• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

חוק איסור הלבנת הון וסירוב לבקשת הבנק לקבל פרטים שלדעתי אינם מעניינו

yossidiv

משתמש רגיל
דירוג
330
שלום לכולם,

ביום שישי האחרון הגעתי לבנק ע"מ להסדיר הוצאת שיק בנקאי על סכום גבוה (גדול מ-200K ש"ח) לצורך תשלום עבור דירה.
להפתעתי, בסוף התהליך דרש ממני מנהל הסניף להראות לו את חוזה המכר של הדירה כשהוא חתום ע"י שני הצדדים.
כמובן שסירבתי, בנימוק שאין זה עניינו של הבנק מה אני עושה בכספי.
לאחר סירובי להראות לו את שביקש, כתב מנהל הסניף על הבקשה "סירוב", אך מסר לי את השיק הבנקאי.

לאחר שחזרתי הבייתה וקראתי בנושא, גיליתי כי אכן מותר (ואף הכרחי) לבנק לשאול אותי שאלות אלו ולבקש ממני להציג מסמכים כאלה ואחרים המעידים על כשרותה של עסקה (וזאת על מנת למנוע הלבנת הון).
בעיניי, החוק הזה הוא דרקוני כלפי אזרחים שומרי חוק כמוני וגורמים לי להרהר עמוקות בדבר דריסת הרגל של החוק בתוך חיי הפרטיים שאינם עניינו של הבנק או עניינה של המדינה.

החוק מפר את פרטיותי ברגל גסה, ודורש ממני "להצדיק" כל הוצאה גדולה (>200000 ש"ח) אל מול הבנק (ומול המדינה למעשה) כאילו הייתי חייב לו איזה דבר, או משל הייתי איזה עבריין מצוי.

יעשו טוב בבנק אם יבדקו קודם את היסטוריית החשבון לפני שבאים בטענות לבעליו.
הרי מהסתכלות פשוטה בחשבון ניתן לראות כי הכסף עבר אליו במשך זמן רב (משכורת חודשית) וכי החשבון נקי משעבודים וכי הוא נמצא בזכות. יוצא בסופו של דבר שאני מרגיש כאילו עשיתי איזה דבר לא חוקי, נרמס בידי מנגנון "החוק" כביכול שעושה תפקידו בתוך אחד מספריו של קפקא.

החוק מפר את פרטיותי ברגל גסה, ודורש ממני "להצדיק" כל הוצאה גדולה (>200000 ש"ח) אל מול הבנק (ומול המדינה למעשה) כאילו הייתי חייב לו איזה דבר, או משל הייתי איזה עבריין מצוי.
החוזה ממילא מועבר למדינה במסגרת הדיווח לרשויות המס והפגיעה שם גדולה הרבה יותר מאשר במסירת פרטים לבנק, כי הנתונים מתפרסמים במאגר פרטי העסקאות של מס שבח.
הבנק לא באמת מתעניין בפרטי העסקה, והיית יכול להציג רק עמוד ראשון ואחרון.

בכל מקרה, הכיוון הכללי הוא של הגברת הפיקוח על המערכת הבנקאית ומעקב אחרי תנועות כסף גדולות.

לזכרוני נתקלתי גם בשאלה מאיפה הכסף כשקיבלתי צ'ק מתאונה, והסבירו שזה קשור להלבנת הון. ועל סכום נמוך בהרבה.

החוזה ממילא מועבר למדינה במסגרת הדיווח לרשויות המס
אם הוא ממילא מדווח, אז למה מתעמרים בנו בבנק?

זה רטורי, התשובה היא כי המדינה מחייבת את הבנקים לעמוד בכל מיני התחייבויות, תנאים וחוקים בקשר להלבנת הון, אז אני צריך לסבול את פקיד הבנק בחלחולתי בגלל זה.

@TunaGolem איני מבין, האם אתה ציני או שאתה מסכים כי החוק דרקוני ?
חוק הפטריוט האמריקני הינו דרקוני אף יותר מזה שלנו.

זה בעיקר דרישות הרגולטור, ורשות המיסים, והאגף למניעת הלבנת הון, ומימון פעילות טרור, וכל מיני שטויות.
אלו דרישות שנכפו על הבנקים על ידי המחוקק.
מבחינת הבנק, רק תעשה איתו עסקים, אין לו שום עניין לבדוק בציציותיך.
מן הסתם כשמוצאים או מכניסים סכום 'חריג' הבנק מחויב בכל מיני שטויות. ואני לא חושב שתגובה כמו: 'זה כסף שלי מה זה עניינך' היא אינטלגנטית במיוחד לסיטואציה. זה כמו להגיד לקב"ט בשדה התעופה שזה לא עניינו אם ארזת לבד בערך.

אם הוא ממילא מדווח, אז למה מתעמרים בנו בבנק?
1. המדינה זה גוף גדול. אין אפשרות חוקית או מעשית להעביר את המידע בין כל הרשויות (ודווקא מי שחרד לפרטיות צריך להתנגד לכך).
2. להציג עמוד של חוזה לרכישת דירה זו לא התעמרות. קצת פרופורציות.

מה שאותי מעצבן זה שאת פרטי העסקה מפרסמים במדלן מבלי לשאול אותי. כל אחד יכול לבדוק בכמה ומתי קניתי את הדירה.

מה שאותי מעצבן זה שאת פרטי העסקה מפרסמים במדלן מבלי לשאול אותי. כל אחד יכול לבדוק בכמה ומתי קניתי את הדירה.
זה על פי חוק.
המצחיק הוא שהחוק היה קיים במשך שנים והמדינה לא קיימה אותו, עד שהוגש בגצ שכפה עליה לעשות זאת.

להציג עמוד של חוזה לרכישת דירה זו לא התעמרות.
למה אני צריך להציג עמוד של משהו בכלל?
למה אני צריך לתת דין וחשבון למישהו על כספי שלי?

נכון, זו לא התעמרות, זו פגיעה בחופש הקניין, לעשות ככל העולה על רוחי בכספי שלי, מבלי שאיש ישאל אותי שאלות או יציג לי תנאים לקבלתו.
אני מקווה שאתה מבין את האבסורד של בקשת רשות או המצאת אישורים על מנת למשוך את כספך שלך.
וכל זה באמתלה של "איסור הלבנת הון".
העניין הוא שזה ממשיך להרתיח אותי גם אחרי שאני מכיר את זה.
כשהמנהל הציג את הדרישה, החוזה לא היה עלי וסירבתי מתוך עיקרון (למרות שהחוזה אכן נמצא במחלקת משכנתאות בבנק והמנהל היה עצלן מכדי ללכת ולהביאו).

• אהבתי
Reactions: ogi
למה אני צריך להציג עמוד של משהו בכלל?
למה אני צריך לתת דין וחשבון למישהו על כספי שלי?

נכון, זו לא התעמרות, זו פגיעה בחופש הקניין, לעשות ככל העולה על רוחי בכספי שלי, מבלי שאיש ישאל אותי שאלות או יציג לי תנאים לקבלתו.
אני מקווה שאתה מבין את האבסורד של בקשת רשות או המצאת אישורים על מנת למשוך את כספך שלך.
וכל זה באמתלה של "איסור הלבנת הון".
העניין הוא שזה ממשיך להרתיח אותי גם אחרי שאני מכיר את זה.
כשהמנהל הציג את הדרישה, החוזה לא היה עלי וסירבתי מתוך עיקרון (למרות שהחוזה אכן נמצא במחלקת משכנתאות בבנק והמנהל היה עצלן מכדי ללכת ולהביאו).
אין מילים.
אני מציע לך לגגל מעט על איסור הלבנת הון, facta והרעיונות להגביל שימוש במזומן.
אולי אם תתרגז במנה גדושה יהיה לך יותר קל להתנהל בעולם הפיננסי.
הדברים שמרגיזים אותך לא מתחילים לגרד את העולם הפיננסי בו אנו חיים מבחינת פיקוח.

אגב, אכן מי שמלבין הון פוגעים בחופש הקניין שלו. בזה אתה צודק לגמרי. וכדי לקבל אינדיקציה אם אתה מלבין הון מבקשים פירוט לגבי השימוש בצ'ק הבנקאי.
אגב 2, אתה יכול בפעם הבאה לנסות למשוך מזומן ואולי אז הבנק פחות יתעניין מה השימוש שעושים בצ'ק שלו.

מן הסתם כשמוצאים או מכניסים סכום 'חריג' הבנק מחויב בכל מיני שטויות.
אני מבין למה הפקדה של סכום חריג דורשת בירור למניעת הלבנת הון, אבל מדוע אמורים להתעניין במשיכות? זה כסף שלי שהגיע ביושר לחשבון, למה מעניין (בהיבט של הלבנת הון) מה ארכוש בו?
@גרהם

בקשת רשות או המצאת אישורים על מנת למשוך את כספך שלך.
לא מדובר בבקשת רשות, מותר לך למשוך את הכסף. מדובר באיסוף נתונים.

בסופו של דבר מדובר בתהליך שנועד להגן עלינו מטרוריסטים, סוחרי סמים ושאר פושעים (הלבנת הון היא במקרים רבים הפשע היחיד עליו אפשר לתפוס אותם). כמו בכל תחום, האנשים ההגונים משלמים את המחיר על כך שקיימים פושעים. בודקים לנו את התיק בגלל שאנשים אחרים מביאים פצצות, מחברים צפצפנים לבגדים בחנות כי יש אנשים שגונבים, וכן הלאה. מעצבן אבל אני מעדיפה ככה מאשר שפושעים יפשעו באין מפריע.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
Henchman34 האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 281
H חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y ערבות בנקאית חוק מכר - מחיר למשתכן נדל"ן 3
W חוק האנג׳לים מיסים 5
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חוק ה4% ואינפלציה שוק ההון 27
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
Gari האם קרן ההשתלמות נכללת בהון בהקשר של חוק המשיכה הבטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
Z שאלה על חוק ההתגברות שכנראה יחקק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M חוק הספאם בחברות "רגילות" אוף טופיק 2
O חוק המטרו - משמעויות נדל"ן 12
flower חוק ההסדרים - שינוי מדיניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
ש משיכה סיסטמטית מתיק השקעות לפי חוק 4-7 אחוז. שוק ההון 177
י חוק ה400 ונדלן. נדל"ן 6
O חוק מס' 1 עדיין רלוונטי? שוק ההון 2
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
ב אלימות כלכלית - הצעת חוק חדשה על שולחן הכנסת אוף טופיק 254
E חוק הגבלת מזומן ותשלום לקבלן מהשטחים אוף טופיק 38
ImCarryGG מישהו פה הגיש תביעה על פי חוק הספאם? אוף טופיק 70
ש השקעה ללא מס רווחי הון לתושבי חוץ - חוק בקהאם מיסים 5
S החזר כרטיס טיסה - חוק טיבי אוף טופיק 27
P סוגי ריביות והצמדות לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה? צרכנות פיננסית 3
Res Cogitans הצעת חוק לשינוי שיטת המיסוי בארה"ב ממבוססת על אזרחות למבוססת טריטוריה שוק ההון 38
J חוק האשראי החדש צרכנות פיננסית 3
Y כניסה לתוקף של חוק לצמצום השימוש במזומן צרכנות פיננסית 40
aeh הספר חוק מס' #1 - פיל טאון. שוק ההון 241
ח חוק שכירות הוגנת - מה תקף נכון להיום צרכנות פיננסית 2
M חוק נתוני אשראי צרכנות פיננסית 3
חסכונית הצעת חוק שוק ההון 41
משקיע מתחיל האם חוק מור מת? אוף טופיק 20
י חוק שצריך להיות אוף טופיק 2
T חוק מוסר התשלומים ו creditplace שוק ההון 10
C האם לדעתכם בעקבות חוק פנסיה לעצמאים, האג"ח והמניות יעלו? שוק ההון 2
ח התיקרות בסוף דצמבר של אזרחות אמריקאית לילדים באמצעות חוק הסבא אוף טופיק 9
זאב חוק חדש: חובת דיווח על קבלת ייעוץ לצורך תכנון מס צרכנות פיננסית 3
Brightside חוק ההסדרים - פנסיות? אוף טופיק 15
ה מחיר למשתכן - איסור מכירת הדירה נדל"ן 58
H איסור אחזקת ני"ע לתושב מס בארה"ב בבתי השקעות/בנקים בארץ - לאיפה ואיך מעבירים תיק השקעות עם ני"ע ישראליים? שוק ההון 42
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
yossik איסור מסחר בבורסה בבנק הפועלים לבעלי אזרחות אמריקאית. צרכנות פיננסית 15

נושאים דומים

Back
למעלה