• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הורה מזדקן ונכסי נדל״ן כפנסיה

• פותח הנושא פותח הנושא הדואגת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

הדואגת

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לחברי הפורום, מצטרפת אחרי הרבה זמן של קריאה ולמידה ״מהצד״.

אמי מבוגרת וההכנסה שלה תלויה בעיקר בהשכרת שתי חנויות. בשנים האחרונות נראה שההתעסקות סביב השכרת החנויות עולה מצד אחד ומצד שני היכולת (והרצון) של אמי פוחתת עם הזמן. אני מאוד מודאגת, כמאמר הכינוי שלי, לגבי מה יקרה כשהיא לא תוכל יותר להשקיע אנרגיה וזמן בנושא. אני עוזרת ככל יכולתי אבל גרה מאוד רחוק מה שמקשה על ניהול העסק והתפעול. ניסיתי לדבר איתה על אופציות של מכירת החנויות והשקעה של הכסף אבל בגלל שהריביות היו כל כך נמוכות כל כך הרבה שנים היא מאוד חוששת לוותר על נכס שמניב לה תזרים קבוע בתשואה טובה.

אני חושבת להציע לה למצוא חברה (או נותן שירות?) שתיקח את הניהול השוטף של הנכסים, כזאת שתדאג לכל ההיבטים של ההשכרה. כיצד אפשר לחפש כזה נותן שירותים ולוודא המלצות? מה יהיה טווח המחירים של השירות ומה חשוב לוודא? האם יש לכם עצות או כיווני מחשבה נוספים שאפשר לשקול?

אני חושבת להציע לה למצוא חברה (או נותן שירות?) שתיקח את הניהול השוטף של הנכסים, כזאת שתדאג לכל ההיבטים של ההשכרה. כיצד אפשר לחפש כזה נותן שירותים ולוודא המלצות? מה יהיה טווח המחירים של השירות ומה חשוב לוודא? האם יש לכם עצות או כיווני מחשבה נוספים שאפשר לשקול?
איפה החנויות?
העלות היא סדר גודל של 10% מההכנסות, אולי יותר אם ההכנסות נמוכות.
מאיפה אתם יודעים שהתשואה טובה? כמה הנכס שווה? אולי שווה למכור אותם.

כיצד אפשר לחפש כזה נותן שירותים
באינטרנט
https://www.google.com/search?q=חבר...id-samsung-ss&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

או עם מכרים.
המלצות כמו כל נותן שירות - מכרים, או לדבר עם לקוחות ולקוות לאמינות, או לנסות והכי גרוע לפטר.
עלות סדג של חודש שכירות לשנה. וגם כנראה שהתחזוקה תהיה מעט יקרה יותר.

חלופה נוספת - למכור את הנכסים ולקנות קרוב אלייך כדי שאת תנהלי אותם. בשכר או שלא. זה פתרון שתלוי בעמדת האם ואחים אם יש, תוך שמירה על שלום בית

. ניסיתי לדבר איתה על אופציות של מכירת החנויות והשקעה של הכסף אבל בגלל שהריביות היו כל כך נמוכות כל כך הרבה שנים היא מאוד חוששת לוותר על נכס שמניב לה תזרים קבוע בתשואה טובה.
התשואה טובה לפי עלות הקניה של הנכס? או לפי הערך הנוכחי שלו?
אם יהיה לך מספרים יותר ספציפיים יהיה יותר קל להבין אם יש פה מכרה זהב או סתם התעסקות מיותרת.

איפה החנויות?
העלות היא סדר גודל של 10% מההכנסות, אולי יותר אם ההכנסות נמוכות.
מאיפה אתם יודעים שהתשואה טובה? כמה הנכס שווה? אולי שווה למכור אותם.

אחת בתל-אביב והשנייה באזור השרון.

לגבי התשואה - העניין הוא שמדובר באדם שלא יכול להשקיע בנכס יותר מסוכן מקרן כספית או אג״ח מדינה כשהמטרה היא להיות מסוגלת כמה שיותר לממן את המחייה מהריבית השוטפת. היום הריביות במכשירים חסרי סיכון יחסית גבוהות אבל החשש הוא שאם הריבית תרד היא תמצא את עצמה מול שוקת שבורה.

לגבי התשואה - העניין הוא שמדובר באדם שלא יכול להשקיע בנכס יותר מסוכן מקרן כספית או אג״ח מדינה כשהמטרה היא להיות מסוגלת כמה שיותר לממן את המחייה מהריבית השוטפת. היום הריביות במכשירים חסרי סיכון יחסית גבוהות אבל החשש הוא שאם הריבית תרד היא תמצא את עצמה מול שוקת שבורה.
חנות זה ממש לא חסר סיכון, ממש ממש ממש לא.
אם כבר ההפך המוחלט, זה נכס בסיכון גבוה היום.

