התחלתי לאחרונה לקרוא דו״חות, והחלטתי להתמקד בשלב ראשון בדו״חות של קרנות ריט.
אני מתמקד בדו״ח של סלע נדל״ן ל 2024 (נבחר רנדומלית) והייתי שמח להבין אם יש דברים משמעותיים שאני מפספס בעיניכם.
ניתן למצוא את הדו״ח פה.
הנה הנקודות המרכזיות שאני הבנתי מהדו״ח:
- נכסים: כ -5.9 מיליארד ש״ח בנדל״ן מסחרי ומשרדים
- הון עצמי: 2.4 מיליארד ש״ח (41%)
- התחייבויות: 3.5 מיליארד ש״ח (59%)
- שווי שוק: 2 מיליארד ש״ח (כ-16% מתחת להון העצמי)
- FFO: כ-235 מיליון ש״ח (= הכנסות משכירות לאחר הוצאות ניהול, תחזוקה ומימון) - 12% משווי השוק
- דיבידנד: 124 מיליון ש״ח - כ 6% משווי השוק
- הצמדה למדד: גם החוב וגם החוזים ברובם צמודים למדד
- שיעור תפוסה: 91% ( 95% אם מתעלמים מנכס אחד שנמצא בשיפוצים מסיביים כרגע). יש לאן לרדת אבל גם לאן לעלות.
על הנייר נראה טוב.
בטח אם משווים לדירה להשקעה עם משכנתא - שם התזרים במקרה הטוב עומד על 0.
כאן לעומת זאת מקבלים מיידית 6% כדיבידנד + 6% הולכים לרכישה והשבחה של נכסים + מקבלים (סוג של) הצמדה למחירי נדל״ן מסחרי ומשרדים.
אולי טוב מדי? למה שהחברה תיסחר מתחת להון העצמי שלה? נראה שהיא יודעת לייצר מזומנים בכמות נאה.
אני חסר ניסיון לחלוטין בקריאת דו״חות ואשמח מאוד לשמוע חוות דעת ומחשבות של אנשים נוספים
אני מתמקד בדו״ח של סלע נדל״ן ל 2024 (נבחר רנדומלית) והייתי שמח להבין אם יש דברים משמעותיים שאני מפספס בעיניכם.
ניתן למצוא את הדו״ח פה.
הנה הנקודות המרכזיות שאני הבנתי מהדו״ח:
- נכסים: כ -5.9 מיליארד ש״ח בנדל״ן מסחרי ומשרדים
- הון עצמי: 2.4 מיליארד ש״ח (41%)
- התחייבויות: 3.5 מיליארד ש״ח (59%)
- שווי שוק: 2 מיליארד ש״ח (כ-16% מתחת להון העצמי)
- FFO: כ-235 מיליון ש״ח (= הכנסות משכירות לאחר הוצאות ניהול, תחזוקה ומימון) - 12% משווי השוק
- דיבידנד: 124 מיליון ש״ח - כ 6% משווי השוק
- הצמדה למדד: גם החוב וגם החוזים ברובם צמודים למדד
- שיעור תפוסה: 91% ( 95% אם מתעלמים מנכס אחד שנמצא בשיפוצים מסיביים כרגע). יש לאן לרדת אבל גם לאן לעלות.
על הנייר נראה טוב.
בטח אם משווים לדירה להשקעה עם משכנתא - שם התזרים במקרה הטוב עומד על 0.
כאן לעומת זאת מקבלים מיידית 6% כדיבידנד + 6% הולכים לרכישה והשבחה של נכסים + מקבלים (סוג של) הצמדה למחירי נדל״ן מסחרי ומשרדים.
אולי טוב מדי? למה שהחברה תיסחר מתחת להון העצמי שלה? נראה שהיא יודעת לייצר מזומנים בכמות נאה.
אני חסר ניסיון לחלוטין בקריאת דו״חות ואשמח מאוד לשמוע חוות דעת ומחשבות של אנשים נוספים