אני מאתגר את עצמי עם רעיון להקים אתר שמטרתו העיקרית לחבר בין בעלי תחום עניין משותף ולאפשר להם "למכור" משהו.
בתחום העניין הזה יש מוצר פיזי בעל מאפיינים רבים ומגוונים.
השוני לבין אתרים קיימים (יד 2 וכו) הוא צורת הפילטור של אותו המוצר ולרוב אתרים שמתעסקים בו, מתעסקים אך ורק בו מהסיבה הזאת.
שוני נוסף הוא עניין אופי המכירה בו משתמש יכול להגדיר שהוא מוכר חתיכה קטנה או יותר, בצורה גמישה שאתרים כיום לא מאפשרים.
מלבד העניין המכירתי, הייתי רוצה להוסיף פיצרים שידחפו את האתר ליצור/לתמוך בקהילות דרך פורום אפשרות להגיב למוכר על המוצר.
-אין לי רקע בכלל בפיתוח אתרים אבל כן מסוגל להתמודד עם טכנולוגיה (מהנדס חומרה!) ותוהה מה ללמוד כדי להשיג את זה.
-אני לא מצפה לעשות מזה כסף אך כמה בערך עולה לתחזק אתר כזה +-?
-כמה סיבוך יתווסף לי אם אני חושב לתמוך בעברית וגם באנגלית במקביל?
-האם זה נשמע בר ביצוע לאדם בודד? אני בסדר עם תכנות, לא עילוי מטורף אבל אולי עם הגיפיטי זה כן אפשרי היום?
-מה דעתכם על הכלים שגיפיטי ממליץ עליהם?
בתחום העניין הזה יש מוצר פיזי בעל מאפיינים רבים ומגוונים.
השוני לבין אתרים קיימים (יד 2 וכו) הוא צורת הפילטור של אותו המוצר ולרוב אתרים שמתעסקים בו, מתעסקים אך ורק בו מהסיבה הזאת.
שוני נוסף הוא עניין אופי המכירה בו משתמש יכול להגדיר שהוא מוכר חתיכה קטנה או יותר, בצורה גמישה שאתרים כיום לא מאפשרים.
מלבד העניין המכירתי, הייתי רוצה להוסיף פיצרים שידחפו את האתר ליצור/לתמוך בקהילות דרך פורום אפשרות להגיב למוכר על המוצר.
-אין לי רקע בכלל בפיתוח אתרים אבל כן מסוגל להתמודד עם טכנולוגיה (מהנדס חומרה!) ותוהה מה ללמוד כדי להשיג את זה.
-אני לא מצפה לעשות מזה כסף אך כמה בערך עולה לתחזק אתר כזה +-?
-כמה סיבוך יתווסף לי אם אני חושב לתמוך בעברית וגם באנגלית במקביל?
-האם זה נשמע בר ביצוע לאדם בודד? אני בסדר עם תכנות, לא עילוי מטורף אבל אולי עם הגיפיטי זה כן אפשרי היום?
-מה דעתכם על הכלים שגיפיטי ממליץ עליהם?
Recommended Tech Stack (Modern, Scalable, Realistic)
Frontend (User Interface)
- React – Highly flexible, perfect for modern responsive interfaces.
- Next.js – A React framework that supports SEO, server-side rendering, and fast performance out of the box.
- Tailwind CSS – For styling with clean, responsive design.
Backend (Logic, API, Database)
- Node.js (JavaScript) + Express.js – Simple, widely supported backend stack.
- Firebase (for smaller MVP projects) – Handles auth, database, storage, and notifications all-in-one (no backend server needed).
- OR Supabase – Open-source Firebase alternative (with SQL-based DB).
️ Database
- PostgreSQL – Recommended if you're going full-stack yourself and need relational data (e.g. user-to-listing relationships).
- Firestore (Firebase) – If you use Firebase, its NoSQL DB is good for dynamic listing content.