• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תבנית לניהול תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא עומר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תודה רבה על התבנית!
אשמח לדעת מס' דברים:
1. כיצד אני משנה את הנתונים של תיק ההשקעות לתיק שלי? (הכול שם נוסחאות איפה אני ממלא את הכמות בכול ני"ע אצלי...) ואילו פרמטרים עליי לשנות?
2. מהם בדיוק הקרן ברוטו/נטו, שווי ברוטו/נטו וכד'...
3. כאשר דמי הניהול עולים כיצד אני רואה זאת?
4. כאשר עליי לבצע איזון בתיק כיצד אני רואה זאת?

ממש תודה על העזרה. פורום מעולה!

היי ותודה רבה, מדוע יש צורך ב'דמי ניהול' וגם 'דמי ניהול בפועל'?

אשמח לדעת מס' דברים:
1. כיצד אני משנה את הנתונים של תיק ההשקעות לתיק שלי? (הכול שם נוסחאות איפה אני ממלא את הכמות בכול ני"ע אצלי...) ואילו פרמטרים עליי לשנות?
2. מהם בדיוק הקרן ברוטו/נטו, שווי ברוטו/נטו וכד'...
3. כאשר דמי הניהול עולים כיצד אני רואה זאת?
4. כאשר עליי לבצע איזון בתיק כיצד אני רואה זאת?

1. בלשונית "פעולות" אתה מזין את היסטוריית הרכישות והמכירות של ניירות הערך שברשותך. אם אין לך מידע תוכל להזין מידע סינטטי, לדוגמא פעולת רכישה בראשון לינואר של כל התיק שלך (שורה לכל נייר) עם נתוני שער מתאימים לאותו תאריך.
לאחר מכן עלייך לעבור ללשונית "תיק" שם מוצג מידע סיכומי על התיק. שם בכל שורה עלייך להזין את מידע הנוגע לנייר ערך בודד:
  • מס' ני"ע
  • שער עדכני - יש 2 נוסחאות בתבנית - עלייך לבחור במתאימה: עבור מניות ותעודות סל יש לבחור בזו שניגשת ל-the marker. עבור קרנות מחקות יש לבחור בזו שניגשת ל-funder. עבור זרים יש לבחור בזו שניגשת ל-google finance.
  • מנפיק
  • שווי רצוי מהאפיק - החלק היחסי של הנייר הרצוי מהאפיק (מנייתי / אג"חי).
  • דמי ניהול
  • דמי נאמנות
  • דמי ניהול בפועל ודמי נאמנות בפועל - גם כאן יש 2 סוגי נוסחאות ויש לבחור בנוסחה המתאימה לנייר: עבור תעודות סל יש לבחור בנוסחה הניגשת ל-bizportal. עבור קרנות מחקות יש לבחור בנוסחה הניגשת ל-maya.tase.co.il.
  • סוג - תעודת סל / קרן מחקה / מניה זרה / ... - בהתאם לסוגי עמלות הקניה והמכירה מלשונית המשתנים (הסבר בהמשך). משמש לחישוב שווי נטו.
עלייך לדאוג שתהיה שורה אחת עבור כל נייר ערך.
לאחר מכן עדכן את הנתונים בלשונית "משתנים" אשר מכילה את העלויות אשר חלות עלייך באופן אישי בבנק/בית ההשקעות שלך.

2. קרן נטו: שווי הקרן לא כולל עמלות (קנייה מכירה ומיסים).
קרן ברוטו: שווי הקרן פחות אותן עלויות.
שווי ברוטו: שווי התיק העדכני.
שווי נטו: שווי התיק העדכני, פחות עלות המכירה שלו (עמלת מכירה ומס רווחי הון) - לו היית מוכר אותו היום.

3. כאשר דמי הניהול בנייר מסויים עולים, הם יתעדכנו בעמודות "דמי ניהול בפועל" ו"דמי נאמנות בפועל". כאשר יש שוני בין דמי הניהול (אותם הזנת ידנית) לבין דמי הניהול בפועל, התא ייצבע באדום.

4. כאשר ברצונך לבצע רכישה של ניירות נוספים, הזן את הסכום שברשותך ל"סכום לרכישה". עמודת "תיקון נדרש" תציג את התיקון הנדרש בכל נייר כדי להגיע לאיזון מושלם בתיק. כמובן שבדרך כלל (משיקולי עלות קנייה) לא תרצה לבצע איזון מושלם אלא לרכוש רק נייר אחד או שניים אשר מגלמים את החריגה הגדולה ביותר מהשווי הרצוי.

נערך לאחרונה ב:
מדוע יש צורך ב'דמי ניהול' וגם 'דמי ניהול בפועל'?
עמודת דמי הניהול מוזנת ידנית עפ"י דמי הניהול המוכרים לך מיום רכישת הנייר.
עמודת דמי ניהול בפועל מתעדכנת אוט' מהאינטרנט.

כאשר יש פער בין העמודות - התאים נצבעים באדום כדי להתריע שדמי הניהול הידועים לך השתנו (ניחוש שלי - הם לא ירדו).

היי @עומר,
הצצתי בתבנית, השראה צרופה!
אמור לי - האם נמצאה הנוסחה לדמי ניהול בפועל לקרנות זרות (כגון Vanguard וחבריו) ?

היי @עומר,
הצצתי בתבנית, השראה צרופה!
אמור לי - האם נמצאה הנוסחה לדמי ניהול בפועל לקרנות זרות (כגון Vanguard וחבריו) ?
תודה!
עוד לא פתרתי את בעיית האופטימיזציה של הקרנות הזרות. גם זה יגיע. כמובן שאשמח מאוד אם מישהו יקדים אותי... :)

תודה רבה! מאוד שימושי!
ניסיתי להכניס פקודת מכירה לצורך איזון התיק ולא ממש הצלחתי להגיע לעדכון שנראה נכון...אשמח אם תוכל להסביר

ניסיתי להכניס פקודת מכירה לצורך איזון התיק ולא ממש הצלחתי להגיע לעדכון שנראה נכון...אשמח אם תוכל להסביר
הכנסתי עכשיו לתבנית פקודת מכירה של S&P500 בלשונית הפעולות. נראה לי שהתבנית מתנהגת סביר. האם יש משהו שלא עובד תקין תדעתך?

מלבד העתקת הנוסחאות בלשונית הפעולות, וציון פקודת מכירה, האם יש צורך בהתאמות נוספות? האם תא ה"כמות" צריך להיות במינוס?

כן, הכמות צריכה להיות במינוס. יכול להיות שזה מייתר את ההבחנה בין הפעולות "קנייה" ל"מכירה". עדיין צריך להבדיל בינן לבין דיבידנד. אולי אני אאחד לפעולה אחת של "ק/מ".

מעולה! תודה רבה! מציע להוסיף: גרף תשואות, התייחסות לתוספות כגון הכנסת כסף נוסף לתיק.

מציע להוסיף: גרף תשואות, התייחסות לתוספות כגון הכנסת כסף נוסף לתיק
גם אני הייתי שמח לו יכולתי לראות גרף תשואות, אך לא מצאתי דרך פשוטה לבצע זאת באופן אוט'. אתה יודע מאיפה ניתן למשוך נתונים היסטוריים של קרנות מחקות ותעודות סל בארץ?
הכנסת כסף נוסף לתיק: אם אנחנו מתכוונים לאותו דבר, אז זה קיים: בלשונית "תיק" יש שדה (צבוע בורוד) בשם "סכום לרכישה". אתה מזין שם את הסכום שאתה מעוניין להכניס לתיק, ואז בעמודת "תיקון נדרש" אתה יכול לראות איך ניתן לפזר את הסכום הזה כדי לבצע איזון בתיק. כמובן שמדובר באיזון נאיבי שלא לוקח בחשבון עלויות קניה ומכירה ולכן איננו אופטימלי. אני פשוט קונה נייר אחד או שניים בכל פעם, בהם יש את הסטייה הגדולה ביותר מהשווי הרצוי.

אפשר למשל לאגור את שווי התיק בכל פעם שמרעננים (או סקריפט אוטומטי שירענן אחת ליום, אם לא נרצה לבדוק בתדירות יומית). אפילו הזנה ידנית של שווי התיק תאפשר הצגה פשוטה של גרף. ראיתי את ה"סכום לרכישה" - מצוין! תודה!

אפשר למשל לאגור את שווי התיק בכל פעם שמרעננים (או סקריפט אוטומטי שירענן אחת ליום, אם לא נרצה לבדוק בתדירות יומית). אפילו הזנה ידנית של שווי התיק תאפשר הצגה פשוטה של גרף

אני לא מבין מספיק ב-Google Sheets כדי לממש פתרון אוט' שכזה. אם אתה (או כל אחד אחר) מבין מספיק - אודה לכם אם תממשו זאת.
לגבי הפתרון הידני - זה משהו פשוט מדי בשביל להוסיף לתבנית. כל אחד יכול להוסיף לשונית חדשה לגליון הפרטי שלו, להוסיף לשם שווי תיק בתאריכים שונים, ולייצר לעצמו גרף.

היי,
יש לי שאלה שקשורה לאקסל, אני מניח שפה אקבל תשובה.
האם יש דרך להוציא ערך מסויים בתאריכים ספציפיים?
לדוגמא, במשבצת A1 מופיעים סה"כ הכספים שברשותי. כל פעם שהתאריך הוא הראשון לחודש, תרשום לי את המספר שמופיע במשבצת A1.

כאשר ני"ע עולה או יורד ויוצא מגבולות גזרה שהצבתם (למשל +-5%), מאזנים או מאזנים פעם בשנה.
סתם שאלה, אני רואה שכולם מדברים על איזון פעם בשנה. אני חישבתי ומצאתי שמבחינת המאזן בין לתת לכסף לשבת בצד לבין עמלות קניה- הכי טוב לי לקנות עוד יחידות פעם בשלושה חודשים (וכמובן שאז גם לאזן אם צריך) - האם אני מפספס כאן משהו ?

זה תלוי בסכומים שאתה מכניס, תדירות הכנסתם, וכמה אתה זמן ואחוזים אתה מוכן שהתיק יצא מאיזון.
אני באופן אישי מאזן בינתיים רק ע"י הכנסת כסף חדש ורק כשהסכום שאני מכניס עובר את עמלת המינימום לקניה. כמובן שאם התיק יצא באופן קיצוני מאיזון אני כנראה אחרוג מכלל זה.

היי @עומר , אני משתמש בתבנית שלך ומאוד מבסוט, אמנם אני מכניס שינויים קטנים, אבל אשמח אם תוכל לעדכן כאשר אתה מבצע שינויים רציניים, נגיד גרסא 2.0...(-:

שוב תודה!

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בכיף. אני בהחלט אעדכן.
אילו שינויים הכנסת?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F שאלה לגבי תבנית לניהול תיק השקעות שוק ההון 6
A תבנית מתעדכנת לניהול תיק השקעות שוק ההון 38
דור דורים תבנית טופס 1325 עם דוגמאות מיסים 17
adamshalev תבנית הגשת דוח שנתי למס הכנסה לשכיר עם השקעות בארץ ובחו"ל צרכנות פיננסית 127
הירהורים חברת FINQ לניהול חסכונות פנסיוניים - מכירים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
Y המלצה למערכצ אונליין לניהול חשבונות של חברה קטנה בע"מ מיסים 6
W מעבר לניהול צוות התפתחות אישית 8
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Roi אפליקציה/אקסל לניהול הוצאות בצורה אוטומטית צרכנות פיננסית 19
D הקמת הרשאה לניהול תיקים בלאומי - השקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
I כלים לניהול משימות? התפתחות אישית 9
L עצה לניהול סכום מוגבל ל10 שנים שוק ההון 9
F אפליקציה לניהול תקציב משפחתי צרכנות פיננסית 5
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
U שאלה גסה - חברה מומלצת לניהול תיק השקעות שוק ההון 7
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R הפקדת כספים לניהול אצל יועץ השקעות בלתי תלוי שוק ההון 2
R העברת כספים לניהול ע"י יועץ השקעות בעל רישיון שוק ההון 1
ע תוכנה לניהול תיק השקעות StockDiv שוק ההון 42
כ מתיק מנוהל לניהול עצמאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
K שאלות בנוגע לניהול סיכונים התפתחות אישית 7
S יעוץ\המלצה לניהול אלגו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M הבדל בין חברות לניהול פנסיה במסלול מחכה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת תוכנה מומלצת לניהול תיק השקעות אוף טופיק 9
R העברת קרן השתלמות לs&p500 בהראל או המתנה לניהול עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex הצעה לניהול כספי פיצויים ב S&P500 גם כן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י אפליקציה\קובץ לניהול אישי צרכנות פיננסית 0
M העברת קרן השתלמות ישנה לניהול עצמי - יתרונות וחסרונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O אפשרויות לניהול קרן השתלמות כIRA - 2021 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
S כדאיות מעבר מתיק מנוהל לניהול עצמאי שוק ההון 1
נ מסמך אקסל טוב לניהול השקעות- יש למישהו? שוק ההון 2
ס כדאיות העברת קה"ש ואו קופ"ג לחיסכון לניהול אישי ב-IRA שוק ההון 17
ו חשבונות בנק לניהול השקעות צרכנות פיננסית 1
א תצוגת תיק מטעה בפלטפורמת השקעות +לקח קטן בנוגע לניהול תיק במשבר שוק ההון 19
Z תוכנה לניהול השקעות - portfolio performance אוף טופיק 2
Maureen האם זה עיתוי להעביר קרנות השתלמות לניהול עצמי? שוק ההון 1
סתןלי ת'כסף בחירת בית השקעות לניהול חשבון מסחר ב UK שוק ההון 0
OiNK כלים לניהול סיסמאות אוף טופיק 2
Ben Dover עוד דוגמא לניהול אקטיבי של קרנות בארץ שוק ההון 30
ח לגרום לדברים לקרות - אפליקציה לניהול משימות? התפתחות אישית 8
M באיזה פתרונות אתם משתמשים בעבודה לניהול פרויקט אוף טופיק 7
V רשיון לניהול תיקי השקעות התפתחות אישית 9
T אפליקציה לניהול תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
C הפניקס מעבירה את קרן הפנסיה לניהול אקסלנס צרכנות פיננסית 1
yossik מתנדבים/ות לניהול אתר וורדפרס עבור עמותה אוף טופיק 5
ל מתלבט בחברה לניהול IRA צרכנות פיננסית 7
M כלי לניהול תקציב וניהול שוטף צרכנות פיננסית 2
ל מסמך שלי לניהול הכנסות והוצאות (google spreadsheet) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
amikal איך בוחרים בית השקעות לניהול תיק השקעות עצמאי? שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה