• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תגידו, אנחנו מדברים כאן על מניות ספציפיות?

• פותח הנושא פותח הנושא stass
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני אקל עליכם:
אני לא רוצה שהשרשור הזה יידרדר לכדי המלצות על מניות ספציפיות. זה נוגד את חוקי הפורום הזה. קח בחשבון גם שהרשות לניירות ערך גולשת באופן פעיל בפורום.

עכשיו נותר לפרש את "המלצות על מניות ספציפיות". האם דיון על מניה הוא בגדר המלצה? אני חושב שלא, אבל לא מעוניין מספיק כדי לבדוק את זה.

אבל אם כבר הסולידית אומרת שני"ע גולשת בפורום אז אומר את דעתי בנושא סיפור הייעוץ הזה. לפי הבנתי הסיבה שייעוץ מוכרח להיות ברישוי היא נכונה אבל זה לא ייתכן שכל המלצה (ואפילו מאמר המלצה) ייחשב כייעוץ. הדבר היחידי שזה יוצר זה לסגור את שוק אספקת המידע לבעלי רשיון ועיתונאים. והם מנצלים את זה יפה.
בסופו של דבר זה שכולם פוחדים אפילו לדבר על מניות מונע ממשקיע פלוני לשמוע מידע רלוונטי לגבי מניות ובכך מזיק בהרבה מאשר מועיל.
אחד היסודות של שוק פתוח זה חופש מידע (לדוג' מחירון).
אם כבר אוכפים חוק שכזה זה צריך להיות רק במקרים שבהם יש ייעוץ ברור ולא סתם מאמר.

וחוץ מזה זה די אבסורדי שאדם יכול להמליץ לאנשים שלא צריך לאכול ושאפשר לחיות על קרינה קוסמית (ואנשים מתו ככה) או להמליץ להם לשתות נפט כל יום אבל חס וחלילה שייתן ייעוץ השקעות.
כי לאבד את החיים זה לא נורא אבל לאבד שקל? חס וחלילה.

[ואם ני"ע אי פעם קוראת את ההודעה הזו אשמח שתדברו איתי בהודעות כי אני לא מצליח ליצור קשר לא איתכם ולא עם מס הכנסה במייל. שתדעו לכם שמה-SIPC קיבלתי תשובה תוך שבוע (!!!) על שאלה. לדעתי מה-SEC היה יותר מהר.]

בלי ספוליירים בבקשה - שים לינק לתגובה
זה שרשור ארוך מדי בשבילי :(

אבל מסתבר ש @TheCommentator עדיין מצליח למצוא בו דברים :)

עכשיו נותר לפרש את "המלצות על מניות ספציפיות". האם דיון על מניה הוא בגדר המלצה? אני חושב שלא, אבל לא מעוניין מספיק כדי לבדוק את זה.
אם תדוג את התגובה שאליה היא התייחסה ואת התגובות שהובילו אליה אתה תראה שזה היה דיון רגיל על מניות ספציפיות ולא המלצות.

אם כבר אוכפים חוק שכזה זה צריך להיות רק במקרים שבהם יש ייעוץ ברור ולא סתם מאמר.
שמעת אי פעם על אכיפה של החוק הזה?
אני שומע רק על אנשים שמודיעים שהם "לא ממליצים/מייעצים" בשביל להגן על עצמם אבל לא נתקלתי (וגם לא חיפשתי) אפילו במקרה אחד של אכיפה בנושא.

@daat99
הבעיה היא שזה מפחיד אנשים (עובדה - קח את @הסולידית). אם זה מה שקורה אז סימן רשות ני"ע צריכה להוציא הנחיות ודוג' למה הם מתכוונים. האם המלצות בפורום אנונימי מפירות את החוק? אם לא, אז לסולידית לא היה ממה לחשוש.
ואם היא לא עושה את זה אז ייתכן מאוד שהם רוצים להרתיע אנשים מלתת המלצות ולחלוק מידע.

זה כאילו שבמדינה הזו מפרסמים חוק שהוא הכי כללי שאפשר (שזה סביר) אבל אף אחד לא מסביר מה הוא אומר. כדי לדעת אם אני עובר על החוק או לא אני צריך לנסות ורק בעוד כמה שנים אם אני בתא מעצר אדע שזה לא חוקי.
תוסיף לזה את העובדה שהשופטים מניחים שקראת את כל החוקים (וזה ציטוט של שופט) ובטח גם יניחו שאתה יודע לפרש את כל החוקים, ותבין למה אני כועס על רשויות האכיפה.
(וזה עוד בלי להזכיר את זה שחוקי המדינה לא מפורסמים בשום מקום במלואם (!!!))

למשל תסתכל באתר של ה-SEC ותראה שכשהם אומרים חוק אז הם נותנים הנחיות ודוג'. לא רק אומרים חוק.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: ogi
המדיניות בנושא לא השתנתה.

@daat99
הציטוט של הסולידית הוא בתגובה ל-
"
אבל רציתי חברה אחת מהסקטור הזה והיא הכי אטרקטבית...
חוץ מזה, רשימת החברות שעונות על כלל הקריטריונים היא די מצומצמת..

אשמח לראות את הרשימה שאתה הגעת אליה, אולי אצוד שם משהו מעניין...
"

בוא נגיד שאם אתה מפרש פרסום של תיק מניות כהמלצה אז מי שמשקיע במניות ספציפיות לא יכול לפרסם את התיק שלו.
נוסף על כך משתמע מכך שאם מישהו יזכיר מנייה לדוג' AAPL, ומישהו אחר יכתוב בתגובה "ממליץ!" זוהי המלצה. אם לעומת זאת יכתוב "מניה טובה!" זו לא המלצה.
אבל אני לא שופט כי זה לא באמת מעניין אותי.
(או שייתכן שאזכור המניה עצמה היא המלצה? לא ברור. אולי אני המלצתי עכשיו על מניה? תיכף נגלה. מזכיר קצת את הדיבר השלישי)

נערך לאחרונה ב:
יש שרשור מקביל על אנשים שעשו שטויות עם ההשקעות שלהם, קנו צניה כי היא הומלצה איפהשהו, או כי מישהו אחר קנה אותה והפסידו על זה הרבה כסף.
החוק מנסה למתן את התופעה. וכן - הרבה הרבה יותר קל לתת פקודת קניה באתר של הבנק עם כל החסכונות שלך על מניה מסוכנת מאשר לשתות נפט ולחיות מאנרגיה קוסמית. זה בסדר שמנסים להגן על אנשים לא מנוסים.
אבל יש הבדל גדול בין לדון עובדתית על מניה לבין להמליץ לקנות או למכור אותה.
אני חושב שכל עוד דיון הוא ברמה עובדתית או דעה אישית ולא בגדר מה אחרים צריכים לעשות אז יש לזה תועלת חיובית לכלל ואולי גם מקום בפורום.
אין באופן מהותי הבדל בין אנשים שדנים בפורום בכדאיות של השקעה בזהב (נכס ספוקלטיבי שאין כמוהו) לבין דיון על ברקשייר האטאווי (חברה עם סל אחזקות מגוון) לבין מניית אל-על מקומית כל עוד הדיונים הם על עובדות.
מנגד זה שאין מקום מתאים לדון בו על מניות שכאלו לא אומר שזה בהכרח צריך להיות המקום. יש עוד פורומים בעולם וכל אחד יכול להרים פורום דומה לזה בעלות סבירה.
בסוף זה שאלה של מה בעלת הבית רוצה שהפורום הזה ישרת.

מאוד מסקרן אותי לדעת כיצד שירותי איתותים בהם המלצת קנייה או מכירה של מניותספציפית ומפורשת נמצאים כשרים בעיני החוק.

יש שרשור מקביל על אנשים שעשו שטויות עם ההשקעות שלהם, קנו צניה כי היא הומלצה איפהשהו, או כי מישהו אחר קנה אותה והפסידו על זה הרבה כסף.
החוק מנסה למתן את התופעה. וכן - הרבה הרבה יותר קל לתת פקודת קניה באתר של הבנק עם כל החסכונות שלך על מניה מסוכנת מאשר לשתות נפט ולחיות מאנרגיה קוסמית. זה בסדר שמנסים להגן על אנשים לא מנוסים.
אבל יש הבדל גדול בין לדון עובדתית על מניה לבין להמליץ לקנות או למכור אותה.
אני חושב שכל עוד דיון הוא ברמה עובדתית או דעה אישית ולא בגדר מה אחרים צריכים לעשות אז יש לזה תועלת חיובית לכלל ואולי גם מקום בפורום.
אין באופן מהותי הבדל בין אנשים שדנים בפורום בכדאיות של השקעה בזהב (נכס ספוקלטיבי שאין כמוהו) לבין דיון על ברקשייר האטאווי (חברה עם סל אחזקות מגוון) לבין מניית אל-על מקומית כל עוד הדיונים הם על עובדות.
מנגד זה שאין מקום מתאים לדון בו על מניות שכאלו לא אומר שזה בהכרח צריך להיות המקום. יש עוד פורומים בעולם וכל אחד יכול להרים פורום דומה לזה בעלות סבירה.
בסוף זה שאלה של מה בעלת הבית רוצה שהפורום הזה ישרת.
אני מבין את מטרת החוק (להגן על המשקיע). אני רק שואל את עצמי אם החוק באמת יעיל במניעת מצבים כמו שאתה מזכיר.
ואוסיף - ההגנה הטובה ביותר מהפסדים היא לא להשקיע בכלל.

אצטט את דבריה של הבוסית:
"אני לא רוצה שהשרשור הזה יידרדר לכדי המלצות על מניות ספציפיות. זה נוגד את חוקי הפורום הזה. קח בחשבון גם שהרשות לניירות ערך גולשת באופן פעיל בפורום."

אסור להמליץ על מניות, האם זה אומר שאסור לדבר על מניות? אם לא אז חבל מאד לדעתי. לדון על מניות יכול להיות מאד מעניין (בטח ובטח בתקופה הזו) ואין שום איסור על כך בחוק.

מאוד מסקרן אותי לדעת כיצד שירותי איתותים בהם המלצת קנייה או מכירה של מניותספציפית ומפורשת נמצאים כשרים בעיני החוק.
מי אמר לך שזה חוקי?

אה זה קל, אתה ממליץ באופן בוטה על מה שבא לך, מדרבן משקיעים לכדי פעולה בניירות ערך, ומוסיף למטה בכוכבית.

*אין באמור המלצה כלשהי, חובה להוועץ באיש מקצוע עם רישיון מתאים.

מי אמר לך שזה חוקי?

הם קיימים למעלה מעשור או שניים. אני יכול רק להניח שלרשות לני"ע יש אינטרס לתת לתעשיה הזו להמשיך ולהתקיים כדי לנפח במעט ולהנשים מלאכותית את הבורסה המתייבשת שלנו. מצד שני - אני קורא שוב את המשפט שכתבתי וזה נשמע לי קשקוש.

@TheCommentator וחברים מתפלספים נוספים.

אזכיר לכם בדיחה ישנה:
בעבודה\נישואיים יש שני כללים:
1. הבוס\אישה תמיד צודק\ת
2. אם נראה לך שהבוס\אישה לא צודקים תעיין בבקשה בכלל ראשון.

הפורום הזה שייך ל @הסולידית וזכות לדרוש מה שהיא רוצה. לא טוב למישהו: תפתחו פורום אחר ותדונו שם בהכל. אין פה התפלסופיות. יש לדורין זכות הקניין על הפורום והיא יכולה להפעיל כללים יותר נוקשים אם בא לה.

@איליה
אני אגיב למרות המתקפה האישית (כאילו שמה שאתה אומר זה דברי אלוהים חיים ולא התפלספויות).
בעוד שאסור לדבר על מניות, לא ראיתי שכתוב שאסור לדבר על למה אסור לדבר על מניות ועל מה הכוונה בלדבר על מניות. אם אתה לא מבין מה ההבדל ומאמין שאני (או אחרים) עוברים על איסור כלשהו, פשוט לחץ על כפתור הדיווח.

אגב אני מוכרח להגיד שזה מאוד מזלזל לקרוא למשהו שאינו מוצא חן בעיניך "התפלספויות" (שלמרות שהוא לשון נקייה נראה לי שכולנו מבינים מה עומד מאחורי זה).

אגב אני מוכרח להגיד שזה מאוד מזלזל לקרוא למשהו שאינו מוצא חן בעיניך "התפלספויות" (שלמרות שהוא לשון נקייה נראה לי שכולנו מבינים מה עומד מאחורי זה).
להעלב זאת בחירה. להסיק מסקנות מסויימות מאוד זאת גם בחירה.

דורין לא חייבת שום דבר לאף אחד מאיתנו: זאת זכותה המלאה. בדיוק כמו שאם תגע\תנצל קניין של מישהו, אותו מישהו לא חייב לך שום הסברים.

מעניין אם היית נכנס לשטח פרטי בארה"ב והיו מכוונים עליך רובה, היית שואל "למה?" ?

אם אתה רוצה - תנסה לנמק. מנסיוני בעבר, בקשות\שאלות מנומקות קיבלו תשובות

להעלב זאת בחירה. להסיק מסקנות מסויימות מאוד זאת גם בחירה.

דורין לא חייבת שום דבר לאף אחד מאיתנו: זאת זכותה המלאה. בדיוק כמו שאם תגע\תנצל קניין של מישהו, אותו מישהו לא חייב לך שום הסברים.

מעניין אם היית נכנס לשטח פרטי בארה"ב והיו מכוונים עליך רובה, היית שואל "למה?" ?

אם אתה רוצה - תנסה לנמק. מנסיוני בעבר, בקשות\שאלות מנומקות קיבלו תשובות
כמובן שאתה תלך לקיצון. ואם היית גונב סוכריה מהמכולת בארה"ב והיו יורים בך כנראה שהייתה סערה ציבורית (!)
והנה אנחנו מגלים שבחיים יש מידתיות. ז"א שחומרת העונש כמידת העבירה. וחוץ מזה, אף אחד לא דיבר על מניות עדיין.

הדוג' שלך צריכה להיות "אם היית שואל האם פה הגבול, והיו מכוונים עליך רובה, היית שואל "למה?"?

ולמקרה שלא הייתי ברור - אני לא ידעתי שזו עבירה על החוקים לשאול האם X הוא עבירה על החוקים.

שים לב עוד שאם הסולידית הייתה ממש רוצה היא הייתה יכולה:
1. לנעול את השרשור.
2. לומר מפורשות שהנושא הזה לא לרוחה ולבקש שנפסיק לדבר על זה.
3. לתת דוג' למה מותר ומה אסור: לדוג' "להזכיר מניות - מותר. להזכיר מנייה ולומר שהיא מומלצת - אסור. לפתוח שרשור לגבי מנייה מסויימת - אסור"

לא ממש ברור לי למה היא לא פוסקת בעניין אבל כל עוד שלא אמרו לי שאני עושה משהו לא בסדר ולא ברור מה הגבול.
לא יודע האם האיסור הזה הוא בערך כמו הכוכבית בסוף פוסט השקעות כדי להסיר אחריות מעצמה או שהיא מתכוונת למשהו קונקרטי, אבל שמתי לב שעד היום לא ניתנו דוג' למה מותר ומה אסור.

ואני מוכרח לומר שזכורות לי לא מעט מניות שהוזכרו פה בהקשרים רעים וטובים (ואנשים אמרו שהם משקיעים בהן או שנמנעים מהן) ולא ראיתי שהסולידית עושה משהו בעניין.

יתרה מזאת, משום מה מנסים לצייר את מי ששואל האם מותר לדבר על מניות ספציפיות כאילו הוא איזה שטן או משהו כזה. אבל בפועל לדעתי לא הובהר הנושא דיו, ואותי למשל היה מעניין לראות נושאים על מניות, כך שאני ממש לא מתעניין סתם כדי להציק לסולידית (כדי שיפסיקו לצייר אותי כאילו אני מנסה לפגוע בכוונה), אלא כי אני אשמח לראות דבר כזה - כל עוד שאכן נמנעים מהמלצות.

@TheCommentator מסכים איתך שדורין לא מעבירה גבול ברור בתקנות. אך לדעתי זה שהיא בקשה זאת במפורש זה כבר מספיק.

א ממש ברור לי למה היא לא פוסקת בעניין
גם לי לא כ"כ ברור.
יש לי תחושה שאם מישהו יעלה ניתוח של חברה ויבקש חוות דעת מהמשתמשים, לא תיהיה שום התנגדות ו/או עבירה על החוקים של דורין.
הכוונה לחוות דעת בנוגע לאופן הניתוח, הנחות עבודה, מסקנות וכו'.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אגב @איליה
לדעתי העובדה שאף אחד לא פרסם פה המלצה על מניה עדיין כדי לבחון את האיסור מראה כמה כבוד חולקים לסולידית בשרשור.
הדרך הקלה ביותר לבדוק אם זו עבירה היא פשוט לפרסם אבל האנשים בשרשור הזה כ"כ מכבדים את בקשתה של דורין שהם לא רוצים אפילו לקחת את הסיכון שהם יעברו על בקשותיה.

אנשים פחות מכבדים פשוט היו עושים ומחכים לראות מה יקרה ומהתבוננותי הקצרה בסולידית (ומתוך הבנתי הצרה) סביר להניח שהיא לא הייתה עושה הרבה וכמעט לבטח שלא מחמירה איתו.

[ומפה תלונות]
כל הגישה הזו לדעתי היא נורא ישראלית - להקל עם פושעים ולהתאכזר לאלו שיוצאים מגדרם לא לעבור על החוקים במקום לעודד אותם.

באמריקה אגב 1. החוקים מפורסמים לציבור 2. נותנים דוג' רבות לציבור במה הכוונה בחוקים 3. במידה ואזרח מבצע פשע לא מקלים איתו ומניחים שהוא לא ידע מה הוא עושה, אלא מחמירים איתו מתוך האמונה שאיש נורמלי לא היה עובר על החוק.
[מתנצל על התלונות אבל בתור אחד שבאופן טבעי הוא זהיר זה מצער אותי כשמזלזלים בזהירות ומעודדים את הכוחניות ומתיחת הגבולות]

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E מה תגידו על זה? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ליאת - איפה שיש רצון... תגידו, מה נסגר עם זמני המענה ההזויים בבתי ההשקעות? צרכנות פיננסית 6
ע תגידו ביי לתל אביב 100, תגידו היי לתל אביב 125 שוק ההון 45
D "אנחנו ניתן כמה שההורים שלו יתנו" אוף טופיק 102
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 521
ע האם אנחנו מחממים מים שאנחנו לא צריכים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
T האם אנחנו עושים מספיק? יומני מסע אישיים 39
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 20
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
קפיטליסט מרושע ויתרנו על דירה בשלב מתקדם - האם אנחנו צריכים לשלם לעו"ד? נדל"ן 18
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
שם משתמש בעייתי אנחנו משלמים יותר מדי על האינטרנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ט האם אנחנו בעיצומו של דוט.קום #2? פוסטים מאיכות נמוכה 112
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
י למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך ? שוק ההון 86
L לא נעים... כמה מכם היו בסיטואציה הלא נעימה של - אנחנו מחפשים עֲרֵבִים... אוף טופיק 24
4 האם אנחנו לקראת מלחמה? אוף טופיק 42
M אנחנו יושנים בעמידה אוף טופיק 12
נ אנחנו מפורסמים! ומפחידים שוק ההון 38
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
P עזרו לנו להבין אם אנחנו טועים :) שוק ההון 15
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 268
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
א כיצד מדברים בשפת הילדים לגבי חיסכון והשקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
M מעבר לIRA, הסכנה שלא מדברים עליה שוק ההון 26
מ למה הכוונה בצעד הממשלה שעליו מדברים היום להיתר לפיצול דירות בבתים פרטיים? נדל"ן 5
י כולם פתאום מדברים על להיכנס לבורסה שוק ההון 35
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
amidar פחד מדברים שטראמפ יכול לעולל לי כמשקיע זר... שוק ההון 5
Y מדברים עליכם במאקו: "קמצנים גאים" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
Izik כולם מדברים על קריסה.. שוק ההון 57
Y גם ב"כלכליסט" מדברים על חסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
מ למה מדברים על הפסד של 50% כששוקלים כמה להשקיע במניות? שוק ההון 11
Y מדברים על משכורות? אוף טופיק 105

נושאים דומים

Back
למעלה