• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

אילו נותני שירותים אתם מחזיקים שרצים אתכם במסע לחופש פיננסי ולאחר מכן?

• פותח הנושא פותח הנושא CHF
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

CHF

משתמש רגיל
דירוג
84
כדוגמת רואה חשבון, מומחה מס, עורך דין, מומחי נדל״ן, סוכן ביטוח, יועץ משכנתאות והשקעות.

האם אתם משתמשים באותו אחד או אחת?
כיצד אתם מוודאים שהם עדיין מומחים ולא נשאר רק האמון?
האם אתם משלמים להם עבור כל פרויקט או סכום קבוע? מה קורה אם יש שאלות בין לבין?
האם אתם עשיתם משא ומתן על המחיר?

מהצד שלי אני לוקח כמעט לכל דבר חשוב מומחה, משתדל לנסות לראות איפה יש מומחיות ניכרת לאחר השירות ואמון ואז מנסה לשמר לטווח הארוך. אני לא עושה משא ומתן לאחר שקיבלתי הצעת מחיר רשמית עבור סל השירותים שביקשתי (אני גם לא גר בארץ אם זה משנה).

שאלה נוספת, האם התשובה שלכם זהה גם לבעלי מקצוע שלא מתעסקים ישירות עם הנכסים שלכם?
אשמח לשמוע את הצד שלכם.

מבין כל המומחים שרשמת יש לי רק עורך דין. יש לי 2 שאני עובד אתם, אחד מבוגר ומרובע יותר שאני משתמש בו לעסקאות סטנדרטיות כי כל מה שמחוץ לסטנדרט אצלו נפסל על הסף. השני צעיר יותר ומוכן להתגמש בתנאי שמוסיפים הגנות יצירתיות.
שניהם עונים לי מעבר לגבולות העיסקה בשאלות קטנות ששיחה טלפון של מספר דקות פותרת, ללא דרישת תשלום. אם היו מבקשים זה היה דיל ברייקר עבורי.
אני לא מתמקח על המחיר כי זה נותן לבעל מקצוע הרגשה רעה אם העיסקה מסתבכת. אני כן בודק עם בעלי מקצוע נוספים שהצעת המחיר לא מופרזת. אני משלם בנפרד עבור כל פרויקט.

בבעלי מקצוע כגון חשמלאי, שיפוצניק וכו', יש לי רשימה מאוד מצומצמת של קבועים. כשהתקלה/שיפוץ לא דחוף אני לעיתים מחכה להם ימים/שבועות/חודשים עד שיתפנו, או לחלופין אני מחכה שיצטברו כמה מטלות לבצע בהגעה אחת לנכס כדי להצדיק יום עבודה שלם.
אני שבע עד מעל הראש מבעלי מקצוע שקרעו אותי במחיר וגרוע מכך, עשו עבודה שעשתה יותר נזק מתועלת.
אני כמובן משלם בנפרד עבור כל פרויקט ואני לא בודק הצעות מחיר, סומך עליהם במאה אחוז.

אני גם לא גר בארץ אם זה משנה
לדעתי זה משנה:)

בכל מקרה ספציפית פה בפורום יש רוח שעוברת שעליך להיות המקצוען של עצמך.
ובאמת להיות העובד של עצמך זה מאד מוזיל עלויות, וגם מצריך פחות לסמוך על אנשים.. בטח אם אתה כבר עצמאי כלכלית אז זמנך בידיך.
זה נכון בהיבטים של בעלי מקצוע ונותני שירות בחיים (ספר, שרברב וכו') ונכון גם בבעלי מקצוע מתחום ההשקעות והפיננסים.
אם יש לך 3 חודשים ללמוד לעומק את נושא הביטוח, בעולם של ידע כל כך זמין, למה שתעשה מיקור חוץ להחלטות כאלה?
קשה לי להאמין שיש כאן הרבה שמחזיקים יועצי השקעות, גם אם נעזרים בייעוץ ספציפי כזה או אחר.

אם יש לך 3 חודשים ללמוד לעומק את נושא הביטוח, בעולם של ידע כל כך זמין, למה שתעשה מיקור חוץ להחלטות כאלה?
זה נכון לשלב ההתחלתי כשעושים את הסוויץ' בראש למטרה של עצמאות כלכלית אבל עולמות הביטוח והפנסיה מתעדכנים כל הזמן אז למדת שלושה חודשים, עשית החלטות ואז כל הזמן אתה צריך לרדוף אחרי כל מה שחדש והשתנה...
ואם התחום לא מעניין אותי ואני כבר בפנסיה למה שארצה לשרוף את זמני על קריאת תקנות משעממות כשאפשר במקום זה לשלם למישהו מומחה וללכת לים?

בבעלי מקצוע כגון חשמלאי, שיפוצניק וכו', יש לי רשימה מאוד מצומצמת של קבועים. כשהתקלה/שיפוץ לא דחוף אני לעיתים מחכה להם ימים/שבועות/חודשים עד שיתפנו, או לחלופין אני מחכה שיצטברו כמה מטלות לבצע בהגעה אחת לנכס כדי להצדיק יום עבודה שלם.
אני שבע עד מעל הראש מבעלי מקצוע שקרעו אותי במחיר וגרוע מכך, עשו עבודה שעשתה יותר נזק מתועלת.
אני כמובן משלם בנפרד עבור כל פרויקט ואני לא בודק הצעות מחיר, סומך עליהם במאה אחוז.

