אשמח לדעת מס' דברים:
1. כיצד אני משנה את הנתונים של תיק ההשקעות לתיק שלי? (הכול שם נוסחאות איפה אני ממלא את הכמות בכול ני"ע אצלי...) ואילו פרמטרים עליי לשנות?
2. מהם בדיוק הקרן ברוטו/נטו, שווי ברוטו/נטו וכד'...
3. כאשר דמי הניהול עולים כיצד אני רואה זאת?
4. כאשר עליי לבצע איזון בתיק כיצד אני רואה זאת?
1. בלשונית "
פעולות" אתה מזין את היסטוריית הרכישות והמכירות של ניירות הערך שברשותך. אם אין לך מידע תוכל להזין מידע סינטטי, לדוגמא פעולת רכישה בראשון לינואר של כל התיק שלך (שורה לכל נייר) עם נתוני שער מתאימים לאותו תאריך.
לאחר מכן עלייך לעבור ללשונית "
תיק" שם מוצג מידע סיכומי על התיק. שם בכל שורה עלייך להזין את מידע הנוגע לנייר ערך בודד:
- מס' ני"ע
- שער עדכני - יש 2 נוסחאות בתבנית - עלייך לבחור במתאימה: עבור מניות ותעודות סל יש לבחור בזו שניגשת ל-the marker. עבור קרנות מחקות יש לבחור בזו שניגשת ל-funder. עבור זרים יש לבחור בזו שניגשת ל-google finance.
- מנפיק
- שווי רצוי מהאפיק - החלק היחסי של הנייר הרצוי מהאפיק (מנייתי / אג"חי).
- דמי ניהול
- דמי נאמנות
- דמי ניהול בפועל ודמי נאמנות בפועל - גם כאן יש 2 סוגי נוסחאות ויש לבחור בנוסחה המתאימה לנייר: עבור תעודות סל יש לבחור בנוסחה הניגשת ל-bizportal. עבור קרנות מחקות יש לבחור בנוסחה הניגשת ל-maya.tase.co.il.
- סוג - תעודת סל / קרן מחקה / מניה זרה / ... - בהתאם לסוגי עמלות הקניה והמכירה מלשונית המשתנים (הסבר בהמשך). משמש לחישוב שווי נטו.
עלייך לדאוג שתהיה שורה אחת עבור כל נייר ערך.
לאחר מכן עדכן את הנתונים בלשונית "
משתנים" אשר מכילה את העלויות אשר חלות עלייך באופן אישי בבנק/בית ההשקעות שלך.
2.
קרן נטו: שווי הקרן לא כולל עמלות (קנייה מכירה ומיסים).
קרן ברוטו: שווי הקרן פחות אותן עלויות.
שווי ברוטו: שווי התיק העדכני.
שווי נטו: שווי התיק העדכני, פחות עלות המכירה שלו (עמלת מכירה ומס רווחי הון) - לו היית מוכר אותו היום.
3. כאשר דמי הניהול בנייר מסויים עולים, הם יתעדכנו בעמודות "
דמי ניהול בפועל"
ו"דמי נאמנות בפועל". כאשר יש שוני בין דמי הניהול (אותם הזנת ידנית) לבין דמי הניהול בפועל, התא ייצבע באדום.
4. כאשר ברצונך לבצע רכישה של ניירות נוספים, הזן את הסכום שברשותך ל"סכום לרכישה". עמודת "תיקון נדרש" תציג את התיקון הנדרש בכל נייר כדי להגיע לאיזון מושלם בתיק. כמובן שבדרך כלל (משיקולי עלות קנייה) לא תרצה לבצע איזון מושלם אלא לרכוש רק נייר אחד או שניים אשר מגלמים את החריגה הגדולה ביותר מהשווי הרצוי.