• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

איסור אחזקת ני"ע לתושב מס בארה"ב בבתי השקעות/בנקים בארץ - לאיפה ואיך מעבירים תיק השקעות עם ני"ע ישראליים?

• פותח הנושא פותח הנושא Harpagon
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Harpagon

משתמש רגיל
דירוג
485
שלום לכולם,
אני ברילוקיישן מטעם העבודה בארה"ב. ללא גרין קארד.
כחלק מהגשת דו"חות המס לארה"ב, אספתי מסמכים מהבנק (מזרחי) ובתי ההשקעות הישראלים שלי (אקסלנס ופסגות).
בכולם הודיעו לי שמכיוון שאני תושב מס בארה"ב, עליי לסגור את חשבון ההשקעות מכיוון שהם לא מאפשרים לתושבי מס בארה"ב להחזיק ני"ע.
להבנתי, מכיוון שאני מתגורר בארה"ב, אני נחשב כ"תושב מס" בארה"ב גם אם אין ברשותי גרין קארד (מבחן "הנוכחות המשמעותית"). אני גם מדווח לרשות המיסים האמריקאית.
בתהליכי ניתוק תושבות ממס הכנסה, בוצע ניתוק מבטח"ל.
תיק ההשקעות הישראלי שלי מורכב כולו מBlackrock שנסחרים בבורסת תל אביב.
אני מודע לבעיית המיסוי של PFIC בתור תושב ארה"ב, אבל כרגע מוכן לספוג את המיסוי ולא לשלם את מס רווחי ההון עד שנבין לאן מועדות פניי ובאילו טווחי זמן.

כמה שאלות:
1. עדכנתי את IBKR (שם אני מחזיק חשבון נוסף) כי אני תושב ארה"ב - האם אני יכול פשוט להעביר את ני"ע ל-IB כי אני לא תושב ישראל ולכן יכול לסחור בני"ע ישראליים?
2. אם אני לא יכול, האם ישנן איזה אלטרנטיבות למעט למכור את התיק?
2. בכל מקרה רציתי להמיר את הניירות לנייר המקביל שנסחר בלונדון, מישהו במקרה יודע מה העלות בIBKR (פסגות כרגע לא יכולים טכנית לבצע את ההמרה ואקסלנס לוקחים 99$ לנייר)?
3. שאלה כללית (סקרנות) - אזרחי ארה"ב יכולים לנהל חשבון אבל תושבי ארה"ב לא יכולים?

אני מודע לבעיית המיסוי של PFIC בתור תושב ארה"ב, אבל כרגע מוכן לספוג את המיסוי ולא לשלם את מס רווחי ההון עד שנבין לאן מועדות פניי ובאילו טווחי זמן
ממליץ לך לבחון שוב. הבעיה מחריפה עם הזמן.
אלא אם יש כוונה לצאת מארה"ב, ותוכל לא למכור עד שתנתק תושבות אמריקאית.

עדכנתי את IBKR (שם אני מחזיק חשבון נוסף) כי אני תושב ארה"ב - האם אני יכול פשוט להעביר את ני"ע ל-IB כי אני לא תושב ישראל ולכן יכול לסחור בני"ע ישראליים?
בגדול, תלוי. תוכל לראות כאן רשימת ניירות נתמכים.
בכל מקרה רציתי להמיר את הניירות לנייר המקביל שנסחר בלונדון, מישהו במקרה יודע מה העלות בIBKR (פסגות כרגע לא יכולים טכנית לבצע את ההמרה ואקסלנס לוקחים 99$ לנייר)?
אם אני לא טועה $10 לנייר

שאלה כללית (סקרנות) - אזרחי ארה"ב יכולים לנהל חשבון אבל תושבי ארה"ב לא יכולים?
תושבי חוץ לא יכולים, ארה"ב וגם מדינות אחרות.

בתהליכי ניתוק תושבות ממס הכנסה
אם אתה עושה את זה אז בהכרח תחוייב במס רווחי הון, אז לא ברור (לי) מדוע אתה רושם -
בל כרגע מוכן לספוג את המיסוי ולא לשלם את מס רווחי ההון
עוד יותר לא ברור למה אתה מבצע צעדי ניתוק כאלה כאשר אתה מצהיר ש-
שנבין לאן מועדות פניי ובאילו טווחי זמן.
ובמיוחד כאשר
ללא גרין קארד.
נראה לי שאתה נסחף כאן לכל מני צעדים בעלי השלכות פיננסיות ואחריות ולא חושב על הסיכונים. אתה עלול לצאת קרח מכאן ומכאן.

אם אתה עושה את זה אז בהכרח תחוייב במס רווחי הון, אז לא ברור (לי) מדוע אתה רושם -

עוד יותר לא ברור למה אתה מבצע צעדי ניתוק כאלה כאשר אתה מצהיר ש-

ובמיוחד כאשר

נראה לי שאתה נסחף כאן לכל מני צעדים בעלי השלכות פיננסיות ואחריות ולא חושב על הסיכונים. אתה עלול לצאת קרח מכאן ומכאן.
תודה על התגובה.

כרגע אנחנו מתגוררים בארה"ב, ייתכן ונחזור לארץ בשנה-שנתיים הקרובות, יוחלט בזמן הקרוב.
במקרה הזה, אין סיבה למכור.
אם נחליט להישאר עוד כמה שנים נתחיל תהליך של גרין קארד ואז נצטרך להחליט אם "להוריד את הפלסטר" ולשלם את המס במכירה על מנת להשקיע מחדש בדברים שהם לא PFIC.

ממליץ לך לבחון שוב. הבעיה מחריפה עם הזמן.
אלא אם יש כוונה לצאת מארה"ב, ותוכל לא למכור עד שתנתק תושבות אמריקאית.

בגדול, תלוי. תוכל לראות כאן רשימת ניירות נתמכים.

אם אני לא טועה $10 לנייר

תושבי חוץ לא יכולים, ארה"ב וגם מדינות אחרות.

תודה רבה על התגובה יעקב,
מעדכן (למי שמעוניין) שדיברתי עם IB, הנציג טען שאין להם גישה לבורסת תל אביב לכן לא ניתן לבצע את ההעברה של הניירות בתצורה הישראלית, ההמרה צריכה להתבצע בישראל...

זה מאוד מוזר. הם בהחלט תומכים בבורסת תל אביב.
מכיר גם אנשים שעשו את המהלך הזה
מעניין, אולי נפלתי על נציג לא מקצועי.
האם במקרה מדובר על iShares של בלאקרוק?
כי גם לא מצאתי כאן בלינק שנתת את הקרנות המדוברות (MSCI EM, MSCI EU, S&P 500) אבל אני חייב להודות שהחיפוש קשה כי נראה לי שהטיקר שמופיע לי לא תואם לפורמט של IB.

לא בלתי סביר.

אכן.

תנסה לפי ISIN
ניסיתי לפי ה-ISIN של בלארוק באתר של בורסת תל אביב (לדוגמא, S&P 500 של בלאקרוק - IE00B5BMR087) בלינק של IB שנתת תחת Israel בCounrty וזה מציג 0 תוצאות.
דיברתי שוב עם נציג של IB, הקראתי לו את הISIN והוא אישר שאין בעיה, אז יש פה בעיית סנכרון.

תודה על העזרה!

נערך לאחרונה ב:
העלילה מסתבכת ולולאת המיסים מתהדקת...
החשבון ב-IB מוכן לקבל את ני"ע אבל הברוקרים בישראל לא יכולים/רוצים להעביר לברוקר בינ"ל, רק לבנק (אקסלנס ופסגות, מישהו הצליח במקרה?)
הבנק (מזרחי) לא רוצה לנהל חשבון השקעות כי אני תושב חוץ.
כרגע הרעיון הכי טוב שלי הוא לנסות להעביר לבנק בשיטת מצליח ולקוות שעד שישימו לב כבר אצליח להעביר ל-IB...
אעדכן בהתפתחויות בעלילה!

אגב, @FIYaacov, רעיונות או הצעות מניסיונך יתקבלו בברכה ויש האומרים שכל פעם שמישהו מצליח להימנע מתשלום מיסים מלאך מקבל כנפיים אז בכלל ;)

אגב, @FIYaacov, רעיונות או הצעות מניסיונך יתקבלו
אין לי נסיון בזה. מראש הייתי בIB.
אכן הברוקרים לא יכולים/מוכנים להעביר ישירות לIB, וצריך לעבור דרך הבנק.

אתה יכול לנסות פשוט להסביר לבנק שמדובר בכמה ימים בדרך לתחנה אחרת (מראש להראות להם אישור ניהול חשבון בIB + הבקשה להעברת נכסים שאתה יכול להפיק בפורטל של IB)

העלילה מסתבכת ולולאת המיסים מתהדקת...
החשבון ב-IB מוכן לקבל את ני"ע אבל הברוקרים בישראל לא יכולים/רוצים להעביר לברוקר בינ"ל, רק לבנק (אקסלנס ופסגות, מישהו הצליח במקרה?)
הבנק (מזרחי) לא רוצה לנהל חשבון השקעות כי אני תושב חוץ.
כרגע הרעיון הכי טוב שלי הוא לנסות להעביר לבנק בשיטת מצליח ולקוות שעד שישימו לב כבר אצליח להעביר ל-IB...
אעדכן בהתפתחויות בעלילה!

אגב, @FIYaacov, רעיונות או הצעות מניסיונך יתקבלו בברכה ויש האומרים שכל פעם שמישהו מצליח להימנע מתשלום מיסים מלאך מקבל כנפיים אז בכלל ;)
אנחנו גרים בחו"ל, ולאישתי יש חשבון השקעות במזרחי, היה לנו אותו לפני שעברנו לחו"ל, והם פשוט עדכנו אותו לסטטוס של תושב חוץ כעבור כמה שנים.

אנחנו גרים בחו"ל, ולאישתי יש חשבון השקעות במזרחי, היה לנו אותו לפני שעברנו לחו"ל, והם פשוט עדכנו אותו לסטטוס של תושב חוץ כעבור כמה שנים.
מעניין, אולי עוד מקרה של נציגת שירות חסרת מושג?
אני גם ספציפית עברתי לסניף שמטפל בתושבי חוץ...
אבדוק שוב, תודה רבה!

הייתי באותה בעיה, מכרתי הכל וקניתי מחדש..

בעיה מוכרת. נסה את מיטב. הם מקבלים תושבי חוץ.
עדיף להיפטר או להמיר. חוסך כאב ראש.

כחלק מהגשת דו"חות המס לארה"ב, אספתי מסמכים מהבנק (מזרחי) ובתי ההשקעות הישראלים שלי (אקסלנס ופסגות).
בכולם הודיעו לי שמכיוון שאני תושב מס בארה"ב, עליי לסגור את חשבון ההשקעות מכיוון שהם לא מאפשרים לתושבי מס בארה"ב להחזיק ני"ע.
ניסית במיטב? להבנתי הם מאפשרים לתושבי ארה"ב להחזיק ני"ע.

