדי לחסוך זמן וכסף על עוד עורכי דין. אם הוא גבוה הייתי עושה כל מה שביכולתי לגבות את הכסף + הוצאות + פיצוי מוסכם.
בכל מקרה תתייעץ עם העורך דין אבל אתה יכול (ואף רצוי לפי הראייה המשפטית) לשלם בעצמך את ההיטל כדי לא לתקוע את התהליך ואז להפרע ממנו. אם יש לך פסק בורר סיכויי הגבייה שלך קרובים ל100% + הוצאות + קנס.
גובה היטל ההשבחה הוא מוערך ב200,000 ש"ח.
המוכר לא מוכן להתפשר על ההיטל, ודורש הרוכשים ישלמו הכל. וגם מהצד שלי אחד הרוכשים לא מוכן ודורש שהמוכר ישלם.
ועם זאת, מבחינת משפטית, נראה שאתה סבור שלכאורה הצד של הרוכשים, חזק בהרבה.
אשמח גם שתתייחס לטוויסט בעלילה שאציין תכף.
 
רק לסקרנות, תוכל להרחיב במה מדובר? אם זה בקומה האחרונה של הבניין, הרי שהגג הוא משותף לכל בעלי הדירות, לא?
אחד מדו.
בבניין משותף אכן הגג שייך לכל הדיירים [אם הקבלן לא מכר והצמיד את הגג לאחת הדירות].
 
איני עו"ד אבל ההובי שלי זה לקרוא פסקי דין כי זה מרתק אותי.
להבנתי הלא מקצועית החוק לצידך.
מה העו"ד שלך אומר?
בהצלחה!
העורך דין שעשה את העיסקה הודיע שהוא יוצא מהעניין, והוא מוכן לתת רק ייעוץ.
אכן, בייעוץ הוא טוען שהחוק לצידנו, בפרט לאחר הבוררות, ואם המוכר יגרור רגליים אנו יכולים להתקדם הלאה, ולדרוש ממנו את כל ההוצאות.
 
כשרכשתם את הדירה, היא הוצגה כבעלת זכויות בניה נוספות או לא?
לדעתי יש פה מוכר תמים שלא מבין את ההשלכות של מעשיו (לדוגמא הוצאת היתר רגיל לעומת היתר עם הקלות) והבין בדיעבד את הטעויות שעשה לאורך הדרך.
אני מסכים שהחוק לצידכם אבל לאנוס אותו לממש את העיסקה תוביל לחיפוש קדחתני של סיבות לתקוע מקל בגלגלים.
אני הייתי מציע להתחלק איתו בעלות מס השבח כדי לסיים את המחלוקת. אני חושב שגם בית המשפט יזקוף זאת לזכותכם אם הוא יסרב.
כשרכשנו היא הוצגה כדירה עם זכויות בניה, והמוכר התחייב להביא היתר בנייה על קומה נוספת. כל זה נכתב בחוזה.
המוכר לא תמים, אם כי קצת התרשל בכמה דברים.
הנקודה שהזכרת היא העניין ממנו אני חושש. לפעמים גם אם אני צודק משפטית, יתכן וכמוכר הוא יוכל לתקוע מקלות בגלגלים.
אני רציתי פשרה, אולם המוכר וגם אחד הרוכשים מסרבים, כל צד מתבצר בעמדתו.
 
אני חושב שהעובדה שהכנסת לחוזה אפשרות שלו לצאת תסבך אותך.
בתי משפט נוטים לפשרות , לדעתי זה יגמר ברכישה לפי 1.5 ללא הוצאת היתר , או ביטול עסקה, מה אתה מעדיף ?

המצב האופטימלי הוא רכישה +היתר ותשלומים על המוכר , בהנחה שזה לא יקרה , לאן היית שואף?

קח בחשבון 2 דברים :
1.בתי משפט לוקחים זמן ועולים כסף.
2.לתקוע היתר זה קל מאוד , גם דרך צד שלישי.
רכישה הדירה ב1.5 ללא היתר וודאי טובה לי.
ביטול עיסקה בלא לקבל שום פיצוי - רע לי.
אני מוכן להתפשר, אבל יתר הצדדים עקשנים ממני.
דבריך הנוספים הם אכן אלו שגורמים לי לחשוב, שגם אם אני צודק משפטית,
הזמן הוא יקר. אז סביר שיהיו פיצויים וכו', אבל לא בטוח שיש לי כוח ומוח לכל זה.
והדבר שיותר מרתיע אותי הוא האחרון שכתבת, שקל לתקוע היתר.
אם כי - אמר לי בכיר בעירייה, שאחרי האישור העקרוני של הוועדה -
והקלטה של המוכר שהוא יאמר שהוא חושב להרוס את ההליך,
מספיק שישמעו בעירייה את ההקלטה הזו כדי שהוא לא יוכל להשפיע יותר מידי.
אין להם כוח להסתבך גם.
לא יודע עד כמה הוא צודק.
 
מה גובה היטל ההשבחה?
ואיך יצאתם לעסקה כזו מורכבת עם עו"ד אחד שעושה הסכם מכר ל2 צדדים?

אני לא עורך דין אבל אני חושב שמכין החוזה עשה פה עבודה לא טובה בלשון המעטה עם כל התוספות הלא מועילות האלה.

מניסיון - בתי משפט די נוטים לאכוף חוזים, בעיקר כשיש החלטה קודמת של בוררות שזה דבר חזק מאוד ולדעתי גם מחייב משפטית.

יחד עם זאת, קח בחשבון שהתנהלות משפטית כזו יכולה לקחת הרבה זמן וזה דבר מתיש ומעצבן מאוד.

אני אישית הייתי מנסה להגיע לפשרה מחוץ לבית המשפט.
1.גובה ההיטל 200 אל"ש.
2. אכן טעות.
3. לגמרי.
4. כמו שכתבתי, המוכר וגם רוכש נוסף מסרבים לחלוטין לכל פשרה.
 
סיכוי טוב. אתה צריך להגיש בקשה לאישור פסק בוררות. מאחר וכנראה עברו יותר מ45 יום מאז קבלת פסק הבוררות, אז הוא לא יכול להגיש בקשה לביטול הפסק ופחות סביר שיאריכו לו את המועד כי אין טעמים מיוחדים. עם פס״ד אתה הולך להוצלפ ומבקש לאכוף את פס״ד או במסגרת בקשה לפי סע׳ 6 לבזיון ביהמ״ש.


תלוי כמה הליכי סרק הוא ינסה וכמה הוא ינסה לתקוע מקל בגלגלים.


נזקים עקיפים דורשים תביעה נפרדת. שכר טרחה על ההליכים הנוכחיים יספק לטובתך וכן בבקשה לפי ביזיון ביהמ״ש אפשר לבקש קנס.

אני מניח שחלק גדול מתוך ה1.5 מליון שאתה צריך לשלם עדיין מצוי בידך וזה יתרון ענק, כי תוכל לבקש עיקול ומימוש על זכות המוכר לקבלת התשלום הנ״ל, לטובת תשלום היטל ההשבחה וכל ההוצאות הנדרשות לסיום הוצאת ההיתר - כך שבפועל תצטרך לשלם לו רק את היתרה .
כל דבריך מדויקים, וזה בדיוק הדילמה שלי.
 
טוויסט בעלילה.. ואשמח שוב לעמדתכם.

אחד הרוכשים שבטוח בצדקת דרכינו..
אומר לי שחוץ מהעיסקה הנפלאה שעשינו [וזה אגב, חד משמעי. עשינו עסקה נהדרת, ואין חולק על כך].
הוא מתעקש מאד ללכת לבית משפט, כי ככה אנו עתידים להרוויח עוד כמה עשרות אלפי שקלים לדעתו.
הציע לי עיסקה כזו, אם אין לי כוח ללכת לבית משפט,
הוא יביא רוכש אחר שיקנה את חלקי בעסקה - בתוספת מחיר על מה ששילמתי.
נניח שילמתי 800,000 אלף. הרוכש יקנה ב850 אלף.

אני קצת יותר ספקטי ממנו לכל האירוע הזה.
אבל בכל מקרה, האם יש מושג כזה, שאני באמצע תהליך רכישת דירה ואני מוכר את זכויותיי למישהו אחר.
אני באמצע לקנות דירה מX, ואז אני מעביר את זכויות הרכישה שלי לY.
יש דבר כזה? [מאמין שזו שאלה לאנשי מקצוע].
 

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
טוויסט בעלילה.. ואשמח שוב לעמדתכם.

אחד הרוכשים שבטוח בצדקת דרכינו..
אומר לי שחוץ מהעיסקה הנפלאה שעשינו [וזה אגב, חד משמעי. עשינו עסקה נהדרת, ואין חולק על כך].
הוא מתעקש מאד ללכת לבית משפט, כי ככה אנו עתידים להרוויח עוד כמה עשרות אלפי שקלים לדעתו.
הציע לי עיסקה כזו, אם אין לי כוח ללכת לבית משפט,
הוא יביא רוכש אחר שיקנה את חלקי בעסקה - בתוספת מחיר על מה ששילמתי.
נניח שילמתי 800,000 אלף. הרוכש יקנה ב850 אלף.

