• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

IMID - קרן אירית כלל עולמית של SPDR

• פותח הנושא פותח הנושא roneng
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@מתכנת מצטער על הבלאגן.. ערכתי את התגובה שלי עם תיקונים ולא הספקת לראות את ההודעה העדכנית לפני שציטטת..

חישבתי שוב ונראה שהתשואה העודפת של IMID על VT היא רק 0.03% (אחרי ד"נ והיתרון במיסוי לצוברת אירית).. ואל תשכח שיש לה גם חסרונות על פני VT (עלויות רכישה, סחירות, היתרונות הרגילים של ואנגארד כמו המבנה שלה, ההשאלות לשורטיסים, והמדד היעיל יותר של ואנגארד)

נערך לאחרונה ב:
אוקי מצאתי את הפוסט המקורי ואכן שם מדובר על זה שלפני דמי ניהול התשואה העודפת היא 0.32%
אני לא מסכים כלכך עם החישוב הזה.
קודם כל @איליה מניח דיבידנד של 2% כשבפועל הדיבידנד הוא 2.2% (נכון להיום, לפי האתר של IMID).
דבר שני הוא מדבר על הפרש של 16% במס, לדעתי ההפרש קצת יותר גבוהה (יותר לכיוון ה17.5%).
מסכים שאחרי כל זה עדיין התשואה העודפת לפי החישוב היא בסדר גודל של 0.1% (או אפילו קצת פחות), ושזה לא סכום רציני.

בנוסף נראה לי שההגדרה של דמי ניהול באירופה שונה קצת מההגדרה בארה"ב. המינוח שמשתמשים בו באתר של IMID שונה מהמינח באתר של ACIM (הקרן המגבילה מבית SPDR ארה"ב), ומהסתכלות נראה שבגרסה האירופית הם מחוייבים להכניס עוד כמה הוצאות לחישוב שלא מופיעים בגרסה האמריקאית (כלומר 0.4% דמי ניהול באירופה לא שווים ל0.4% דמי ניהול בארה"ב).

אל תשכח שיש לה גם חסרונות על פני VT
אל תשכח שיש גם יתרונות אחרים - למשל לא צריך לקנות מחדש מניות אחרי חלוקת דיבידנד.

עריכה:
מסתבר שכבר כתבתי על ההבדל בדמי הניהול בין ארה"ב לאירפה פה:
www.hasolidit.com/kehila/threads/imid-קרן-אירית-כלל-עולמית-של-spdr.5041/page-3#post-125683

נערך לאחרונה ב:
@מתכנת מצטער על הבלאגן.. ערכתי את התגובה שלי עם תיקונים ולא הספקת לראות את ההודעה העדכנית לפני שציטטת..
תודה.
התגובה שלי נותרה בעינה, שינוי של 0.01% לא משפיע על הטענות עצמם...

חישבתי שוב ונראה שהתשואה העודפת של IMID על VT היא רק 0.03% (אחרי ד"נ והיתרון במיסוי לצוברת אירית).. ואל תשכח שיש לה גם חסרונות על פני VT (עלויות רכישה, סחירות, היתרונות הרגילים של ואנגארד כמו המבנה שלה, ההשאלות לשורטיסים, והמדד היעיל יותר של ואנגארד)
אני לא מתכוון לפדות אי פעם את הכסף בקרן השתלמות. יחד עם זאת, אני כן מתכוון להפסיק להפריש לשם כספים. מאותה נקודה, קרן צוברת לא מצריכה מכירה וקנייה (למעט אולי פעם בשנתיים לוודא שנשאר מספיק כסף לדמי ניהול, שם תבוא לידי ביטוי אולי עוד קרן ישראלית קטנטנה או מזומן).

