• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תיק 'לרקוד על הדם'

  • פותח הנושא פותח הנושא Ron.B
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ron.B

משתמש רגיל
הצטרף ב
11/11/19
הודעות
431
דירוג
627
אתחיל ואומר שהמטרה של השאלה היא תיאורטית לימודית בלבד, ואף על פי שיש קשר בין הקורונה למחשבות שעלו לי בראש, לא מדובר באיזה תחזית או תכנית אסטרטגית שאני הולך להפעיל בקרוב.

אז עברה לי בראש המחשבה- בהינתן שהשוק תנודתי ובאופק השקעה ארוך (20 שנים לפחות) ניתן לצפות לעליות וירידות, האם יש גישה ששמה דגש על הערך היחסי של התיק שלי (ביחס לתיקים אחרים) במקום על ערך אבסולוטי?
וכדי לחדד למה אני מתכוון- אם אצא מנקודת הנחה שאיפשהו ב-20 השנים הבאות יש סבירות למשבר שיוריד מחירים של נכסים (מניות, נדלן, סחורות לא כל כך משנה לדיון התיאורטי), האם יש כלים פיננסיים שמתוכננים להיות בקורלציה הפוכה לחלוטין, כך שבזמן שכולם במשבר אני אהיה בשיאי ואוכל לקנות מניות במחירי ריצפה ובעצם לטפס מעלה מבחינת כמות הנכסים שלי ביחס לנפילה שהשוק חווה?

האופציה של שורטים היא בעייתית בתרחיש כזה כי לעומת מניות שבהן הערך יכול ליפול ל-0 ובתור משקיע פסיבי לזמן ארוך לא בהכרח יש לי בעיה עם זה (או לפחות זה לא יכריח אותי לסגור את הפוזיציה), אבל בשורטים אין באמת גבול לכמה ערובות אני אצטרך להכניס במידה והשוק יעלה ללא הפסקה.

כלומר, לסיכום- האם יש מכשירים או אסטרטגית השקעה פסיבית לטווח ארוך שבעצם מחכה למשבר ומנסה להיות יעילה ביותר בזמנים אלו?
 
לא כל כך ברור מה אתה רוצה, אם התחזית שלך היא שב20 שנה הקרובות יהיו יותר ירידות מעליות אז יש ETFים שהם inverse למדדים. אם אתה רוצה להמר על תנודתיות שלילית לטווח הקצר אבל לא רוצה לעשות שורט יש לך אופציות put. בכל מקרה אתה לא יכול באופן פאסיבי גם לחגוג איתנו את העליות וגם לא לבכות איתנו בירידות
 
כלומר, לסיכום- האם יש מכשירים או אסטרטגית השקעה פסיבית לטווח ארוך שבעצם מחכה למשבר ומנסה להיות יעילה ביותר בזמנים אלו?
אם בתיק שלך היה היום כ 25% זהב ומזומן לא היית שואל את השאלה...
 
זאת שאלה קצת מסובכת אבל יש כמה אופציות:
1) לגדר עם אופציות/שורטים/כל מכשיר אחר - עולה כסף ולא ראיתי אף מחקר שזה באמת מביא תשואה טובה יותר מתיק פאסיבי לחלוטין.
2) לאזן עם אג"ח - יש מחקרים שמראים שאג"ח ארוך הוא בקורלציה יחסית שלילית לשוק המניות. המחקרים האלה נעשה בארה"ב ועל תקופות של 20-30 שנים. לא יצא לי לראות מחקרים ארוכים מאד ובינלאומיים על הנושא הזה. בתיאוריה אפשר לעשות איזון מטוטלת - כשהמניות תרדנה, האג"ח בתיאוריה יעלה - במקרה הזה אפשר למכור אג"ח ולקנות מניות (זה עובד גם לצד השני). יש עם זה כמה בעיות - כשאתה מוכר מוצר אתה משלם מס רווח הון + עמלות. לפי מחקרים שקראתי אין הבדל גדול בין איזון כזה לבין פשוט לא לגעת בתיק. יש מחקרים מצומצמים שמראים שיש הבדל אבל שוב, הם נעשו רק על השוק האמריקאי ורק לטווחים קצרים. עוד בעיה בשיטה הזאת היא שהקורלציה שלילית יותר באג"ח ארוך - מה שאומר שאתה הופך את החלק ה"יציב" של התיק שלך לרכבת הרים שיכולה לקפוץ בעשרות אחוזים.
בגדול, זאת שיטה די פאסיבית וכנראה טובה.
3) יש כל מני תיאוריות שתראה עם באתרים כמו seeking alpha של אנשים שמתמשים באג"ח ארוך ממונף כדי לאזן מניות אבל אני סולד מאד מהשיטות האלה כי הן מסוכנות ולא נחקרו מספיק (במקרה הטוב ע"י איזה בלוגר משועמם). יש גם אנשים שמאזנים עם זהב/סחורות/קריפטו וכו - כנ"ל, לא ראיתי מחקרים ארוכים וטובים על זה.

בגדול, המסקנות שהגעתי אליהן הן:
1) בזמן הצבירה פשוט תאזן עם השקעות בלבד, ללא מכירת שום רכיב בתיק. לפי ואנגארד אין הבדלים משמעותיים בתשואה בין איזונים בעזרת הזרמת כסף חדש לעומת איזון ע"י מכירה של רגיב אחד וקנית רכיב אחר בתיק.
2) בזמן המשיכה תאזן ע"י מכירה וקניה במידה והתיק יצא מאיזון באחוז מסויים שתגדיר לעצמך (5-10%, לא באמת משנה).
3) לא מכיר אסטרטגיה שיעילה יותר מהשיטה הפאסיבית בזמן ירידות (או עליות) ושנחקרה מספיק.

כאן יש הרבה מחקרים של ואנגארד שמסכמים (בצורה מאד גרפית ופשוטה) מחקרים אחרים שנעשו ודנים באסטרטגיות השקעה:
https://investor.vanguard.com/investing/investment-research

כמו כן, לא יכול להמליץ מספיק על הספר A Random Walk Down Wall Street של Burton Malkiel. בספר הוא מזכיר הרבה מחקרים בנושא.
 
תודה על התשובות :)

אתה לא יכול באופן פאסיבי גם לחגוג איתנו את העליות וגם לא לבכות איתנו בירידות

דווקא לא ביקשתי לחגוג את העליות, אלא רק לחגוג בירידות. זאת כל מהות השאלה. ואני לא מתכוון שיש יותר ירידות מעליות אלא על אסטרטגיה של 'אמבוש' לקריסה אחת בודדת. וכאן הדוגמא למשל של נדלן, אם בזמן קריסה אנשים היו חייבים להיפטר מנכסים זאת הזדמנות פז לאסוף נכסים זולים. בזמן העליות שווי התיק פחות רלוונטי למקרה הזה, יכול להישאר זהה ואולי גם לרדת, רק לא ברמה שתגרום לסגירה אוטומטית של התיק כמו שעשוי לקרות במינופים או שורטים.

אקרא עוד על זהב והחזקה של מזומן בעתות משבר (בעיקר על השפעת אינפלציה)

ובקשר להודעה האחרונה של איזון התיק, באמת יכול להיות שאיזון סטנדרטי יחסית אבל באופן מאוד אגרסיבי יכול לתת פתרון לצורך כמו שהצגתי.
 
לא יודע אם זה מה שאתה מחפש, אבל יש לי כמות נכבדה של דולרים בעו"ש (חיכיתי לזמן מתאים להמיר לשקלים), ובירידות השבוע, הדולר-שקל זינק מ3.41 לכ3.5, אמנם הקריסה של המדדים הייתה גדולה יותר מהעליה של הדולר-שקל ובנוסף יש לך סיכון מט"ח שמתחבא מאחורה, כך שזה לא נחשב כמשהו שהוא גם סולידי וגם אנטי קורלטיבי (יש דבר כזה בכלל?), אבל אולי זה גם נחשב כפתרון לריכוך הירידות.
כי הרי לא משלמים מס רווחי הון על התחזקות מט"ח, ויש לך דולרים זמינים לרכישת עוד מניות מיידית. בנתיים ראיתי היסטורית שבקריסה מורגשת (מעל 10%) הדולר אכן מתחזק לעומת השקל, לא יודע אם זה מובטח.

מצד שני עם אותם דולרים שהתחזקו, אתה יכול לקנות גם אג"ח ממשלתי אמריקאי ארוך ולהעצים את התשואה הזו, בהנחה כמובן שהאג"ח אכן אנטי קורלטיבי למניות.
 
  • אהבתי
Reactions: ITS
אתה יכול לקנות פעם בחודש / שלושה חודשים אופציית פוט רחוקה מהכסף על תעודת סל של מדד מניות רחב. רוב מכריע של הפעמים תפסיד את מלוא הפרמייה ששילמת, אבל היא קטנה כי הפוט רחוק מאוד מהכסף. במפולת רצינית מספיק, הפוט ייכנס לכסף ותרוויח סכום נאה.
בסך הכל במצטבר לאורך עשורים, בהנחה ששוק המניות הניב תשואה חיובית, אתה תפסיד בנטו.
 
תסתכל מה עשה edv לאחרונה
תודה, בדקתי ובאמת נראה בקורולציה הפוכה חזקה מאוד

דולרים בעו"ש
הסתכלתי במהירות על הדולר/שקל ב-2000 שם היחס נשאר זהה פחות או יותר, ואילו ב-2008 (כנראה בגלל שישראל פחות הושפעה) אז השקל התחזק באופן יחסי, ומיד אחרי המשבר חזר לעצמו. מה שאומר שדולרים בעו"ש יכול לגדר סיכון מאוד ממוקד של קריסה ישראלית נקודתית בזמן שארה"ב ממשיכה לשמר ערך.

אופציית פוט רחוקה
התחלתי לקרוא על אופציות וכרגע אני טובע במידע וצורות של פרפרים ושיטות גידור נוספות. לגמרי מעניין כמות האופציות (pun intended) שזה מאפשר.
 
ואילו ב-2008 (כנראה בגלל שישראל פחות הושפעה) אז השקל התחזק באופן יחסי
הסתכלת בזמן בו הקריסה החלה להעצתם ועד השיא?, כי אז הדולר התחזק מאוד מול השקל, ואגב גם בשבוע הזה, הייתה עליה חדה וירידה חוזרת שלו כשהבורסה חזרה לעלות. אני חשוב שזה קורה כשיש באמת ירידות חדות בבת אחת.
 
הסתכלת בזמן בו הקריסה החלה להעצתם ועד השיא?, כי אז הדולר התחזק מאוד מול השקל, ואגב גם בשבוע הזה, הייתה עליה חדה וירידה חוזרת שלו כשהבורסה חזרה לעלות. אני חשוב שזה קורה כשיש באמת ירידות חדות בבת אחת.
הסתכלתי על הגרף באינטרבל חודשי- מאוגוסט 2007 ועד יוני 2008 הדולר נחלש / השקל מתחזק. אח"כ עליות בדולר עד מרץ פחות או יותר.
 
תודה, בדקתי ובאמת נראה בקורולציה הפוכה חזקה מאוד
אתה בסדר עם לאבד עשרות אחוזים מההשקעה ב-EDV? אולי אפילו 50%? אולי יותר?
אם האינפלציה או צפי שלה תרים ראש אפילו קצת זה מה שיקרה.

אל תשקיע במשהו שאתה לא מבין.
 
אתה בסדר עם לאבד עשרות אחוזים מההשקעה ב-EDV? אולי אפילו 50%? אולי יותר?
אם האינפלציה או צפי שלה תרים ראש אפילו קצת זה מה שיקרה.

אל תשקיע במשהו שאתה לא מבין.
זה ממש לא להשקעה בטווח הקרוב, כמו שרשמתי בהתחלה, זה יותר תיאורטי כדי לבנות לעצמי אסטרטגיה אפשרית ולהבין האם בכלל יש אסטרטגיות או כלים שמאפשרים את זה.

והרעיון בגדול הוא שבמקום להכניס כסף כל חודש ולצפות שבטווח הארוך ערכו יעלה, בשיטה הזאת אני מכניס כסף שהערך שלו מעניין אותי רק בזמן נפילה של הבורסה למשל ואז אני מצפה שערכו יגדל ויהיה אפשר לרכוש נכסים רבים.
הדגש פה הוא לא באמת על לחגוג את הירידות או האובדן של משקיעים אחרים, אלא איך לצאת ממשבר עם יותר נכנסים מאשר היו לי אם הייתי רוכש אותם במיצוע גם בשוק יקר וגם בירידות.
 
ואני לא מתכוון שיש יותר ירידות מעליות אלא על אסטרטגיה של 'אמבוש' לקריסה אחת בודדת.
תקרא את הספרים של טאלב (הברבור השחור / תעתועי האקראיות). הוא טוען שהוא התעשר בזכות אסטרטגיה כזו.
 
במקום להכניס כסף כל חודש ולצפות שבטווח הארוך ערכו יעלה, בשיטה הזאת אני מכניס כסף שהערך שלו מעניין אותי רק בזמן נפילה של הבורסה למשל ואז אני מצפה שערכו יגדל ויהיה אפשר לרכוש נכסים רבים.
ומה עם כל התשואה שאתה מפסיד כשהשוק עולה?
 
תודה על התגובות
ומה עם כל התשואה שאתה מפסיד כשהשוק עולה?
המטרה היא תשואה עודפת לאורך זמן (ובמיוחד בזמן משבר), לא דווקא שבכל רגע נתון ארוויח יותר ממניות. כמובן שאי אפשר להרויח גם כשהמניות עולות וגם כשהן יורדות.
לצורך הדוגמא, מהמאמר שנתן הביא, מ-1918 ועד 2018 אם השקעת בהתחלה 206.7 דולר, תקבל:
1. בקניית זהב ואחזקתו לאורך כל התקופה-$12,310
2. בקניית מדד הדאו ואחזקתו לאורך כל התקופה- $4.26 מליון
3. במעבר בין זהב למדד הדאו על פי המפתח שציינו בכתבה (ככה שהזהב שומר על ערך הנכסים בזמן נפילות ואז קונים שוב מדד אחרי ירידות הערך) $8.4 מליון.

כלומר לאורך 100 שנה מדובר על פי 2 יותר תשואה. אבל כמובן שזה נראה לי קצת חוכמה בדיעבד להגיד מתי לעבור בין מניות לזהב אחרי שכבר יודעים את הנתונים. גם אם השיטה עבדה לאורך זמן, יכול להיות שבסביבת ריבית נמוכה או בסביבת זהב מנופח זה כבר לא יעבוד או שיהיה צורך לשנות את המקדם שעומד בכתבה על 15. היות וגם אני בגיל 24 לא בונה על אופק השקעה של 100 שנה :roll: יכול להיות שעדיף להיות סולידי בין הסולידיים ולדבוק במדד ולא לנסות להיות פסיבי על שיטה שהיא פחות 'מוכחת'.
 

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גם אם השיטה עבדה לאורך זמן, יכול להיות שבסביבת ריבית נמוכה או בסביבת זהב מנופח זה כבר לא יעבוד או שיהיה צורך לשנות את המקדם שעומד בכתבה על 15.
אני מאמין שאפילו אם תבדוק את אותה השיטה על סנופי או על השוק העולמי באותה התקופה היא תניב פחות. אין בעיה לתפור מתודת השקעות שתניב תשואה גבוהה כשמסתכלים לאחור...
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M פיזור\פיצול תיק ההשקעות בין ברוקרים ישראלים שונים שוק ההון 30
Z התייעצות בניית תיק פאסיבי "השילוש הקדוש" שוק ההון 42
H קבלת מידע מסודר מחברת ביטוח על היסטורית תיק פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
guesto ניהול תיק בגוגל פיננס נהרס שוק ההון 2
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
D פיצול תיק באינטראקטיב ברוקר ארה"ב - עקב גרושין מיסים 5
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
S תיק לקראת גיל 30 שוק ההון 10
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 7
P איך לדעת אם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל? אוף טופיק 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
K חו״ד על תיק שוק ההון 5
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
A איפוס תיק לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 6
S פתיחת תיק במס הכנסה על השכרת דירה מיסים 8
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
Y תיק All-Weather שוק ההון 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
כ דעה על תיק ההשקעות שלי שוק ההון 2
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
Dr Spock תיק בתיקון 190 וגם תיק רגיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
מ סגירת תיק מס הכנסה ib מיסים 3
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
F עלות העברת תיק מאקסלנס לברוקר אחר? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
T הודעה על פתיחת תיק ליחיד במס הכנסה - סוג תיק 92 מיסים 5
ע תיק מניות ברילוקיישן מיסים 7

נושאים דומים

Back
למעלה