היום הריביות במכשירים חסרי סיכון יחסית גבוהות אבל החשש הוא שאם הריבית תרד היא תמצא את עצמה מול שוקת שבורה.
למה? ניתן לנעול ריבית עדכנית כשקונים אג"ח ספציפי, עד לתום התקופה (משנה ועד 30). בסופה - תתקבל הקרן. הריבית לא תשתנה כל עוד המלווה (מדינת ישראל) ימשיך להחזיר.

זה לא עסק פשוט, אני לא ממליץ דבר -
הריבית הנקובה אינה הריבית שתתקבל (יתקבל הקופון השנתי*מספר שנות האג"ח), ויש סיכון לירידת ערך "על הנייר", אם הריבית תעלה (אם מחכים לפדיון בכ"מ מקבלים קרן מלאה),
צריך לדעת לבחור את כמות השנים שתהיה לכם נוחה (5 שנים? אין הרבה סיכוי לירידת ערך האג"ח על הנייר. אבל בתום ה5 שנים - יתכן שהריבית תהיה 0, מה תעשו אז? ולהיפך),

ולכן זה כאמור לא סיפור פשוט, אבל חשוב לדעת שהכלי הזה קיים - זה לב לבו של האג"ח - אנשים אמידים דואגים לעצמם לתזרים בעת זקנה בצורה זו, מימים ימימה (מאות שנים),
בדרך כלל בצורה של סולם אג"ח (זאת אומרת לקנות אג"ח עם פדיון בעוד שנה, שנתיים, שלוש, וכו' עד המקסימום, תלוי בגיל ובאופק). אבל כדאי להתייעץ על זה עם גורם בלתי תלוי.
*זה לא המצב בקרן כספית ובקרן אג"ח, שאכן מושפעות מתנודות הריבית. מה שאין כן באג"ח שנקנה ומוחזק לפדיון - הריבית והקרן מובטחות כל עוד המלווה לא פושט רגל*

נערך לאחרונה ב:
אם מדובר על שלב הפנסיה היא יכולה למכור את החנויות, להכניס אותם לקרן פנסיה לפי תיקון 190 ולייצר לעצמה אחלה פנסיה מובטחת לכל החיים (מאמינה שאם היא כיום כבר בגיל פנסיה אז זה בערך לפי 6%).
מה שכן, זה אומר שלא תישאר ירושה.
אם מעוניינים בירושה זה אומר שהיורשים צריכים לשנס מותניים ולעזור לאמא לתפעל את השכירות גם אם זה רחוק או לא נוח.

יש הרבה אלטרנטיבות שייתנו היום תשואה חסרת סיכון ידועה מראש כמו שכבר הזכירו פה אחרים:
- מכשירים פנסיונים כמו תיקון 190
- אגח מדינה ארוך

בכל אופן, אני הייתי מנסה להבין כמה אפשר לקבל על החנויות היום ואיזה תשואת שכירות זה משקף.
זה לא יעלה כסף, מתווכים מקבלים רק על עסקה שנסגרה, ולא תהיה הפרעה משמעותית לדייר כי אלו חנויות אז הן גם ככה פתוחות לביקורים.

וכמובן, לשקול למכור רק חנות אחת כדי לפזר סיכונים.

אם השאיפה היא לייצר תזרים הרי שאגרת חוב קונצרנית או אפילו מניות דיבידנד של חברות בוגרות וסולידיות נשמעות לי כהשקעה פחות מסוכנת מאשר נכסים מסחריים בישראל. גם במונחים של תשואה מותאמת סיכון אבל בעיקר (וזה העיקר, בפוסט זה) במונחים של תשואה מותאמת טרחה.

אם השאיפה היא לייצר תזרים הרי שאגרת חוב קונצרנית או אפילו מניות דיבידנד של חברות בוגרות וסולידיות נשמעות לי כהשקעה פחות מסוכנת מאשר נכסים מסחריים בישראל. גם במונחים של תשואה מותאמת סיכון אבל בעיקר (וזה העיקר, בפוסט זה) במונחים של תשואה מותאמת טרחה.
מצטרף.
* גם מבחינת פיזור,
* גם מבחינת כמות זמן/השקעה הנדרשת
@הדואגת

מניות דיבידנד של חברות בוגרות וסולידיות
אני משער שהאמא בגיל שבו אין סיכוי שהיא תשים את מבטחה במניות, הם פשוט לא מסוגלים, זה דור שצריך לדפוק על הקירות בידיים כדי להרגיש את הביטחון הכלכלי שלהם לחיות בכבוד.

