• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך אתם מתארים את סדר היום שלכם בפרישה?

דוגמאות: השגחה על נבחנים במוסד אקדמי בתקופת בחינות, השתתפות בקבוצות מיקוד תמורת תוי קניה, עבודה בקלפי בימי בחירות.
לא "מחליט כמה אני צריך". עושה דברים קטנים שמסתדרים לי בלו"ז, לא מפריעים לי ומכניסים עוד כמה גרושים.
אהה, ממש פריסטייל. מבין שאלה סתם דברים שלא דורשים הכשרה ולא קשורים למקצוע שעבדת בו פעם.

אגב, רעיון (אם יש לך המעט כישורים הנדרשים): להיות מאבטח / מגיש עזרה ראשונה בטיולי בית ספר. יכול להיות מגניב
גם מזיזים את הגוף, גם רואים מקומות, גם משלמים לך על זה

בין היתר צריך להתייחס גם למינימליזם סוציאלי. ריבוי של חברים זה לא בהכרח דבר חיובי
מסכימה מאוד. היו לי חברויות בעבר הקרוב והרחוק שלא היו טובות לי, למשל חברויות חד-צדדיות בהן רק אני התעניינתי והקשבתי לצד השני בעוד שהצד השני לא הביע בי עניין אמיתי או שהתנהג באופן הפכפך.
באיזשהו שלב קיבלתי החלטה מודעת שלא להשקיע אנרגיה באנשים שלא עושים לי טוב, אפילו שהם לא התכוונו לעשות לי רע. את החברויות שלא היו טובות לי סיימתי, וזה פינה לי מקום לחברויות שכן שווה להשקיע בהן.

מבין שאלה סתם דברים שלא דורשים הכשרה ולא קשורים למקצוע שעבדת בו פעם.
דברים שאני עושה בכיף ומאפשרים לי צימוד הרגלים מהנה- לדוגמא אימון כושר מיד אחרי השגחה על מבחן (כי זה ממש סמוך פיזית).

דברים שאני עושה בכיף ומאפשרים לי צימוד הרגלים מהנה- לדוגמא אימון כושר מיד אחרי השגחה על מבחן (כי זה ממש סמוך פיזית).
איך זה עובד? אתה יכול להגביל את העבודה למוסד ספציפי שבו אתה מסכים להשגיח?

אכן כשהגעתי ליעד הנכסף ופרשתי, וכבר לא היו לי יעדים של 'חוות דעת, דרגה, לרצות את המנהלים, להגיע היתה בשלום' - שמתי לי יעד לשפר את מעגל החברים הקרובים שאוכל להיפגש, לשתף ולהתייעץ. אני מאוד אוהב לספר ולקבל פידבקים ונראה לי שניתן לראות זאת ביומן המסע שלי. הייתי בטוח שאני "אטרקטיבי" ואף "מצליחן" - כריזמטי, מלומד, מסודר כלכלית. אדם שעיתותיו בידיו ואיש שיחה שירצו את קרבתו. מה גם שהתחטבתי וטיפלתי בנראות וחשבתי שזה יירשים מישהו (בעיקר גייז אבל לא רק). אז חשבתי. די מבאס לגלות שהסביבה מראה לי שאני לא. יש לי מעט חברים טובים אבל הייתי רוצה יותר - התחושה היא שאחרים מנפים אותי מחייהם ולא ההפך (כפי שאת כותבת). הלכתי לטיפול פסיכולוגי של שנתיים בנושא מערכות יחסים- במבחן התוצאה ללא הצלחה בינתיים. הבנזוג שלי סגור בתוך עצמו ולא מבלה איתי (לדוגמא- חזרתי לאחרונה משני טיולים לבד בחו"ל של שבוע כ"א בהפרש של יומיים בינהם, בלעדיו) והוא טוען ש"אני רוצה חברים" נובע משעמום - אבל אני ממש לא חושב שאני משועמם, אני "חי באיטיות" כלומר לוקח את הזמן אבל הלוז שלי מלא (יכול לכלול שעה וחצי בבוקר לקפה ומוסיקה לצד גלישה ברשת) אבל עדיין מלא.
עבודה ממש לא חסרה לי, חוץ מהדברים הקטנים והקלים שאני עושה בשביל דמי כיס.
היציאה לחופש כלכלי היא מתנה, אבל היא גם יוצרת נפרדות מהסביבה.
כל בחירה יוצאת דופן יוצרת תגובה חברתית, לעיתים קרובות מתוך איום ולפעמים גם קנאה- כתוצאה מזה יכולה להיות מוקמת גדר והחוויה הפנימית היא של ייצור ביזארי, מוקצה. במידה והבן זוג שלך לא ממש מפרגן לך, אתה נוסע בלעדיו לחול וכו'... זה מעלה שאלות, למה אתה מוכן לזה, זה חייה ותן לחיות או שזו העלמת עין. החברה מהדהדת את מה שאתה תופס את עצמך, מבחינת דימוי עצמי, ושם בעייני צריך לשים את הפוקוס. חלילה שלא אשמע מתנשאת באופן כלשהו, להיפך אני מזדהה איתך הייתי במקומות האלה.

