• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יועצי השקעות פרטיים בלתי תלויים ומחירים - מה דעתכם?

• פותח הנושא פותח הנושא seasonal_beast
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

seasonal_beast

משתמש רשום
דירוג
0
אז אני משקיענית פחדנית ואחרי ששמתי סכום קטן בתיק עצמאי במדדים (S&P ושווקים מתפתחים) אני מרגישה קצת תקועה וזה לא מספיק לי,
אני שוקלת לשכור את שירותיו של יועץ השקעות פרטי בלתי תלוי שינחה אותי בנוגע להשקעות יותר מושכלות (שלפיו אני אבצע בעצמי בחשבון שלי - וכמובן שאלמד מזה) היעוץ כולל מעקב אחרי התיק.
קיבלתי הצעה מיועץ של - 2% משווי התיק פר שנה + 4.5% מהרווחים בסוף שנה
ואני תוהה האם אלה סכומים הוגנים? נשמע שנגיסה של 2% כל שנה משווי התיק, תהיה קצת קטלנית.
מישהו השתמש בשירות יעוץ שכזה ויכול לתת תובנות?

הייתי מתרחק:
1. זה הרבה כסף
2. למה הוא לוקח באחוזים?
ממליץ להמשיך לחפש ולמצוא מישהו שלוקח שכר לפי שעת ייעוץ ולא באחוזים.
כמו כן, שיסביר לך בדיוק מה את מקבלת בשביל הכסף הזה (מה בדיוק הוא עושה, האם את מקבלת סיכום כתוב בסוף עם נימוק והמלצות? )

בסבירות גדולה היועץ לא יכול להכות את השוק. גם אם כן, בטח לא בפער שמצדיק דמי ניהול גבוהים כאלה.
נראה שצריך קודם לתכנן מה מטרת ההשקעה והאופק שלה ומה חשוב לך ואז להשקיע בהתאם (הפסד מינימלי? רווח מקסימלי? יש צורך בכסף בשנה הקרובה? בעשור הקרוב?)

מהן הציפיות שלך מהיועץ?
נראה שאחרי כל הנגיסות, סביר להניח שהתיק העצמאי שלך יהיה רווחי יותר..

הייתי מתרחק:
1. זה הרבה כסף
2. למה הוא לוקח באחוזים?
ממליץ להמשיך לחפש ולמצוא מישהו שלוקח שכר לפי שעת ייעוץ ולא באחוזים.
כמו כן, שיסביר לך בדיוק מה את מקבלת בשביל הכסף הזה (מה בדיוק הוא עושה, האם את מקבלת סיכום כתוב בסוף עם נימוק והמלצות? )
הוא לוקח באחוזים כי הוא עושה מעקב על התיק וכן הוא גם נותן המלצות אם צריך שינויים...
אני אשמח למישהו שלוקח שכר לפי שעת ייעוץ... נשמע יותר הגיוני, שהרי אם היועץ בלתי תלוי, למה הוא נצמד לתיק שלי, זה לא שיהיו שינויים כל כמה חודשים שאני באמת צריכה את הליווי שלו...

מהן הציפיות שלך מהיועץ?
נראה שאחרי כל הנגיסות, סביר להניח שהתיק העצמאי שלך יהיה רווחי יותר..
ציפיות - לעזור לי לבנות תיק הגיוני ולבחור את המניות המתאימות, ללמד אותי איך להתנהל מעבר להשקעה הבסיסית במדדים המוכרים.

נראה שצריך קודם לתכנן מה מטרת ההשקעה והאופק שלה ומה חשוב לך ואז להשקיע בהתאם (הפסד מינימלי? רווח מקסימלי? יש צורך בכסף בשנה הקרובה? בעשור הקרובה

רווח מקסימלי, כרגע אין לי מה לעשות עם הכסף... אולי יום יבוא ואני ארצה לקנות דירה.

