סלרטיבארטפאסט
משתמש רשום
- דירוג
- 20
שלום לכולם,
להלן תיאור של תהליך שעשיתי לאחרונה להעברת ניירות ערך מבנק הפועלים ל- *******************, כולל העברת נייר דואלי שנסחר בישראל לבורסה בחו״ל. התהליך ארוך אבל לא קשה. עבורי זה לקח בערך חודש ועבד בצורה די חלקה (נעשה ביוני 2024).
אני משתף כאן למען טובת הכלל, אבל אין מדובר בהמלצה. הביצוע על אחריות המבצע בלבד.
התהליך מתואר עבור הנייר iShares MSCI ACWI - SSAC, אבל אפשר כמובן לבצע עבור כל נייר זר או דואלי, וגם עבור כמה ניירות בו זמנית.
יש לי ני״ע בתיק ההשקעות שהוא נייר דואלי שנסחר גם בתל אביב וגם בבורסת לונדון.
כרגע אני מחזיק בו בבורסה בתל אביב, ואני מבקש להעביר אותו לבורסת לונדון.
אני מדגיש שאני לא מעוניין למכור את הנייר. אני מעוניין להעביר אותו לאחזקה בלונדון ללא מכירה.
ראו למטה פרטים של של הנייר שאני מבקש להעביר. בבקשה לשים לב לסמל הרלוונטי בבורסת לונדון.
מספר נייר בבורסת תל אביב: 1159235
שם נייר: MS ACWI אשס.חוץ
מספר יחידות: ???????
מספר ISIN לזיהוי: IE00B6R52259
סמל בבורסת לונדון: ISAC
מטבע: USD
תודה
(שם וטלפון)
6. להשיג שוב תיעוד של שכבות הקנייה, הפעם במטבע שבו הנייר נסחר, במקום בשקלים. לוודא שזה תואם למה שקיבלתם בסעיף 3 (אם רלוונטי).
שלום,
אני מחזיק X יחידות של הנייר ISAC בבורסת לונדון.
אני מבקש להעביר את כל ההחזקה שלי בנייר הנ״ל לברוקר אחר.
שם הברוקר: ******************* LLC.
מדינה: ארה״ב, ניו יורק.
מספר החשבון שלי אצל הברוקר: XXXXXXX
מצורפים מכתב של הברוקר עם הוראות העברה, ואישור ניהול חשבון.
להלן פרטי קשר של הברוקר:
IBKR account number: XXXXXX
Phone: +41 41 726 9500
Contact Person: Transfer Desk
SWIFT: IBKRUS33XXX
Email: fop-transfer-in@**********************
תודה
(שם וטלפון)
9. לאחר שהנייר מופיע בתיק ב- IBKR, צריך למלא שם את שכבות הקנייה (מה שקיבלתם בשלב 6). נכנסים ל- "Performance & Reports > Tax > Cost Basis > Position Transfer״, בוחרים בהעברה הרלוונטית, לוחצים על ״Add Lot״ עבור כל שכבה ומכניסים את הפרטים שלה. לוקח יום-יומיים עד שהנייר מופיע עם שכבות הקנייה הנכונות באתר.
זהו, מקווה שזה יעזור לאחרים.
להלן תיאור של תהליך שעשיתי לאחרונה להעברת ניירות ערך מבנק הפועלים ל- *******************, כולל העברת נייר דואלי שנסחר בישראל לבורסה בחו״ל. התהליך ארוך אבל לא קשה. עבורי זה לקח בערך חודש ועבד בצורה די חלקה (נעשה ביוני 2024).
אני משתף כאן למען טובת הכלל, אבל אין מדובר בהמלצה. הביצוע על אחריות המבצע בלבד.
התהליך מתואר עבור הנייר iShares MSCI ACWI - SSAC, אבל אפשר כמובן לבצע עבור כל נייר זר או דואלי, וגם עבור כמה ניירות בו זמנית.
- אם מדובר בנייר ערך זר (שנסחר בבורסה בחו״ל), עבור לשלב 6.
- אם מדובר בנייר שנחסר בבורסת תל אביב, לוודא שהוא נסחר גם בבורסות אחרות. עבור SSAC אפשר לבדוק למשל באתר של ishares (תחת listings). אם זה ETF אז ניתן לבדוק גם באתר justETF.
- להשיג תיעוד של שכבות הקנייה. בשלב הזה המידע יהיה בשקלים.
- בבנק הפועלים אפשר לעשות את זה בקלות באתר, במסך שמציג את תיק האחזקות לוחצים על המספר שמציג כמה יחידות יש מהנייר, ובחלון שנפתח יש את השכבות. אפשר להוריד את המידע כקובץ אקסל.
- לבדוק באילו בורסות נוספות הנייר נסחר, ולבחור אחת שאליה רוצים להעביר. ניתן לבדוק למשל באתר של ishares או ב- justETF. אני העברתי לבורסת לונדון.
- עבור הנייר והבורסה שבחרנו, לרשום את מספר הזיהוי של הנייר (ISIN), את הסמל של הנייר בבורסה הזאת, ובאיזה מטבע הוא נסחר שם.
- לכתוב בקשה לגוף ההשקעות להעביר את הנייר לבורסה בחו״ל. להלן נוסח הודעה שכתבתי לבנק הפועלים, שנו את הפרטים בהתאם למקרה שלכם. צפו לזה שיתקשרו אליכם על מנת לקבל הסברים, כי הבנקאי שיטפל בבקשה כנראה לא מכיר את התהליך הזה. תסבירו בסבלנות והבנקאי יעביר את הבקשה למרכז התפעול, ושם יודעים לעשות את זה. לאחר כמה ימים הנייר הישראלי יעלם מהתיק, ובמקומו יופיע הנייר הזר. בבנק הפועלים שילמתי על השירות הזה בערך 60 דולר ארה״ב לכל נייר.
יש לי ני״ע בתיק ההשקעות שהוא נייר דואלי שנסחר גם בתל אביב וגם בבורסת לונדון.
כרגע אני מחזיק בו בבורסה בתל אביב, ואני מבקש להעביר אותו לבורסת לונדון.
אני מדגיש שאני לא מעוניין למכור את הנייר. אני מעוניין להעביר אותו לאחזקה בלונדון ללא מכירה.
ראו למטה פרטים של של הנייר שאני מבקש להעביר. בבקשה לשים לב לסמל הרלוונטי בבורסת לונדון.
מספר נייר בבורסת תל אביב: 1159235
שם נייר: MS ACWI אשס.חוץ
מספר יחידות: ???????
מספר ISIN לזיהוי: IE00B6R52259
סמל בבורסת לונדון: ISAC
מטבע: USD
תודה
(שם וטלפון)
6. להשיג שוב תיעוד של שכבות הקנייה, הפעם במטבע שבו הנייר נסחר, במקום בשקלים. לוודא שזה תואם למה שקיבלתם בסעיף 3 (אם רלוונטי).
- בבנק הפועלים המידע שאפשר להוריד באתר עדיין נקוב בשקלים, למרות שהנייר לא נסחר בשקלים. אפשר לנסות לשלוח לבנק הודעה נוספת ולבקש את המידע במטבע שבו הנייר נסחר, אבל זה לא תמיד עובד. עבורי הם הסכימו להפיק את המידע באחת הפעמים, אבל בפעם אחרת הם אמרו שהם לא נותנים את השירות הזה.
- אם הבנק לא נותן את המידע, אפשר לחשב את זה לבד. בודקים מה היה השער של הנייר ביום הרכישה (אפשר למשל באתר yahoo finance), ומכפילים בכמות שנרכשה. שימו לב שבאותו יום יש כמה שערים לנייר (פתיחה, סגירה, נמוך, גבוה). אני לא יודע באיזה אמורים להשתמש, אבל בדרך כלל ההבדלים לא גדולים. אם לא בטוחים אפשר להתייעץ עם רו״ח.
- לפתוח העברה נכנסת תחת ״Transfer & Pay > Transfer Positions״. אחרי שממלאים את כל הפרטים, מקבלים מסמך עם הכותרת ״Customer Account Transfer - Letter of Authorization״. על המסמך הזה צריך לחתום.
- אחד הפרטים שצריך למלא זה כתובת מייל של הבנק, ואי אפשר להמשיך בלי זה. עבור בנק הפועלים לא מצאתי אף כתובת שנראית רלוונטית, אז מילאתי את כתובת פניות הציבור (pniot@mailpoalim.co.il). ההעברה הצליחה, ולדעתי בכלל לא הסתכלו על זה.
- להוריד אישור ניהול חשבון תחת ״Performance & Reports > Other Reports > Account Confirmation Letter״.
- בבנק הפועלים שולחים את הבקשה תחת ״פנייה לבנקאי > פנייה חדשה > פיקדונות חסכונות והשקעות > העברת תיק ניירות ערך״.
שלום,
אני מחזיק X יחידות של הנייר ISAC בבורסת לונדון.
אני מבקש להעביר את כל ההחזקה שלי בנייר הנ״ל לברוקר אחר.
שם הברוקר: ******************* LLC.
מדינה: ארה״ב, ניו יורק.
מספר החשבון שלי אצל הברוקר: XXXXXXX
מצורפים מכתב של הברוקר עם הוראות העברה, ואישור ניהול חשבון.
להלן פרטי קשר של הברוקר:
IBKR account number: XXXXXX
Phone: +41 41 726 9500
Contact Person: Transfer Desk
SWIFT: IBKRUS33XXX
Email: fop-transfer-in@**********************
תודה
(שם וטלפון)
9. לאחר שהנייר מופיע בתיק ב- IBKR, צריך למלא שם את שכבות הקנייה (מה שקיבלתם בשלב 6). נכנסים ל- "Performance & Reports > Tax > Cost Basis > Position Transfer״, בוחרים בהעברה הרלוונטית, לוחצים על ״Add Lot״ עבור כל שכבה ומכניסים את הפרטים שלה. לוקח יום-יומיים עד שהנייר מופיע עם שכבות הקנייה הנכונות באתר.
זהו, מקווה שזה יעזור לאחרים.