• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תבנית לניהול תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא עומר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עומר שלום,דבר ראשון תודה על התבנית שעוזרת לי לשפר את התבנית שלי (אהבתי את רעיון טבלת הפעולות)
מה הצורך בחישוב קרן ברוטו?למה מוסיפים למה את המיסים והעמלות?זה לא בעצם עלות הקנייה?

ואם זה באמת עלות קנייה אז אני לא יודע עד כמה מונחי הרווח נכונים (לחשב שווי נטו(הרווח של המדד) ולחלק בעלות ההשקעה) אני לא חושב שזה המונח שבדכ משתמשים בו.אם אני לא טועה נהוג יותר לחשב את הרווח נטו בקרן נטו ואת ההפרש בדמות מיסים ועמלות לחשב כעלות השקעה.תקנו אותי אם אני טועה.

(אני מנסה לשפר את הגוגל דוק שלי וזאת הסוגיה היחידה שמפריעה לי)

עומר שלום,דבר ראשון תודה על התבנית שעוזרת לי לשפר את התבנית שלי (אהבתי את רעיון טבלת הפעולות)
מה הצורך בחישוב קרן ברוטו?למה מוסיפים למה את המיסים והעמלות?זה לא בעצם עלות הקנייה?

ואם זה באמת עלות קנייה אז אני לא יודע עד כמה מונחי הרווח נכונים (לחשב שווי נטו(הרווח של המדד) ולחלק בעלות ההשקעה) אני לא חושב שזה המונח שבדכ משתמשים בו.אם אני לא טועה נהוג יותר לחשב את הרווח נטו בקרן נטו ואת ההפרש בדמות מיסים ועמלות לחשב כעלות השקעה.תקנו אותי אם אני טועה.

(אני מנסה לשפר את הגוגל דוק שלי וזאת הסוגיה היחידה שמפריעה לי)
לא הסתמכתי על שיטה מקובלת כזו או אחרת, אלא חישבתי את התשואה בדרך בה אני מעוניין לחשוב עליה:
אם השקעתי 100 ש"ח בנייר מסויים (כולל עלות הרכישה עצמה) ואמכור אותו היום כך שישאר לי ביד 150 (לאחר ניכוי כל הוצאות הרכישה, מסים וכד') - מבחינתי עשיתי 50% תשואה.
זו דרך שעוזרת לי להפחית מעט מהאופטימיות השגויה שיש לי כשאני מסתכל על שווי התיק בבנק שמוצג כברוטו, ונותנת לי תחושה שיש לי יותר כסף על הנייר ממה שיהיה לי בפועל אם אמכור את התיק.

@עומר מצד אחד אתה צודק, מצד שני אם אתה לא מוכר אז בעצם הרווח שלך נגזר מהשווי ברוטו ולא מהשווי נטו כך שיש משמעות לשווי ברוטו מלבד תצוגה אופטימית.

@דגגגג , גם אם אני לא מוכר הרווח ברוטו הוא רווח פיקטיבי כי לעולם לא אוכל לממשו. הרווח היחידי שאוכל לממש זה הרווח נטו ולכן מבחינתי זה מה שחשוב. כשאני חושב על שווי התיק שלי אני חושב במונחי נטו כי השווי ברוטו לעולם איננו רלוונטי עבורי.
Having said that, התבנית היא רק המלצה. כל אחד רשאי לשנות ולהתאים לצרכיו.

עוד בעיה קטנה שחשבתי עליה.
ברגע שאתה מכניס את הדיבידנדים לתשואה ולרווח.ואח"כ לוקח את אותו כסף וקונה איתו עוד מניות אתה בעצם מעלה את הרווח (הדיבידנד יספר פעמיים).
הדרך היחידה שחשבתי לטפל בזה היא לרשופ הוצאת כסף בגובה הדיבידנד לפני הרכישה אבל זה נראה לי קצת סינטטי

עוד בעיה קטנה שחשבתי עליה.
ברגע שאתה מכניס את הדיבידנדים לתשואה ולרווח.ואח"כ לוקח את אותו כסף וקונה איתו עוד מניות אתה בעצם מעלה את הרווח (הדיבידנד יספר פעמיים).
הדרך היחידה שחשבתי לטפל בזה היא לרשופ הוצאת כסף בגובה הדיבידנד לפני הרכישה אבל זה נראה לי קצת סינטטי
לא השתכנעתי שזו בעיה.
כשקיבלת דיבידנד זה מתווסף לרווח. כשקנית בכסף עוד מניות זה לא מתווסף לרווח. רק כאשר שוויין של אותן מניות שקנית יעלה - זה יתווסף לרווח.
אני לא רואה פה ספירה כפולה של רווחי הדיבידנד.

הוספתי לתבנית תיק ההשקעות בדיקה תקופתית אוטומטית של דמי הניהול והודעה באימייל אם דמי הניהול השתנו
עושה רושם שזה עובד - קיבלתי היום הודעה אוטומטית באימייל, ולפי הגיליון דמי הנאמנות בקרנות MTF של מגדל ירדו מ-0.04% ל-0.03%. אח״כ מצאתי באתר מאיה שזה אכן כך.

@עומר גם לך הפסיק להתעדכן השער של ניירות הערך השונים בתבנית ניהול ההשקעות? הפקודה שמופיעה אצלי היא:

=index(ImportHtml("http://finance.themarker.com/f/quoten.jhtml?sType=ta&navBar=comp&secCode="&$G4&"#"&$I$11,"table",71),1,1)

ועד לפני כמה ימים היא עבדה מצויין, עתה השער 'תקוע' על השער של לפני שבוע.
לצערי אני לא יודע לתכנת HTML

עריכה: סידרתי את זה על ידי כך שגנבתי מהתבנית של @יובל את הפקודה המצטטת מפאונדר במקום מדהמרקר:
=index(ImportHtml("http://www.funder.co.il/fund.aspx?id="&$G2&"#"&$I$16,"table",26),2,1)

@עומר גם לך הפסיק להתעדכן השער של ניירות הערך השונים בתבנית ניהול ההשקעות?
לא, לא שמתי לב שמשהו תקוע.
אולי זו בעיה עם ציטוט של נייר ספציפי באתר של דה מרקר? תוכל לרשום את מספר הנייר הבעייתי?
בכל מקרה - כל השיטה הזו של איסוף הציטוטים היא די שבירה. יש מספר אתרים שאפשר לצטט מהם ולכל אחד יש את הבעיות שלו.

הניירות הספציפיים שנתקעו לי:
5112628
5117601
5121322
אלא כל הניירות שלי (-:

@Sinister שים לב שבשביל קרנות נאמנות לוקחים את הציטוט מפאנדר, ובשביל השאר מדה מרקר (לא יודע למה, אני מניח שלעומר היתה סיבה), וצריך לדאוג לזה ידנית לכל נייר.
בתבנית הפרטית שלי סידרתי שהטופס ישלוף מהאתר הנכון לפי סוג הנייר, וגם יוסיף לינק לאתר ממנו הוא שולף.
כרגע זו הנוסחא אצלי:

קוד:
=if(or(Y2="קרן מחקה", Y2="קרן נאמנות"),
hyperlink("http://www.funder.co.il/fund.aspx?id=" & $I2,
           index(ImportHtml("http://www.funder.co.il/fund.aspx?id=" & $I2 & "#" & $K$15,"table", 26),2,1)),
hyperlink("http://finance.themarker.com/f/quoten.jhtml?sType=ta&navBar=comp&secCode=" & $I2,
           index(ImportHtml("http://finance.themarker.com/f/quoten.jhtml?sType=ta&navBar=comp&secCode=" & $I2 & "#" & $K$15,"table", 71),1,1)))
זה ספציפית עבור שורה 2, אפשר לעשות שם paste ומשם לגרור לשאר השורות.

עריכה: בינתיים @עומר מצא שהבעיה בדה-מרקר, אז מה שכתבתי לא קשור לנושא.
עוד עריכה: יש סיכוי טוב שהוספתי אצלי עמודות וכל הנוסחה לא תעבוד אצל אחרים. :)

נערך לאחרונה ב:
יש סיכוי טוב שהוספתי אצלי עמודות וכל הנוסחה לא תעבוד אצל אחרים
הוספתי את זה עכשיו גם לתבנית המשותפת, אחרי תיקוני עמודות וכו׳. אפשר לראות כאן (זה אותו לינק מהפעם הקודמת).
על הדרך הכנסתי לנוסחה גם תמיכה במניות זרות.

האם יש באקסל פונקציה דומה ל-importhtml?
כשמורידים את הקובץ למחשב, הפונקציה לא מוכרת.

@עומר
ניסיתי עכשיו לבדוק תרחיש של מכירה (במקרה של רצון לבצע נעילת הפסד), משום מה הוא מכניס את כל הערך של המכירה ומגדיר את כל הערך כרווח.

אני עושה משהו לא נכון?

@עומר
ניסיתי עכשיו לבדוק תרחיש של מכירה (במקרה של רצון לבצע נעילת הפסד), משום מה הוא מכניס את כל הערך של המכירה ומגדיר את כל הערך כרווח.

אני עושה משהו לא נכון?
זה אומר שאתה פסימי מדי והאקסל מנסה לעודד אותך ;-)

@עומר

אני עושה משהו לא נכון?
בדקתי את התבנית - והיא לא מתנהגת טוב במכירה. זה בולט במיוחד במכירה של כל היחידות מני"ע אחד.
אני צריך קצת זמן לראות איך לחשב ולהציג את זה.

בדקתי את התבנית - והיא לא מתנהגת טוב במכירה. זה בולט במיוחד במכירה של כל היחידות מני"ע אחד.
אני צריך קצת זמן לראות איך לחשב ולהציג את זה.
אני אוהב את הראש של התוכנה הזו. היא לא אוהבת לשלם מיסים, ולכן לא מעודדת מכירה.

(זהו, סיימתי עם הערות מפגרות לת'רד הזה)

שאלה -
איפה אתה מתחשב בדמי השימוש במערכת? (לדוגמא, 20 ש"ח קבועים בחודש) הרי גם הם יורדים מהכסף שנמצא בתיק ומקטינים את תשואת הנטו שלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שאלה -
איפה אתה מתחשב בדמי השימוש במערכת? (לדוגמא, 20 ש"ח קבועים בחודש) הרי גם הם יורדים מהכסף שנמצא בתיק ומקטינים את תשואת הנטו שלו.
אין התחשבות - בעיקר כי אני סוחר דרך הבנק ואין לי שם דמי ניהול קבועים ו/או דמי משמרת באחוזים.
אולי תוכל "לסמלץ" משהו כזה ע"י הוספת "נייר ערך" פיקטיבי שמייצג את דמי הניהול. תוכל להגדיל את "הקרן" שלו כל חודש בלשונית הפעולות ולתת לו שווי קבוע של 0 (100% הפסד).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F שאלה לגבי תבנית לניהול תיק השקעות שוק ההון 6
A תבנית מתעדכנת לניהול תיק השקעות שוק ההון 38
דור דורים תבנית טופס 1325 עם דוגמאות מיסים 17
adamshalev תבנית הגשת דוח שנתי למס הכנסה לשכיר עם השקעות בארץ ובחו"ל צרכנות פיננסית 127
הירהורים חברת FINQ לניהול חסכונות פנסיוניים - מכירים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
Y המלצה למערכצ אונליין לניהול חשבונות של חברה קטנה בע"מ מיסים 6
W מעבר לניהול צוות התפתחות אישית 8
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Roi אפליקציה/אקסל לניהול הוצאות בצורה אוטומטית צרכנות פיננסית 19
D הקמת הרשאה לניהול תיקים בלאומי - השקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
I כלים לניהול משימות? התפתחות אישית 9
L עצה לניהול סכום מוגבל ל10 שנים שוק ההון 9
F אפליקציה לניהול תקציב משפחתי צרכנות פיננסית 5
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
U שאלה גסה - חברה מומלצת לניהול תיק השקעות שוק ההון 7
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R הפקדת כספים לניהול אצל יועץ השקעות בלתי תלוי שוק ההון 2
R העברת כספים לניהול ע"י יועץ השקעות בעל רישיון שוק ההון 1
ע תוכנה לניהול תיק השקעות StockDiv שוק ההון 42
כ מתיק מנוהל לניהול עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
K שאלות בנוגע לניהול סיכונים התפתחות אישית 7
S יעוץ\המלצה לניהול אלגו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M הבדל בין חברות לניהול פנסיה במסלול מחכה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת תוכנה מומלצת לניהול תיק השקעות אוף טופיק 9
R העברת קרן השתלמות לs&p500 בהראל או המתנה לניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex הצעה לניהול כספי פיצויים ב S&P500 גם כן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י אפליקציה\קובץ לניהול אישי צרכנות פיננסית 0
M העברת קרן השתלמות ישנה לניהול עצמי - יתרונות וחסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O אפשרויות לניהול קרן השתלמות כIRA - 2021 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S כדאיות מעבר מתיק מנוהל לניהול עצמאי שוק ההון 1
נ מסמך אקסל טוב לניהול השקעות- יש למישהו? שוק ההון 2
ס כדאיות העברת קה"ש ואו קופ"ג לחיסכון לניהול אישי ב-IRA שוק ההון 17
ו חשבונות בנק לניהול השקעות צרכנות פיננסית 1
א תצוגת תיק מטעה בפלטפורמת השקעות +לקח קטן בנוגע לניהול תיק במשבר שוק ההון 19
Z תוכנה לניהול השקעות - portfolio performance אוף טופיק 2
Maureen האם זה עיתוי להעביר קרנות השתלמות לניהול עצמי? שוק ההון 1
סתןלי ת'כסף בחירת בית השקעות לניהול חשבון מסחר ב UK שוק ההון 0
OiNK כלים לניהול סיסמאות אוף טופיק 2
Ben Dover עוד דוגמא לניהול אקטיבי של קרנות בארץ שוק ההון 30
ח לגרום לדברים לקרות - אפליקציה לניהול משימות? התפתחות אישית 8
M באיזה פתרונות אתם משתמשים בעבודה לניהול פרויקט אוף טופיק 7
V רשיון לניהול תיקי השקעות התפתחות אישית 9
T אפליקציה לניהול תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
C הפניקס מעבירה את קרן הפנסיה לניהול אקסלנס צרכנות פיננסית 1
yossik מתנדבים/ות לניהול אתר וורדפרס עבור עמותה אוף טופיק 5
ל מתלבט בחברה לניהול IRA צרכנות פיננסית 7
M כלי לניהול תקציב וניהול שוטף צרכנות פיננסית 2
ל מסמך שלי לניהול הכנסות והוצאות (google spreadsheet) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
amikal איך בוחרים בית השקעות לניהול תיק השקעות עצמאי? שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה