• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מה דעתכם על צעירי 2023 בהשוואה לצעירי 2013?

ווטרן-טירון

משתמש רגיל
דירוג
473
בוקר טוב,

נראה שהשתנה דבר או שניים מאז הולדת הבלוג, האם מה שהסולידית הלינה עליו בשנים הראשונות של הבלוג עדיין תקף?

האם זה עדיין נכון שצעירים חיים את ה-"כאן ועכשיו" ולא נוטלים אחראיות על העתיד שלהם?

האם זה בכלל היה נכון לתאר חתך אוכלוסייה רחב כלכך (לא רק הצעירים) כצרכניסטים + מפונקים + סולדי סיכונים?

מנגד, האם זה יהיה נכון לתאר את הצעירים המופיעים כאן בכתבה כ-"אחראים/נבונים/דואגים לעתידם"?

מרגיש סובייקטיבית שחלה איזושהי תנועה מואצת בכלכלה ובחברה הודות לאינטרנט, רק לא ברור לאן התנועה הזאת תוביל.

נ.ב. - אוטוטו יום הולדת 10 לבלוג אה?

נערך לאחרונה ב:
האם זה עדיין נכון שצעירים חיים את ה-"כאן ועכשיו" ולא נוטלים אחראיות על העתיד שלהם?
לפי הכתבה שהבאת זה, התשובה היא כן (לצערי).
הבחורה הצעירה בתחילת הכתבה היא חכמה, השאר עוקצים ונעקצים.
מדהים אותי כל פעם מחדש איך "נפלאות" הנדל"ן מסנוורות את האנשים דור אחרי דור.
נראה שחלה איזושהי תנועה מואצת בכלכלה ובחברה הודות לאינטרנט
למה הכוונה? במה זה בא לידי ביטוי? זאת תחושת בטן שלך או משהו שמגובה במחקרים?

הבחורה הצעירה בתחילת הכתבה היא חכמה
מדוע? במה המקרה שלה שונה מצעירים אחרים שרוכשים נכס שעשוי לא להוכיח את עצמו בעת המכירה או בשכירות בטווח הארוך?
ובמה היא חכמה יותר מצעיר שהחליט להשקיע סכום כסף זהה בשוק ההון במקום בדירה כמו שלה?

זאת תחושת בטן שלך
כמובן. מהכתבה מצטייר לכאורה שהממד של חוסר אחראיות יתכן ונשאר, בעוד הממד של חוסר פעולה דווקא משתנה. הבחורה שאלה את הוריה על מה מוחים ב-2011 כשהיא הייתה עוד "זאטוטה", ובגיל 14 לכאורה כבר הגדירה את היעד. זה מעניין לדעתי ואולי מעט אופטימי.

נערך לאחרונה ב:
במה המקרה שלה שונה מצעירים אחרים שרוכשים נכס שעשוי לא להוכיח את עצמו בעת המכירה או בשכירות בטווח הארוך?
היא חסכה מהעבודה, ויתרה על בזבוזים מהסוג שצעירים נוהגים לצרוך, חיפשה אזור הגיוני להון העצמי שלה ולמדה אותו היטב בעצמה.
המרואיינים האחרים ממונפים 100% (ובריביות גבוהות) על דירות שיש בהן יותר סיכון מסיכוי, לא למדו כלום על השוק הספציפי (דימונה) אלא הסתמכו על זוג שמרוויח כסף מליווי ויעוץ איך לקנות באפס הון עצמי ( והמיתוג שלו הוא 13 דירות שקנו בעצמם, לא ברור מה מצבם הכלכלי).
ממש דה ז'וו לנלהבי הקריפטו, הקנאביס, דירה בחו"ל, חנות בזכיינות, מניות של חברה שעפות לירח - המכנה המשותף הוא שמסתמכים על אלופי שיווק ומיתוג ולא על בדיקות וחקירות של עצמם.

