• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שכירות - מאיפה מתחילים ומה עושים?

• פותח הנושא פותח הנושא ShirVeShevah
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
המושג נדרש לצורך הניתוח המשפטי , גם אם תקרא לו בשמות אחרים. הבעיה עולה ביישום במקרה ספציפי. אני משער שאם היית מכיר את הילדים שיצאו לשחק בשכונה כפי שעשו כל בני דורם וחזרו בתכריכים היה לך יותר קל לקבל את התוצאה.
קודם כל, השאלה המשפטית העקרונית, וההחלטה באותו תיק ספציפי הן שאלות נפרדות.

1. יצא לי לקרוא כמה פסקי דין שמושג "האדם הסביר" נמתח בהן לכדי אבסורד.

2. מה שעשית למעלה, נקרא "פנייה לרגש" וזה לא מוסיף משקל לטיעון. וגם את זה ראיתי שופטים שעושים. ספציפית נתקלתי בזה במשפטים על רשלנות רפואית, בהם השופט החליט להרשיע רופאים ברשלנות, או לכפות על הצדדים הסדר, למרות, מקצועית, שאף אחד לא התרשל, פשוט מתוך רחמים על התובע, ורצון שיקבל פיצויים.

קודם כל, השאלה המשפטית העקרונית, וההחלטה באותו תיק ספציפי הן שאלות נפרדות.

1. יצא לי לקרוא כמה פסקי דין שמושג "האדם הסביר" נמתח בהן לכדי אבסורד.

2. מה שעשית למעלה, נקרא "פנייה לרגש" וזה לא מוסיף משקל לטיעון. וגם את זה ראיתי שופטים שעושים. ספציפית נתקלתי בזה במשפטים על רשלנות רפואית, בהם השופט החליט להרשיע רופאים ברשלנות, או לכפות על הצדדים הסדר, למרות, מקצועית, שאף אחד לא התרשל, פשוט מתוך רחמים על התובע, ורצון שיקבל פיצויים.
בתיק עליו מדובר הנפגעים לא קיבלו שום פיצוי.
אבל אתה צודק, לא דייקתי בלשוני. הכרות עם ילדים שנהרגו באמת משבשת שיקול דעת. הקבוצה אליה התכוונתי היא קבוצת ההורים שחוששים שגם לילדיהם יקרו אסונות. התחושה שלהם שהשארת מלכודות מוות בחצר היא מעשה רשלני בהחלט רלוונטית לקביעה מהי רשלנות בהקשר זה.
ובאופן כללי יותר, אם כולם מכירים את פסק הדין אחרי 50 שנה אז כנראה שהכוונת התנהגות פועלת לפעמים.

המושג נדרש לצורך הניתוח המשפטי , גם אם תקרא לו בשמות אחרים
נראה לי שלשופטים יש חולשה לפלפולי הבל...
כשהחוק משתמש בעיקרון כמו "סביר", ברור שבסוף צריך שופט שיכריע לפי שיקול דעת ישר בנסיבות המקרה. שופטים, הרבה פעמים, מצד אחד מנסים להגדיר באופן מדוייק עקרונות שאינם ניתנים להגדרה, על ידי פלפולי הבל. מצד שני, כיוון שהעיקרון לא ניתן להגדרה הם גם לוקחים את לעצמם את החופש לעשות ככל העולה על רוחם. כמו שכתב בנגמין
יצא לי לקרוא כמה פסקי דין שמושג "האדם הסביר" נמתח בהן לכדי אבסורד.
והעולה על כולם אהרון ברק
ויש ותגובה אינסטינקטיבית אינה סבירה בנסיבות המקרה
(מה שהכי מצחיק אותי, זה ששופטים אחרים עוד מצטטים את המשפט הזה מפסק הדין של ברק...)

אם כולם מכירים את פסק הדין אחרי 50 שנה אז כנראה שהכוונת התנהגות פועלת לפעמים
אתה טוען שבעקבות פסק הדין אנשים נהיו זהירים יותר באופן כללי?