כל מילה.
כתוצאה מזה יכולה להיות מוקמת גדר והחוויה הפנימית היא של ייצור ביזארי
בהחלט זה יכול להיות - אני מעלה הרבה תמונות ברשתות החברתיות מחו"ל, הצגות, מסעדות - בד"כ כשאני לבד, כמי שאומר "תראו אותי, תתייחסו אליי!" ומתבאס כשבקושי מפרגנים בלייק או לא שואלים לדוגמא על המקום בו מצולמת התמונה או מתחילים איתי שיחה כפי שהייתי רוצה. בעוד אם אני רואה פרסום של מישהו שאני חפץ בקשר עימו במקום מסויים מיד אגיב, או אחמיא או אשאל. יתכן שבאמת אני מצטייר כווירדו.
שאתה תופס את עצמך, מבחינת דימוי עצמי, ושם בעייני צריך לשים את הפוקוס
גם פה קלעת. הייתי בטיפול פסיכולוגי שנתיים בנושא וכנראה אני לוחץ יותר מדי לצד השני, ולא מוותר כשהוא מתחיל להתרחק כי אומר לעצמי "הנה עוד אחד עומד להתרחק ממני" וזה אירוע שמזין את עצמו. מחד אני מחזיק מעצמי מאוד בהשגת רוב היעדים שהצבתי לעצמי, יכולות, טיפול ויחס עם אבא המבוגר, צבירת הון. מאידך הדימוי העצמי הוא נמוך בהיבט יחסים חברתיים ובאיך אני נתפס בעיני הזולת.

כל בחירה יוצאת דופן יוצרת תגובה חברתית, לעיתים קרובות מתוך איום ולפעמים גם קנאה
ולפעמים מתוך אי הסכמה שזו הדרך הנכונה.
אני בצד שלך אבל חושב שלא כל החכמה נמצאת אצלנו.

אני מעלה הרבה תמונות ברשתות החברתיות מחו"ל, הצגות, מסעדות - בד"כ כשאני לבד, כמי שאומר "תראו אותי, תתייחסו אליי!"
שם בטח לא תמצא את הרשת החברתית שלך, זה הכל פיקציה.
נניח שהייתי חברה שלך ברשת כזאת, והייתי מגיבה לכל תמונה שלך. במה זה היה מקדם את הקשר שלנו? בכך שתספר לי על ההצגה/מסעדה?
קשר חברתי הוא עניין עדין, רגיש ומתפתח על פני זמן. לקשר כזה נדרשות התעניינות הדדית, רגישות הדדית, יכולת איזון הדדית (לא להיצמד מדי ולא להתרחק מדי).

ולפעמים מתוך אי הסכמה שזו הדרך הנכונה.
אני בצד שלך אבל חושב שלא כל החכמה נמצאת אצלנו.
מסכימה. הצנעת לכת, בכל מה שקשור בדעות אקסצנטריות זה סופר חשוב
אחרת מתחיל לגרד בגב מהצלב ...מה שפחות מתאים לנו.
מצד שני אין מה להקטין את עצמינו כדי שאחרים ירגישו לא מאוימים.
זה מן חבל דק.