מדוע? במה המקרה שלה שונה מצעירים אחרים שרוכשים נכס שעשוי לא להוכיח את עצמו בעת המכירה או בשכירות בטווח הארוך?
ובמה היא חכמה יותר מצעיר שהחליט להשקיע סכום כסף זהה בשוק ההון במקום בדירה כמו שלה?
החכמה זה לא דווקא לקנות את הנכס הנכון שתדע בדיעבד שהיה שווה ביחס להשקעה אלא דרך החיים שהובילה אותך לזה.. באותה מדיה בהחלט יכלה להשקיע בשוק ההון או פיקדון בבנק
החכמה היא דרך החיים של חשיבה על העתיד

היא חסכה מהעבודה, ויתרה על בזבוזים מהסוג שצעירים נוהגים לצרוך, חיפשה אזור הגיוני להון העצמי שלה ולמדה אותו היטב בעצמה.
המרואיינים האחרים ממונפים 100% (ובריביות גבוהות) על דירות שיש בהן יותר סיכון מסיכוי, לא למדו כלום על השוק הספציפי (דימונה) אלא הסתמכו על זוג שמרוויח כסף מליווי ויעוץ איך לקנות באפס הון עצמי ( והמיתוג שלו הוא 13 דירות שקנו בעצמם, לא ברור מה מצבם הכלכלי).
ממש דה ז'וו לנלהבי הקריפטו, הקנאביס, דירה בחו"ל, חנות בזכיינות, מניות של חברה שעפות לירח - המכנה המשותף הוא שמסתמכים על אלופי שיווק ומיתוג ולא על בדיקות וחקירות של עצמם.
לא מצליח לדמיין תרחיש של להחזיק 13 דירות שבכל אחת יש לפחות 500K הלוואות שונות שהריבית של חלקן גבוהה כי הוא לא מוגדר כמשכנתא עם 0 הון עצמי ולהצליח להחזיק את הריבית משכירות + משכורת של 2 אנשים
הם מציגים איפה שהוא את המספרים?

מנגד, האם זה יהיה נכון לתאר את הצעירים המופיעים כאן בכתבה כ-"אחראים/נבונים/דואגים לעתידם"?
הכתבה שהבאת מדברת על שני דברים שאין שום קשר ביניהם.
הראשון, צעירה עם אופי יזמי שהחליטה להשקיע בנדל"ן.
השני, פרסומת לחברה שנותנת שירות בתחום הנדל"ן (לא ברור בדיוק מה השירות). אני לא מבין למה לתת פרסום למקרה הזה ובכל מקרה, אין שום קשר בינו צעירים אחראים ונבונים שדואגים לעתידם, אלא יותר צעירים שדואגים לעתידם וקיבלו פרסומת לשירותים שהם נותנים.

הבחורה הראשונה מרשימה מאוד.
אחראית, בוגרת, חרוצה, אנשים בגילה במקרה הטוב משאירים את הכסף שהם חוסכים בעו"ש, במקרה הרע שורפים אותו על שיט.

לא יודע אם היא עשתה עיסקה טובה, אבל היא תלמד מהעיסקה הזאת המון. התנהלות מול שוכרים/בעלי מקצוע, לקיחת מימון, ניהול שיט שקורה מדי פעם ועוד.
היא עובדת, גרה אצל ההורים, ככה שאני מאמין שאחוז החיסכון שלה הוא די גבוה, היא יכולה לספוג בלתמים ולהתמודד עם משכנתא בגובה 75%.
אני מעריך מאוד אנשים שעושים(גם אם טועים), ולא אנשים שרק מקשקשים, מתבכיינים, וצועקים "תתנו לי" "מגיע לי".

לגבי הזוג השני, הם מרגישים לי כמו מוכרי חלומות/משווקי קורסים, לא הייתי שם אצלם שקל.

אין קשר בין הכותרת לנושא הדיון.

שימו לב שגם הבחורה הראשונה התמנפה, הון עצמי 200K ומשכנתא 600K

מה ההבדל בין הבחורה הראשונה לזוג "קאוצ'רים"? לדעתי לא הרבה..

@bengi
@בת העמק

@bengi
@בת העמק
לרוב מינוף כלשהו הוא הכרחי ברכישת נדל"ן, מעטים הם האנשים שמשלמים את כל הסכום במזומן (בעלי הון למיניהם). אבל יש הבדל בין משכנתא של 50-60-70% מערך הדירה למשכנתא של 100% (קל וחומר כפול 13...).

