• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איסור אחזקת ני"ע לתושב מס בארה"ב בבתי השקעות/בנקים בארץ - לאיפה ואיך מעבירים תיק השקעות עם ני"ע ישראליים?

• פותח הנושא פותח הנושא Harpagon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ובנוסף לקוות שלא יהיו FINAL REGULATIONS בתקופה הזו ל 1291(f). או שבמידה וכן, התקנות הסופיות יהיו שונות מה PROPOSED REGULATIONS הישנים שממסים PFIC כמכירה רעיונית כשעוזבים את ארהב אפילו לאנשים שהם לא COVERED EXPATRIATES. האמריקאים משוגעים :)
בקיצור, אין סיבה טובה להחזיק למי שיהיה Tax Resident, גם אם לתקופה קצרה.

מצד שני, פשוט אל תגיש דוח בשנה שאתה עוזב :)

האם ניתן להעביר לבן משפחה מקירבה ראשונה את תיק המדדים שלי? גם כן לתושב ישראלי. האם ניתן לנייד לבן משפחה אחר ולחשבון אחר? בהינתן הסכם או סיכום כזה או אחר בין הצדדים?

א. לפחות אתה מבין לפני ולא אחרי (כמוני)
ב. המיסוי המוגבר הוא על רווחים, אם אתה יודע שבטווח של 5 שנים אתה חוזר, אתה יכול לעשות סימולציה ולראות אם משתלם יותר למכור עכשיו, לשלם מס רווחי הון ולקנות מחדש משהו שלא נופל תחת PFIC או לשמור ולשלם את המס רק על הרווחים ב-5 השנים הללו (רווח שאפשר לקזז מול משכנתא לדוגמא, אם אני לא טועה).
ג. אתה לא "מוגן" ממס על הרווח בשום צורה, לארה"ב וישראל יש אמנת מס, את המס הזה תשלם בדרך כזו או אחרת כחלק מדו"ח המס השנתי שאתה מגיש. לא לדווח ולשלם = עבירה.
ד. אם מדובר בסכומים משמעותיים, מציע לשלם ליועץ פיננסי, הכמה אלפי שקלים (מניח שזה הסדר גודל) יכולים לחסוך לך הרבה בהמשך ובעיקר הרבה לחץ וכאבי ראש (ראה ערך השרשור הזה...). בדיעבד מתחרט שלא עשיתי את זה.
ה. התשובה העדכנית שיש לי מהבנק זה שהם בודקים את זה אבל לא נראה שאני יכול להחזיק תיק ני"ע בגלל המגורים בארה"ב. היו אחרים בשרשור שהעידו אחרת, אבל זה כרגע המצב שלי.
ו. Welcome to America!
אני נמצא בתהליך דומה. אשמח לקבל המלצות ליועץ פיננסי שמבין בחוקה בארהב ואיך הכי נכון לנהל את התיק בזמן שלפני תוך כדי ולאחר המעבר לארהב

א. לפחות אתה מבין לפני ולא אחרי (כמוני)
ב. המיסוי המוגבר הוא על רווחים, אם אתה יודע שבטווח של 5 שנים אתה חוזר, אתה יכול לעשות סימולציה ולראות אם משתלם יותר למכור עכשיו, לשלם מס רווחי הון ולקנות מחדש משהו שלא נופל תחת PFIC או לשמור ולשלם את המס רק על הרווחים ב-5 השנים הללו (רווח שאפשר לקזז מול משכנתא לדוגמא, אם אני לא טועה).
ג. אתה לא "מוגן" ממס על הרווח בשום צורה, לארה"ב וישראל יש אמנת מס, את המס הזה תשלם בדרך כזו או אחרת כחלק מדו"ח המס השנתי שאתה מגיש. לא לדווח ולשלם = עבירה.
ד. אם מדובר בסכומים משמעותיים, מציע לשלם ליועץ פיננסי, הכמה אלפי שקלים (מניח שזה הסדר גודל) יכולים לחסוך לך הרבה בהמשך ובעיקר הרבה לחץ וכאבי ראש (ראה ערך השרשור הזה...). בדיעבד מתחרט שלא עשיתי את זה.
ה. התשובה העדכנית שיש לי מהבנק זה שהם בודקים את זה אבל לא נראה שאני יכול להחזיק תיק ני"ע בגלל המגורים בארה"ב. היו אחרים בשרשור שהעידו אחרת, אבל זה כרגע המצב שלי.
ו. Welcome to America!
@Harpagon מה בסוף עשית? מכרת? האם הקרנות האיריות הן PFIC ?