אנסה, תודה
לפי דעתי עדיף שלא.
הם אכן מאפשרים לתושבי ארהב להחזיק ניע, אך הם לא מאפשרים להעביר ניע לברוקר זר.
עדיף לספוג פעם אחת את המס ושהנכסים שלך יהיו בידיים שלך, מאשר להיות נתון לכל מיני גחמות של המוסדות כאן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מחיר למשתכן - איסור מכירת הדירה נדל"ן 58
ס איך מתנהלת מדינה עם איסור הוצאת כספים לחו"ל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 12
yossik איסור מסחר בבורסה בבנק הפועלים לבעלי אזרחות אמריקאית. צרכנות פיננסית 15
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1
Liron2035 למה חל איסור על מתן ייעוץ השקעות? שוק ההון 1
הסולידית איסור שיימינג אוף טופיק 0
yossidiv חוק איסור הלבנת הון וסירוב לבקשת הבנק לקבל פרטים שלדעתי אינם מעניינו אוף טופיק 67
הסולידית חל איסור על בקשת/מתן ייעוץ השקעות אישי! שוק ההון 1
ב אחזקת דולרים לעומת שקלים וקרנות כספיות שוק ההון 5
P הרחבת אחזקת נשק פרטי? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 22
the-hexx שאלות על אחזקת אג"חים ואירועי מס בחשבון דולרי במיטב דש שוק ההון 12
M נוסחה לכדאיות אחזקת RSU - יש חיה כזאת? שוק ההון 14
D האם אחזקת תיק מניות במספר ברוקרים שונים מחייבת בהגשת דוח שנתי? שוק ההון 7
H אחזקת חשבון השקעות זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ש תשלום מיסים בגין אחזקת נכס\חשבון בנק בארה"ב מיסים 6
ה פלטפורמת אחזקת תיק פאסיבי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
P מיסוי על אחזקת MLP ודרך עקיפה אפשרית מיסים 0
E דמי אחזקת רכב או החלפת ההטבה בשכר ברוטו גבוה יותר בגובה דמי החזקת הרכב, מה עדיף מבחינת מס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
A אחזקת רכב צרכנות פיננסית 1
unrealx מכתב שחבר קיבל מאקסלנס ולא הצלחתי להבין לגבי אחזקת מנייה שוק ההון 4
S כיצד נגבים דמי ניהול ודמי נאמנות עבור אחזקת קרן נאמנות ומתי הם נגבים? שוק ההון 1
romrom שיקולים בפיזור מניות בעת אחזקת RSU שוק ההון 23
the_newbie התייעצות לגבי אחזקת רכב - שאלה להייטקיסטים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
unrealx אחזקת מנייה לטווח קצר שוק ההון 14
L עלויות אחזקת בית צרכנות פיננסית 6
R שאלת נדל״ן - אחזקת שטח מול מכירה שוק ההון 39
wa11a עלות אחזקת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 156
Johnnie אחזקת רכב באופן סולידי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
GentleGiant אחזקת אג"ח אחד במקום קרן אג"חית שוק ההון 27
nils אחזקת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
ERE בלי ה E סוגיית המטבע של אחזקת ETF שוק ההון 12
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 0
ס תאור תהליך העברת ני״ע מבנק הפועלים ל- IBKR, כולל המרת נייר דואלי לבורסה בחו״ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
E ני"ע בירושה - מס רווחי הון מיסים 6
א הלוואה או מכירת ני"ע צרכנות פיננסית 11
itaied איך מבצעים העברת תיק ני"ע מחו"ל לישראל? שוק ההון 8
G העברת ני"ע זרים (ארה"ב) מחבר בורסה בארץ לחבר בורסה בחו"ל (אינטרקטיב ברוקרז) שוק ההון 2
G העברת תיק ני"ע זרים מהבנק בארץ לחשבון ברוקר בחו"ל (IB) שוק ההון 1
M מקורות לחיפוש קרנות/ני"ע והשוואה שוק ההון 2
E האם ני"ע הולך לאיבוד בעת מחיקת בורסה? שוק ההון 1
ש מיטב דש לא מאפשרים להעביר ני״ע אמריקאי ל-IB. מה עושים? שוק ההון 11
ע הוצאת ני״ע לחו״ל מעל 500k ש״ח - מחוייב בדיווח למס הכנסה? מיסים 19
י רשות ני"ע מקדמת הקמת קרנות כספיות שיבטיחו תשואה מראש שוק ההון 2
C העברת ני"ע מבנק בארץ ל IB שאלה לגבי השכבות שוק ההון 7
F חיפוש ני"ע והבנת הרכב קרן נאמנות שוק ההון 8
E העברת תיק ני"ע מלאומי ל IB מתארכת, חששות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15

נושאים דומים

Back
למעלה