ראיתי את הכתבה הזו איך שהיא עלתה. משום מה, אנשים אוהבים להסתנוור מהזוג המוזר הזה שנמצא במימון של 100% והלוק הסקסי של צעירה בת 21 שמשכירה דירה לאנשים בוגרים ממנה. אבל האמת היא שהכתבה הרבה יותר שקולה - השטן נמצא בפרטים. אנשי המקצוע שמראיינים שם בין הצעירים אומרים למעשה הכל.
היא שיחקה עם הקלפים שלה נכון יותר, אבל גם לא הייתי אומר שהיא מבריקה במיוחד. אז היא לא התמנפה ב-100% על כמה נכסים, אלא ״רק״ ב-80% שהיא בקושי משלמת שנתיים מתוך ה-30. אנחנו עוד נראה לגבי ההחזרים שלה לבנק, אם דברים יתחילו להתלקח בכלכלה קצת.

מה גם שלא נאמר בכל האייטם הזה בכלל - אני משוכנע שכל הצעירים האלה נמצאים במסלולים עם ריביות משתנות כמה שרק התאפשר להם להכניס לתמהיל. זה בכלל פצצה מתקתקת. היה יותר חכם אם היו נגיד מביאים צעירה בת 31 שעשתה את זה גם ויש לה כבר שליש משכנתא מאחוריה וסיפורים מתחת לחגורה לספר.

לקנות בית בפרפיריה זה לגמרי נכנס לקטגוריה של "בזבוזים מהסוג שצעירים נוהגים לצרוך". מה ההבדל בין זה לבין לעשות טיול לדרום אמריקה? למה אחד יותר אחראי מהשני?

אני רואה פה בחורה שראתה את העדר נוהר לכיוון הקריות, ונהרה יחד איתם. לא שונה מכל חיילת משוחררת שרואה את חברותיה נוהרות לדרום אמריקה, אז היא נוסעת איתן. אני לא רואה רואה פה חשיבה עצמאית ביקורתית וניסיון אמיתי לחפש איך להשקיע את הכסף באופן שיביא אותה לסגנון החיים היחודי שמתאים לה.

אין קשר בין הכותרת לנושא הדיון.
האומנם? הסולידית ציינה היכנשהו שהבלוג נוצר כריאקציה למחאת 2011. לכן הסתקרנתי לברר האם חלו הבדלים אלו ואחרים בין קהל היעד של אז להיום.
בכתבה אכן מחאת 2011 מצוינת.

ב-2013 היו צעירים שנחשפו לבלוג, התעלמו או פעלו, וגם היום יש צעירים שערים למה שרץ ברשת (הוזכר בכתבה "עצמאות/חופש כלכלי") ופועלים או מתעלמים.

השאלות החשובות לדעתי היא האם חלה התעוררות? (וכעת הסולידית צריכה לבוא בביקורת מתונה יותר כלפי הצעירים?) ואם כן, לאילו כיוונים בדיוק?

אבל האם רכישת נדל"ן היא הכרחית כשאת בת 22 ועובדת במקדונלד'ס?
מניח שעד היום הרבה חשבו שלא, אבל יתכן שבתנאי המשחק הנוכחיים אין ברירה. קח בחשבון שלצעירה בת 22 יש הון נוסף שנקרא תוחלת חיים/שנות עבודה, ולזוג ממוצע בגיל 30 כנראה שיש פחות ממנו. יתכן שזה מהווה גם כן פקטור במידה מסוימת?

למה אחד יותר אחראי מהשני?
מפני שעל-פניו, הבחורה המדוברת בחרה להשקיע בעתיד ולא בהווה.

אני רואה פה בחורה שראתה את העדר נוהר לכיוון הקריות, ונהרה יחד איתם.
אכן לא כתבה ראשונה שמציגה צעירים רוכשים בפריפריה להשקעה.

אני לא רואה רואה פה חשיבה עצמאית ביקורתית וניסיון אמיתי לחפש איך להשקיע את הכסף באופן שיביא אותה לסגנון החיים היחודי שמתאים לה.
על-פניו יש דברים במה שאתה כותב, אבל בהשוואה לצעיר אחר שקרא את הבלוג ופשוט פתח חשבון השקעות? (אחרי שניתח את סיבולת הסיכון וכו'). לעניות דעתי הבחורה המדוברת השקיעה יותר מאמץ, זמן, מחוייבות, רגשות.

נדמה לי שבהשקעה בנדל"ן יש איזשהו מאמץ מסוג אחר שהחברה הישראלית מוקירה יותר מאשר פתיחת חשבון השקעות והשקעה אצלה. גם במקרים שהמשקיע מפסיד. ואולי זאת הבעיה.

נערך לאחרונה ב:
השאלות החשובות לדעתי היא האם חלה התעוררות? (וכעת הסולידית צריכה לבוא בביקורת מתונה יותר כלפי הצעירים?) ואם כן, לאילו כיוונים בדיוק?
אני לא חושב שצעירים מתוחכמים יותר או פחות מאשר אז.
מניח שעד היום הרבה חשבו שלא, אבל יתכן שבתנאי המשחק הנוכחיים אין ברירה. קח בחשבון שלצעירה בת 22 יש הון נוסף שנקרא תוחלת חיים/שנות עבודה, ולזוג ממוצע בגיל 30 כנראה שיש פחות ממנו. יתכן שזה מהווה גם כן פקטור במידה מסוימת?
Bruh… אתה קורא קצת כותרות בחודש האחרון? שו אין ברירה? הם לא קרובים אפילו לגיל 30 וכבר ממונפים במיליונים. שוק הנדל״ן קפא וכמה מוסדיים כבר מדברים על תחילתו של שוק דובי כמו שהיה עד 2008.

הבחור עם השיער המחומצן באייטם שהבאת אמר הכל - הצעירים האלה היו בני 10 כשהשוק הדובי האחרון בנדל״ן הסתיים. לא שאני הייתי בוגר מהם ביותר מכמה שנים, אבל גם אני זוכר איך נתניהו ביושבו כשר אוצר התחנן לציבור הישראלי שיחזרו לרכוש דירות בזמן המיתון שהשתולל פה, בשנות האלפיים.

היה לדעתי יותר חכם לרובם אם הם היו משקיעים בתואר במדעי המחשב ומרוויחים מזה קריירה שתכניס להם מיליונים רבים במהלך העשורים הקרובים - ואז אולי ללכת לשחק בנדל״ן בשביל הכיף.

כל הכבוד להם על האומץ, לי אישית זה נשמע כמו טירוף. הם התמנפו כמו חולי נפש בשביל נדל"ן בפריפריה, אני לא רואה איך זה שונה מלהתמנף ולקנות מלא ביטקוין או פשוט לשים הכל באיזושהי קרן ממונפת (TQQQ)?

לצערי התופעה הזאת מאוד מאוד רחבה בציבור החרדי.

בציבור החרדי כמעט כל מי שיכל ב15 שנה האחרונות לקנות עוד דירה, קנה עוד דירה להשקעה... ובגלל שבמציאות מחירי הדירות זינקו כמעט כל עסקה שנעשתה ב15 שנה האחרונות התבררה כעסקה מוצלחת, וממילא כמעט כל משקיעי הנדלן, בטוחים שהם "החכמים" בתחום ההשקעות.

משקיעי הנדלן הם ברובם אנשים שלא מבינים כלום בניהול סיכונים, והם בטוחים שמחירי הדירות רק יעלו יעלו... ועל סמך זה הם בנו את אסטרטגיית ההשקעה שלהם... זה בורות וטיפשות שמגובה בהצלחה ש99 אחוז ממנה זה מזל...
(טבע האדם לזקוף את המזל לחכמה שלו, וממילא הם בטוחים שהם חכמים בהשקעות... בדיוק כמו שכל משקיעי הביטקוין עד השנה האחרונה היו בטוחים שהם החכמים של שוק ההון...)
(יש לציין שהבחורה הראשונה היא היחידה שנראית יסודית והגיוני שהיא גם תגיע רחוק)

@bengi
@בת העמק
שהיא מסכנת כסף שלה והם מסכנים כסף של מישהו אחר.

מפני שעל-פניו, הבחורה המדוברת בחרה להשקיע בעתיד ולא בהווה.
אני פשוט אקרא לזה מעתה "עקרון הסקווידוויד", הקובע כי יעודו של האדם להיות משעמם וממורמר.
לכן כל פעולה שמסבה הנאה, שיש בה פוטנציאל להפתח אותך אישיותית ולהרחיב את אופקיך מתוייגת כ"חוסר אחראיות, התנהלות ילדותית", וכל פעולה משעממת וסתמית מתוייגת "אחראיות אישית והשקעה בעתיד".