במקרים לא דחופים עד לפני 10 שנים הייתי בגישה דומה מאוד. מעניין איך הגישה שלך במקרה דחוף. כמו למשל פיצוץ צנרת וחייב לרוץ לעבודה ואין מי שישאר בבית ובעל מקצוע שאתה עובד איתו לא יכול להגיע אליך אפילו למחרת. או מזגן הפסיק לעבוד בקיץ ועוד בסוף שבוע ועוד בחוץ סופת חול וגם איש מקצוע לא יכול להגיע מהר. (חוק מרפי במיטבו).

נ"ב אם עושים תכנון כמו שצריך וגם תחזוקה. ניתן למנוע רוב המקרים הדחופים בהנחה שדירה היא שלך.

במקרים לא דחופים עד לפני 10 שנים הייתי בגישה דומה מאוד. מעניין איך הגישה שלך במקרה דחוף. כמו למשל פיצוץ צנרת וחייב לרוץ לעבודה ואין מי שישאר בבית ובעל מקצוע שאתה עובד איתו לא יכול להגיע אליך אפילו למחרת. או מזגן הפסיק לעבוד בקיץ ועוד בסוף שבוע ועוד בחוץ סופת חול וגם איש מקצוע לא יכול להגיע מהר. (חוק מרפי במיטבו).

נ"ב אם עושים תכנון כמו שצריך וגם תחזוקה. ניתן למנוע רוב המקרים הדחופים בהנחה שדירה היא שלך.
במקרים כאלה אני מנסה להעזר בבעלי מקצוע עם קבלות, בין אם המלצות מניסיון דרך מכרים או דרך אתר המלצות על בעלי מקצוע שמתחרז עם מדרגות. השירות שלהם לא זול אבל הסיכוי ליפול נמוך. בעלי מקצוע כאלה אני לעולם לא אשאיר לבד בבית או עם השוכר.

זה אולי טריוויאלי - בודק שאכן יש להם את המומחיות שהם מציגים. בין אם זה ברשם בעלי המקצוע או בכל מאגר מידע רשמי אחר שנגיש לי באינטרנט.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
esho אילו ברוקרים פרט ל IBKR משרתים לקוחות ישראלים ? (גם ברוקרים אירופאים אפשרי) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
א אילו קרנות כספיות כרגע לא "חסומות"? שוק ההון 5
T אילו מגזינים או עיתונות זרה שווה את כספכם? אוף טופיק 14
S אילו מרכיבים נכללים בחישוב מדרגת המס לשכיר? צרכנות פיננסית 1
YoniLevy אילו המלצות יש לכם לבן 19? פוסטים מאיכות נמוכה 9
T על אילו עמלות אני יכול לקבל פטור/הנחות בהעברות מט"ח לחו"ל? שוק ההון 7
ט אילו בטוחות אתם מבקשים מהשוכרים? נדל"ן 36
א אילו סקטורים ונכסים כדאי לקנות אם אני מאמין שהאינפלציה היא לא זמנית ? שוק ההון 33
E אילו אפיקי השקעה אטרקטיביים יש כרגע? פוסטים מאיכות נמוכה 7
ש אילו פלטפורומות מסחר מומלצות בארה''ב? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
ד מה הייתם עושים אילו הייתם אני? שוק ההון 9
S קרנות הנסחרות בדולרים מול אילו בשקלים שוק ההון 17
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
L יזמים או בעלי עסקים, אילו תכונות וכישורים צריך וכדאי לשפר? התפתחות אישית 34
A מה הייתם עושים אחרת אילו הייתם צעירים ב20 שנה? התפתחות אישית 146
unrealx אילו יתרונות יש להשקעה בקרנות אג"ח ממשלתי על אג"ח בודדת? שוק ההון 15
unrealx אילו סיבות יש לפתוח חשבון באינטרקטיב ישראל ולא ישירות מול אינטרקטיב ברוקרס? שוק ההון 2
unrealx אילו זכויות מתבטלות כשעוברים ל- IRA? שוק ההון 6
S אילו דברים יקרים קניתם ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Y אילו מניות אפשר לקנות בקופת גמל בניהול אישי? שוק ההון 7
ר אילו אפיקי השקעה צפויים לעלות כשהריבית עולה? שוק ההון 44
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
ע מול אילו עמלות מתקזזים דמי הטיפול החודשיים בבית ההשקעות? שוק ההון 3
D קרנות פנסיה - אילו אמצעים יש לי כדי להשוות? צרכנות פיננסית 12
מ אילו יציאות צרכניסטיות הכי מטריפות אתכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3986
efrat נותני שירות לא מבינים את המשמעות של ללא תשלומים אוף טופיק 14
A תשלום מראש על שירותים/מוצרים כגידור מאינפלציה פוסטים מאיכות נמוכה 11
ל פלטפורמה לבעלי מקצוע שמציעים שירותים שונים מכל העולם אוף טופיק 4
M טיפים לנותני שירותים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 104