כאחד עם עבר עשיר בענף השליחויות (פיצריות, מסעדות, חברות שליחויות) אולי אוכל לתרום קצת מהצד השני.
1. רוב מזמיני הפיצה והאוכל משאירים טיפ.
2. הבודדים שלא בהחלט מתויגים כקמצנים אבל יש מספיק אחרים שנותנים אז במשמרת זה מתאזן.
3. שליחים מכירים את הכתובות והדרכים מצוין ברמת הבניין ומתכננים את המשלוחים לפי סדר נסיעה. מן הסתם שמי שזכור כנדיב מקבל עדיפות בסדר הזה. יותר מזה - כתובת שזכורה לרעה אפילו ״תתייבש״ קצת.
4. אני מאוד מסכים עם הוויכוח ש״למה לשליח פיצה כן ולשליח דואר/יופיאס/איקאה/קופאית/נהג אוטובוס לא״. למה? ככה. כי ככה כולם עושים (המשפט הזה מרתיח גם אותי).
5. כשעבדתי בחברת שליחויות ביום הייתי מעביר סלי כביסה/מעטפות וחבילות שלפעמים לא היו נכנסים בארגז של הקטנוע והייתי צריך לנסוע עם דברים בין הרגליים. לא הייתי מקבל טיפים משום סוג של משלוח כזה אבל במשמרת ערב בפיצה 80-90 אחוז מהמזמינים משאירים טיפ. למה? שוב כי זה כביסה וזה מעטפה וזה פיצה. וזה ידוע ומקובל.
אני משתדל (וממליץ) להימנע ממשלוחי מזון גם מהפן הבריאותי וגם הכספי. הזמנת פיצה אצלי היא מאורע נדיר שבד״כ קורה עם אנשים נוספים ואז אתה ״חייב״ להתאים את עצמך אם אתה רוצה לראות את האנשים האלה שוב.
*כאן בד״כ נכנס המשפט ״אם הם לא מקבלים אותי כמו שאני הם לא ראויים להיות חברים שלי״ ויש לי סיפור אמיתי וכואב בדיוק על זה: ישבנו פעם כעשרה איש במקום שהיה בו מינימום הזמנה שבאמת ובתמים לא ידעתי עליו (זה היה בשעות ובימים מסוימים בלבד) הזמנתי בירה אחת ולא הגעתי למינימום ונקלעתי לוויכוח עם המלצר בעת התשלום למה זה לא כתוב באופן ברור בתפריט או במקום בולט בכניסה. משסירבתי לשלם כ25 ש״ח נוספים על כלום ושום דבר הוא קרא למנהל שעמד על כך שיש מינימום ואני חייב לשלם אותו בין אם הזמנתי ובין אם לא. מכיוון שהחשבון היה משותף לכולם יצא שאם אני לא משלם ועוד מוסיף טיפ למעשה האחרים משלימים את המינימום שלי מהטיפים שהם השאירו. לא היתה ברירה ושילמתי, אלא שרק מכך שהנושא עלה בהקשר אליי תויגתי מאז כקמצן ווכחן ש״עושה חשבון לכסף״ והחבר׳ה האלה לא רצו אותי יותר במפגשים האלה. למעט אחד בלבד שנשאר איתי בקשר לא ראיתי אותם יותר והם גם סיכמו במפורש לא לקרוא לי בעתיד. (לא קרה לי כלום החלפתי מאז הרבה חברים אבל עדיין)
אין מה לעשות, אפשר להיות צודק עד מחר. יש נורמות התנהגות מקובלות (ומטומטמות להחריד) בחברה שאנו חיים בה ואפשר לבחור להיות חכם (מטומטם..) כמו השאר או צודק וחריג ולבד.
רוצה לצאת למסעדה/מזמין פיצה עם החבר׳ה? קח בחשבון גם טיפ או שמישהו ישאיר ״עליך״ ואז זה באמת לא לעניין.
ולסיכום, אני רק אניח את זה כאן
https://www.facebook.com/320149969661/posts/10158046031684662/