• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הרחבת אחזקת נשק פרטי?

• פותח הנושא פותח הנושא paskar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

paskar

משתמש בכיר
דירוג
1,443
בהמשך לדיון שהתחיל בשרשור אחר...

כמות הפשעים שבוצעו בשנה (10k) לחלק לכמות כלי הנשק באחזקה פרטית (כ160k) *100 והתשובה היא הסיכוי שכלי נשק ישמש לפשע בשנה.
ההשפעה דורשת מחקר מעמיק יותר, ושיקלולים בעד ונגד. חלק מזה הוא גם גיבוש קריטריונים לנתינת רישיון, ולביטול רישיון.
צריך גם לשקלל את זה שהרוב הגדול של עבירות נשק הוא ביישובים ערביים.

ברפרוף במסמך שקישרת ("עבירות נשק - נתונים והתמודדות הרשויות", מרכז המחקר והמידע של הכנסת, פורסם 2021) אני רואה מספרים שונים.
לדעתי צריך לשקלל לא רק נשק פרטי אלא גם ארגוני. יוצא 145 + 58 = כ-204 אלף (לפי עמוד 48-49 לינארי, סעיף 6.1).
ה-10 (לפי עמוד 11) הוא לא מספר הפשעים אלא מספר פניות למוקד.
מספר התיקים על ירי: כ-2,000 (עמוד 35). השאר (כ-4,000) הם על תמיכה, כגון החזקה, ייצור, מכירה.
מספר הרוגים: 3,500 - 3,800 (לפי עמוד 13 או 17).

בחישוב פשטני, מספר עבירות ירי חלקי מספר נשקים = כ-1%.

למעשה, הסיכוי שמישהו ישתמש בנשק חם כאמצעי הגנה הוא פחות מ15%, ויש סיכוי גבוה בהרבה שהוא יגנב או חלילה תתרחש איתו תאונה או אפילו למעשה שוד או רצח.
(הוזכר בדיון הקודם שהנתונים מארה"ב.)

מספר הגניבות מינורי.
לפי סעיף 6.2 (עמוד 50), לגבי נשקים לא-חוקיים שמקורם מחוקיים, כגון גניבות, "מספרם של אלו קטן יחסית". הרוב מגיע מיו"ש, מדינות שכנות, ייצור עצמי.
מספר חקירות על גניבה מצה"ל: 103 (עמוד 53).

לא יודע כמה אני רוצה להיכנס לדיון הזה,
רק אציין שבעמ' 12 מצוין כמות הקורבנות מירי, 10,891 בין השנים 2017-2020, וכנראה טעיתי והתייחסתי לזה כאילו זה בא משנה בודדת.
לפי זה אכן בשורה התחתונה מגיעים לכ1.5% בשנה סיכוי שנשק ישמש לפשע.

עכשיו אפשר להתפלפל מה הסיכונים שמנסים לגדר מפניהם שעבורם מתחמשים, ומה ההסתברות שלהם.

אותי באופן אישי זה פחות מעניין, אני נשק חם לא אכניס לבית שלי בעתיד הנראה לעין.
הסיכון לתאונה, פריצה וכו' לא שווה לי את חוסר השקט הנפשי.

במידת הצורך, אסתגר בממד.

מה המשמעות של מספר עבירות נשק כולל חלקי מספר נשקים חוקיים? נשמע מעוות לחלוטין.
בתור התחלה צריכים לבודד ולהסתכל על עבירות נשק שקרו בעזרת נשק ברישיון אצל אדם שלא נמצא בתפקיד ביטחוני.

עכשיו אפשר להתפלפל מה הסיכונים שמנסים לגדר מפניהם שעבורם מתחמשים, ומה ההסתברות שלהם.
אני חושב שזה לא "להתפלפל", אלא זה לב העניין.
נמתח את הדיון לשני הקצוות - נניח ש95% מהנשק החוקי היה משמש לפשיעה - לא חושב שהיה אדם שפוי שהיה תומך בהחזקתו.
לצד השני, אם הוא היה מציל באופן מוכח 100 אנשים בשנה, ומשמש לפשיעה בהסתברות שאפילו בתכלס לא תקרה בישראל (1:100,000,000 לשם הדוגמה ;) ) כנראה שכולם היו תומכים.
מאחר שהמציאות (כהרגלה) יותר מורכבת, בירור האיזונים הוא לב העניין ולא פלפול בעלמא.

