• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בועת נדל''ן

• פותח הנושא פותח הנושא dodesb
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
היי, רציתי להקפיץ פה את השרשור , איפה אתם חושבים שאנחנו עכשיו ? במיוחד בחיפה , האשה ממש לוחצת לקנות דירה ואני חושב שזו טעות , דירות של 2.5מיליון מושכרות ב5500 , וגם כמה אתם מעריכים שהירידות יהיו אם יהיו ? במיוחד באזורים מבוקשים בעיר , כמובן שאין דין עיר תחתית ומחיריה לאזור הכרמל ששם אני לא בטוח שתהיה ירידה משמעותית אם תגיע עקב אוכלוסיה חזקה שגרה באזור וחוסר בנייה חדשה (תמא בעיקר אם יש משהו).
לדעתי - אם האשה רוצה דירה אז תקנה דירה.
למרות שלדעתי אנו נמצאים לקראת קצה הבועה.
אני אישית נקטתי בדרך זו, למרות דעתי.
למה?
לדוגמה, יצא עם אשתך למסעדה, והתענגתם על מנת סלומון עם ירק כלשהו, ותוך כדי לעיסה מתקרב אליך ידיד מבין, עם גיליון אקסל משונן, ומבהיר לך שעשית טעות, כי אם היית רוכש בעצמך את אותם 500 ג׳ דג, ורוכש בנפרד את העלים והשום וכו וכו, ומבשל בעצמך, ובולסם בפרוזדור ביתך- היה עולה לך 126.24 שח פחות!
מה שאותו ידיד מפספס- שיציאה למסעדה הוא צורך בפני עצמו (מעבר לצורך של לצרוך מנת חלבונים עשירה באומגה 3)
אלא, עצם היציאה=הנאה.
כנ"ל לגבי רכישת נדלן, אם לאשה (או לך) זה יגרום לתחושה טובה- שווה את קורת הרוח הזו...
(אני אישית ניסיתי, והראתי לה את העלות הנוספת שזה יגזול מאיתנו, אך לא נחה דעתה, אז רכשתי. ועד היום אנחנו לא גרנו בה......)

לדעתי - אם האשה רוצה דירה אז תקנה דירה.
למרות שלדעתי אנו נמצאים לקראת קצה הבועה.
אני אישית נקטתי בדרך זו, למרות דעתי.
למה?
לדוגמה, יצא עם אשתך למסעדה, והתענגתם על מנת סלומון עם ירק כלשהו, ותוך כדי לעיסה מתקרב אליך ידיד מבין, עם גיליון אקסל משונן, ומבהיר לך שעשית טעות, כי אם היית רוכש בעצמך את אותם 500 ג׳ דג, ורוכש בנפרד את העלים והשום וכו וכו, ומבשל בעצמך, ובולסם בפרוזדור ביתך- היה עולה לך 126.24 שח פחות!
מה שאותו ידיד מפספס- שיציאה למסעדה הוא צורך בפני עצמו (מעבר לצורך של לצרוך מנת חלבונים עשירה באומגה 3)
אלא, עצם היציאה=הנאה.
כנ"ל לגבי רכישת נדלן, אם לאשה (או לך) זה יגרום לתחושה טובה- שווה את קורת הרוח הזו...
(אני אישית ניסיתי, והראתי לה את העלות הנוספת שזה יגזול מאיתנו, אך לא נחה דעתה, אז רכשתי. ועד היום אנחנו לא גרנו בה......)

אני מבין אותך, אבל לא מסכים, שווה להלחם על זה, לעתים בני הזוג מקבלים החלטה לפי הרגש ולא לפי שיקול כלכלי. מניסיון אני מבטיח לך שזה החלטה קשה, אבל אם אתה מבין מה אתה עושה בת הזוג תשלים עם זה.

o_o
אני מקווה שאתה משלים גם עם כמה דברים שהיא מבינה בהם.

בהחלט, אני נוטה לסמוך עליה, אך גם היא סומכת עלי בכל הקשור להחלטות פיננסיות.

בעוד מספר חודשים, אישתי ואני נחגוג 30 שנות נישואין, במהלך שנים אלו כל אחד מאיתנו השתנה בהתאם לפעילות שלו, לידע ונסיון שצבר.
למרות השותפות שלנו, בתחום העסקי כלכלי, יש בנינו פערים עצומים בידע, בניסיון, בתפיסת עולם, ביכולת להכיל רמות סיכון שונות ולפעול. בתחילת הדרך זה גרם לחיכוכים, בשלב מאוחר יותר היא איפשרה לי לקבל החלטות לבד בתחום הפיננסי.

אין נוסחה אחת לכולם, כל זוג נמצא במקום אחר, במקרה שלנו, אם הייתי נכנע לסולידיות ולשמרנות של אישתי, מצבי הכלכלי היום יכול היה להיות קשה.

האתגרים הכלכליים שעומדים בפנינו במהלך החיים בעיקר בגיל המבוגר או בגיל פרישה, מצריכים מאיתנו במהלך החיים לפעול, להתאמץ ולקחת סיכונים, אלו החושבים שעל ידי התנהלות פסיבית סולידית ישרדו כלכלית, עלולים להתאכזב.

בין בני הזוג, לא תמיד יש שוויון בתחום זה, לעתים הנשים מובילת את הטון ויוזמות, לעתים הגברים וישנם גם זוגות שמצליחים לקבל החלטות משותפות.
כמו שאמרתי, אין נוסחה אחת המתאימה לכולם.

נערך לאחרונה ב:
הורי מוכרים דירה
עוברים מבניין משנות ה 70 של 90 מר בלי מעלית ל 106 מר + מרפסת + מעלית מקבלן
בהפרש של כ 500 אלף שח
הדירה שלהם עלתה לפני כמה עשרות שנים שקלים בודדים לפני בהצמדה ואחרי הצמדה מספר. מאות אלפי שח.

התשואה של המכירה היא בערך 2.45 אחוז לשנה בנטרול אינפלציה
גם בתור רכיב כלכלי “סולידי” זו תשואה לא מדהימה, בתור גידור לסיכון מחירי דיור וערך אישי למגורים קבועים בשכונה כרצונך יש בזה ערך

הורי מוכרים דירה
עוברים מבניין משנות ה 70 של 90 מר בלי מעלית ל 106 מר + מרפסת + מעלית מקבלן
בהפרש של כ 500 אלף שח
הדירה שלהם עלתה לפני כמה עשרות שנים שקלים בודדים לפני בהצמדה ואחרי הצמדה מספר. מאות אלפי שח.

התשואה של המכירה היא בערך 2.45 אחוז לשנה בנטרול אינפלציה
גם בתור רכיב כלכלי “סולידי” זו תשואה לא מדהימה, בתור גידור לסיכון מחירי דיור וערך אישי למגורים קבועים בשכונה כרצונך יש בזה ערך

במידה וזו הייתה דירה להשקעה, לקבל 2.45% לשנה בניטרול האינפלציה, בנוסף לתשואה משכירות שגם היא בוודאי צמחה עם השנים, זה לחלוטין לא רע כהשקעה סולידית.

במידה וזו הייתה דירה להשקעה, לקבל 2.45% לשנה בניטרול האינפלציה, בנוסף לתשואה משכירות שגם היא בוודאי צמחה עם השנים, זה לחלוטין לא רע כהשקעה סולידית.
כמו להשקיע באגח קונצרני של פייסבוק ב מליון שח, .... (נמאס לי לכתוב טבע)

תזכור איזה ריבית היית מקבל בזמנו אפילו בפק"מ בבנק...

לאורך זמן כולל שימוש במינוף, נדל"ן מניב עדיף, בזכות היציבות היחסית, עליית הערך והשכירויות לאורך זמן, בהחלט בנקודות זמן מסוימות בעבר היו פקדונות שהניבו ריבית חסרת סיכון גבוהה יותר לעומת התשואה משכירות.
אני לא בטוח שאם היינו מוסיפים את התשואה מעליית הערך הנכסים עדיין היה יתרון לאותן פקדונות.

@אורי ג. נכון הריבית היתה גבוהה.
עדיין 2.5% צמוד למדד וחיסכון של שכר דירה זה מעולה.

אני רוצה לתת דוגמא מוחשית במספרים למה שאני מתכוון.

לפני 30 שנים ביולי 88 רכשתי דירת מגורים במזומן בצפון הישן של תל אביב, ברחוב ארבע ארצות 15, חזית הדירה פונה לסימטת נס, גודל הדירה 62 מ"ר, שיפצתי ל 3 חדרים, עלות הרכישה כולל השיפוץ $115,000 (המחירים היו בדולרים), מחיר הדירה כיום 2,300,000 ש"ח ($660,000) .

בתשעת החודשים הראשונים, הדירה הושכרה למוכר בשכירות חודשית של $400 , שכירות דירה זו כיום הוא בסביבות 6,300 ש"ח ($1,810) .

עכשיו דמיינו לכם משקיע שהיה רוכש דירה זו עם מינוף של 50% ל 20 שנים, ($57,500) מה היתה התשואה משכירות ועליית ערך על השקעה זו על סך $57,500 בניכויי האינפלציה ב 30 השנים האחרונות ?

מבחינת רמת הסיכון, מדובר בנכס בעל רמת הסיכון הנמוכה ביותר בשוק הנדל"ן הישראלי.

עדיין 2.5% צמוד למדד וחיסכון של שכר דירה זה מעולה.
מעולה? לא. סביר אולי.
מחיר הדירה כיום 2,300,000 ש"ח ($660,000) .
יותר בכיוון של 2.5, 2.6M
עכשיו דמיינו לכם משקיע שהיה רוכש דירה זו עם מינוף של 50% ל 20 שנים, ($57,500)
לא לשכוח את ריבית המשכנתא שהייתה הרבה הרבה יותר גבוהה מאשר היום.

מעולה? לא. סביר אולי.

יותר בכיוון של 2.5, 2.6M

לא לשכוח את ריבית המשכנתא שהייתה הרבה הרבה יותר גבוהה מאשר היום.

ניסיתי להיות שמרן בהערכת מחיר הנכס כיום (מחירי דירות באזור זה נמצאים בירידה החל מסוף 2016).

רכישת דירה זו עם מימון בשנת 88 היתה מובילה לתזרים חודשי שלילי משכירות למשך מספר שנים, אך העיתוי היה מעולה, מחירי הנכסים התאוששו ממשבר והתחילו לעלות בשנת 87, וגם השכירות היתה במגמת עלייה בהתאם.

אז....

מה חדש בנושא "בועת הנדל"ן"? :)

האוויר עוד שם.
מחכים לבחירות/ביטול מחיר למשתכן כדי לראות כיוון.
ומה עם מחירי הדירות ימשיכו לעלות ב10 שנים הקרובות? עדיין יחכו ל"פיצוץ בועת הנדל"ן"? D:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק האם אנו לפני התפוצצות בועת המשכנתאות- נדל"ן ?! נדל"ן 104
א מתי למעשה מחירי הדירות יירדו? האם יש בועת נדל"ן? נדל"ן 1035
ב בועת הAI, האם לשנות את תמהיל ההשקעות? שוק ההון 29
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
M מייקל בורי - בועת השקעות האינדקס שוק ההון 6
M בועת הנדלן של החילונים בישראל נדל"ן 2
T בועת המסחר הפאסיבי שוק ההון 6
adamshalev בועת הדוט-קום הסינית שוק ההון 30
H שכירות עד קריסת בועת הנדלן מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
C בועת הנדל"ן ביפן בשנים 86-91 לעומת מחירי הדיור בישראל נדל"ן 4
לא חשוב שמות בהקשר לאנטי-צרכנות - גיוס סיכות לפיצוץ בועת הנדל"ן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 75
נולי בועת הליסינג אוף טופיק 45
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 268
א תהיה נוספת על בועת הנדלן שוק ההון 107
P משכנתא / הלוואת גישור לענייני נדל"ן לא סטנדרטיים? נדל"ן 17
א מעוניין ליצור טבלה עבור אפשרויות נדל"ן למכר צעיר שמסיים לימודיו נדל"ן 5
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 154
פ נדל''ן & מחקר טריניטי מזוית מעט שונה שוק ההון 14
ש תשואת נדל''ן בארהב נדל"ן 8
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
S קיזוז הפסד ממכירת נדל"ן בחו"ל מיסים 0
ב השקעה בנדל"ן בארה"ב דרך חברת שדה נדל"ן נדל"ן 0
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
Y נדל"ן בריטניה - מקרה של בעל הבית נפטר. נדל"ן 1
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
Count Olaf סדנת ייעוץ נדל"ן - בכל זאת? נדל"ן 6
C נדל״ן + AI נדל"ן 8
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
H נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') נדל"ן 0
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
M מה האסטרטגיה לפרסם נדל"ן יקר בפריים טיים לציבור הכללי? נדל"ן 14
ה הורה מזדקן ונכסי נדל״ן כפנסיה נדל"ן 30
C בית משפט ביטל עסקת נדל"ן עקב הטעיה בשיחה בעל פה נדל"ן 6
V השקעות נדל״ן בארה״ב - תשלום מיסים על רווחים משכ״ד נדל"ן 0
M מה ההבדל בין שווי מוצהר לשווי מוערך בעסקאות המופיעות במידע מיסים נדל"ן? נדל"ן 8
א נדל"ן בחו"ל איפה לומדים נדל"ן 10
R נדל"ן בארה"ב - איפה מתחילים? נדל"ן 6
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
L פיזור שווקים נדל'ן נדל"ן 0
V הוספת כסף לשוק ההון או נדל"ן בפורטוגל לאזרח? יזמות והגדלת הכנסות 1
א קניית נדל"ן ברצועת עזה. אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ע נדל"ן קריית ביאליק נדל"ן 8
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ז החזר הוצאות על שמאי בעסקת נדל"ן שנפלה נדל"ן 4
I קיזוז הפסדים ממכירת נדל״ן מיסים 2
D מניות ריט או רכישת נדל"ן? שוק ההון 6
S קיזוז רווחי נדל"ן עם הפסדי הון מני"ע בחו"ל מיסים 5