על-פניו יש דברים במה שאתה כותב, אבל בהשוואה לצעיר אחר שקרא את הבלוג ופשוט פתח חשבון השקעות?
היא אומרת שם בכתבה שמגיל 14 היא ידעה שהיא רוצה לקנות דירה. אני בגיל 14 לא ידעתי שאני רוצה לקנות מניות (גם היום הייתי שמח להיפטר מהן, אבל יש אינפלציה וכו')
יחי ההבדל בין לראות בשקעה כלכלית כאמצעי להשגת מטרות בחיים, לבין לראות בהם כמטרה בפני עצמה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
B מה דעתכם על FINQ (5E) Quantitative strategies שוק ההון 4
S יועצי השקעות פרטיים בלתי תלויים ומחירים - מה דעתכם? שוק ההון 60
W דעתכם על שכונות בדרום ת"א והסביבה אוף טופיק 6
כ הצעת משכנתא לגישור שקיבלתי היום אשמח לחוות דעתכם נדל"ן 7
M בנק ישראל פרסם מתווה וולנטרי להשבת חלק מרווחי הבנקים לציבור - דעתכם? שוק ההון 7
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
ה XRP - מה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 6
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
Y מה דעתכם על תיק השקעות מנוהל ? שוק ההון 1
Z דעתכם לגבי 5133764 הראל מחקה ת"א All-Share? שוק ההון 12
ל חוות דעתכם המשפטית (אזהרת אורך). תודה מראש! נדל"ן 25
א מה דעתכם על התמהיל שלי? שוק ההון 2
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
T דעתכם על ריביות למשכנתא (דירה יחידה) נדל"ן 5
Z דעתכם על תמהיל למחזור משכנתא נדל"ן 6
הירהורים אשמח לחוות דעתכם על העסקה הזו בר"ג נדל"ן 22
R פיקדון מובנה $ צמוד אמזון - דעתכם? צרכנות פיננסית 32
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
י תיק תיאורטי לשנה הקרובה - דעתכם? שוק ההון 0
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
oferM מה דעתכם על קרן עוקבת מדד עם הגנה מעליות וירידות? שוק ההון 24
כ ת"א רמת גן 3 חד' ב 2.3 להשקעה - דעתכם? נדל"ן 12
F תיק משני למטרה קרובה יותר, 100% סנופי שקלי, דעתכם? שוק ההון 15
littleSeal חוות דעתכם על תיק השקעות ראשון שוק ההון 0
G מה דעתכם על Invesco? שוק ההון 9
M קיבלתי הצעה לרכישת דירה ראשונה להשקעה - דעתכם? נדל"ן 4
Count Olaf הישורת האחרונה מול FinUpp - מה דעתכם? מיסים 12
ד מה דעתכם על החוב של ארה"ב ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
O האם בשלב הצבירה 100 אחוז מניות מבחינה רציונלית טהורה דעתכם? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ב תכנית פרישה - מה דעתכם? שוק ההון 10
Y מה דעתכם-אגח חברות ממשלתיות/בנקים-אטרקטיבי? שוק ההון 18
N מה דעתכם על סרבנות בצה"ל ככלי מחאתי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 665
O כדאיות ביטוחים, אשמח לשמוע את דעתכם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
U מה דעתכם על פריסת התשלומים הזאת? נדל"ן 7
ר מה דעתכם על השקעות בתחום הנשק? שוק ההון 9
N מה דעתכם על קרן ההשתלמות המנייתית של אלטשולר שחם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
S מה דעתכם על קיוסק / פיצוציה כהשקעה יזמות והגדלת הכנסות 33
S חסכון wow בפפר- מה דעתכם ? צרכנות פיננסית 26
T דופלקס - מה דעתכם? נדל"ן 28
S סכום להשקעה- אשמח לחוות דעתכם שוק ההון 1
Tsachi01 מורה רווק מרוויח 8+ נטו ולא מצליח לסגור את החודש - דעתכם? אוף טופיק 155
D מה דעתכם על שירות טיפול והגשה לטסט של solo? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
ש תמהיל והצעה מהבנק דעתכם נדל"ן 12
מ מה דעתכם על תפקיד המתווך בעסקאות נדל"ן? נדל"ן 112
F דעתכם על עתיד הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
R קרן IJR ו-VOO. אשמח לשמוע את דעתכם שוק ההון 7
R התיק שלי לטווח הארוך (עשורים קדימה), אשמח לשמוע את דעתכם שוק ההון 53
mudale222 מה דעתכם על קנייה ורישום דירה על שמי על מנת לחמוק ממיסים על דירה שנייה (לטובת קרוב משפחה) נדל"ן 30
א אשמח לחוות דעתכם נדל"ן 5

נושאים דומים

Back
למעלה