להעלב זאת בחירה. להסיק מסקנות מסויימות מאוד זאת גם בחירה.
דורין לא חייבת שום דבר לאף אחד מאיתנו: זאת זכותה המלאה. בדיוק כמו שאם תגע\תנצל קניין של מישהו, אותו מישהו לא חייב לך שום הסברים.
מעניין אם היית נכנס לשטח פרטי בארה"ב והיו מכוונים עליך רובה, היית שואל "למה?" ?
אם אתה רוצה - תנסה לנמק. מנסיוני בעבר, בקשות\שאלות מנומקות קיבלו תשובות
כמובן שאתה תלך לקיצון. ואם היית גונב סוכריה מהמכולת בארה"ב והיו יורים בך כנראה שהייתה סערה ציבורית (!)
והנה אנחנו מגלים שבחיים יש מידתיות. ז"א שחומרת העונש כמידת העבירה. וחוץ מזה,
אף אחד לא דיבר על מניות עדיין.
הדוג' שלך צריכה להיות "אם היית שואל האם פה הגבול, והיו מכוונים עליך רובה, היית שואל "
למה?"?
ולמקרה שלא הייתי ברור - אני לא ידעתי שזו עבירה על החוקים
לשאול האם X הוא עבירה על החוקים.
שים לב עוד שאם הסולידית הייתה ממש רוצה היא הייתה יכולה:
1. לנעול את השרשור.
2. לומר מפורשות שהנושא הזה לא לרוחה ולבקש שנפסיק לדבר על זה.
3. לתת דוג' למה מותר ומה אסור: לדוג' "להזכיר מניות - מותר. להזכיר מנייה ולומר שהיא מומלצת - אסור. לפתוח שרשור לגבי מנייה מסויימת - אסור"
לא ממש ברור לי למה היא לא פוסקת בעניין אבל כל עוד שלא אמרו לי שאני עושה משהו לא בסדר ולא ברור מה הגבול.
לא יודע האם האיסור הזה הוא בערך כמו הכוכבית בסוף פוסט השקעות כדי להסיר אחריות מעצמה או שהיא מתכוונת למשהו קונקרטי, אבל שמתי לב שעד היום לא ניתנו דוג' למה מותר ומה אסור.
ואני מוכרח לומר שזכורות לי לא מעט מניות שהוזכרו פה בהקשרים רעים וטובים (ואנשים אמרו שהם משקיעים בהן או שנמנעים מהן) ולא ראיתי שהסולידית עושה משהו בעניין.
יתרה מזאת, משום מה מנסים לצייר את מי ששואל האם מותר לדבר על מניות ספציפיות כאילו הוא איזה שטן או משהו כזה. אבל בפועל לדעתי לא הובהר הנושא דיו, ואותי למשל היה מעניין לראות נושאים על מניות, כך שאני ממש לא מתעניין סתם כדי להציק לסולידית (כדי שיפסיקו לצייר אותי כאילו אני מנסה לפגוע בכוונה), אלא כי אני אשמח לראות דבר כזה - כל עוד שאכן נמנעים מהמלצות.