את יכולה להמשיך לחפש, עד שתמצאי מישהו שיש לך איתו כימיה טובה ושתנאי התשלום שלו סבירים.
לקחת אחוז מהתיק זה מקובל במידה ואכן יש מעקב שוטף וניהול של התיק בצורה קבועה, אבל אין סיבה לשלם לו "דמי הצלחה".
בכל מקרה, אפשר למצוא מישהו שלוקח סכום קבוע על הייעוץ הראשוני, ולא להמשיך לשלם לו על מעקב תיק.
עוד נקודה היא בכמה כסף מדובר, אם זה לא סכום גבוה, ואת מוכנה להשקיע את הזמן, יש המון מידע זמין בחינם בפורום הזה וברשת.
בעבר הייתי בקשר עם רויטל דור וילק https://rdvc.co.il/רשימת-שרותי-ייעוץ-מלאה/
את יכולה להסתכל באתר שלה ולראות אם זה משהו שמתאים לך ואז ליצור קשר.

דמי הצלחה זה תמריץ שעשוי להיות מסוכן. בעצם יש לו סיבה טובה לקחת סיכונים משמעותיים, שהרי צד ההפסד לא מוטל עליו.

נשמע כמו המון. תלוי בגודל התיק כמובן.
בנוסף אחוזים מהרווח זה בעייתי, מאוד.
אם את מתעקשת על יועץ כלשהו, תחפשי מישהו שיגבה סכום קבוע מראש.
באופן אישי חושב שעשית כבר את הקפיצה למים, את נמצאת בפורום והוא מקור מידע נהדר. את לא צריכה שום יועץ.

דמי הצלחה זה תמריץ שעשוי להיות מסוכן. בעצם יש לו סיבה טובה לקחת סיכונים משמעותיים, שהרי צד ההפסד לא מוטל עליו.
בדיוק, הציעו לי ולעוד כמה עמיתים מהעבודה להשקיע דרך חברה שפיתחה אלגוריתם למסחר (הרבה לפני הייפ ה AI) בשיחה איתם הם טענו לשיטה שנותנת רווחים אסטרונומים וכדי לשכנע אותי אמרו שהם לא לוקחים שום דמי ניהול או עמלה אלא רק אם הם מרויחים, וזה 20 אחוז מהרווחים, ולכן לטענתם, יש להם באמת אינטרס משותף להם ולמשקיעים לעשות כמה שיותר תשואה.
במילים אחרות, עניתי להם, אתם משקיעים בסיכון גבוה, כשהסיכון כולו שלי והרווח הולך אליכם.

בדיוק, הציעו לי ולעוד כמה עמיתים מהעבודה להשקיע דרך חברה שפיתחה אלגוריתם למסחר (הרבה לפני הייפ ה AI) בשיחה איתם הם טענו לשיטה שנותנת רווחים אסטרונומים וכדי לשכנע אותי אמרו שהם לא לוקחים שום דמי ניהול או עמלה אלא רק אם הם מרויחים, וזה 20 אחוז מהרווחים, ולכן לטענתם, יש להם באמת אינטרס משותף להם ולמשקיעים לעשות כמה שיותר תשואה.
במילים אחרות, עניתי להם, אתם משקיעים בסיכון גבוה, כשהסיכון כולו שלי והרווח הולך אליכם.
הטענה שאני מכיר בתחום זה שאם למישהו יש כלי כזה. נניח אלגוטריידינג עובד. הוא לא יחלוק את זה עם הציבור. בד"כ כמות ההזדמנויות היא גם מוגבלת והוא יעשה את זה מכסף של עצמו שדי מהר יהיה לו לא מעט.
יש כמה חברות מצליחות כאלו ואף אחת לא מגייסת כסף ממשקיעים או אנשים פרטיים.

נערך לאחרונה ב:
ואני תוהה האם אלה סכומים הוגנים? נשמע שנגיסה של 2% כל שנה משווי התיק, תהיה קצת קטלנית.
נהפוכו. תתני ליועץ לייעץ לך על תיק של 1000 שח, ואת מה שהוא עושה את יכולה להעתיק לתיק המלא שלך. ככה את נמנעת מתשלום אסטרונומי ליועץ

אני שוקלת לשכור את שירותיו של יועץ השקעות פרטי בלתי תלוי שינחה אותי בנוגע להשקעות יותר מושכלות
מציע לרדת לשורש הטענה הזו - האם יועץ פרטי יודע מהן ההשקעות היותר מושכלות? לפי איזה מדד זה הוכח/הופרך? האם האינטרס שלו זהה לשלך?

ומכיוון אחר לגמרי - יכולה להסתכל בתשקיפים של מסלולים שונים בקרנות פנסיה/קהש/גמל כדי לקבל השראה במה משקיעים "צוות יועצים מומחים עם משאבים בלתי מוגבלים" (רמז - בגדול במדדים, עד כדי משחקים שבעיקר מעלים את דמי הניהול העקיפים).

נהפוכו. תתני ליועץ לייעץ לך על תיק של 1000 שח, ואת מה שהוא עושה את יכולה להעתיק לתיק המלא שלך. ככה את נמנעת מתשלום אסטרונומי ליועץ
כנראה שמהלך כזה חושף אותה לתביעה…

כמו שרשמו העלות פה לא הגיונית בשום צורה. הבנק לוקח 0.5% מעלות התיק, בתי השקעות לוקחים 0.8% וזה נחשב יקר
וגם לא ברור מה את מצפה מהתיק השקעות שלך, למה לא טוב לך בתיק מבוסס עוקבי מדדים ולמה את את מרגישה תקועה בגלל זה? הוספת מניות לתיק בצורה שרירותית ש״יועץ״ יתן לך יגרום לך תחושת התקדמות?

התיק של רוב חברי הפורום מבוסס על קרן בודדת אולי 2

ציפיות - לעזור לי לבנות תיק הגיוני ולבחור את המניות המתאימות, ללמד אותי איך להתנהל מעבר להשקעה הבסיסית במדדים המוכרים.
עמלה כזאת על בנית תיק פאסיבי על מדדים דיי יקרה
גם אם את מחפשת לבנות תיק מוגן למשל המשחב אגחים וכדו’ יועץ טוב יבנה לך בשיחה פשוטה
אם את מכוונת להשקעה אקטיבית במניות ספציפיות א. תבדקי היטב עם עצמך האם את בנויה להשקעה של זמן רב ע”מ להבין את הנושא זה שונה לחלוטין מהשקעה במדדים
אם כן, צריך ללמוד את התחום יסודי אםשר גם הרבה לבד אבל איך שלא תבחרי צריך לזה הרבה השקעה של זמן ולהרגיש מקרוב את השוק ממה וכיצד הוא מושפע
אפשרות נוספת היא להשקיע דרך קרנות השקעה מקצעיות גם בהם ישנם גישות שונות תפרטי יותר מה את מאמינה/מחםשת אשתדל לכוון, ישנם קרנות הנותנות סיקור ללקוחות שיכול ללמד הרבה
חשוב לנסות להבין את הבסיס טוב גם בהשקעה פשוטה במדדים זה עוזר בלבנות אסטרטגיה נכונה ובהםחתת האשרות לעשות טעויות
מה שלא תבחרי, שיהיה בהצלחה

אז אני משקיענית פחדנית ואחרי ששמתי סכום קטן בתיק עצמאי במדדים (S&P ושווקים מתפתחים) אני מרגישה קצת תקועה וזה לא מספיק לי,
אני שוקלת לשכור את שירותיו של יועץ השקעות פרטי בלתי תלוי שינחה אותי בנוגע להשקעות יותר מושכלות (שלפיו אני אבצע בעצמי בחשבון שלי - וכמובן שאלמד מזה) היעוץ כולל מעקב אחרי התיק.
מישהו השתמש בשירות יעוץ שכזה ויכול לתת תובנות?
מה קורה כשיועץ עם נסיון ובלי כסף
פוגש משקיע עם כסף ובלי נסיון?
יועץ מקבל את הכסף והמשקיע את הנסיון…

