• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אפליקציה/אקסל לניהול הוצאות בצורה אוטומטית

Roi

משתמש בכיר
דירוג
5,295
אני יודע שיש אפשרות לנהל הוצאות ע"י אקסל והזנה ידנית של כל הוצאה והכנסה.

האם אתם מכרים או משתמשים באפליקציה לניהול ההוצאות בצורה חכמה?
בזמנו הייתה אפליקציה שפיתוח @adamshalev שנקראת kaching אבל היא הייתה מסורבלת.

נתקלתי בטוויטר בפוסט של המחנך הפיננסי בנושא ותהיתי אם יש עוד כלים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אבקש לא לקשר מכאן לציוצים של הנ"ל. מדובר בטיפוס נבזי ביותר ששמח לקחת חלק בעליהום של מכונת הרעל נגדי בשבוע שעבר -- המינימום הוא לא לתת לו טראפיק מכאן. תנקס.

האם אתם מכרים או משתמשים באפליקציה לניהול ההוצאות בצורה חכמה?
בזמנו הייתה אפליקציה שפיתוח @adamshalev שנקראת kaching אבל היא הייתה מסורבלת.

כשאני צריך לבחור אפליקציה אני נכנס ל google store ומסתכל על התצלומי מסך, זה נותן לך בדרך כלל תחושה טובה איזה אפליקציה תתאים לך (אחרי שאתה נכנס לאחת הוא נותן לך למטה הצעות עם אפליקציות דומות)

אני משתמש ב myFinanda. מאוד עזרה לי לעשות סדר
יש פוסטים באותו נושא כאן מהעבר

יתרונות:
* מאוד נוחה ואינטואיטיבית
* שיוך אוטומטי לקטגוריות ותתי קטגוריות
* מראה את כל החשבונות וכרטיסי האשראי
* אפשרי לראות את התנועות בכל החשבונות יחד

חסרונות:
* אין אפשרות לערוך או להוסיף קטגוריות (כהשלמה אפשר להוסיף תגים, אם רוצים לדוגמה לעקוב אחרי הוצאות חופשה מתייגים את הוצאות הדלק, הצימר, האוכל וכו'. בדרך כלל זה מספיק)
* יש אפשרות לייצא קבצים ולמשתמשים בתשלום גם לקבל היסטוריה של שנים קודמות. אבל בהיסטוריה אין חלוקה לקטגוריות כך שקשה לבצע השוואה בין שנים (עד שנה אחורה אפשרי)

הערה חשובה בנוגע לאבטחה:
כיום כל האפליקציות הללו (למיטב ידיעתי) דורשות לשמור את השם והסיסמה לכל החשבונות בנק. יש הוראה של בנק ישראל שיצאה לפני כשנתיים שתהיה הרשאה לגוף צד שלישי עצמו ללא שמירת הסיסמאות מחשש דליפה. לא יודע מתי זה יקרה בפועל

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi
למה להוריד את פירוט התשלומים מהאתר לאכסל כל חודש לא עונה על הדרישות ?

• אהבתי
הערה חשובה בנוגע לאבטחה:
כיום כל האפליקציות הללו (למיטב ידיעתי) דורשות לשמור את השם והסיסמה לכל החשבונות בנק. יש הוראה של בנק ישראל שיצאה לפני כשנתיים שתהיה הרשאה לגוף צד שלישי עצמו ללא שמירת הסיסמאות מחשש דליפה. לא יודע מתי זה יקרה בפועל
אם אני לא טועה, רייזאפ משתמשת בבנקאות פתוחה ולא שומרת יוזר וסיסמא.

עונה, רק שואל אם יש דרך קצרה וקלה יותר מלעבור שורה שורה ולקטלג, אולי יש מכשירים שעושים את זה בצורה נעימה יותר.

עונה, רק שואל אם יש דרך קצרה וקלה יותר מלעבור שורה שורה ולקטלג, אולי יש מכשירים שעושים את זה בצורה נעימה יותר.
אם אתה יודע לקודד אז אני שכללתי קצת את החלק הידני באמצעות קוד פייתון קליל. יש מצב שאתה גם יכול לעשות את זה באקסל.

• אהבתי
אני בפועלים
באתר הבנק יש את הכלי לניהול תקציב
90% מההוצאות שלי הוא מסווג
כל חודש נשארים כמה חיובי אשראי שהו לא מזהה ואני מסווגת ידנית אחת לכמה זמן

המידע זמין לשנתיים אחורנית
בסוף השנה אני מורידה לאקסל ועושה קצת השוואות מול ש.ק בשביל הכיף

אפשר בקלות להוסיף סווגים

הערה חשובה: אני משתמשת לרוב בכרטיס אשראי דירקט של הבנק
בשימוש בכרטיס אשראי חיצוני הוא לפעמים מתקשה "לקרוא" את התוכן של ההוצאה ומסווג אותה כגוש.

• אהבתי
אני בפועלים
באתר הבנק יש את הכלי לניהול תקציב
90% מההוצאות שלי הוא מסווג
כל חודש נשארים כמה חיובי אשראי שהו לא מזהה ואני מסווגת ידנית אחת לכמה זמן

המידע זמין לשנתיים אחורנית
בסוף השנה אני מורידה לאקסל ועושה קצת השוואות מול ש.ק בשביל הכיף

אפשר בקלות להוסיף סווגים

הערה חשובה: אני משתמשת לרוב בכרטיס אשראי דירקט של הבנק
בשימוש בכרטיס אשראי חיצוני הוא לפעמים מתקשה "לקרוא" את התוכן של ההוצאה ומסווג אותה כגוש.
לי יש מספר חשבונות שמתנהלים במקביל עם מספר נכסים, לצערי עבודה מול בנק אחד לא אפשרית.

הרצון שלי היה לרכז את זה אוטומטית, כיום אני מנהל אקסל ידני.

אם אתה יודע לקודד אז אני שכללתי קצת את החלק הידני באמצעות קוד פייתון קליל. יש מצב שאתה גם יכול לעשות את זה באקסל.
אני לא יודע, לא מגיע מעולם הקוד, אבל ממש אשמח ללמוד, אם יש לך מקורות או דוגמאות אשמח אם תשתף.
תודה!

אני לא יודע, לא מגיע מעולם הקוד, אבל ממש אשמח ללמוד, אם יש לך מקורות או דוגמאות אשמח אם תשתף.
תודה!
Pandas (ספריית פייתון) נראה לי הכי פשוט, תחפש ביוטיוב/גוגל/גמיני - יש מלא מדריכים.

• אהבתי
משהו שמפריע לי בכיוון הזה (זה כן משהו שחשבתי לעשות בעבר) הוא העובדה שאם יש חיוב לא רצוי, יהיה לי יותר קשה לשים אליו לב ככה.

תודה!
אני חושב שאם מעולם לא נגעת, החלק הכי "קשה" יהיה ההתקנה ההתחלתית והקמת הסביבה. ברגע שיש לך סביבה ואתה יכול לכתוב שורת קוד ולראות את הפלט, אני חושב שזה יהיה הרבה יותר אינטואיטיבי.
לכן אני ממליץ לך לדלג על התקנה מקומית (על הלפטופ שלך) של פייתון, אנקונדה ושאר חיות הג'ונגל ופשוט להשתמש בסביבה מקוונת לדוגמא גוגל קולאב.

תנסה לפרק את המשימה לשלבים קלים ופשוטים. נאמר שלב ראשון - תתחיל מלהוריד את האקסל (או csv) מהאתר של הבנק, להעלות אותו לגוגל קולאב, לכתוב שורת קוד שקוראת את הקובץ ועוד שורת קוד שמציגה את ה 5 שורות הראשונות של הקובץ. אתה יכול לעשות את זה עם פנדס כמו שכתבו לפני.

• לבבות
תודה!

אפשר לנסות להסתכל על פונקציות באקסל כמו power query ו- pivot
בעבר יצרתי אקסלים מעולים לתקציב בעזרתם. כשאחרי התהליך הראשוני רק צריך לגרור קובץ פירוט שמורידים מהבנק לתוך תיקייה וללחוץ ריפרש

בנוסף זה תכנות מינימאלי ואופציונאלי ובטח ג'יטיפי יכול לעזור *מאוד* בימיינו

אפשר לנסות להסתכל על פונקציות באקסל כמו power query ו- pivot
בעבר יצרתי אקסלים מעולים לתקציב בעזרתם. כשאחרי התהליך הראשוני רק צריך לגרור קובץ פירוט שמורידים מהבנק לתוך תיקייה וללחוץ ריפרש

בנוסף זה תכנות מינימאלי ואופציונאלי ובטח ג'יטיפי יכול לעזור *מאוד* בימיינו
נשמע מעולה, יש לך אולי דוגמאות שאת יכולה לשתף?
האם זה עובד עם גוגל שייטס?

לדעתי אני צריך נוסחה שתדע לסרוק טור מסויים למילות מפתח, למשל ,טלפון, סופר וכו, ולשייך כל מילת מפתח עם קטגוריה של הוצאה או הכנסה לפי ההגדרה שלי...

ניסיתי CGPT אבל הוא לא כל כך עזר

אומנם אני מפתח אבל את האפליקציה שלי לא פיתחתי ידנית מ0 אלא עבדתי עם צ'ט גרפיטי לבנות לי. העברתי לו דוגמא לתדפיס (מקס) ובניתי באמצעותו שלב אחר שלב אפליקציה שיודעת לאכול את התדפיס, להגדיר קטגוריות חדשות ובסוף להוציא את הכל כקובץ csv שאותו אני טוען לתוך האקסלואידית.

מוזמן לפנות אלי בפרטי, אשמח לעזור ואפילו לבנות לך.

תודה לכל העוזרים, בסוף מצאתי תבנית כללית של SHEETS שמאפשרת לי להזין הכנסות והוצאות על לכמה חשבונות במקביל ואז היא עושה פילוח חודשי ושנתי לפי קטגוריות שניתן לערוך אותן.

אני רציתי לבאופן אוטומטי הוא יקטלג לי את ההוצאות לפי הקטגוריות, אז מה שעשיתי זה להוסיף עוד גליון שקראתי לו Categories ושם יצרתי טבלה של שתי עמודות, מילות מפתח וקטגוריות, במילות המפתח הכנסתי את כל החיובים שחוזרים על עצמם, למשל, שם של סופר ספציפי ואז בקטגוריה Grocery וכך הלאה, אני יכול להוסיף כמה מילות מפתח שאני רוצה וככה ליצור פילטר חכם יותר.

עכשיו כל מה שנשאר לי לעשות זה להוציא תדפיס מחשבון הבנק באיזו תדירות שאני רוצה בפורמט CSV ואז להדביק אותו בגליון של transactions והוא מסדר לי את הקטגוריות באופן אוטומטי

מצ"ב הנוסחה שאני משתמש בגליון לקטלוג:

=ArrayFormula(textjoin( ", ", true, filter( Categories!B$2:B, search(Categories!A$2:A, I5) ) ))

חייב לומר שניסיתי להשתמש ב CHATGPT אבל הוא לא הצליח למצוא לי נוסחה פשוטה שעבדה וכל פעם רק הסתבך יותר ויותר, את הנוסחה הזו מצאתי בפורומים שונים לנושא והיא עובדת בצורה אלגנטית ופשוטה

נערך לאחרונה ב:
עכשיו כל מה שנשאר לי לעשות זה להוציא תדפיס מחשבון הבנק באיזו תדירות שאני רוצה בפורמט CSV ואז להדביק אותו בגליון של transactions והוא מסדר לי את הקטגוריות באופן אוטומטי
זה נגיד משהו שפאוור קוורי יכול לפתור לך בקלות ככה שאפילו לא תצטרך להעתיק. אין לי גיליונות לדוגמא כי האמת שלא התעסוקתי עם הדברים האלו בשנים האחרונות. אבל זה פונקציה די פשוטה של אקסל ואולי יש גם משהו דומה בשיטס

• אהבתי
זה נגיד משהו שפאוור קוורי יכול לפתור לך בקלות ככה שאפילו לא תצטרך להעתיק. אין לי גיליונות לדוגמא כי האמת שלא התעסוקתי עם הדברים האלו בשנים האחרונות. אבל זה פונקציה די פשוטה של אקסל ואולי יש גם משהו דומה בשיטס
אני אנסה לחקור, תודה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21
L בקשה להמלצה לאתר/אפליקציה להשוואת מדדים שוק ההון 4
fuxlud אפליקציה לניהול תקציב משפחתי צרכנות פיננסית 5
J אפליקציה מומלצת לצפייה בספורט (לאולימפיאדה הקרובה וגם לאח”כ) אוף טופיק 4
G אתר/אפליקציה לריכוז נכסים צרכנות פיננסית 1
D האם קיימת למיטב דש אפליקציה לסלולרי למסחר בני״ע אמריקאים? פוסטים מאיכות נמוכה 2
א האם יש דרך/אפליקציה למשוך נתוני בנק לגוגלשיטס? פוסטים מאיכות נמוכה 1
M אשמח לקישור או אפליקציה למערכת גרפים השוואתיים לקרנות וני"ע בארץ ובעולם שוק ההון 0
F אפליקציה למעקבות אחר הוצאות צרכנות פיננסית 3
ה ברוקר ישראלי - אפליקציה בטלפון - בטוח? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
B אפליקציה לרשימת קניות בסופר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
פ אפליקציה למעקב אחר הוצאות ועידכון קופת גמל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
זריקת תבונה בנק אבא - זקוק לעזרה לפתח אפליקציה פשוטה אוף טופיק 16
י אפליקציה\קובץ לניהול אישי צרכנות פיננסית 0
S קבלת תשלום עבור אפליקציה צרכנות פיננסית 3
א אפליקציה למעקב אחר מניות שוק ההון 8
N אפליקציה חלופית לזיהוי תקלות ברכב בעקבות סגירת אנג'י צרכנות פיננסית 7
D אתר/אפליקציה מומלצים למעקב אחר מניות בארץ ברמה של yahoo finance לפחות שוק ההון 7
ח לגרום לדברים לקרות - אפליקציה לניהול משימות? התפתחות אישית 8
A מסחר דרך אפליקציה שוק ההון 1
T אפליקציה לניהול תקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
milx אפליקציה מומלצת לתיק וירטואלי שוק ההון 3
milx יש אפליקציה מעקב טיקרים עם התראת מחיר? אוף טופיק 19
ש אפליקציה לקבלת נתונים על ניירות ערך שוק ההון 3
ראם אפליקציה פשוטה למעקב הוצאות (ANDROID) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
c881 אפליקציה ל"השאלת ספרים מהספריה העירונית שלך" התפתחות אישית 10
efrat מחפשת אפליקציה לניהול הוצאות בנייד אוף טופיק 5
A קובץ אקסל תיק השקעות קריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
D רשימת ניירות ערך - אקסל שוק ההון 1
A איך לעשות מניפולציות\סינון בקבצי אקסל עם נתונים בעברית התפתחות אישית 5
ח מחפש אקסל למעקב אחרי תיק השקעות אוף טופיק 1
AbuNafha מחשבון אקסל - השקעה בנדל"ן מול השקעה בשוק ההון שוק ההון 20
F כדאיות של 20/80 לעומת דירה קיימת? (+אקסל מתנה) נדל"ן 64
א היי , הכנתי אקסל שאומר מה עדיף, קרן כספית או פק"מ שוק ההון 0
I קובץ אקסל ETF שוק ההון 0
ס מחשבון אקסל לחישוב משכורת של מטפלת/עוזרת בית אוף טופיק 0
ד אקסל למעקב אחרי תיק השקעות שוק ההון 1
Trevor נוסחאות לשערי מטבע - אקסל אוף טופיק 13
נ מסמך אקסל טוב לניהול השקעות- יש למישהו? שוק ההון 2
כ פרילנסר של תוכנת אקסל התפתחות אישית 5
F קבצי אקסל למעקב אחרי השקעות נדל''ן נדל"ן 1
D אקסל להשוואות הצעות ira אוף טופיק 0
D מישהו יכול בבקשה להציג אקסל עם חישוב מפורט של למה דחיית מס משתלמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
K אקסל לתקציב שנתי צרכנות פיננסית 0
Jtm אקסל - תיק השקעות אחד שוק ההון 6
Myrath מבחני Grammer מורכבים ומדריך אקסל התפתחות אישית 14
L דרושה עזרה בנוסחת אקסל עבור חסכון לילדים שוק ההון 3
רולי אקסל פשוט לניהול השקעות שוק ההון 1
ה לימוד תוכנת אקסל התפתחות אישית 3
Odysseus [אקסל] ניהול תזונה ותקציב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1

נושאים דומים

Back
למעלה