ranv
משתמש רשום
- דירוג
- 0
בעבר עשיתי שורט בברוקר datek זצ״ל (נבלע עי td ) והיה פגז, מספיק שהיו לי מספיק מניות בחשבון, וזהו.
לא היה שום תשלום מרגין ( הגיוני לגמרי כי הרי אין כאן הלוואת כסף, ואת המניות אני מחזיר ) ולא היתה שום הפחתה ( או נעילה) של מזומן .
כלומר ביצוע שורט למי שיש תיק לונג גדול יחסית, שבו המניות מתאימות כבטחון ( כלומר לא מאד תנודתיות) לא גרם ל ״lost opportunity" , זה לא היה במקום, אלה בנוסף , למעשה זה אאלט אפילו הביא כסף שאפשר היה לקנות איתן מניות אחרות.
בקיצור שורט datek (לבעלי תיק לונג כבטחון ) :
-) לא הוריד מהמזומן
-) הוסיף למזומן
-) לא דרש תשלום ריבית או כל תשלום נוסף ( רק עמלת עסקה - כ 7 usd אפילו אם העסקה גדולה ).
כיום כשאני עושה שורט במיטב :
- נועלים לי מזומן , במקום שהמזומן יעלה אחרי השורט הוא יורד !
-מניות הלונג לא משמשות לבטחון כניראה ולכן המזומן .
כמדומני גם ב td התנאים לא משהוא, כבר לא זוכר מה היתה הבעיה, רק שזאת היתה בעיה רצינית.
זאת הרעת תנאים מטורפת! ( אני חב תודה וסליחה לסטפק הצעיר על עצת זהב, בחינם שנתן לי בנושא אחר )
האם הרגולציה השתנתה ?
האם יש ברוקר שנותן תנאים טובים לשורט בחול ? ( או בארץ ? )
לא היה שום תשלום מרגין ( הגיוני לגמרי כי הרי אין כאן הלוואת כסף, ואת המניות אני מחזיר ) ולא היתה שום הפחתה ( או נעילה) של מזומן .
כלומר ביצוע שורט למי שיש תיק לונג גדול יחסית, שבו המניות מתאימות כבטחון ( כלומר לא מאד תנודתיות) לא גרם ל ״lost opportunity" , זה לא היה במקום, אלה בנוסף , למעשה זה אאלט אפילו הביא כסף שאפשר היה לקנות איתן מניות אחרות.
בקיצור שורט datek (לבעלי תיק לונג כבטחון ) :
-) לא הוריד מהמזומן
-) הוסיף למזומן
-) לא דרש תשלום ריבית או כל תשלום נוסף ( רק עמלת עסקה - כ 7 usd אפילו אם העסקה גדולה ).
כיום כשאני עושה שורט במיטב :
- נועלים לי מזומן , במקום שהמזומן יעלה אחרי השורט הוא יורד !
-מניות הלונג לא משמשות לבטחון כניראה ולכן המזומן .
כמדומני גם ב td התנאים לא משהוא, כבר לא זוכר מה היתה הבעיה, רק שזאת היתה בעיה רצינית.
זאת הרעת תנאים מטורפת! ( אני חב תודה וסליחה לסטפק הצעיר על עצת זהב, בחינם שנתן לי בנושא אחר )
האם הרגולציה השתנתה ?
האם יש ברוקר שנותן תנאים טובים לשורט בחול ? ( או בארץ ? )