בשרשור אחר אמרו ש-IBI סגרו את המסלול של S&500. לאן לדעתכם כדאי לברוח במקרה שהמצב לא ישתפר?
לא סגרו.
אני נמצא במסלול פאסיבי עוקב מדד S&P500 גם בקופ"ג להשקעה וגם בקרן ההשתלמות.
זה פשוט שינה שם להלמן אלדובי חארטה חארטה בלה בלה משהו S&P500. סבבה.
צריך לעקוב ששום דבר מהותי לא השתנה, ואני מאמין שהוא לא (מדגיש מאמין).
נותן להם Grace period של נניח סביבות ה- 3 חודשים. לא מציק ולא מעיק וגם לא רואה הרבה טעם לזה. אבחן הלאה בצורה שקולה ועניינית לאורך זמן.
ומשהו שאני חייב "לפרוק" - זה שיש טכנולוגיה היום, והעובדה שהיא כל כך מתקדמת וזריזה, לא אומר שכל הממשקים בכל החברות בכל האפשרויות הם זריזים, מהירים וסופר מגיבים וחשי-משתמש.
לא אומר שזה לא הרצוי, פשוט טוען שזה בפועל פשוט לא ככה ולפעמים צריך ללמוד לקבל גם בהבנה דברים שהם לא אידיאלים.
לא יודע למה, אני מקבל פה הרבה מאוד פעמים הרגשה ממשתתפי ושואלי הפורום שהם פשוט לחוצים, לוחצים, קפוצים וחושבים שכל פעולה וכל עדכון וכל תנועה תקרה מהר, ועכשיו, או מחר, או מחרתיים.
במיוחד הם חושבים שכך יקרה כי איזה נציג סף שכר מינימום ממורמר וחסר יומרה להיות מקצועי לעילא אמר להם שיקרה כך. והם מאמינים לו וממתינים בדריכות וציפייה וסומכים על המילה שלו.... נו באמת...
לא רואה סיבה שנציג סף שכר מינימום ממורמר לא יאמר משהו כמו "זה יקרה בימים הקרובים" או "תוך 3 ימי עסקים" וזה לא באמת קורה כך... ואני לא מדבר על הרצוי והאידיאל ועל מה שכולנו היינו רוצים שיקרה, אני מדבר על
בפועל ועל מה שקורה...
חלק מהחברות מדגישות שירותיות. חלק מהחברות מדגישות מחיר זול. חלק גם וגם ובאמת שהרוב הן לא Vanguard.
מוסכניק זול ברוב המקרים הוא גם מוסכניק כמעט תמיד חפפן ולא מקצועי או משתמש בחלפים סיניים זולים. יש Trade off בין מחיר לדברים אחרים.
אז לפעמים לדברים (=אנשים!!!) לוקח זמן. אם זה לא מובן, אז לא מובן, אז סבבה תחיו בכיף עם המופרעות של עכשיו ומהר, אבל זה גם כנראה שלא ישתפר. ואם כן, אז אולי בארה"ב ששם רמת השירותיות היא מהגבוהה שישנה, ולא בארצנו מלאת עובדי סף שכר המינימום שהחברות הללו מעסיקות תוך מרמור די רציני (יודע מנסיון ומכיר כמה כאלו אישית).
שורה תחתונה, לא, זה לא אמור לקחת חצי שנה. כן, זה כן אמור לקרות תוך 3 ימי עסקים כשהנציג הממומרמר "מבטיח" שכך יקרה. אבל גם בדר"כ זה לא ייקח 3 ימים, למרות הטכנולוגיה ולמרות שאנשים התרגלו לסף גירוי נמוך מאוד מאוד מאוד של הכל כאן ועכשיו.
מי שהיה בסיני יודע מה זה זמן סיני ולא מתרגש ממנו.
חוזר לנושא ומפסיק לפרוק שיט - לבינתיים אין לי שום בעיה עניינית עם ההתמזגות של IBI והלמן אלדובי. מאוד מרוצה מהשירות שלהם, אבל מצד שני כשאני מסתכל באתר אני לא באמת מצפה שהתשואה שלי כשאני נכנס לאתרים שלהם תתעדכן תוך יום או תוך שבוע. מספםיק לי התעדכנות חודשית. אפילו רבעונית. מספיק לי לעקוב בצורה אחראית אך לא קרובה וצמודה.
לא מבין גם למה לי לצפות בכלל, זה מסלול שגר ושכח וחיה את חייך.