אותי באופן אישי זה פחות מעניין, אני נשק חם לא אכניס לבית שלי בעתיד הנראה לעין.
סבבה, וזאת זכותך גם אם זה היה בקצה השני, אבל אנחנו דנים על גיבוש מדיניות של כל המדינה

@AIML
יש הבדל בין האמירות, כמה אחוז מהחוקי משמש לפשיעה, וכמה ממה שמשמש לפשיעה הגיע במקור מחוקי.

אבל בכל מקרה, לפי המסמך שקושר לעיל מהכנסת, רוב הנשק הלא חוקי לא מגיע מנשק חוקי:
הנשק הבלתי-חוקי מגיע ממקורות חוקיים וממקורות בלתי-חוקיים:

* כלי נשק שמגיעים מ"מקורות חוקיים" הם כלי נשק תקניים שנגנבו ... לפי תשובת המשרד מספרם של אלו קטן יחסית.

* המקורות הלא חוקיים כוללים בעיקר נשק שמוברח לישראל ... או מייצור בלתי חוקי ... אין למשטרה אומדן ... אך להערכתה זה המקור העיקרי לנשק בלתי-חוקי ... הערכה זו מסתמכת על כך שמספר כלי הנשק הגנובים קטן יחסית ... על ריבוי כלי הנשק המאולתרים בתפיסות ... ועל המספר הגבוה של כלי נשק מוברחים שנתפסו.

* ... השר לשעבר מסר את הערכתו כי בחברה הערבית יש עשרות אלפי כלי נשק לא חוקיים.

* ... ראש מחלקת סיכול פשיעה ... אומד את מספר כלי הנשק הלא-חוקיים בחברה הערבית בסדר גודל של כמה אלפים, ולדבריו ככל הנראה מספרם קרוב ל-10,000

אם נניח שרוב תיקי הירי שמגיעים למשטרה מקורם בנשק לא חוקי, נראה שהיחס בין נשק חוקי לארועי ירי אפילו קטן יותר מההשערה הגסה בתחילת השרשור כאן.

נערך לאחרונה ב:
99.9% מהנשק של הפשיעה היה פעם חוקי.
לא ממש, יש הרבה ייצור עצמו במחרטות.
הרוב המוחלט בארץ, כנראה מעל 90% מגיע מהברחות בעיקר מירדן שם הגבול היה פרוץ במשך המון המון שנים ומחירי הנשק סופר זולים שם.
יש כ50-200 גניבות נשקים מצה"ל כל שנה ומספר דומה מפרטיים. יש עשרות אלפי נשקים בלתי חוקיים בארץ לפי רוב הערכות.. תעשה את המספרים לבד.

לא נראה לי שמספר העברות בנשק משנה בכלל, מה שמשנה זה שכאשר שר לבטחון פנים בעידוד המשטרה מתחיל לחלק נשק לאזרחים בטענה שזה יגן עליהם, בעצם אומר,

״נכשלנו, אנחנו לא מסוגלים להגן עליכם, כל אחד שיגן על עצמו״.

עוטפים את זה בקצת פטריוטיות והרבה פרסומת ווואלה, יש מי שחושבים שזה דבר טוב. לפעמים אני לא מבין את ההגיון של אנשים.

בהנתן מה שהם אומרים, אחזקת נשק כלשהוא זה חובה, המדינה לא תגן עליכם, כל אחד לעצמו. זה לא אני אומר, זה המשטרה והשר האחראי על המשטרה אומרים, וראש ממשלה שמאשר מידי פעם.

עוטפים את זה בקצת פטריוטיות והרבה פרסומת ווואלה, יש מי שחושבים שזה דבר טוב. לפעמים אני לא מבין את ההגיון של אנשים.

אם חשבת שכשמישהו ינסה לרצוח אותך, להתקשר למשטרה זו דרך הפעולה הטובה - יש לי חדשות בשבילך. בהנתן שהמדינה לא באמת יכולה להגן על כל האזרחים שלה בכל רגע נתון (ולא היה צריך לחכות ל-7/10 כדי לדעת את זה), אכן זה הגיוני לעודד אנשים להחזיק ברשותם נשק להגה עצמית.

