לא יודע אם רק אתה, אבל אני חושב אחרת. מדובר בשינוי קוסמטי חסר כמעט כל משמעות למשקיעים. כנראה תומך בעוד חברות שיכנסו למדדי הדגל ותו לא.רק אני חושב שהמניות הגדולות שכרגע נמצאות במדד ת"א 25 יספגו פגיעה קשה בתשואה שלהן במהלך שנת המעבר בין המדדים?
מעניין אם יש מספיק משקיעים חושבים (=לא פסיביים).מיד יגיעו משקיעים שיחשבו
מושפע כנראה גם הוא מהחלטות שרירותיות קיימות.שיווי המשקל הקיים כיום
אם זה כ"כ שרירותי, מדוע בכלל טבע ופריגו הגיעו למצב שהן מהוות 21%~ מהמדד?מושפע כנראה גם הוא מהחלטות שרירותיות קיימות.
זה טיעון לא רציני, אני מניח שאין בכלל טעם להכביר במילים.מעניין אם יש מספיק משקיעים חושבים (=לא פסיביים).
זה דווקא טיעון רציני, אבל ניסחתי אותו באופן גועלי. סליחה.זה טיעון לא רציני, אני מניח שאין בכלל טעם להכביר במילים.
אם קראת את הכתבה אז הולכים להגביל את המשקל של כל חברה במדד ל-4% רגולטורית.מדוע שלאחר השינוי הקוסמטי זה יהיה אחרת?
שינוי המהותי שהרפורמה מובילה יהיה במשקולת המקסימלית במדדים תל אביב 25 ותל אביב 100 שתרד מ-10% ל-4% בלבד.
אם אני לא טועה (ומזמן לא בדקתי), אלמלא הייתה קיימת מגבלה שרירותית של משקל מקסימלי במדד (כ-10%) הן היו מהוות יותר מכ-20% מהמדד.@אוגי
אני שוב שואל; איך ההנחות שהנחת מתיישבות עם מציאות בה שתי חברות ממדד ת"א 25 שוות 21%~ מהמדד?
השוק אמר את דברו והעריך כל חברה באופן פרטני כראות עיניו, הלא כן?
מדוע שלאחר השינוי הקוסמטי זה יהיה אחרת?
אם תסתכל כאן תראה בטבלה שלטבע יש כרגע פקטור משקל של 0.11089 ולפריגו 0.2393.אתה טועה, טבע כיום מהווה מעל 10% מהמדד. (משהו סביב ה - 11.5%).
ואין בזה ולו צל צילו של אלמנט שרירותי כלשהו.
למה טבע חורגת מ-10%? כי מחזירים אותה ל-10% פעם ברבעון ולא לעתים תכופות יותר... ולמה פריגו מהווה פחות מ-10%? כנראה בעדכון האחרון תיקנו אותה ל-10% ומאז קצת ירדה...מהו פקטור מגבלת משקל
פקטור מגבלת משקל הוא הפרמטר בנוסחת קביעת משקל מניה במדד, שמתאים את משקלן של המניות הגדולות במדד למגבלת המשקל במדד. למשל, אם לא היתה הגבלת משקל במדדים – משקלה "המקורי" של טבע היה גבוה במיוחד (בשל שווי החזקות ציבור גבוה). בכדי להגביל את משקלה במדדים ל-10% בלבד, נעשה למשקל עיבוד בעזרת מנגנון פקטור מגבלת משקל.
הפקטור מחושב לגבי כל מניה במדד אחת לרבעון. כאשר משקל המניה "המקורי" במדד נמוך ממגבלת המשקל – הפקטור הוא 1. כאשר המשקל "המקורי" גבוה מהמגבלה – הפקטור יהיה קטן מ-1.
מועד חישוב ועדכון הפקטור יחול במועדים הרבעונים שלהלן