אני משער שהאמא בגיל שבו אין סיכוי שהיא תשים את מבטחה במניות, הם פשוט לא מסוגלים, זה דור שצריך לדפוק על הקירות בידיים כדי להרגיש את הביטחון הכלכלי שלהם לחיות בכבוד.
לא בהכרח, זה עניין של השקפה אישית. זה גם אותו דור של באפט וצ'ארלי מנגר. ומהצד השני, אצל הצעירים אין בהכרח העדפה למניות. בפורום הזה לא חסרים פוסטים של "אני חייל משוחרר עם 20 אלף שקל ורוצה דירה להשקעה".

מה?? איזו אמירה שטותית
אולי זה ככה זה בסביבה בה אתה גדלת.
אמא שלי השקיעה במניות גם לפני 30 שנה ועדיין מושקעת מעל ל-50%.

איזו אמירה שטותית
שמדובר באדם שלא יכול להשקיע בנכס יותר מסוכן מקרן כספית או אג״ח מדינה
היא מאוד חוששת לוותר על נכס שמניב לה תזרים קבוע בתשואה טובה.
גם אני משקיע במניות.
אבל זה הטיפוס שהיא נשמעת לאדם שקורא מהצד

"תרגיש איזה עובי, אתה רואה? מרגיש איך זה יתמוטט ברעידת אדמה\מלחמה אזורית, ואז נקבל פיצוי של 30% מהשווי הריאלי כי זה יהיה מערכתי וחברות הביטוח יקבלו תספורת?"

לא בהכרח, זה עניין של השקפה אישית. זה גם אותו דור של באפט וצ'ארלי מנגר. ומהצד השני, אצל הצעירים אין בהכרח העדפה למניות. בפורום הזה לא חסרים פוסטים של "אני חייל משוחרר עם 20 אלף שקל ורוצה דירה להשקעה".
בדיוק. בחו"ל זה העדפה למניות גם לפני 90 שנה, בארץ זה העדפה לנדל"ן גם למנוזלים בני 12.

מה?? איזו אמירה שטותית
אולי זה ככה זה בסביבה בה אתה גדלת.
אמא שלי השקיעה במניות גם לפני 30 שנה ועדיין מושקעת מעל ל-50%.

ככה זה ברוב המדינה. לפני 30 שנה אלה שנות ה-90 העליזות והדוט-קום. זה רחוק שנות אור ממשבר מניות הבנקים, שהרחיק את רוב תושבי המדינה ממניות.

ככה זה ברוב המדינה. לפני 30 שנה אלה שנות ה-90 העליזות והדוט-קום. זה רחוק שנות אור ממשבר מניות הבנקים, שהרחיק את רוב תושבי המדינה ממניות.
סתם זרקתי שלושים, אמא שלי בת 80 והיא השקיעה גם לפני קיומי במניות וכן סיפרה לי בהתלהבות על משבר הבנקים.

אבל זה הטיפוס שהיא נשמעת לאדם שקורא מהצד
סבבה להסיק עליה ממה שנכתב אבל להשליך על דור שלם:
הם פשוט לא מסוגלים, זה דור שצריך לדפוק על הקירות בידיים
זו פשוט טעות.

סתם זרקתי שלושים, אמא שלי בת 80 והיא השקיעה גם לפני קיומי במניות וכן סיפרה לי בהתלהבות על משבר הבנקים.
אמא שלי כמעט בגיל הזה, וכבר לפני 50+ שנים השקיעה ב....נפט. וגם בדירות קטנות להשכרה. והיד עוד נטויה..

אמא שלך נדירה מאוד. יש סיבה למה אוהבים פה נדל"ן. לא רק משבר המניות, אבל גם.

אמא שלי כמעט בגיל הזה, וכבר לפני 50+ שנים השקיעה ב....נפט
בנפט? איך בדיוק השקיעו בנפט לפני 50 שנה? מתעניין.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R בעלות הילד על חשבון בנק של הורה מזדקן צרכנות פיננסית 6
A התנהלות כלכלית הורה מזדקן אוף טופיק 13
T שותפות בחשבון הורה מיסים 24
D ייעוץ, הדרכה ו/או טיפול בבעיות תקשורת בין הורה לילדיו. התפתחות אישית 0
N רכישת דירה עבור הורה נכה נדל"ן 6
P הורה שמנהל עזבון לקטין - האם התוקף פג אוטומטית? אוף טופיק 3
נ קבלת היתר לאגף מגורים עם כניסה נפרדת עבור הורה מבוגר נדל"ן 1
S שליטה בהוצאות של הורה מבוגר אוף טופיק 7
A איך לשכנע הורה לא לקנות רכב חדש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
ט הגדרת חובות של הורה שנפטר+חוב של הורה חיי ללא רכוש. צרכנות פיננסית 10