מי שפרש צעיר שוכח לפעמים שהחברים שלו עדיין עובדים במלא המרץ ובין העבודה והמשפחה ממש אין להם זמן פנוי וכוח להשתעשע בחברת הפורש הצעיר שהוא מלא מרץ ויש לו המון זמן פנוי.
מה שכנראה נכון לעשות זה לחפש עיסוקים במסגרת חברתית. זה יכול להיות למשל קבוצת ריצה או קבוצת הליכה בשביל ישראל או ריקודי עם או חוג תיאטרון או ציור או פיסול או צילום וכו'.
הפעילות המשותפת יוצרת הווי חברתי וגם פותחת אפשרויות לקשרים חברתיים חדשים עם אנשים בעלי תחומי עניין משותפים וגם בעלי זמן פנוי

כל מילה.

בהחלט זה יכול להיות - אני מעלה הרבה תמונות ברשתות החברתיות מחו"ל, הצגות, מסעדות - בד"כ כשאני לבד, כמי שאומר "תראו אותי, תתייחסו אליי!" ומתבאס כשבקושי מפרגנים בלייק או לא שואלים לדוגמא על המקום בו מצולמת התמונה או מתחילים איתי שיחה כפי שהייתי רוצה. בעוד אם אני רואה פרסום של מישהו שאני חפץ בקשר עימו במקום מסויים מיד אגיב, או אחמיא או אשאל. יתכן שבאמת אני מצטייר כווירדו.

גם פה קלעת. הייתי בטיפול פסיכולוגי שנתיים בנושא וכנראה אני לוחץ יותר מדי לצד השני, ולא מוותר כשהוא מתחיל להתרחק כי אומר לעצמי "הנה עוד אחד עומד להתרחק ממני" וזה אירוע שמזין את עצמו. מחד אני מחזיק מעצמי מאוד בהשגת רוב היעדים שהצבתי לעצמי, יכולות, טיפול ויחס עם אבא המבוגר, צבירת הון. מאידך הדימוי העצמי הוא נמוך בהיבט יחסים חברתיים ובאיך אני נתפס בעיני הזולת.
בנושא דימוי עצמי החשוד המיידי בכלליות וגם מתוך הדברים שהעלת, זהו הבן זוג. שלא יובן לא נכון, זה לא הוא שאחראי על הדימוי העצמי הנמוך אלא עצם הסיבות ללמה בחרת בו, במידה ואין שם הערכה ומקום למי שאתה. האחריות היא תמיד שלנו ודרוש אומץ לב לתקן טעויות. בתחושה שלי אתה תלוי בזוגיות הזו בגלל הבדידות, מצד שני יכול להיות שהזוגיות הזו ואני זהירה פה לא ממש מעצימה אותך.

• אהבתי
Reactions: Roi
שאלה למי שפרש,
האם אתה מרגישים שהשבוע עובר לכם מהר או לאט?
כפורש מוקדם מזה חצי שנה שלפני כחודשיים התחיל לעבוד כעצמאי פחות או יותר בתחום שבו עסקתי גם כשכיר אבל בעצימות מאוד מאוד נמוכה אני מרגיש שהשבוע ממש טס לי .
במסגרת העבודה כעצמאי נותן שירות אני פחות או יותר יומיים בשבוע קובע פגישות מחוץ לבית וגם הן רק אחרי שעה 09:00 ומשתדל לחזור עד לשעה 15:00 . בשאר ימי השבוע אני מקדיש את הזמן לפי הסדר : משפחה גרעינית , הורים שהולכים ומתבגרים , השלמת עבודה במחשב מהבית , ספורט בחוץ / חדר כושר , קריאה , חברים . הזמן עובר לי מהר ושוב מגיע סופש אבל בניגוד לשנים עברו בהם הייתי שכיר בעבודה מלחיצה ואינטנסיבית אני לא מגיע עם הלשון בחוץ אלא מסופק ורגוע ביותר .

