• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איסור מסחר בבורסה בבנק הפועלים לבעלי אזרחות אמריקאית.

• פותח הנושא פותח הנושא yossik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yossik

מודרטור
דירוג
16,339
היי,
קיבלתי אתמול מכתב מהבנק 'שלי', בנק הפועלים.
נכתב שאסור לי לסחור במניות בבורסה ו/או כל פעולה שקשורה למסחר.
מאוד תמוהה.
אני יודע שכמה בתי השקעות לא רוצים להתעסק עם ה IRS ולכן לא מאפשרים לאזרחים בעלי אזרחות כפולה לפתוח אצלם חשבון.
אבל בנק? וואלה, give ne a break!
אני לא מבין מה המניע שלהם וזה לדעתי נוגד את זכותי לפעול בכל דרך שאבחר כל זמן שהיא חוקית.
אני מצרף צילום מהמכתב ולא הבנתי אם המגבלה היא למסחר דרך הבנק, העברות כספיות לבתי השקעות או,
רק למסחר מחוץ לאיירץ הקויידש כשאטייל בעולם.
ומה המשמעות אבחר אם לעבור למשל ל IB ואעביר אליהם כספים לצורך מסחר? [עכשיו אני במיטב ומעביר לשם מידי פעם כספים].
בחודש האחרון ביצעתי 2 העברות כספים למיטב, האם זה היה אולי הטריגר למכתב שקיבלתי?
מדאיג אותי מאוד, האם עוד מי מכם.ן קיבל.ה מכתב דומה מהבנק שלו?

20230225_085436.jpg

אכן תמוה מאד. כאזרח אמריקאי, אני מקבל ממיטב טרייד נוטיפיקציות על כך שהם מדווחים לרשויות המס על החשבון שלי כחלק מFATCA, אבל לא עשו לי בעיות
עם הפעילות בחשבון.

אני חושב שהfull stop אחרי "ניירות ערך" זה מה שמטעה. לדעתי הם לא התכוונו לשים שם נקודה. ואז המשפט נקרא כך:
לאור היותך אזרח ארה"ב חל איסור לעשות X Y Z במהלך שהייתך בתחומי ארה"ב.
אחרת כך הם חוזרים ומדגישים שהם לא יכבדו את ההוראות אם הן ניתנו מתחומי ארה"ב. אז העיקר כאן הוא האיסור לסחור מתוך תחומי ארה"ב, כך אני הבנתי.

אכן תמוה מאד. כאזרח אמריקאי, אני מקבל ממיטב טרייד נוטיפיקציות על כך שהם מדווחים לרשויות המס על החשבון שלי כחלק מFATCA, אבל לא עשו לי בעיות
עם הפעילות בחשבון.
הבהרה - אין לי בעיה עם מיטב, המכתב הגיע מהבנק שדרך אגב אין לי חשבון מסחר אצלם.

לא קראת נכון.
אסור לך להעביר הוראות מסחר לבנק כשאתה שוהה בגבולות ארה"ב (אם אתה באמת רוצה להיות נודניק תשאל אותם מה קורה אם אתה בפוארטו ריקו או אמירקן סמואה). זה בטח קשור לחוק או תקנון אמריקאי כלשהו. (במאמר מוסגר מקווה שאתה לא סוחר דרך הבנק).

בכל מקרה זה מכתב מטופש מבנק שהעלים כל כך הרבה מס מארה"ב וחטף קנס עצום שהבנקאים רועדים אם אתה נכנס עם כובע עם דגל ארה"ב עליו.

אחרת כך הם חוזרים ומדגישים שהם לא יכבדו את ההוראות אם הן ניתנו מתחומי ארה"ב. אז העיקר כאן הוא האיסור לסחור מתוך תחומי ארה"ב, כך אני הבנתי.
כך הבנתי אבל מי שם אותם לשומר?
כאזרח ישראלי/אמריקאי זכותי להפעיל את הכסף שלי בכול דרך חוקית מכל מקום לכל מקום בעלום.
כמובן שחתמי לפני שנתיים על מסמכי FACTA או ווטאווב אבל זה רק לצורך דיווח בין רשויות המס של ישראל וארה"ב.
אני מניח ששתי ההעברות הבנקאיות האחרונות למיטב דש יצר אצלם טריגר למרות שזה בשקלים.

כאזרח ישראלי/אמריקאי זכותי להפעיל את הכסף שלי בכול דרך חוקית מכל מקום לכל מקום בעלום.
כמובן שחתמי לפני שנתיים על מסמכי FACTA או ווטאווב אבל זה רק לצורך דיווח בין רשויות המס של ישראל וארה"ב.
אני מניח ששתי ההעברות הבנקאיות האחרונות למיטב דש יצר אצלם טריגר למרות שזה בשקלים.

מישהו החליט שהם לא מספיק מכוסת"חים, אז החליטו להגביר את הכסת"ח, לכל מקרה. סך הכל התנהלות טיפוסית של גוף ישראלי.

ואיך בדיוק הם יכפו את זה ? משתמשים ב VPN. הם לא ידעו שזה לא ניתן בארץ.

אבל מעניין מה הקפצת בבטחון ששלחו לך מכתב כזה. אתה משתמש ב VPN אולי והתחברת לארה״ב בשביל איזהשהוא שירות ?

נערך לאחרונה ב:
לא עניין של שומר.
כנראה אסור להם (או שהם חושבים שאסור להם) לתת שרותי מסחר לאמריקאי בזמן שהוא בגבולות ארה"ב.
מנחש שזה עניין של רשיונות אמריקאים ופחד שלהם מהרשויות האמריקאיות

ואיך בדיוק הם יכפו את זה ? משתמשים ב VPN. הם לא ידעו שזה לא ניתן בארץ.

אבל מעניין מה הקפצת בבטחון ששלחו לך מכתב כזה. אתה משתמש ב VPN אולי והתחברת לארה״ב בשביל איזהשהוא שירות ?
הם לא צריכים ולא רוצים לכפות.
זה רק כסתח

הסר דאגה מלבך זה לא טריגר הם כנראה שלחו את זה לכל לקוחות בעלי אזרחות ארה"ב, כנראה מישהו במחלקה המשפטית חשש לפיטורין או משהו אז רצה להראות שהם עובדים

קיבלתי מסמך כזה לפני חודשים, למרות שאני לא סוחר דרך הבנק, אלא דרך IBKR.
עו״ד של בנק אמור לדעת לשים נקודה במקום הנכון במשפט במסמך שמגיע למאות/אלפי לקוחות.

וואו רק עכשיו שמתי לב איזה דבילים, יש להם פה טעות סופר, פשוט תחליף את הנקודה פה בפסיק:
1677345422227.png

וואו רק עכשיו שמתי לב איזה דבילים, יש להם פה טעות סופר, פשוט תחליף את הנקודה פה בפסיק:
זו בדיוק הנקודה. לא ידעתי איך לאכול את זה בגלל זה שאלתי.

מניסיוני האישי בנק הפועלים אכן אינו מאפשר לבעלי אזרחות אמריקאית להחזיק ניירות ערך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הסולידית איסור על העלאת מאמרים בשלמותם לפורום הסולידית שער הקהילה 0
ה מחיר למשתכן - איסור מכירת הדירה נדל"ן 58
H איסור אחזקת ני"ע לתושב מס בארה"ב בבתי השקעות/בנקים בארץ - לאיפה ואיך מעבירים תיק השקעות עם ני"ע ישראליים? שוק ההון 46
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1
Liron2035 למה חל איסור על מתן ייעוץ השקעות? שוק ההון 1
הסולידית איסור שיימינג אוף טופיק 0
yossidiv חוק איסור הלבנת הון וסירוב לבקשת הבנק לקבל פרטים שלדעתי אינם מעניינו אוף טופיק 67
הסולידית חל איסור על בקשת/מתן ייעוץ השקעות אישי! שוק ההון 1
F משיכה מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי שוק ההון 3
F מסחר עצמאי בברוקר זר וקופ"ג להשקעה מיסים 1
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
N שאלה טכנית לגבי העברת מניות מהבנק למערכת מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N לא פותחים לי מסחר באופציות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א הגשת דוחות מסחר דרך אלפי שוק ההון 9
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
N חשבון מסחר לילדים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מה העמלה שגובה הבנק שלכם על העברה מהעו"ש לבית מסחר? שוק ההון 9
N מערכת מסחר ספארק של מיטב דש ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N העברת קופת גמל להשקעה לתיק מסחר עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מומו הברווז השוואת מערכות מסחר (ברמה הטכנולוגית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
N היקף מסחר ומרווחים בקרנות איריות הנסחרות בישראל שוק ההון 4
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
N משיכת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת מסחר עצמאי? שוק ההון 19
י מסחר בבורסה בישראל שני עד שישי שוק ההון 21
M תוכנת מסחר תקועה פוסטים מאיכות נמוכה 4
D האם יש מסחר בקרנות דואליות ביום ראשון? שוק ההון 1
D מסחר בקרנות דואליות ביום ראשון. שוק ההון 1
wa11a מסחר בקרנות נאמנות ומניות ישראליות *********** ****** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N מסחר דרך קהש IRA כדי לדחות תשלום מס שוק ההון 6
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M גובה עמלות בחשבון מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
yanosh34 שווי הוגן S&P500 מחוץ לשעות מסחר שוק ההון 9
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
D הרפורמה בניהול מסחר בני"ע מתעכבת ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
E תיק מסחר עבור אמא שלי בת 75+ שוק ההון 37
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
shilondo חשבון מסחר לילדים מיסים 7
B קופת גמל להשקעה מסלול עוקב מדד S&P 500 מול מסחר עצמאי שוק ההון 10
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
I מסחר *********** העולמית בניירות ערך ישראליות מיסים 14
B שתי חשבונות מסחר: אקסלנס ובלינק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5

נושאים דומים

Back