@FIYaacov
קודם כל, בכלל דיברנו באופן כללי על מכשירים שיעלו כשהריבית תעלה.......
לאו דווקא מה זה אומר על תיק ההשקעות...
במקום לרוץ לנורופן, תחשוב על זה ככה. האם אי אילו מ-3500 החברות במשק האמריקאי או 7000 החברות בשוק העולמי השתנתה מהותית בעקבות העלאת ריבית?
האם הן לא עדיין רוצות ליצור מוצרים, לתת שירותים ולהרוויח רווחים. החדשנות שמאפיינת אותם תשתנה בעקבות שינוי ריבית?
אם נקבל את ההנחות
באשכול הזה , אזי להעלאת הריבית יהיו השפעות הפוכות, שימתנו את הצריכה, ויהפכו את שוק המניות והאג"חים לפחות אטרקטיבי, ומצד שני ייקרו את גיוס ההון.
אולי השינוי לא יהיה מהותי, אבל החברות שדיברת עליהן פתאום יפעלו בסביבה קצת יותר קשה.
ותשאל את עצמך, " מה בעצם השתנה אצלי"? האם הקצאת הנכסים שלי שקבעתי כשהתחלתי להשקיע היה תלוי ריבית? אם כן, אז גם היה אמור להיות לך תוכנית מראש להעלאות ריבית. אם לא, ואני בטוח שהרוב פה לא תלו את הקצאת הנכסים שלהם בריבית, אז אין מה לשנות דבר בתיק ההשקעות.
יש בתיק ההשקעות האישי שלי חלק שמוחזק בקרן כספית ובקרן פקדון, בנוסף לחלק דיי גדול שמוחזק באג"חים ממשלתיים. שינוי הריבית בהחלט יכול להצדיק שינוי בחלקים האלה.
ובכל מקרה זאת לא הנקודה שלי... מבחינת השוק ההון לשינוי בריבית יש השפעות שליליות, בוודאי בטווח הקצר והבינוני. עקרונית, אני מסכים איתך שהעלאת הריבית במיוחד אם זה יעשה בצורה מתונה והדרגתית, לא צריכה להשפיע יותר מידיי על
הערך של הניירות שאני מחזיק, אבל, לכאורה, השוק לא ממש מסכים איתנו. וכן היה מעניין אותי אילו דרכים קיימות בשביל לגדר את הסיכון הזה (או אפילו להרוויח ממנו בצורה ספקולטיבית).
לצערי, הבנת המכשירים האלה, בצורה שאני ארגיש בטוח לבחוש בהם, דיי נשגבת ממני...