• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

באיזה תואר אתם מחזיקים והאם אתם מתכננים לחזור לאקדמיה?

• פותח הנושא פותח הנושא ImCarryGG
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@or.. מתנצל על הדיליי, פספסתי את ההתראה.
עושה כרגע את המסלול הזה, כן. זה נקרא כלכלה פיננסית, כשבתכל'ס זה דו חוגי של תואר שני בכלכלה ותואר שני במימון (שזה מנע"ס)

ממליץ\מייעץ? :)

שקלתי גם ללכת עליו, כרגע החלטתי לחכות עם זה מעט.

שכחת כל מיני סעיפים שוליים כמו תקציבי המחקר הגדולים ביותר, המעבדות המצויידות ביותר, האפשרות לעבוד עם החוקרים הטובים ביותר בתחומם, שיתופי פעולה עם גופי מחקר ותעשיות בולטות ועוד כל מיני שטויות אקדמיות מהסוג הזה.
צודק כמובן, בראש שלי אני חושב MBA ושם הדברים הנ"ל פחות קריטיים.

1. מותג. מאותו הסיבה שמשלמים אלפי שקלים לתיק של לואי-ויטון.
2. קשרים. את הקשרים שתיצור בIVY LEAGUE יהיה לך קשה לקבל בCOMMUNITY COLLEGE.
3. כסף. המשכורות של בוגרי IVY LEAGUE גבוהות יותר בצורה מובהקת מאשר קולג'ים "רגילים", לאו דווקא בגלל שהם מוכשרים יותר אלא בגלל סעיפים 1+2

ג"נ: אחותי מנסה להתקבל לכמה IVY LEAGUE, מאחל לה הרבה בהצלחה.
בהצלחה לאחותך.
1. סינון - נדמה לי שבלואי ויטון הסינון הוא יכולת כספית בלבד. במוסדות המובילים הכסף הוא רק חלק מהתנאים. מספר המקומות מוגבל ומנגנון הסינון אמור לבדוק יכולות וכישורים. גם אם המנגנון לא מושלם, ערכו לא אפס והוא בא לאתר את היותר מוצלחים.
2. גם קשרים קשורים לכישורים. אני לא מזלזל בקשר בין אישי, אבל כשאתה ממליץ על חבר לספסל הלימודים מלפני שנים, ההמלצה שלך תהיה קשורה גם לרמתו המקצועית. בנוסף, הבוגרים או המוסמכים עובדים אחרי הלימודים בכל העולם, ובניגוד לישראל הקטנה, סביר שבמקומות עבודה בהם אין להם הכרות אישית קודמת (או אפילו חבר של חבר).
3. הכל קשור אחד לשני. המועמדים המוכשרים יותר מציגים מועמדות למוסדות המובילים ולכן המוכשרים יותר מתקבלים לשם ולכן לא הגיוני שאלו שמסיימים לא יותר מוכשרים מאלו שהתקבלו למוסדות פחות איכותיים.
בסופו של דבר, מקומות עבודה עושים עבודה יותר אנליטית מצרכני מותגי צריכה. הם רוצים לקבל את העובדים הטובים ביותר וכנראה לפחות כרגע הם סבורים שתעודה ממוסד אקדמי מוביל זה סמן טוב להשתייכותו של המועמד לקבוצה זו.

נערך לאחרונה ב:
@גרהם
1. לא טענתי אחרת, מה שאתה מדבר עליו זה בנוסף למה שאני ציינתי, לא במקום.
2.
הבוגרים או המוסמכים עובדים אחרי הלימודים בכל העולם,
בדיוק, אתה מקבל קשרים בינאישיים בכל העולם, היום יש חברות רב לאומיות עם סניפים בכל העולם, אני מניח שאתה יודע איך עולם התעסוקה עובד, הרבה פעמים מוצאים עבודה בעזרת קשרים או חברים, גם בארה"ב אני מבטיח לך שזה עובד ככה, שלא נדבר שבבתי ספר האלה לומדים המון "הבנים/בנות של" שבקלות לא רק יכולים לסדר לך עבודה בחברה של אמא/אבא אלא גם ישמחו לעבוד עם חבר, זה לא רק עניין של עבודה פה או עבודה שם, יש אינספור נושאים של שקשר או אפילו לימוד באותה מוסד או שכבה יכול לעזור, מחר תרצה לקחת הלוואה והבנקאי למד איתך בכיתה, מחרתיים תבקש איזה גרנט ואחד מהוועדה למד איתך וכו' וכו'.
3. לא טענתי אחרת.

שטות. ללא תורת קוונטים לא היה vlsi והיינו חיים היום בדיוק כמו במאה ה 17
תוכל להסביר בכלליות את מה שרשמת ? הרי תורת הקוונטים עדיין לא מיושמת בשום דבר .

שום דבר חוץ מלייזרים, MRI, מיקרוסקופט אלקטרונים, טרנזיסטורים, מוליכים למחצה, LED, ועוד.

כלכלה, משפטים ושמאות מקרקעין

SAP= סתם אדם פשוט
למדתי לקח אחד או שניים..
אין לי שום תעודה פורמלית חוץ מבגרות
הלכתי לעבוד לפני סיום פורמלי של הלימודים.
בכלל לא רע בתחום עיסוקי הטכני.

אולי אלך ללמוד יפנית בשביל הכייף.

יש טענה דומה בנוגע לתורת היחסות הכללית (שנוגעת לעיוות של זמן על ידי כבידה) והפרטית (שנוגעת בהבדלים ב"זרימת" זמן במהירויות שונות).

מסתבר ששתי התאוריות הן קריטיות לצורך עבודת ה-GPS. אתם מוזמנים לקרוא פה:
https://en.wikipedia.org/wiki/Error_analysis_for_the_Global_Positioning_System
תחת Calculation of time dilation.

למדתי תואר בביולוגיה.

מאוד הייתי רוצה להמשיך לתארים מתקדמים, אבל זה פשוט יקר מדי בהווה ובעתיד- אי אפשר לעבוד במקביל, הפסד של המון שנים ללא משכורת נורמלית פניסה וק.השתלמות, ואובר קווליפייד בעתיד עם משכורת נמוכה

ומנצל את השרשור- מי שרשם שהוא לומד תואר בביולוגיה- תברח. אם תכנות מדבר אלייך - בכלל הסתדרת.
ענף הביו טק עוד לא מספיק גדול בארץ

שני תארים ראשונים מהטכניון, הנדסת חשמל והנדסת בניין. אפשר להגיד שכבר היום אני בפרישה מהמקצוע (עבדתי בתחום של התואר בחשמל, בעיקר כמהנדס תוכנה אמבדד ומהנדס אלקטרוניקה) , אין שום כוונה לחזור לאקדמיה, ביזבוז זמן וכסף וחסר כל תכלית מעשית, במקום זה אני מוכר בייגלה.
מה בייגלה קשור לזה?

כנראה מדובר בבדיחה (שאותה לא הבנתי גם).
אין מצב שיש לו דוכן בייגלה.
הוא סיפר שיש להם בית קפה שעושה יותר כסף ממשרת הייטק. הבייגלה מדגיש שלא חייבים תואר כדי להצליח (לפחות כלכלית).

בוגר תואר ראשון בכלכלה וביוטכנולוגיה. אחרי התואר הלכתי לעבוד בחברת ייעוץ אסטרטגי,
לא חשבתי שאמשיך לתואר שני, בטח לא בכלכלה, אבל החיים עושים עליך כל מיני סיבובים עם הזמן ומצאתי את עצמי חוזר לעשות תואר שני בכלכלה פיננסית.

נראה איך אתקדם בו, דוקטורט במימון עומד על הפרק. הוראה זה משהו שמעניין אותי ויכול להיות שללמד באיזו מכללה יהיה לי טוב. אבל שוב, עד אז - מי יודע.
בינתיים אני עובד בתחום, ונהנה מאוד מכל אחד בנפרד וגם מהשילוב המוצלח בין הלימודים לעבודה. העבודה שלי היא במחקר, ואני מנסה דרכה לברר עם עצמי אם דוקטורט זה באמת הדבר הנכון עבורי או לא.

אני מציע גם לך, פות"ש, לא לנסות לתכנן את כל החיים מראש כי הם בלתי צפויים. תתחיל מהתואר הראשון, תהיה הכי טוב שאתה יכול, ותמשיך משם

איפה למדת לתואר הראשון? אתה מתעסק בביוטכנולוגיה?

איפה למדת לתואר הראשון? אתה מתעסק בביוטכנולוגיה?
בעברית (קמפוס רחובות). אני עובד היום בתחום הפיננסי ולצערי כרגע אין לי נגיעה לביוטכנולוגיה. אולי יום אחד אעבוד במשהו שמשלב את שני התחומים.

בעברית (קמפוס רחובות). אני עובד היום בתחום הפיננסי ולצערי כרגע אין לי נגיעה לביוטכנולוגיה. אולי יום אחד אעבוד במשהו שמשלב את שני התחומים.

יש לך הכרות עם התחום בארץ? צפוי להתחיל תואר ראשון בביוטכנולוגיה בגלל עניין גדול בעיקר, תוהה האם אתפוס את הראש באכזבה בסופו.. מצד אחד, ברור לי שתעשיית הביוטק לא רחבה מספיק בארץ. מצד שני, אני בכלל חושב על המשך לרפואה כתואר שני ככה שעבורי זה נראה כמו מסלול ששומר לי את שתי האופציות פתוחות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
צפוי להתחיל תואר ראשון בביוטכנולוגיה
הנה זה מתחיל שוב :lol:
(חיים, סליחה... זה לא קשור אליך אישית, זה פשוט משהו שהפורום הזה וכל הסטודנטים לביולוגיה לשעבר שבו חווים כבר תקופה ארוכה).
רוצה תשובה קצרה?
לא.
רוצה תשובה ארוכה?
ממש ממש ממש לא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
N באיזה ימים ושעות אפשר להעביר הוראה לקנית קרן כספית דולרית? שוק ההון 1
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
R איך מקבלים החלטה באיזה מסלול פנסיוני להיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פיצויי פעולות איבה - באיזה סעיף? מיסים 11
E הקמת אתר נישתי למכירות בין אנשים - באיזה טכנולוגיות להשתמש? יזמות והגדלת הכנסות 19
א באיזה מסלול הפנסייה וקרן ההשתלמות שלכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 42
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
נ באיזה מדדים ניתן לפזר שוק ההון 28
P באיזה בנקים אפשר לפתוח גישת "צפיה בלבד" עם שם משתמש נוסף? צרכנות פיננסית 8
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - פטור מס בגין נכות זמנית 100% - באיזה סעיף לציין? מיסים 6
ס עסקאות עם אח שלי באיזה דרך מומלצת נדל"ן 3
ptom באיזה שלב הסתעפתם לנדל"ן, ואיך? נדל"ן 24
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
G באיזה בית השקעה צריך ITIN למס אמריקאי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
M באיזה שלב כדאי לפנות לאנשי מקצוע (עו"ד, שמאי, מעצב פנים, קבלן שיפוצים) נדל"ן 9
L באיזה קרן השתלמות לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
C באיזה תנאי שוק פק"מ נותן יותר ריבית מהתשואה של קרן כספית? שוק ההון 6
S משיכת כסף בנסיבות משמחות - באיזה צורה? צרכנות פיננסית 7
I איך אני יודע באיזה שלב הפינוי בינוי נמצא? נדל"ן 5
N באיזה אפיק סולידי אתם משתמשים בימים אלו? שוק ההון 17
א באיזה מקרים קרן כספית תרד? שוק ההון 60
ד התלבטות באיזה מסלול לעשות פירעון חלקי של המשכנתא נדל"ן 15
ranv באיזה ברוקר תנאי השורט short טובים? שוק ההון 7
מ באיזה בנק זר כדאי לפתוח חשבון? צרכנות פיננסית 2
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - החזר מס על הפקדה לביטוח חיים - באיזה סעיף? מיסים 4
Shnizelia באיזה תיק גב אתם משתמשים? פוסטים מאיכות נמוכה 12
D הגרלת דירה בהנחה - באיזה מקום פוטנציאל הרווח ממכירה הוא הגבוה ביותר? נדל"ן 17
I באיזה יום בחודש עדיף לרכוש מדדים בקרן ההשתלמות שלי? שוק ההון 8
P באיזה תמהיל משכנתא לבחור? דירת מחיר למשתכן בנתיבות נדל"ן 10
ג באיזה מטבע נקוב נכס הבסיס בקרן iShares MSCI ACWI UCITS ? שוק ההון 59
E באיזה גיל התחלתם להתעסק בשוק הון? שוק ההון 29
א באיזה מחיר ארכוש לי את המנייה שוק ההון 15
R באיזה מדדי מניות בעולם מושקעים כספים במסלול מניות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Meni3 באיזה נקודה בחיסכון כדאי לפתוח תיק השקעות שוק ההון 3
M באיזה אופן (מתי) נגבים דמי ניהול בקרנות מחקות? שוק ההון 2
T ביטוח מבנה על דירה - באיזה גובה ומה לכלול? צרכנות פיננסית 1
P תלוש משכורת לקרוב משפחה - באיזה מקרים? צרכנות פיננסית 7
D באיזה פקודה אתם קונים את הETFים שלכם שוק ההון 80
L "לא קוראת עברית וחתמה על הלוואה" - באיזה בנק יש הלוואת עם 44% ריבית? אוף טופיק 18
liranviper מינוף לנדל"ן/מניות - באיזה מטבע? שוק ההון 51
S באיזה יחידות מחיר מוצגת מניה/מדד - שאלה בסיסית שוק ההון 5
Y איך אתם בוחרים באיזה נייר ערך להשקיע? שוק ההון 14
M באיזה פתרונות אתם משתמשים בעבודה לניהול פרויקט אוף טופיק 7
Y באיזה חשבון בנק מומלץ לפתוח לעצמאי? צרכנות פיננסית 11
I חינוך פיננסי - באיזה גיל לקנות מניות ואיך צרכנות פיננסית 19

נושאים דומים

Back
למעלה