תודה @FIYaacov
ברילוקיישן אם אני us person יש דרך להשאיר את תיק המסחר בניירות ערך אפילו בלי לבצע פעולות?
ניירות ערך אמריקאים וניירות ערך ישראלים / זרים?

@Harpagon מה בסוף עשית? מכרת? האם הקרנות האיריות הן PFIC ?

היי,
אנחנו עדיין יושבים על הגדר, מחכים להבין עתידנו לאן.
אם לא נחזור לישראל, אני מתכנן למכור ולהוריד את הפלסטר וזהו.

היי,
אנחנו עדיין יושבים על הגדר, מחכים להבין עתידנו לאן.
אם לא נחזור לישראל, אני מתכנן למכור ולהוריד את הפלסטר וזהו.
עדכון - כרגע ההחלטה היא לא לחזור לישראל ולכן הפלסטר יירד בקרוב.
זה יהיה כואב, אם יש למישהו המלצות/טיפים/בעלי מקצוע לסייע אשמח לדעת.

עדכון - כרגע ההחלטה היא לא לחזור לישראל ולכן הפלסטר יירד בקרוב.
זה יהיה כואב, אם יש למישהו המלצות/טיפים/בעלי מקצוע לסייע אשמח לדעת.
1. איך דיווחת על האיריות בדוח המס בארהב עד עכשיו? דיווחת עליהם בטופס 8621 בדוח האמריקאי?

2. הדרך (החוקית) היחידה שאני מכיר להיפטר מה PFIC ללא מס, זה העברה ללא-אמריקאי במתנה. לדוגמא, העברה לבן משפחה קרוב בישראל. כשהישראלי מוכר, כמובן שהוא ישלם את מס רווחי ההון בישראל אבל זה יכול להיות הרבה פחות מהמיסוי בארהב. בנוסף, נראה לי זזה יכול לפטור אותך מהבעייה של כפל מס בישראל וארהב. כמובן שבשביל הפתרון הזה, צריך שיהיה לך מישהו שאתה יכול להעביר אליו במתנה....

אין Proposed Regulations שהופך את זה לאירוע מס?
יש, אבל הם רק PROPOSED, כך שאין לתקנות עצמם תוקף חוקי מחייב. (מבחינה חוקית, המצב היום זהה למצב לפני שפרסמו את ה PROPOSED (לפני יותר מ 30 שנה...)*
זה נכון שזה לא שחור/לבן כיון שיש שאלה משפטית האם החוק עצמו הוא SELF EXECUTING (למרות שכתוב מפורש בחוק To the extent providedin regulations...). אז תיאורטית, ה IRS אולי יכולים לנצח אם הם לוקחים את זה לבית משפט. אבל, במצב המשפטי היום, נראה לי שסביר מאוד לא להתייחס לזה כאירוע מס. לכן גם שאלתי למעלה האם הוא דיווח על זה עד היום ב 8621. אם לא, אז בנוסף לזה שזו עמדה מאוד סבירה, גם אין שום דבר בדוח שבכלל מעלה שאלות. אם זה כן הופיע ב 8621 עד היום אז זה מעלה תיאורטית בקצת את הסיכון שיישאלו שאלות.

נראה לי שזה סיכום טוב של המצב המשפטי.

שמע אנשים כבר במודע משקיעים בקופת גמל להשקעה (נשאיר בצד את הדיון הכלכלי) ומתכננים (עם/בלי רואי חשבון מסוימים) לדווח כרווח הון/ריבית.
תוכלו להסביר את הבדיחה להדיוטות כמוני?…

1. איך דיווחת על האיריות בדוח המס בארהב עד עכשיו? דיווחת עליהם בטופס 8621 בדוח האמריקאי?

2. הדרך (החוקית) היחידה שאני מכיר להיפטר מה PFIC ללא מס, זה העברה ללא-אמריקאי במתנה. לדוגמא, העברה לבן משפחה קרוב בישראל. כשהישראלי מוכר, כמובן שהוא ישלם את מס רווחי ההון בישראל אבל זה יכול להיות הרבה פחות מהמיסוי בארהב. בנוסף, נראה לי זזה יכול לפטור אותך מהבעייה של כפל מס בישראל וארהב. כמובן שבשביל הפתרון הזה, צריך שיהיה לך מישהו שאתה יכול להעביר אליו במתנה....
אני לא מאמין שדיווחתי טופס 8621, לא הבנתי/נאמר לי שאני צריך… נשמע שמדובר בטעות.

אני לא מאמין שדיווחתי טופס 8621, לא הבנתי/נאמר לי שאני צריך… נשמע שמדובר בטעות.
להיפך…
לפי מה שהם כתבו זה דווקא עוזר לך…
לכן גם שאלתי למעלה האם הוא דיווח על זה עד היום ב 8621. אם לא, אז בנוסף לזה שזו עמדה מאוד סבירה, גם אין שום דבר בדוח שבכלל מעלה שאלות. אם זה כן הופיע ב 8621 עד היום אז זה מעלה תיאורטית בקצת את הסיכון שיישאלו שאלות.

2. הדרך (החוקית) היחידה שאני מכיר להיפטר מה PFIC ללא מס, זה העברה ללא-אמריקאי במתנה.
אולי אין מס אבל כן צריך לדווח אם נותנים מעל התקרה השנתית, לא?

תוכלו להסביר את הבדיחה להדיוטות כמוני?…
לא בדיחה, מכיר בעלי מקצוע כאשר מקבלים לקוח שיש לו PFIC, אז אומרים לו תמכור ונדווח את זה כריבית ולא כPFIC (או משהו בסגנון).
הגישה היא שהחוק הזה כל כך דרקוני ועל פניו זה היה אמור לתפוס *תושבי* ארה"ב שמחביאים כספים בחו"ל, ולא תושבי מדינה זרה שבמקרה יש להם גם אזרחות אמריקאית ושהם משקיעים במוצרים "ביתיים" מטעמי נוחות.

דיווח על הסכום שהעברת במתנה (ותשלום מס או ניצול Unified Credit), לא צריך לדווח מה הועבר.

נכון, אבל רק אם הוא Domiciled בארהב. בשביל מתנות ועיזבון, נחשבים תושבי ארהב רק אם זה ה Domicile. אז לדוגמא, אם מישהו נמצא שנתיים בארהב עם ויזת עבודה, כנראה הוא לא Domiciled שם, למרות שהוא נחשב תושב ארהב לעניין מס הכנסה (1040) כבר שנתיים.