כל בחירה יוצאת דופן יוצרת תגובה חברתית, לעיתים קרובות מתוך איום ולפעמים גם קנאה- כתוצאה מזה יכולה להיות מוקמת גדר והחוויה הפנימית היא של ייצור ביזארי, מוקצה. במידה והבן זוג שלך לא ממש מפרגן לך, אתה נוסע בלעדיו לחול וכו'... זה מעלה שאלות, למה אתה מוכן לזה, זה חייה ותן לחיות או שזו העלמת עין. החברה מהדהדת את מה שאתה תופס את עצמך, מבחינת דימוי עצמי, ושם בעייני צריך לשים את הפוקוס. חלילה שלא אשמע מתנשאת באופן כלשהו, להיפך אני מזדהה איתך הייתי במקומות האלה.
בדיוק ככה . אנשים עדיין פוגשים אותי ולא מבינים איך צעיר כמוני ( 47 ) עשה צעד כזה ועזב את הארגון בו עבדתי . כולם מצפים שתמשוך עד הסוף . הפנסיה תהיה יותר גדולה אבל לא בטוח שיהיה חשק וכוח לעשות עם זה משהו .

לא בטוח שהוזכר פה איפשהו וזה דבר דיי מוזר, אבל קיימת דעה שהשפיות שלנו במיקור חוץ.
לכן תחזוקת קשרים חברתיים בפרישה היא לא ממש אופציונלית.
אחרי הכל עבודה היא מסגרת חברתית עם הרבה תקשורת, גם אם לא אוהבים אותה.

עבודה היא מסגרת חברתית עם הרבה תקשורת, גם אם לא אוהבים אותה
יש מקומות עבודה שלעזוב אותם ואת התקשורת הרעילה שהייתה בהם שידרג פלאים את הרווחה הנפשית שלי.

חוויתי גם מקרים הפוכים אבל לא תמיד עבודה = הנאה חברתית.

עם זאת בכללי אתה צודק. הרבה יותר קל כמבוגר ליצור קשרים חברתיים במסגרת העבודה. זו אחת הסיבות שאני סבור שהרבה יותר בריא להוריד את הרגל מהגז בשלבים.

להתחיל עם צמצום של 20% משרה. לנצל חלק מהזמן כדי לפתח עוד פעילות של הגשמה עצמית והגדרה חברתית. התנדבות זו דרך נהדרת לעשות את זה. מד"א, קפה תיקון, גינה קהילתית, הוראה פרטנית בבית ספר ועוד.

אחרי זה להוריד עוד 20% משרה ולהגביר מינון של פעילויות אחרות וחוזר חלילה. עד שאחרי עשור או שניים יורדים ל0 אחוז משרה ומאה אחוז פעילויות אחרות.

זה מעבר שאפשר להתחיל מוקדם בהרבה ומאפשר בנייה הדרגתית של הלו"ז במקום צורך להתמודד בין לילה עם יומן ריק.

אסייג שאני לא חושב שכל הורדה של אחוזי משרה חייבת לבוא עם הגברה של פעילויות אחרות. נמנום ולקיחת החיים באיזי הם יופי של מטרות

נערך לאחרונה ב:
לא תמיד עבודה = הנאה חברתית
לא דובר על הנאה, אלא על צורך.
החלפת עבודה בשלבים בתוכן אחר יכולה להיות דרך בטוחה לבנות חיים חדשים.
גם פה יש צורך לא להזניח את הפן החברתי.

מדברים כאן על הצד החברתי של הפורשים ושווה גם לדבר קצת על הצד של דוגמא אישית לילדים: הילדים שצריכים לקום בבוקר וללכת לבית הספר ולחזור הביתה ולהשקיע שעות בלימודים, בייחוד בשנים של החטיבה העליונה לקראת הבגרויות. הילדים האלו מסתכלים על ההורים הפורשים שלהם ונראה להם שההורים שלהם ממש בטלנים שקמים מתי שרוצים ועושים מה שרוצים והראש שלהם בתחביבים ובילויים וטיולים. זו לא בדיוק דוגמא אישית טובה לילדים.

קיימת דעה שהשפיות שלנו במיקור חוץ.
לכן תחזוקת קשרים חברתיים בפרישה היא לא ממש אופציונלית.
אחרי הכל עבודה היא מסגרת חברתית עם הרבה תקשורת, גם אם לא אוהבים אותה.
לא יודעת איך זה אצלך, אבל אני כל עשור אחרי גיל 30 הורדתי עוד כמה ממצבת הקשרים החברתיים שלי (בגילאי ה-20 זה היה טירוף) עד שהגעתי למספר חברים שמאפשר לי לשמר קשרים בצורה הגיונית. בגיל מבוגר, הרבה אנשים כבר לא זקוקים להרבה חברים לאורך השבוע. אני מסתפקת בשיחות טלפון פעם בשבוע-שבועיים, מפגשים קטנים פעם בחודש-חודשיים ומפגש גדול (כל החבורה) פעמיים בשנה. מעבר לכך, אני צריכה לנהל קשרי משפחה עם ילדים שעזבו מזמן את הבית וגם עם קרובי משפחה אחרים שברצוני לשמר קשר כלשהו איתם. והכי חשוב - בעלי ואני הפכנו להיות החברים הכי טובים אחד של השני מאז שניהול הזמן בידינו, וזה בהחלט בא על חשבון הזמן שרוצים להיות עם חברים אחרים (כל אחד וחבריו וגם החברים המשותפים).
קשרים חברתיים בעבודה מעולם לא היו מעבר לכך לאחר סיום העבודה הספציפית, ולא משנה כמה היינו אחוקים...

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס מי מכיר fifo באוסטרליה? מה אתם חושבים על זה? התפתחות אישית 2
א אתם עובדים שעתיים או חודשיים? פוסטים מאיכות נמוכה 28
ב מה אתם הייתם עושים נדל"ן 7
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 31
A איך/ איפה אתם קוראים חדשות (שיפור החוויה) אוף טופיק 21
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
A אתם חושבים שמי שמרוויח פחות מממוצע לא יחיה טוב? ואסור להביא ילדים? התפתחות אישית 91
Cat האם אתם ממחזרים בקבוקים גדולים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
N האם ב-2026 אתם שוקלים לעבור בפנסיה/השתלמות ממסלול S&P למסלול מנייתי רגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
H באיזה כלי/אפליקציה אתם משתמשים כדי לנהל תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
P אתם זה המקצוע שלכם ? אוף טופיק 14
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
N האם יש לכם איש קשר בIRA שאותו אתם יכולים לשאול שאלות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
N באיזה דפדפן אתם משתמשים? אוף טופיק 29
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 69
I מה אתם מצפים מהחברה הישראלית? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 152
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
ה איפה אתם קונים בשר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
T איך אתם מתמודדים עם קיזוז רווחי והפסדי הון? שוק ההון 3
D האם אתם משנים מסלולים של של הגמל וההשתלמות בגלל שהשוק יקר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
D למשקיעים פאסיביים, איך אתם קונים את הסנופי והנאסדק? שוק ההון 8
S איך אתם מתגוננים מפני מתקפת SIM swapping ? אוף טופיק 49
T מה אתם אומרים על המכפילים של הסנופי שוק ההון 108
I תומכי הליכוד - איך אתם עם התנהגות הממשלה בנושא הגיוס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 262
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על אזניות אלחוטיות אוף טופיק 2
D איך אתם יודעים שהחשבון מסחר שלכם באמת קיים? שוק ההון 18
B איך אתם מנהלים תקציב? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ב איך אתם חשופים לישראל פיננסית? שוק ההון 26
Y חשבונות מודפסים שתופסים מקום - אתם שומרים עד 7 שנים? מיסים 11
TheTieMan מה אתם חושבים על [פרסום אסור - חסימה לצמיתות] פוסטים מאיכות נמוכה 67
E אתם יכולים להמליץ על אזניות אלחוטיות שלא מצריכות בלוטות' אוף טופיק 7
Williamsburg באיזו הנחה אתם קונים תו הזהב לשופרסל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
E אתם יכולים להמליץ על אתר בעברית שעוזר בכתיבת קורות חיים? אוף טופיק 1
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
E אתם יכולים בבקשה להמליץ על מקרר? אוף טופיק 16
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
P איך אתם מכירים או הכרתם למטרת זוגיות ? פוסטים מאיכות נמוכה 163
F אתם מפזרים בין כמה ברוקרים ? פוסטים מאיכות נמוכה 16
E אילו יריחונים/מגזינים אתם קוראים? פוסטים מאיכות נמוכה 4
C הייטקיסטים - איך אתם מתמודדים עם תיק השקעות ריכוזי בעקבות RSU? שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה