solidinvestor
משתמש רשום
- דירוג
- 1
שלום!
אקדים ואומר שהתחלתי להשקיע בעיקר בגלל הבלוג של הסולידית
אני בן 21, עדיין בצבא הסדיר, נשוי - והבנתי שהשקעה זה דבר חשוב, ולכן פתחתי חשבון מסחר.
אחת השאלות שמציקות לי ולא מצאתי תשובה עליה בבלוג או במקום אחר באינטרנט היא כזאת:
נניח שבשנת 2049, בשעה טובה, הבן או הבת שלי מחליט.ה להתחתן.
הקדמה:
ההורים שלי וההורים של אשתי כמו ההורים שלהם תמכו בנו המון בכל התהליך - מימנו את כל החתונה וקנו לנו דירה. בכלל בכלל לא ברור בימינו.
המטרה שלי בעזרת השם היא לעשות גם כך כשיגיע הרגע.
נניח שב2049 תיק המניות שלי יהיה בנוי מ70 אחוזים מניות ו30 אחוזים אג"ח, ואצטרך למשוך כמות גדולה של כסף בשביל מימון החתונה והדירה. משיכת הכסף (ככה אני מקווה לפחות) לא תהיה משיכת כל התיק.
באיזה אופן יהיה כדאי לי לבצע את המשיכה?
האם פורפוציונלית לאיזון התיק? כלומר - עדיין להשאיר 70 אחוזים מניות ו30 אחוזים אג"ח?
או שכדאי לי למשוך ממקום אחד? אשמח לשמוע רעיונות בנושא.
אקדים ואומר שהתחלתי להשקיע בעיקר בגלל הבלוג של הסולידית
אני בן 21, עדיין בצבא הסדיר, נשוי - והבנתי שהשקעה זה דבר חשוב, ולכן פתחתי חשבון מסחר.
אחת השאלות שמציקות לי ולא מצאתי תשובה עליה בבלוג או במקום אחר באינטרנט היא כזאת:
נניח שבשנת 2049, בשעה טובה, הבן או הבת שלי מחליט.ה להתחתן.
הקדמה:
ההורים שלי וההורים של אשתי כמו ההורים שלהם תמכו בנו המון בכל התהליך - מימנו את כל החתונה וקנו לנו דירה. בכלל בכלל לא ברור בימינו.
המטרה שלי בעזרת השם היא לעשות גם כך כשיגיע הרגע.
נניח שב2049 תיק המניות שלי יהיה בנוי מ70 אחוזים מניות ו30 אחוזים אג"ח, ואצטרך למשוך כמות גדולה של כסף בשביל מימון החתונה והדירה. משיכת הכסף (ככה אני מקווה לפחות) לא תהיה משיכת כל התיק.
באיזה אופן יהיה כדאי לי לבצע את המשיכה?
האם פורפוציונלית לאיזון התיק? כלומר - עדיין להשאיר 70 אחוזים מניות ו30 אחוזים אג"ח?
או שכדאי לי למשוך ממקום אחד? אשמח לשמוע רעיונות בנושא.