אני קצת יותר ספקטי ממנו לכל האירוע הזה.
אבל בכל מקרה, האם יש מושג כזה, שאני באמצע תהליך רכישת דירה ואני מוכר את זכויותיי למישהו אחר.
אני באמצע לקנות דירה מX, ואז אני מעביר את זכויות הרכישה שלי לY.
יש דבר כזה? [מאמין שזו שאלה לאנשי מקצוע].
כאב ראש גדול ומיותר ...

ניסית להציע לו לצאת ב1.5 ושההיטל וההיתר יהיו עליכם?
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
littleSeal חוות דעתכם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 0
פרח בר חוות דעתכם על תיק השקעות לסטודנט חדש שוק ההון 14
deussex חוות דעתכם בבקשה - תיק השקעות ראשון שוק ההון 9
לעניות דעתי חוות דעתכם המלומדת- תמהיל, ריביות ופריסה נדל"ן 26
T לקראת פתיחת תיק השקעות - חוות דעתכם בבקשה שוק ההון 12
S תיק השקעות ראשון - חוות דעתכם בבקשה שוק ההון 6
דראן_קן חוות דעתכם/ן על תיק מניות פאסיבי ראשון שוק ההון 41
ayeletavr חוות דעתכם לגבי תיק השקעות שוק ההון 10
123W חוות דעתכם על תיק השקעות שוק ההון 51
אוראלהרשקוביץ חוות דעתכם על פיזור התיק הבא: שוק ההון 17
R רגע לפני קניית תיק ראשון - חוות דעתכם שוק ההון 19
I חוות דעת על תמהיל משכנתא נדל"ן 1
מ חוות דעת על קורס “[בלי שמות]” שוק ההון 7
D חוות דעת על פיקדון בבנק ירושלים? שוק ההון 51
ה בלינק - חוות דעת שוק ההון 0
N חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא "סולידית" של 700K נדל"ן 3
ס חוות דעת הצעת משכנתא ראשונה נדל"ן 14
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
ריש-לקיש חוות דעת על משכנתא נדל"ן 19
ק חוות דעת על המשכנתא נדל"ן 1
M חוות דעת על תמהיל נדל"ן 19
נ חוות דעת על מערכות המסחר בלאומי/ מזרחי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 7
S חוות דעת על קרן מחקה שווקים מפותחים ומתפתחים גלובלית שוק ההון 1
F אשמח לקבל חוות דעת מה לשפר בפנסיות/השתלמות/גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S חוות דעת על קרן מחקה מדד עולמי ללא שווקים מתעוררים שוק ההון 4
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 10
סנופקין חוות דעת: פתיחת חשבון ב IB ישראל וחיבור לחשבון האמריקאי שלי ב IB שוק ההון 51
L חוות דעת על תמהיל משכנתא + מיקוח ריביות נדל"ן 8
עלילה מסלול חוות דעת על תמהיל של יועץ נדל"ן 32
T חוות דעת על ייעוץ שקיבלתי מיועץ השקעות בבנק שוק ההון 9
D חוות דעת על השקעה ל 10 שנים שוק ההון 2
G חוות דעת על תכנית השקעה ל25 שנים שוק ההון 26
B חוות דעת על בתי השקעות אוף טופיק 7
N הערכה מחדש - חוות דעת על תיק שוק ההון 25
S סוחר מתחיל - תיק עצמאי חוות דעת. שוק ההון 12
א חוות דעת לתיק השקעות שוק ההון 4
ב חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 30
מ קבלן לבניית בית פרטי - חוות דעת על ניר ושגיא פרוייקטים פוסטים מאיכות נמוכה 1
jinjiy חוות דעת - מה הצעד שהייתם לוקחים? נדל"ן 33
A חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 7
N תיק השקעות - חוות דעת שוק ההון 23
L אשמח לקבל חוות דעת על אקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
השקעה לא מזל חוות דעת על קרן נאמנות חדשה בשוק שוק ההון 6
Y חוות דעת לפני פתיחת תיק שוק ההון 4
B חוות דעת - תמהיל משכנתא נדל"ן 5
O תמהיל משכנתא - חוות דעת נדל"ן 1

נושאים דומים

Back
למעלה