אתה טוען שבעקבות פסק הדין אנשים נהיו זהירים יותר באופן כללי?
בהחלט. אם אחרי 50 שנה אנשים שאינם בעלי מקצוע מכירים את הסיםור אז סביר שבסמוך לו ההורים הקםידו יותר, בעלי המקררים נזהרו מעט יותר, אולי העיריות פעלו מעט יותר לפינוי מפגעים, אולי יצרני למקררים הושפעו, אולי זה האיץ את המעבר חמקררים בטיחותיים יותר. אתה חושב שכולם ככ רציונלים שארועים מסוג זה פשוט עוברים לידם?

נערך לאחרונה ב:
אתה חושב שכולם ככ רציונלים שארועים מסוג זה פשוט עוברים לידם?
אין לי ספק שאנשים נזהרו יותר עם מקררים ספציפית. אבל הסיבה לכך, לדעתי, היא עצם המקרה. ייתכן ופסק הדין גרם שעוד אנשים (וגם בשנים מאוחרות יותר) שמעו על המקרה. נראה לי שכדי להכווין התנהגות, צריך ענישה חמורה במקרים בהם שום דבר לא קורה.לדוגמא, אנשים טוענים שענישה בחומרה של הורים ששכחו או השאירו את הילד ברכב, והילד נפטר יכווין התנהגות. זה נשמע לי מאוד מוזר. כהורה אני מפחד הרבה יותר מכך שאהרוג את הילד שלי מאשר מעונש פלילי. אם כבר, שיענישו בחומרה, כששום דבר לא קרה. זה יכול לגרום למישהו לקחת את הסיכוי לעונש בחשבון כשהוא משאיר את הילד ל"דקה".

למשפט יש גם תפקיד של הכוונת התנהגות.
דקרת - שלושה חודשים בפנים.
אנסת - שלושה שבועות עבודות שירות (אם אין כשלים ראייתיים בגרסת המתלוננת).
לאן זה מכווין אותנו? להמשך עליה במקרי האלימות? כי נראה שבית המשפט עסוק בגרירת רגליים והסדרי טיעון. אז פעם במיליון שנה יש איזה קייס סטאדי וכל השופטים המהוללים מגדילים עקב. אתה צודק בעקרון - בעננים, בעולם אוטופי. ואני באמת לא אזרוק מקרר בלי לעקור דלתות. אבל זה שולי וזניח, בטח היום כשהמקררים גם ככה נפתחים מבפנים. אגב, איזה עונשים קיבלו הורים ששכחו את הילדים להטגן למוות ברכב? כמדומני מבית המשפט - נאדה. מאוד מכווין.

אין לי ספק שאנשים נזהרו יותר עם מקררים ספציפית. אבל הסיבה לכך, לדעתי, היא עצם המקרה. ייתכן ופסק הדין גרם שעוד אנשים (וגם בשנים מאוחרות יותר) שמעו על המקרה. נראה לי שכדי להכווין התנהגות, צריך ענישה חמורה במקרים בהם שום דבר לא קורה.לדוגמא, אנשים טוענים שענישה בחומרה של הורים ששכחו או השאירו את הילד ברכב, והילד נפטר יכווין התנהגות. זה נשמע לי מאוד מוזר. כהורה אני מפחד הרבה יותר מכך שאהרוג את הילד שלי מאשר מעונש פלילי. אם כבר, שיענישו בחומרה, כששום דבר לא קרה. זה יכול לגרום למישהו לקחת את הסיכוי לעונש בחשבון כשהוא משאיר את הילד ל"דקה".
אסונות קורים כל הזמן וכולם שוכחים. עובדה שאתה מגיר את מר בש ולא את זה ששכח ילד ברכב בשבוע שעבר או זה שיחדו נחנק מבננה לפני שנתיים. ההליך מעצים את התהודה מעבר לעוד אסון בעמוד 5 בעיתון.
ועודנלא דיברנו על ההצדקה שמי שגרם למוות ייענש גם אם לא התכוון לתוצאה.

דקרת - שלושה חודשים בפנים.
אנסת - שלושה שבועות עבודות שירות (אם אין כשלים ראייתיים בגרסת המתלוננת).
לאן זה מכווין אותנו? להמשך עליה במקרי האלימות? כי נראה שבית המשפט עסוק בגרירת רגליים והסדרי טיעון. אז פעם במיליון שנה יש איזה קייס סטאדי וכל השופטים המהוללים מגדילים עקב. אתה צודק בעקרון - בעננים, בעולם אוטופי. ואני באמת לא אזרוק מקרר בלי לעקור דלתות. אבל זה שולי וזניח, בטח היום כשהמקררים גם ככה נפתחים מבפנים. אגב, איזה עונשים קיבלו הורים ששכחו את הילדים להטגן למוות ברכב? כמדומני מבית המשפט - נאדה. מאוד מכווין.
יש מקום להחמרה בענישה הקיימת.

ד"א @גרהם (וגם אחרים), אפרופו אוף טופיק, האם לדעתך זה צודק שרוצח ראש ממשלה יענש באופן חמור יותר מרוצח אדם מן הישוב?
(לדעתי לא, אבל אשמח לשמוע דעות נוספות).

איך אתה מציע לקבוע רשלנות?
השופטים מבררים את המקרה לפרטי פרטים (מה בדיוק היה שם, רקע וכו), ומחליטים אם היה רשלנות. כל פלפול חדש שייכתבו, לא יעזור. אף פעם לא תהיה הגדרה חדה ומסויימת לרשלנות. בסוף, בכל מקרה חדש, צריך לבוא לבית משפט והם יחליטו לפי מה שנראה להם (כמובן, שמתוך החלטות קודמות ניתן לקבל תיחום מסויים. אבל הפלפול המילולי והמשפטי נראה לי מאוד מצחיק) הנסיון להגדיר בצורה חדה עקרונות "רכים", מסתיימת עם משפטים מגוחכים כמו "ויש ותגובה אינסטינקטיבית אינה סבירה בנסיבות המקרה" (=אם אין הגדרה טובה ל "סביר", אין לה משמעות בכלל).
כנראה שיש שופטים שחושבים שהם יכולים לא רק להכווין התנהגות מודעת, אלא אפילו להכווין אינסטינקטיםD:

האם לדעתך זה צודק שרוצח ראש ממשלה יענש באופן חמור יותר מרוצח אדם מן הישוב?
לדעתי, הענישה אף פעם לא אמורה להיות מונעת מ "מגיע לו". השיקולים הם תועלתניים. ייתכן שהגיוני להעניש בחומרה רבה יותר רצח פוליטי (למרות שמבחינה מוסרית, ניתן לטעון שזה פחות חמור).
(הקרקס בארץ מגוכח. מכל הרוצחים הסדרתיים, רוצחי ילדים וכו. נראה לי שהיחיד שזכה לתואר הנכסף "הרוצח" הוא יגאל עמיר)

ד"א @גרהם (וגם אחרים), אפרופו אוף טופיק, האם לדעתך זה צודק שרוצח ראש ממשלה יענש באופן חמור יותר מרוצח אדם מן הישוב?
(לדעתי לא, אבל אשמח לשמוע דעות נוספות).
הענישה על רצח "רגיל" היא מאסר עולם ומאחר שאני מתנגד לעונש מוות, לא נראה לי שרוצח ראש ממשלה צריך להיענש יותר מרוצח "רגיל".
באופן כללי, פגיעה בעובד ציבור נחשבת מבחינת החוק חמורה יותר מאשר פגיעה באדם אחר וזה צריך לחול גם על פגיעה בראש ממשלה, כי המעשה אינו רק כנגד האדם אלא גם כנגד השלטון, המדינה, הציבור כולו.
באופן מעשי, כל המדינות שאני מכיר מענישות טרוריסטים בחומרה יתרה, וזה אמור לחול גם על ראש ממשלה.
ספציפית במקרה הישראלי, הרצח לא נשפט בחומרה יתרה - יגאל עמיר קיבל עונש לא כבד של מאסר עולם ועוד כמה שנים, אבל לא הרסו לו את הבית ושותפיו קיבלו עונשים קלים, לדעתי, מהעונש שהיו מקבלים טרוריסטים אחרים בנסיבות דומות. בנוסף, התירו לו התייחדות (אחרי מאבק משפטי) שלא מתירים לטרוריסטים אחרים.
מצד שני, אין לו לובי פוליטי כמו לפושעי הימין ולמחבלים ערבים, ולכן לא יקבל שחרור מוקדם כפי שהם קיבלו ויקבלו בעתיד.

השופטים מבררים את המקרה לפרטי פרטים (מה בדיוק היה שם, רקע וכו), ומחליטים אם היה רשלנות. כל פלפול חדש שייכתבו, לא יעזור. אף פעם לא תהיה הגדרה חדה ומסויימת לרשלנות. בסוף, בכל מקרה חדש, צריך לבוא לבית משפט והם יחליטו לפי מה שנראה להם (כמובן, שמתוך החלטות קודמות ניתן לקבל תיחום מסויים. אבל הפלפול המילולי והמשפטי נראה לי מאוד מצחיק) הנסיון להגדיר בצורה חדה עקרונות "רכים", מסתיימת עם משפטים מגוחכים כמו "ויש ותגובה אינסטינקטיבית אינה סבירה בנסיבות המקרה" (=אם אין הגדרה טובה ל "סביר", אין לה משמעות בכלל).
כנראה שיש שופטים שחושבים שהם יכולים לא רק להכווין התנהגות מודעת, אלא אפילו להכווין אינסטינקטיםD:
הויכוח על תפקידה של הרטוריקה ומושגי שסתום בקביעת מדיניות משפטית הוא עתיק יומין והעמדה שלך בהחלט סבירה :)
ספציפית ברשלנות, התלונות הן למחוקק ולא לבית המשפט, כי האדם הסביר מופיע בחוק.

הענישה על רצח "רגיל" היא מאסר עולם ומאחר שאני מתנגד לעונש מוות, לא נראה לי שרוצח ראש ממשלה צריך להיענש יותר מרוצח "רגיל".
אוקיי. אז הוא כבר נענש יותר מרוצח 'רגיל'. רוצח בישראל יושב בממוצע 12-15 שנה. יגאל יושב כבר 25, וכנראה ישב עד שארית ימיו.

אוקיי. אז הוא כבר נענש יותר מרוצח 'רגיל'. רוצח בישראל יושב בממוצע 12-15 שנה. יגאל יושב כבר 25, וכנראה ישב עד שארית ימיו.
העונש זהה. כפי שכתבתי, בגלל שיקולים פוליטיים של נשיאי המדינה הוא יושב יותר וכנראה יישב עד גיל זקנה (או מוות).
מאחר שבעיני העונש לרצח "רגיל" בארץ הוא קל מאד (ולא רק לדעתי, אלא גם בהשוואה למדינות אחרות), אז אין לי שום בעיה עם זה.

ראו ״חוק יגאל עמיר״.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל כאן דיברו על משכיר שימלא חצי מיליון שח לטובת ועד הבית.
אני התייחסתי לעצם הסיכון שהוא ימלא שם סכום שלא מגיע לו, לאו דוקא חצי מיליון. גם כמה אלפים שאני לא חייבת לו אני לא רוצה לשלם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R חוזה שכירות - מי צודק? נדל"ן 26
R מס על השכרת דירה - קיזוז מול שכירות מיסים 7
S יציאה מחוזה שכירות נדל"ן 27
עידו ג שכירות עם כלב (גור). נדל"ן 19
Z שכירות בשכונת הדר בחיפה נדל"ן 10
A חישוב דמי שכירות בשבח נדל"ן 19
C שכירות לראשונה נדל"ן 17
I סקר: משכנתא או שכירות? דירה למגורים נדל"ן 194
G בעיות בדירה שעברתי אליה (שכירות) אוף טופיק 7
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 57
A שווי שכירות מחסן נדל"ן 23
D איך להצהיר נכון מס שכירות מיסים 1
D מס שכירות 10 אחוז מיסים 2
קפיטליסט מרושע חוזה שכירות מסחרי - מה נהוג לגבי חידוש \ הארכה נדל"ן 10
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
ב שכירות זולה באירופה - נוודות דיגיטלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
A שכירות דירה בסכום 0 - האם חוקי? נדל"ן 2
א שוכר חנות שהתפנה והשאיר חוב שכירות וחוב לרשויות נדל"ן 2
A תשלום שכירות בצ'קים של ההורים נדל"ן 3
Count Olaf חוזה שכירות אישי בדירת שותפים? נדל"ן 10
hommie ערבויות שכירות נדל"ן 14
ב חוזה שכירות לטווח ארוך נדל"ן 77
ז שכירות בזמן מלחמה נדל"ן 7
ד פיצוי על הפסקת חוזה שכירות - מלחמת חרבות ברזל מיסים 0
A החזר שכירות בעקבות איחור נדל"ן 11
C רכישת בית קרקע לעומת שכירות ושימור תיק השקעות נדל"ן 12
A תשלום שכירות בהעברה בנקאית כשיש ש'קים לבטחון נדל"ן 15
T שכירות - תשלומים רטרו נדל"ן 20
3 הגיוני לא להתמקח על דמי שכירות? נדל"ן 10
A שאלות על שכירות רוכשת נדל"ן 17
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
I איך בודקים אם לאזור מסויים יש ביקוש של שכירות? נדל"ן 3
י שכירות של 12,000 ש"ח או רכישת דירה נדל"ן 30
מ ערבות עבור חוזה שכירות נדל"ן 6
Fitch מה בעצם האחריות שמוטלת על מי שרשום בחוזה שכירות? נדל"ן 16
L מה מקובל היום בשוק בחוזי שכירות מבחינת הצמדה למדד המחירים לצרכן? נדל"ן 36
D חוזה שכירות תמוה לדירה שאנחנו רוצים לעבור אליה אוף טופיק 25
P הכנסות שכירות פטורות - האם משפיעות על חישובי מס אחרים? נדל"ן 12
חושב בגדול השקעת נדל"ן - שכירות מכסה משכנתא פוסטים מאיכות נמוכה 4
D אשמח לטיפים, איך אפשר למנוע קניית דירה ע'י אמא שלי, ושהחלופה תהיה שכירות לכמה שנים... נדל"ן 78
K האם חוזה שכירות חוקי ? נדל"ן 15
ה חוזה שכירות - דגשים נדל"ן 32
ש מסלולי מס על שכירות נדל"ן 10
ה תשלום שכירות במזומן נדל"ן 3
נ אג"ח צמוד מדד מחירי דיור , מחירי שכירות האם זה הפתרון? נדל"ן 2
M דמי שכירות מנכס בארהב - חייב במס? מיסים 3
N דגשים בחוזה שכירות לדירה שמיועדת למכירה בעתיד נדל"ן 3
unrealx הסכם שכירות - מה לוודא כדי לא להדפק? פוסטים מאיכות נמוכה 10
mudale222 מחפש המלצות ומידע על שכירות בפתח תקווה והסביבה נדל"ן 1
unrealx תשלומי שכירות רק במזומן נדל"ן 28

נושאים דומים

Back