קודם כל צריך להבחין בין יועץ ובין מנהל השקעות - אין שום הגיון לקחת כל שנה משהו מהתיק ליועץ, רק למנהל.
2% זה המון אבל עדיין במסגרת הנורמה.
האם יש לו טרקרקורד מאומת על ידי גוף הרלוונתי? כמה תשואה הוא השיג? כמה שנים? מניח שלא. כמובן שיש הפתעות לטובה.
תשואת המדד הפופולרי באמריקה בסביבות 9% (תלוי בחישובים וכו אבל בערך)
תעשי חשבון פשוט כמה תשואה עודפת הוא צריך להשיג כדי להצדיק את שירותיו?
וקחי בחשבון שהוא לוקח 2% גם כשהתיק יורד וכשהתשואה תזנק לכיוון הממוצע את מפסידה את כל הנגיסות הקטנות שיצאו מהתיק.
ועוד לא חישבנו 4.5% על הרווחים.

לדעתי עם השקעה של זמן סביר בלימוד ועלויות כאלה את יכולה לבנות תיק לבד
עם עלויות של 2% שנתי בלי סיכון לירידות אבל תשואה מוגבלת לסביבות 8% או משהו בסגנון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T יש למישהו נסיון עם יועצי (/"משווקי") השקעות של בתי ההשקעות? שוק ההון 3
S מתווכי/משווקיי/יועצי נדלן - תמרורי אזהרה נדל"ן 18
Y קורס יועצי משכנתאות התפתחות אישית 22
כ השקעות לטווח ארוך בעידן ה AI שוק ההון 11
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 6
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
P משכנתא מול השקעות נדל"ן 19
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 16
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
F חסכון לכל ילד - החלפת בית השקעות שוק ההון 26
B עלות השקעות בארץ צרכנות פיננסית 10
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
N השקעות והצהרת הון מיסים 11
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 29
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
ש חלוקה בין השקעות בבורסת ישראל לבורסת ארה"ב. האמנם? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D השקעות לזוג מעורב ( ישראלי ואמריקאית שעשתה עליה) נדל"ן 3
א מה דעתכם על השקעות במניות הבנקים? שוק ההון 25
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y לאיזה בנק כדאי ללכת לתיק השקעות מיועץ שוק ההון 17
N עמלות בבית השקעות למסחר עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
algo.il טעות של בית השקעות לאחר מכירת RSU\ESPP מיסים 1
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 60
S הודעה שיווקית מחברת השקעות אוף טופיק 10
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
M מחקר חדש על השקעות לטווח ארוך שוק ההון 7
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
J השקעות במסחר עצמאי עם משכנתא ברקע שוק ההון 54
עידו ג השקעה בבנק / בבית השקעות עבור ההורים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
N האם עדיין יש אפשרות לפתוח IRA בבתי השקעות או להעביר מבית השקעות אחד לשני? שוק ההון 8
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
B תיק השקעות וניתוק תושבות שוק ההון 3
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
N עמלת קניה ומכירה ניירות ערך ישראלים בבית השקעות שוק ההון 10
הסולידית הבהרה לעניין ייעוץ השקעות ואיסור אזכור ניירות ערך בפורום שער הקהילה 0
א השקעות במדינות בעלות אינפלציה גבוהה שוק ההון 5
I השקעות ערך\צמיחה כתוספת לתיק פאסיבי שוק ההון 21
E לקבל ייעוץ השקעות בבתי השקעות בלי מנהל השקעות שוק ההון 101

נושאים דומים

Back