נכון, אבל רק אם הוא Domiciled בארהב. בשביל מתנות ועיזבון, נחשבים תושבי ארהב רק אם זה ה Domicile. אז לדוגמא, אם מישהו נמצא שנתיים בארהב עם ויזת עבודה, כנראה הוא לא Domiciled שם, למרות שהוא נחשב תושב ארהב לעניין מס הכנסה (1040) כבר שנתיים.
לא כל כך קשור לשרשור, אבל כדאי לאנשים (לא אזרחים) שעוברים לארהב לחשוב גם על הסיכונים של מס עיזבון בשנים שהם תושבי ארהב לצרכי מס אבל לא DOIMICILED.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא כל כך קשור לשרשור, אבל כדאי לאנשים (לא אזרחים) שעוברים לארהב לחשוב גם על הסיכונים של מס עיזבון בשנים שהם תושבי ארהב לצרכי מס אבל לא DOIMICILED.
אחת הפתרונות זה קרנות קנדיות מוכרות QEF (יש רשימה ענפה גם של ואנגארד וגם של איישרס)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הסולידית איסור על העלאת מאמרים בשלמותם לפורום הסולידית שער הקהילה 0
ה מחיר למשתכן - איסור מכירת הדירה נדל"ן 58
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
yossik איסור מסחר בבורסה בבנק הפועלים לבעלי אזרחות אמריקאית. צרכנות פיננסית 15
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1
Liron2035 למה חל איסור על מתן ייעוץ השקעות? שוק ההון 1
הסולידית איסור שיימינג אוף טופיק 0
yossidiv חוק איסור הלבנת הון וסירוב לבקשת הבנק לקבל פרטים שלדעתי אינם מעניינו אוף טופיק 67
הסולידית חל איסור על בקשת/מתן ייעוץ השקעות אישי! שוק ההון 1
ב אחזקת דולרים לעומת שקלים וקרנות כספיות שוק ההון 5
P הרחבת אחזקת נשק פרטי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 22
the-hexx שאלות על אחזקת אג"חים ואירועי מס בחשבון דולרי במיטב דש שוק ההון 12
M נוסחה לכדאיות אחזקת RSU - יש חיה כזאת? שוק ההון 14
D האם אחזקת תיק מניות במספר ברוקרים שונים מחייבת בהגשת דוח שנתי? שוק ההון 7
H אחזקת חשבון השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ש תשלום מיסים בגין אחזקת נכס\חשבון בנק בארה"ב מיסים 6
ה פלטפורמת אחזקת תיק פאסיבי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
P מיסוי על אחזקת MLP ודרך עקיפה אפשרית מיסים 0
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
A אחזקת רכב צרכנות פיננסית 1
unrealx מכתב שחבר קיבל מאקסלנס ולא הצלחתי להבין לגבי אחזקת מנייה שוק ההון 4
S כיצד נגבים דמי ניהול ודמי נאמנות עבור אחזקת קרן נאמנות ומתי הם נגבים? שוק ההון 1
romrom שיקולים בפיזור מניות בעת אחזקת RSU שוק ההון 23
the_newbie התייעצות לגבי אחזקת רכב - שאלה להייטקיסטים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
unrealx אחזקת מנייה לטווח קצר שוק ההון 14
L עלויות אחזקת בית צרכנות פיננסית 6
R שאלת נדל״ן - אחזקת שטח מול מכירה שוק ההון 39
wa11a עלות אחזקת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 156
Johnnie אחזקת רכב באופן סולידי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
GentleGiant אחזקת אג"ח אחד במקום קרן אג"חית שוק ההון 27
N אחזקת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
ERE בלי ה E סוגיית המטבע של אחזקת ETF שוק ההון 12
ר העברת ני''ע בין ברוקרים - עדכון שוק ההון 29
ד לאיזה שיעורי עמלות אפשר לצפות בתיק ני"ע בגובה של כ-10~ מלש"ח צרכנות פיננסית 53
G קניית ני״ע אמריקאים דרך אקסלנס שוק ההון 1
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
ש מיסוי במכירת ני"ע בתקופה שמדד המחירים לצרכן ירד מיסים 11
A חוזר מס הכנסה 10/2025 בנושא רווחי הון, במיוחד מכירת ני"ע במט"ח מיסים 2
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
S מכירת ני״ע שוק ההון 1
M מיסוי בIB לפי שער מט"ח והעברת ני"ע לברוקר מקומי עבור מיסוי לפי אינפלציה? מיסים 9
G כתבה - "רשות ני"ע קנסה את בית ההשקעות אינטראקטיב ישראל ב-607 אלף ש"ח" צרכנות פיננסית 12
H "שווי עסקאות מכירת ני"ע/נגזרים במהלך החודש": מה זה אומר? שוק ההון 0
ד התעוררות מאוחרת - מה עושים עם הבלאגן בתיק ני"ע שלי שוק ההון 41
מ מס רווח הון במסמך מכירת ני"ע בבעלות "חברה בע"מ"- האם ריאלי או נומינלי? מיסים 8
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13

נושאים דומים

Back
למעלה