לא נראה לי שמספר העברות בנשק משנה בכלל, מה שמשנה זה שכאשר שר לבטחון פנים בעידוד המשטרה מתחיל לחלק נשק לאזרחים בטענה שזה יגן עליהם, בעצם אומר,

״נכשלנו, אנחנו לא מסוגלים להגן עליכם, כל אחד שיגן על עצמו״.

בהנתן מה שהם אומרים, אחזקת נשק כלשהוא זה חובה, המדינה לא תגן עליכם, כל אחד לעצמו. זה לא אני אומר, זה המשטרה והשר האחראי על המשטרה אומרים, וראש ממשלה שמאשר מידי פעם.
אני מאמין שעמדתו לגבי הפצת נשק היתה קיימת מאז ומעולם, והקישור למצב הבטחוני העכשווי הוא רק תירוץ.
מדובר באדם שהוא אישית והקהילה בה הוא חי מאמינים בפתרונות כוחניים, עימות קבוע ואלים בין קהילות וזאת במקביל לתפישה שהמדינה לא עושה את תפקידה נאמנה במישור הזה ולכן תפקידם של האזרחים למלא את מקומה.

אם חשבת שכשמישהו ינסה לרצוח אותך, להתקשר למשטרה זו דרך הפעולה הטובה
למה שמשהו ינסה לרצוח אותי ? אני חי במדינת פשע ?
התפקיד של המשטרה ושל הצבא הוא למנוע מהמצב להתדרדר עד כדי שמשהו ינסה לרצוח אותי.

אחזקת נשק כלשהוא זה חובה, המדינה לא תגן עליכם, כל אחד לעצמו. זה לא אני אומר, זה המשטרה והשר האחראי על המשטרה אומרים, וראש ממשלה שמאשר מידי פעם.
לא "כל אחד לעצמו" ב-100% אבל אולי הודאה שלא מזיק להיות ערוך, לתגובה ראשונית, במצב כפי שהוא נתפס כרגע.
כאן בפורום אוהבים אחריות אישית (בתחומים אחרים), ואני מבין את ההעדפה לא להיות אחראי לתחום שכזה, אבל אולי צרכי השעה.

אחזקת פרטית היתה קיימת גם לפני זה, באזורים מרוחקים יותר ושנחשבים קרובים יותר לאיומים. או בשנים מוקדמות יותר של המדינה.

אם חשבת שכשמישהו ינסה לרצוח אותך, להתקשר למשטרה זו דרך הפעולה הטובה - יש לי חדשות בשבילך. בהנתן שהמדינה לא באמת יכולה להגן על כל האזרחים שלה בכל רגע נתון (ולא היה צריך לחכות ל-7/10 כדי לדעת את זה), אכן זה הגיוני לעודד אנשים להחזיק ברשותם נשק להגה עצמית.
לא זה לא הגיוני לעודד אנשים להחזיק נשק. אלא אם כן המדינה נכשלה בתפקידה להגן על האזרחים. לפי ההגיון הזה אני מעדיף טנק. אולי שהמדינה תמכור לי אחד ? או RPG ? נכנס יופי בבגאז של האוטו.

מה עם מוקשים בחצר הפרטית שלי ?

אחזקת פרטית היתה קיימת גם לפני זה, באזורים מרוחקים יותר ושנחשבים קרובים יותר לאיומים. או בשנים מוקדמות יותר של המדינה.
זאת בדיוק הנקודה.
בשנים המוקדמות של המדינה הגבול היה בכל מקום.
כיום יש לישראל צבא שאמור להגן על הגבולות, ומשטרה שאמורה להגן מפושעים בתוך הגבולות.

להגיד שכל אדם צריך להתחמש ולהיות מוכן להגן על עצמו פירוש שהמדינה לא מסוגלת להגן על האזרחים.
פירושו להגיד שמדינה לא מסוגלת להגן על הגבולות והמשטרה לא מסוגלת להגן על אזרחים מפושעים בתוך הגבולות.

-- ולתת נשק לאנשים לא שרתו ביחידה מיוחדת, בימ״מ או לפחות בקרבי ולא עוברים אימונים קבועים, כמו למשל למי ש״שירת שנה בשירות לאומי״ - זה בכלל מתכון לאסון.

נערך לאחרונה ב:
לא "כל אחד לעצמו" ב-100% אבל אולי הודאה שלא מזיק להיות ערוך, לתגובה ראשונית, במצב כפי שהוא נתפס כרגע.
כאן בפורום אוהבים אחריות אישית (בתחומים אחרים), ואני מבין את ההעדפה לא להיות אחראי לתחום שכזה, אבל אולי צרכי השעה.

אני מעדיף למקש את החצר. אולי שהמדינה תמכור לי מוקשים ? צריכים להיות ערוכים לאיומים.

דרך אגב, מה עם לחפור באר מים בחצר ? הרי אומרים שיכול להיות שאספקת המים תפגע. צריכים להיות ערוכים, המדינה לא מסוגלת להגן עליך בנושא הזה.

כמובן שהדרך הכי קלה ופופוליסטית זה לחלק נשק לכולם.

הדרך הרצויה כמובן היא להעלות את מספר השוטרים ל 1000 נפש שבישראל הוא מהנמוכים באירופה. אבל זה כבר דורש עבודה, תכנון וזמן. משהוא שהפוליטיקאים שלנו לא כל כך מסוגלים לעשות.

אז יאללה, בואו לא נעלה את מספר השוטרים פי כמה, זה יקח זמן, תכנון, מחשבה ועבודה. עדיף לחלק נשק, ומחר נופיע בעיתון. אפסים מאופסים כל הפוליטיקאים הללו.

לא זה לא הגיוני לעודד אנשים להחזיק נשק. אלא אם כן המדינה נכשלה בתפקידה להגן על האזרחים. לפי ההגיון הזה אני מעדיף טנק. אולי שהמדינה תמכור לי אחד ? או RPG ? נכנס יופי בבגאז של האוטו.

מה עם מוקשים בחצר הפרטית שלי ?

עניין של עלות/תועלת. הצדקנות שלכם די ילדותית ולמען האמת די פאתטית.

דרך אגב, מה עם לחפור באר מים בחצר ? הרי אומרים שיכול להיות שאספקת המים תפגע. צריכים להיות ערוכים, המדינה לא מסוגלת להגן עליך בנושא הזה.
מים וחשמל הם דברים פחות קריטיים, מבחינת מיידיות דרושה. ואגב, על מקורות חשמל חלופיים דווקא כן דיברו בשרשור שממנו התחיל הדיון. גם בנושא חשמל אין תשובה מוחלטת ויש אנשים שחושבים שצריך מוכנות פרטית.

הדרך הרצויה כמובן היא להעלות את מספר השוטרים ל 1000 נפש שבישראל הוא מהנמוכים באירופה. ...
אז יאללה, בואו לא נעלה את מספר השוטרים פי כמה
חשבתי שדווקא כן היו/יש תוכניות בתחום כוח אדם? ואולי היפוך מגמה.
אבל גם עם יותר כוח אדם, אני לא יודע אם זה בפני עצמו מספיק לתרחישים שאנשים חושבים עליהם ובגללם העליה בדרישה לרישיונות נשק.
בהתקפות על היישובים הגדולים כגון שדרות, האם היה עוזר כח גדול יותר? (אין לי דעה.)

יש לך נתונים לגבי מספר השוטרים? בחיפוש מהיר לא מצאתי משהו מאוד מקיף, אבל לפי וויקיפדיה, בנתונים שנראים לא הכי מסודרים, הטענה היא שמספר שוטרים לנפש בישראל דומה לגרמניה, אוסטריה, קפריסין, סלובניה, אוקראינה, ויותר מארה"ב או אנגליה. השאלה אם זה נכון, ואם כולל מג"ב. לפי כתבה מ-2012 ישראל אז היתה דומה להולנד, דנמרק, פולין, אסטוניה, קנדה, ניו זילנד.

האם לפני המלחמה היתה לך הרגשה של חוסר בשוטרים?
לא מבחינת חוסר בטיפול טוב בתלונות מצד המשטרה או הפרקליטות, אלא זמינות שוטרים בשטח ובהיענות לקריאות.
לא היו לי אינטראקציות שדרשו שוטרים מסוג זה אז אין לי דעה.

בלי קשר, סביר שבכל מקרה יישובים קטנים עדיין יצטרכו כיתות כוננות.

פירושו להגיד שמדינה לא מסוגלת להגן על הגבולות והמשטרה לא מסוגלת להגן על אזרחים מפושעים בתוך הגבולות.
מבחינת משטרה, זו בעיה שהיתה קיימת עוד קודם בהרבה יישובים ערביים.

להגיד שכל אדם צריך להתחמש ולהיות מוכן להגן על עצמו פירוש שהמדינה לא מסוגלת להגן על האזרחים.
לא כל אדם. מי שבאזורים בסיכון מוגבר, ורוצה.

ולתת נשק לאנשים לא שרתו ב... ולא עוברים אימונים קבועים
זה כבר ברמת הפרטים הטכניים, שאפשר לפתור.

נערך לאחרונה ב:
עניין של עלות/תועלת. הצדקנות שלכם די ילדותית ולמען האמת די פאתטית.
אני חושב שאין מחלוקת על כך שצריך לבחון עלות מול תועלת. הבעיה היא שהשקלול קשה ולא נטול ערכים והאמון במי שמקבל את ההחלטות שואף לאפס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ק הרחבת שיעור הפטור ממס על הפנסיה מיסים 0
D קרן פיצויים מס רכוש - הרחבת ביטוח תכולה למלחמה נדל"ן 13
M כדאיות הרחבת דירה להשקעה נדל"ן 20
jinjiy הרחבת תיק שוק ההון 21
ל רישום הרחבת דירה בטאבו נדל"ן 15
amikal הרחבת ביטוח הדירה לכיסוי שווי הדירה (לא רק מבנה ותכולה) נדל"ן 4
Mamaof הרחבת תקנות על ניכוי מס במקור - הודעה מהבנק שוק ההון 17
פ העלאת מס יסף + הרחבת חובת דיווח למס הכנסה שוק ההון 84
ב אחזקת דולרים לעומת שקלים וקרנות כספיות שוק ההון 5
the-hexx שאלות על אחזקת אג"חים ואירועי מס בחשבון דולרי במיטב דש שוק ההון 12
M נוסחה לכדאיות אחזקת RSU - יש חיה כזאת? שוק ההון 14
D האם אחזקת תיק מניות במספר ברוקרים שונים מחייבת בהגשת דוח שנתי? שוק ההון 7
H אחזקת חשבון השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
H איסור אחזקת ני"ע לתושב מס בארה"ב בבתי השקעות/בנקים בארץ - לאיפה ואיך מעבירים תיק השקעות עם ני"ע ישראליים? שוק ההון 46
ש תשלום מיסים בגין אחזקת נכס\חשבון בנק בארה"ב מיסים 6
ה פלטפורמת אחזקת תיק פאסיבי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
P מיסוי על אחזקת MLP ודרך עקיפה אפשרית מיסים 0
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
A אחזקת רכב צרכנות פיננסית 1
unrealx מכתב שחבר קיבל מאקסלנס ולא הצלחתי להבין לגבי אחזקת מנייה שוק ההון 4
S כיצד נגבים דמי ניהול ודמי נאמנות עבור אחזקת קרן נאמנות ומתי הם נגבים? שוק ההון 1
romrom שיקולים בפיזור מניות בעת אחזקת RSU שוק ההון 23
the_newbie התייעצות לגבי אחזקת רכב - שאלה להייטקיסטים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
unrealx אחזקת מנייה לטווח קצר שוק ההון 14
L עלויות אחזקת בית צרכנות פיננסית 6
R שאלת נדל״ן - אחזקת שטח מול מכירה שוק ההון 39
wa11a עלות אחזקת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 156
Johnnie אחזקת רכב באופן סולידי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
GentleGiant אחזקת אג"ח אחד במקום קרן אג"חית שוק ההון 27
N אחזקת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
ERE בלי ה E סוגיית המטבע של אחזקת ETF שוק ההון 12
R תעודת סל שעוקבת אחרי נשק שוק ההון 2
הסולידית האם אתם נושאים נשק? אוף טופיק 100

נושאים דומים

Back