• אהבתי
Reactions: HHH
אני לא מתכוון לפדות אי פעם את הכסף בקרן השתלמות. יחד עם זאת, אני כן מתכוון להפסיק להפריש לשם כספים. מאותה נקודה, קרן צוברת לא מצריכה מכירה וקנייה (למעט אולי פעם בשנתיים לוודא שנשאר מספיק כסף לדמי ניהול, שם תבוא לידי ביטוי אולי עוד קרן ישראלית קטנטנה או מזומן).
אם מדובר בחשבון פטור אז אתה יכול בנקודה הזו להחליף פעם אחת לצוברת. אין לך מלכודת מס כי אין מס

דוקא פה יש לך ייתרון מסויים לקרן מחלקת - חוסך לך למכור מניות מידי פעם בשביל לשלם דמי ניהול.
אולי האסטרטגיה היותר "יעילה" תיהיה להחזיק בפרישה כמה מניות בודדות של קרן מחלקת, בכמות שתספיק בשביל לשלם דמי ניהול, ואת השאר בקרן צוברת.
בכל מקרה, כמו ש @liranviper אמר, אין בעיה לדאוג לזה כשתגיע לפרישה מאחר ואין מלכודת מס אלא מקסימום תשלום של עמלות ק/מ.

חוסך לך למכור מניות מידי פעם בשביל לשלם דמי ניהול.
מתוך סקרנות, איך בדיוק זה עובד בחשבון IRA? נניח שאין הפקדות ומזומן בחשבון. נכנסים למינוס פעם בתקופה עקב דמי הניהול (שמחושבים לפי שווי שקלי בזמן מסוים של האחזקות)?

מתוך סקרנות, איך בדיוק זה עובד בחשבון IRA? נניח שאין הפקדות ומזומן בחשבון. נכנסים למינוס פעם בתקופה עקב דמי הניהול (שמחושבים לפי שווי שקלי בזמן מסוים של האחזקות)?
בIRA בעיקרון אסור לך להיכנס למינוס.
בתכלס מה שהם עושים זה להתקשר אליך ולהגיד לך לתקן את המצב (אם זה ע"י מכירה של מניות, העברת כסף מקרן אחרת או הפקדה אם אפשר).
אני מניח שאם לא תדאג שיהיה לך מזומן בחשבון אז אחרי כמה זמן הם פשוט ימכרו בכוח מניות.

אני כן מתכוון להפסיק להפריש לשם כספים.
אין בעיה לדאוג לזה כשתגיע לפרישה
אתם מניחים באופן וודאי שבפרישה לא יהיו הפרשות,
מעבר לפרונות שהוצעו כיצד להתמודד עם דמי ניהול במצבים בהם אכן אין הפקדות, יש לזכור כי בפרישה ייתכן שיהיו לכם הכנסות מתחביבים (עוסק מורשה/פטור) אז יהיה אפשר (/תרצו) עדיין להפקיד וכך תיפטר גם בעיית דמי הניהול.

אתם מניחים באופן וודאי שבפרישה לא יהיו הפרשות,
מעבר לפרונות שהוצעו כיצד להתמודד עם דמי ניהול במצבים בהם אכן אין הפקדות, יש לזכור כי בפרישה ייתכן שיהיו לכם הכנסות מתחביבים (עוסק מורשה/פטור) אז יהיה אפשר (/תרצו) עדיין להפקיד וכך תיפטר גם בעיית דמי הניהול.
בגלל זה (בין הייתר) אני לא רואה סיבה להתעסק בזה עכשיו.
כשתגיע לפרישה אתה תדע יותר טוב אם יהיו הפקדות או לא. או אם בכלל יהיו משיכות חלקיות (ואם אתה גם ככה מוכר מניות מידי פעם בשביל משוך כסף, יותר קל לשמור קצת מזומן בחשבון).

מאחר ומדובר בחשבון פטור, אין שום בעיה לשנות את הרכב התיק בכל שלב בעתיד.

אם מדובר בחשבון פטור אז אתה יכול בנקודה הזו להחליף פעם אחת לצוברת. אין לך מלכודת מס כי אין מס
נכון, אבל, להחלפות בתיק יש סיכון (שינוי חד בזמן ההחלפה). ככל שעושים יותר החלפות הסיכוי עולה. ככל שיש יותר כסף, פוטנציאל הנזק גדול יותר.
למיטב זכרוני, בIRA אין Margin. אז, אתה צריך לחכות לסליקה לפני הקנייה. לדעתי הסיכון פה לא מבוטל.

למיטב זכרוני, בIRA אין Margin. אז, אתה צריך לחכות לסליקה לפני הקנייה
אתה לא. הסכום למסחר מתעדכן אוטומטית.
וגם אם נכנסים למינוס (קרה כמה פעמים בטעות) סה״כ נגבית ריבית בהתאם עד שיעירו לכם על זה אם בכלל.

שבחצי שנה שחלפה הקרן צמחה ב 50%
הסתכלתי עכשיו שוב באתר הקרן.
מסתבר שלא רק שהיא צמחה ביותר מ 50% ומנהלת היום מעל 65 מליון, גם מספר החברות שהיא מחזיקה עלה מכ900 למעל 1,100.
חצי שנה נוספת - שוב צמחה,
הפעם הכפילה עצמה - 136M$

עריכה: טעיתי, הקרן אמנם צמחה אבל בקטנה - רק 73M, בעמוד הקרן חלק מהערכים נקובים בארבעה מטבעות שונים, איכשהו התבלבתי מכל הבלגן והסתכלתי על NAV של יחידה במקום על שווי נכסי הקרן.

נערך לאחרונה ב:
אנסה לסכם,

היתרונות העיקריים:
1. קרן פשוטה עם פיזור גלובלי מלא (one-stop-shop).
2. לא צריך להתעסק עם איזונים אחת לתקופה (שכוללים עוד עמלות כמובן).

החסרונות העיקריים:
1. דמי ניהול יותר גבוהים של 0.4% כאשר דמי הניהול בשילוש (IWDA+EIMI+WSML/WDSC) הוא 0.22% בערך.
2. קרן קטנה - פחות סחירה ועלולה להיסגר בעוד כמה שנים אם לא תהיה מספיק רווחית (פחות סביר).
3. מחזיקה פחות מניות מהשילוש שיכול לגרור קצת תנודתיות ביחס למדד.

בסה"כ נשמע שזו אופציה מאוד טובה. אם כך המצב, למה הקרן הזו קטנה משמעותית מהקרנות בשילוש?
בנוסף, נראה שרב המשקיעים כאן נגד IMID ולא לגמרי הצלחתי להבין למה. החסרונות לא נראים לי מאוד משמעותיים.

לא צריך להתעסק עם איזונים אחת לתקופה (שכוללים עוד עמלות כמובן)
אין קשר לאיזונים.
אם קנית בחלוקה נכונה מראש אין שום סיבה לאזן בין הניירות (אלא אם אתה מדבר על איזון מול אג"ח או נכס אחר, ואז גם ב imid צריך לאזן)

קרן קטנה - פחות סחירה ועלולה להיסגר בעוד כמה שנים אם לא תהיה מספיק רווחית (פחות סביר).
זה נכון, אבל פחות קריטי אם מדברים על IRA (שזאת המטרה שלי)

עם שאר הנקודות שלך אני מסכים. רק יתרון אחד ששכחת - יש פחות turnover כשאתה מחזיק מניות קטנות באותה קרן עם הבינוניות/גדולות, מה שכנראה משפר את התשואה (פחות עלויות ק/מ פנימיות של הקרן).

בסה"כ נשמע שזו אופציה מאוד טובה. אם כך המצב, למה הקרן הזו קטנה משמעותית מהקרנות בשילוש?
בנוסף, נראה שרב המשקיעים כאן נגד IMID ולא לגמרי הצלחתי להבין למה. החסרונות לא נראים לי מאוד משמעותיים.
שאלה מצוינת.

ציינת את כל החסרונות העיקריים - קטנה, יקרה, איכות עקיבה.
2. לא צריך להתעסק עם איזונים אחת לתקופה (שכוללים עוד עמלות כמובן).
עלה רעיון לפתור את זה חלקית:
בגלל ש-IRA זו מסגרת עם כספים נכנסים מוגבלים, העדפתי להחזיק שם רק IWDA כדי לא לשלם עמלות מסחר על סכומים קטנים, ואת הפלח של שווקים מתעוררים השלמתי כבר בתיק הממוסה.

אין קשר לאיזונים.
אם קנית בחלוקה נכונה מראש אין שום סיבה לאזן בין הניירות
סליחה על ההקפצה. זה לא נכון במקרה שבו יש נכסים שעוברים בין קטגוריות. אסביר:
נניח השוק מורכב ממניות ארה"ב (60%) וסין (40%), וקנית 2 קרנות (אחת ארה"ב ואחת סין) ביחס הנכון. אם השתנה משקל השוק ל-50:50 אז גם האחזקות שלך השתנו ואין צורך לאזן.
לעומת זאת, אם כל החברות נשארו ללא שינוי, אבל חברה אמריקאית מסויימת, במשקל 10% מכלל השוק, נמחקה מהמסחר בארה"ב ונרשמה במקום זה בסין. הקרן האמריקאית מוכרת את כל אחזקותיה בחברה (ומחלקת את היתרה לחברות הנותרות לפי משקל השוק), אבל סך נכסיה נשאר זהה (כך שזה עדיין 60% מהתיק שלך). הקרן הסינית מוכרת קצת מאחזקותיה כדי לקנות את החברה הסינית החדשה לפי משקל השוק שלה בסין, אבל גם סך נכסיה נותר זהה (40% מהתיק שלך).
כך הגעת למצב בו היחס בעולם הוא 50:50, אבל בתיק שלך הוא 60:40.
בשונה מארה"ב וסין שם זה לא ממש קורה, המעבר בין caps שונים נעשה באופן שוטף, ולכן יש צורך לאזן בין קרנות (אבל לא בתוך קרן שמחזיקה all cap).

בשונה מארה"ב וסין שם זה לא ממש קורה, המעבר בין caps שונים נעשה באופן שוטף, ולכן יש צורך לאזן בין קרנות (אבל לא בתוך קרן שמחזיקה all cap).
לא כלכך בטוח לגבי הדוגמא שלך של מעבר בין מדינות, אבל מסכים איתך לגמרי בנושא ה caps.
זאת בין הייתר הסיבה ש IMID הרבה יותר יעילה מ IWDA+WDSC, כי היא לא צריכה לקנות/למכור חברה כל פעם שהיא עוברת מ small ל medium וחזרה ואתה בהתאם לא צריך לשחק עם אחוז האחזקה שלך בהן.

כלומר האיזון העיקרי הוא בין IWDA לבין WDSC (אאל"ט EIMI כוללת גם small cap). אין צורך לאזן בין IWDA לבין EIMI (כי אין כמעט מצב שחברה עוברת בין מדינות. לפחות לא בצורה כזאת שתיהיה השפעה מהותית על המדדים הללו).

לא כלכך בטוח לגבי הדוגמא שלך של מעבר בין מדינות, אבל מסכים איתך לגמרי בנושא ה caps.
זאת בין הייתר הסיבה ש IMID הרבה יותר יעילה מ IWDA+WDSC, כי היא לא צריכה לקנות/למכור חברה כל פעם שהיא עוברת מ small ל medium וחזרה ואתה בהתאם לא צריך לשחק עם אחוז האחזקה שלך בהן.
רק לוודא שהסברתי את עצמי (כי עם הדוגמה, מסתבר, אני לא) - ההשפעה היא לא רק על ה-turnover, אלא כתוצאה מכך גם המחזיק צריך לבצע איזון בין הקרנות שהוא מחזיק.
כי אין כמעט מצב שחברה עוברת בין מדינות. לפחות לא בצורה כזאת שתיהיה השפעה מהותית על המדדים הללו
נכון, אבל אם לדוגמה מדינה הופכת מ"מתפתחת" ל"מפותחת" אז גם יווצר צורך לאזן מחדש.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רק לוודא שהסברתי את עצמי (כי עם הדוגמה, מסתבר, אני לא) - ההשפעה היא לא רק על ה-turnover, אלא כתוצאה מכך גם המחזיק צריך לבצע איזון בין הקרנות שהוא מחזיק.
כן. צודק.
זה אכן משהו שפספסתי בעבר והבנתי ומהתגובה הקודמת שלך.
נכון, אבל אם לדוגמה מדינה הופכת מ"מתפתחת" ל"מפותחת" אז גם יווצר צורך לאזן מחדש.
צודק. אבל זה נראה לי מאורע מאוד נדיר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B עלויות מסחר ברכישת IMID שוק ההון 17
R VWRA vs IMID vs ISAC vs ⁉️ - פרדוקס הבחירה. שוק ההון 15
מ קרן השתלמות לעובדי הוראה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ה קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל קרן כספית דולרית - חישוב תשואה שוק ההון 14
G רכישה חודשית של קרן עוקבת נאסדק שוק ההון 1
M מדד ת"א 125: קרן מחקה ישראלית VS קרן סל ישראלית - מה עדיף? שוק ההון 4
A קרן אירית חדשה של Vanguard בשם VALL שוק ההון 15
I קרן איכות לפיזור והכנסה פאסיבית שוק ההון 7
מ קרן סל לתושב חוץ המתגורר בקנדה שוק ההון 5
שיר הלל לטבע איך לבחור קרן ספציפית מתוך שורה של אופציות שוק ההון 4
M קניית האג"ח ישירות במקום קרן מחקה מדד אג"ח שוק ההון 5
מ ביטוח מנהלים או קרן פנסיה משלימה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T איזון נכסים בגירושין - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
Y הלוואת בלון מלאה ע"ח קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
deussex קרן השתלמות עוקב מדד S&P500 מול מנייתי אקטיבי - האם בחירה נכונה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
Yohiko קרן כספית בסביבת ריבית נמוכה שוק ההון 34
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
N קרן השתלמות יעודית חברת חשמל - כדאי לנייד לגימלאי? שוק ההון 5
א בעיה ברכישת קרן גידור בבנק לאומי- דרישה לטיקט סגור שוק ההון 0
ו האם קרן פנסיה יכולה לגבות 'ארכת ביטוח' ממי שכבר מקבלת קצבה?" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
A המרת קרן חירום (קרן כספית) לדולרים שוק ההון 40
כ מס רווח הון - קרן אמריקאית שוק ההון 1
F קרן עולמית בבורסת לונדון שוק ההון 2
נ IRA - קרן השתלמות לעצמאי שוק ההון 7
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Royi קרן הראל 90/10 מחלקת - שחיקת ערך הבסיס לאורך השנים שוק ההון 20
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
ש מחפש קרן כספית על הליש"ט שוק ההון 9
L משיכת כספי קרן השתלמות ira מעל תקרת ההפקדה המוטבת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מה נסגר בסוף עם קרן קסם שורט*2 על הנפט? שוק ההון 3
M מכירת קרן נאמנות כדי לרכוש אותה מחדש בחשבון אחר שוק ההון 5
ז קרן השתלמות מורים שוק ההון 2
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E קרן השתלמות IRA לעצמאי בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
M מכירת קרן כספית מתוך כוונה לרכוש שוב בזמן הקרוב שוק ההון 3
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N עמלת קניה על קרן מחקה שוק ההון 6
א מכירת קרן כספית בהפסד שוק ההון 8
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M עמלות קרן כספית של בנק הפועלים שוק ההון 4
A קרן מנוטרלת ולא מנוטרלת: שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה