• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עצה בנוגע לניהול תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא Spider2021
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Spider2021

משתמש רשום
דירוג
2
היי לכולם,

יש לי תיק השקעות מנוהל, שבשנה האחרונה קיבלתי בו, בערך באותו זמן, שתי החלטות מהותיות, שאחת פעלה לטובתי והשנייה קצת פחות. ההחלטה הטובה הייתה לשנות את הפיזור הגיאוגרפי בתיק מהישענות מוזגמת על שוק ההון המקומי לחשיפה של 25% בלבד לישראל ו-75% לשאר העולם, בעיקר ארה"ב מן הסתם. בעקבות העליות בוול סטריט (יש שיגידו בועה מתהווה, בעיקר בכל הקשור לסנופי) זו התבררה כהחלטה מוצלחת (אגב, החלטה שלי ולא של מנהל התיק, דבר שגורם לי להטיל ספק בגובה דמי הניהול שהם גובים ממני...). ההחלטה הפחות טובה, שהתקבלה קצת בפאניקה שאינה מאפיינת אותי כמשקיע רוב הזמן, הייתה להקטין את החשיפה המנייתית בתיק שלי מ-40% ל-30%, החלטה שלבטח פגעה בכיסי לאור העליות בשנה וחצי האחרונות.

בהנחה שיש לי סכום של כמה מאות אש"ח, שאותם אינני צריך לפחות בשנתיים-שלוש הקרובות, האם אתם חושבים שאני צריך להגדיל שוב את החשיפה המנייתית שלי, אולי אפילו ל-45-50%, בין היתר מתוך ציפייה סבירה לבוננזה האדירה שתעיף את וול סטריט בעקבות הירידה הבלתי-נמנעת בשיעור הריבית בארה"ב במהלך 2025 (תרחיש פחות סביר בישראל עקב אינפלציה דביקה יותר וחוסר יציבות גיאופוליטית מתמשכת) + להקטין אפילו יותר את החשיפה הגיאוגרפית שלי לישראל (שלדברי מנהל התיק שלי גם ככה היא מאד נמוכה ביחס לשאר התיקים שהוא מנהל) עקב חוסר אמון מוחלט בביצוע הבורסה המקומית, שכבר יותר משנה מציגה ביצועי חסר די קיצוניים ביחס לוול סטריט? מצד אחד, אני לא רואה את המצב בישראל משתפר ולמה לי להשקיע בשוק שמהווה חלקיקי אחוז מהכלכלה העולמית רק מתוך לוקאל-פטריוטיזם, אבל מצד שני מחירי הני"ע זולים מאד בישראל עכשיו דווקא בגלל שכולם בורחים מפה ואולי זו הזדמנות, כי מי יודע - אולי יהיה הסדר מדיני מול חזבאללה, הכלכלה תתייצב ואולי הנגיד יתחיל להוריד ריבית בשנה הקרובה, ואז אני אצא מורווח.

מה דעתכם?

לגבי ההשקעה בישראל - אתה צריך לשאול את השאלה, האם אם היית בא מהחלל החיצון או ממדינה אחרת, הייתה לך סיבה לבחור להשקיע דווקא בישראל 25% מהכסף שלך.
מניח שהתשובה לשאלה הזאת היא שלילית, ונובעת רק מזה שאתה ישראלי וזה הדיפולט או עושה ממניעים פטריוטיים.
בטח במציאות הכלכלית והגיאו פוליטית של היום מרגיש לי לא נכון להעמיק השקעות בארץ. גם אם המצב הבטחוני ישתפר, אנחנו רק בתחילת תהליך ההבנה באיזה ברוך כלכלי נקלענו אליו. כרגע הנגיד מדבר על להעלות ריבית לא להוריד. זו יכולה להיות הזדמנות דווקא להשקיע באגח ארוך טווח ולקבע ריבית גבוהה יחסית (אם אתה מאמין שהמדינה לא תקרוס).

הורדת מ40% ל30% חשיפה מנייתית - לא ממש ביג דיל. לא אמרת אבל בן כמה אתה. אם אתה צעיר יחסית ומוכן לספוג גם שנים קשות בשוק, הייתי מגדיל את החשיפה. זה הכלל אצבע שבגילאים צעירים צריך חשיפה גבוהה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר מה העזרה שאפשר לקבל בתור חייל שבא ממצב סוציאקנומי נמוך? זקוקה לכל עצה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
מ עצה בנושא פירעון מסול משכנתא נדל"ן 4
ע עצה בפירעון מסלולי משכנתא נדל"ן 6
L עצה לניהול סכום מוגבל ל10 שנים שוק ההון 9
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
R עצה בקשר להשקעה שוק ההון 10
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
H עצה לגבי חיפוש עבודה התפתחות אישית 14
א עצה לגבי השקעה במניות שבבים שוק ההון 44
K עצה לפתיחת המחשבה - קניית נכס נדל"ן 25
סנופקין מחפש עצה: כסף ממניות לסגירת מסלול פריים? נדל"ן 16
ר עצה לגבי התנהלות עם כסף בעוש/תיק ניע/משכורת נמוכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
A היי מבקש עצה בבקשה התפתחות אישית 17
ק עוצו עצה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
הנולד סכסוך גבולות עם שכן - מבקש עצה אוף טופיק 17
deussex עצה לניקוי ברזים וכיורים מאבנית וחלודה אוף טופיק 22
א תנו לי עצה שוק ההון 4
נ גן עדן אקולוגי או אסון כלכלי, מתחיל בשוק ההון ומבקש עצה יומני מסע אישיים 11
S עצה עבור משקיע בתולי לקראת כניסה ראשונה לשוק ההון שוק ההון 6
A בעיה עם כסף ש"נעלם" בהעברה ל *******************- מבקש עצה צרכנות פיננסית 13
סול אבא מבקש עצה שוק ההון 9
L יעוץ בנושא משכנתא מבקש עצה מהמומחים נדל"ן 25
M דמי ניהול מטורפים ומנגד.... דרושה עצה שוק ההון 88
D חייל משקיע.. כנסו לטכס עצה שוק ההון 9
Kintsukuroi עצה בפוליטיקה ארגונית אוף טופיק 7
מתכנת עצה לגבי התנהלות עם הזמנה מקוונת שלא סופקה צרכנות פיננסית 12
SGLT1 עצה לחסר הניסיון... יומני מסע אישיים 32
ayeletavr עצה פסיכולוגית/כלכלית לגבי ירושה צפויה צרכנות פיננסית 61
M עצה לגבי פתיחת חשבון בואנוגרד או ב IB ואיך להתמקח בעמלות כשמדובר בחשבון אינטרנטי שוק ההון 33
S עצה להמשך התנהלות פיננסית שוק ההון 53
D מבקשת עצה - תיק השקעות סולידי שוק ההון 19
waskindalost מחפש עצה : האם לוותר על הליסינג התפעולי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
I כמה שאלות בנוגע לתמורה בפינוי בינוי על פי חוזה ונספח נדל"ן 12
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
I בנוגע לחכירה נדל"ן 15
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
B שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר צרכנות פיננסית 4
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
V התכתבות עם הבנק בנוגע להפקדה בקראקן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
S יעוץ בנוגע להנחות בדמי ניהול/צבירה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
S שאלה בנוגע לביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 22
Y מספר שאלות בנוגע ל-******************* העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1

נושאים דומים

Back
למעלה