• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה

• פותח הנושא פותח הנושא isalidiq
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

isalidiq

משתמש רגיל
דירוג
135
אני זוכר שקראתי באחד הפוסטים בבלוג, והיא עשתה שם חישוב מסוים כדי לבדוק האם כדאי לקנות את הדירה או לא (לפי חישוב שכירות למול מחיר הדירה)
מישהו זוכר איזה פוסט זה? לא מצליח למצוא
אני זוכר משהו של: יחס מעל 21 או מתחת ל16 - אם עוזר לכם להיזכר

יש למישהו מושג מה ההגיון מאחורי החישוב של מעל 21 - לשכור, ומתחת ל16 - למכור?
ישנן כמובן תקופות שבהן ברור שעדיף לקנות ולא לשכור – בדרך כלל אחרי קריסה רבתי של מחירי הדיור. דרך אחת לבחון זאת היא לחלק את שווי הנכס במחיר דמי השכירות השנתיים. אם התוצאה גבוהה מ-21 – מומלץ לשכור. אם התוצאה נמוכה מ-16 – מומלץ לקנות

אלה כללי אצבע כמובן, לא מדע מדוייק, אבל אני מאמין שהכוונה היא לתשואה (או התשואה האלטרנטיבית) של הכסף במידה וקונים דירה או לא. כלומר זה לא משתלם, ועדיף להשקיע את הכסף

אלה כללי אצבע כמובן, לא מדע מדוייק, אבל אני מאמין שהכוונה היא לתשואה (או התשואה האלטרנטיבית) של הכסף במידה וקונים דירה או לא. כלומר זה לא משתלם, ועדיף להשקיע את הכסף
יכול לפרט? לא ירדתי לסוף דעתך

יכול לפרט? לא ירדתי לסוף דעתך
יכול לומר מה דעתי, אבל זה לא בהכרח מייצג את מה שהסולידית התכוונה לומר.

נניח, בקיצוניות, ששכירות הייתה 1 ש"ח לשנה, ודירה הייתה עולה מיליארד ש"ח. במקרה כזה זה ברור לחלוטין שעדיף לשכור על פני לקנות, כי הדירה בשום סיטואציה לא תהיה שלך (לא תסיים לשלם עליה), ומצד התשואה על כסף בשוק ההון של 33 ש"ח הייתה מחזירה לך את השכירות (לפי כלל 3%). כלומר, אם היית שם בשום ההון 33 ש"ח (ולא קונה דירה), היית יכול לממן את שכר הדירה בצורה בטוחה עד לסוף ימיך רק מהתשואה על הכסף.

אבל כמובן ששכירות היא לא 1 ש"ח, ועוד יותר דירה לא עולה מיליארד. השאלה היא איפה עובר הגבול המציאותי.

אם תוכל לקחת את הסכום שהדירה עולה, לשים אותו בשוק ההון באפיק לבחירתך, ולקבל סכום גבוה משכר הדירה, אז כלכלית נטו זה משתלם (וגם אין לך את ההוצאות הנלוות לדירה - חד פעמיות, תקופתיות, ושגרתיות).

מצד שני, יש יתרונות (לרוב לא כלכליים, אבל לא רק) לבעלות על דירה.

דירת מגורים היא קודם כל מוצר צריכה שיש לו יתרונות וחסרונות על פני שכירות.
לגבי השקעה כבר הרבה שנים נדל"ן הוא לא השקעה טובה אם מתעלמים מעליית ערך הקרקע. בפועל קרקע היא משאב מוגבל שמחולק באופן לא שוויוני/כלכלי בין מדינות. במדינה עשירה וקטנה כמו ישראל הקרקע תתייקר ככל שהתלג הכולל יעלה.

אבל
יכול לומר מה דעתי, אבל זה לא בהכרח מייצג את מה שהסולידית התכוונה לומר.

נניח, בקיצוניות, ששכירות הייתה 1 ש"ח לשנה, ודירה הייתה עולה מיליארד ש"ח. במקרה כזה זה ברור לחלוטין שעדיף לשכור על פני לקנות, כי הדירה בשום סיטואציה לא תהיה שלך (לא תסיים לשלם עליה), ומצד התשואה על כסף בשוק ההון של 33 ש"ח הייתה מחזירה לך את השכירות (לפי כלל 3%). כלומר, אם היית שם בשום ההון 33 ש"ח (ולא קונה דירה), היית יכול לממן את שכר הדירה בצורה בטוחה עד לסוף ימיך רק מהתשואה על הכסף.

אבל כמובן ששכירות היא לא 1 ש"ח, ועוד יותר דירה לא עולה מיליארד. השאלה היא איפה עובר הגבול המציאותי.

אם תוכל לקחת את הסכום שהדירה עולה, לשים אותו בשוק ההון באפיק לבחירתך, ולקבל סכום גבוה משכר הדירה, אז כלכלית נטו זה משתלם (וגם אין לך את ההוצאות הנלוות לדירה - חד פעמיות, תקופתיות, ושגרתיות).

מצד שני, יש יתרונות (לרוב לא כלכליים, אבל לא רק) לבעלות על דירה.
אבל לאדם סטנדרטי אין הון שיכול ללכת כולו לקניית דירה למול השקעה בשוק ההון.
אז איך אפשר לחשב את האלטרנטיבה (אם במשכנתא יש לך החזרים חודשיים) כדי שזה יהיה השוואה של תפוחים ותפוחים?

מה הכוונה?
הרי משכנתא ניתנת רק עבור דירה, אז אין לי דרך באמת לשים את הכסף הזה בשוק ההון
במבחן התוצאה (שאי אפשר לחזות מראש) פשוט צריך לחשב נכסים (לפחות להעריך) פחות חובות. זה סך שווי הבעלות שיש לאדם.

במבחן התוצאה (שאי אפשר לחזות מראש) פשוט צריך לחשב נכסים (לפחות להעריך) פחות חובות. זה סך שווי הבעלות שיש לאדם.
כמובן שיש עוד קניינים חשובים לאדם כמו דעת. אבל זה נושא קצת אחר

מסיבה כלשהי — חולשה מזוכיסטית, אי שפיות זמנית או שתיהן יחדיו — אני מוצאת את עצמי מעיינת לפרקים במדור הנדל"ן של "פטאליסט". שאול אמסטרדמסקי מפרסם שם בחודש האחרון סדרת ראיונות עם משפחות ישראליות שכורעות תחת נטל יוקר המחיה, מתקשות לחסוך, וכמובן – נמצאות הרחק ממה שמכונה "חלום הדירה". או, אם נדייק...
עברתי על הפוסט ומשהו מאד צרם לי אשמח להבין מה פיספסתי היה שם שלב בפוסט שהיא השוותה בין רכישת דירה להשקעה לקרן ריט ואז היא כתבה שקרן ריט תניב תשואה שוטפת מה שדירת מגורים לא ,היא לא חישבנה את השכירות שהייתי משלם אם הייתי שוכר דירה ?זה יצא זהה לקרן הריט או אפילו יותר גבוהה .
ובקרן ריט יש עוד מס על הדיבידנד .
גילוי נאות אני נגד רכישת דירה ברב המקרים בישראל כרגע

גם אני לא הבנתי את הקטע הזה, מה גם שזה חישוב לפני מס
מה הקשר בין השכר דירה שאתה משלם בדירה שאתה גר בה להשוואה בין דירה להשקעה לשוק ההון

מה הקשר בין השכר דירה שאתה משלם בדירה שאתה גר בה להשוואה בין דירה להשקעה לשוק ההון
תקרא את הדוגמה שהיא נתנה שם.
היא מדברת על שכירות בדירה לבין לקנות את אותה הדירה עצמה (בלי משכנתא לדוג'). ואז אומרת שבמקום לקנות את הדירה להשקיע את אותו כסף בקרן ריט.
אבל הטענה לא ברורה. הרי אם אתה קונה את הדירה לא תצטרך לשלם שכירות. ואם לא תקנה אז כן תצטרך.
בדוגמה שלה יוצא שהשכירות השנתית שווה לתקבולים מקרן הריט (והתקבולים אפילו נמוכים יותר עקב המס) - משמע אין באמת הבדל בין לקנות לבין לשכור.

תקרא את הדוגמה שהיא נתנה שם.
היא מדברת על שכירות בדירה לבין לקנות את אותה הדירה עצמה (בלי משכנתא לדוג'). ואז אומרת שבמקום לקנות את הדירה להשקיע את אותו כסף בקרן ריט.
אבל הטענה לא ברורה. הרי אם אתה קונה את הדירה לא תצטרך לשלם שכירות. ואם לא תקנה אז כן תצטרך.
בדוגמה שלה יוצא שהשכירות השנתית שווה לתקבולים מקרן הריט (והתקבולים אפילו נמוכים יותר עקב המס) - משמע אין באמת הבדל בין לקנות לבין לשכור.
אם אתה קונה את הדירה שאתה גר בה (ומשלם שכירות של כ3% בשנה מערך הדירה היום) , אז אתה מרוויח 3% בשנה (שלא תשלם בשכירות)
אם הקרן ריט עושה תשואה גבוהה יותר, אז אולי שווה לך לא לקנות.

כי ההפרש בין התשואה שתקבל ל3% שאתה מפסיד היא חיובית.

בענייני מס, גם לדירה יש מיסוי. בהחלט צריך להתחשב בזה בכל מה שעושים.

אם אתה קונה את הדירה שאתה גר בה (ומשלם שכירות של כ3% בשנה מערך הדירה היום) , אז אתה מרוויח 3% בשנה (שלא תשלם בשכירות)
אם הקרן ריט עושה תשואה גבוהה יותר, אז אולי שווה לך לא לקנות.

כי ההפרש בין התשואה שתקבל ל3% שאתה מפסיד היא חיובית.

בענייני מס, גם לדירה יש מיסוי. בהחלט צריך להתחשב בזה בכל מה שעושים.
כמובן. פשוט הדוגמה שהיא הביאה לא עונה על זה. ואפילו סותרת

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
נ הפעם זה אחרת - פוסט מהמשבר הבורסאי של הגל הראשון דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
S יש לסולידית פוסט שמראה את כל האופציות של קרנות מחקות מדדים עולמיים? שוק ההון 2
איליה פוסט של MMM לראשון באפריל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
A פוסט הכרות פוסטים מאיכות נמוכה 2
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
ה עריכת פוסט אוף טופיק 4
T מקרו מחזוריות (פוסט שיתוף) אוף טופיק 1
E מתי כבר יגיע הזעזוע לפה? (הייטק/נדלן בארץ) פוסט תסכול פוסטים מאיכות נמוכה 534
ב פוסט עם יד על הלב - חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
כ פוסט ראשון, היו עדינים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס פוסט קורונה == ירידות שערים? שוק ההון 10
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
S תוכנית ההשקעה שלי - פוסט ראשון! שוק ההון 14
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
נ ניודים, התנתקויות, ביטולים - פוסט עידוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ב למה פוסט נמחק? נדל"ן 5
S לבנות אתרים או לבנות באתרים ? (או עוד פוסט הסבה להייטק ) התפתחות אישית 10
א פוסט ראשוני- דירה לצורך השקעה נדל"ן 17
Cleo אז מה ערך התיק בנקודת הסיום? (אזהרה - פוסט מורבידי) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
ג חיפוש פוסט- כל צורות ההשקעה באגח האפשריות שוק ההון 1
ה מחפש פוסט על ריבית דריבית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 5
A שאלה בעקבות פוסט "קרנות ריט" שוק ההון 0
Kintsukuroi מעבר לארהב לצורך פוסט דוק אוף טופיק 6
M פוסט בכורה חופר, שוק ההון 46
הסולידית עידן פוסט-נתניהו אוף טופיק 1618
משה פוסט בבלוג שלי שבו אני מציג חלק מהעקרונות בספר אנטי שביר אוף טופיק 5
R מתנות - אני יודעת שהסולידית כתבה פוסט על זה אבל - תמיכה נפשית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
Benjamin W עולם חדש נורא? [פוסט בבלוג] דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 67
ד פוסט מעניין: איך לא לאבד כסף בהחלפת עבודה אוף טופיק 5
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
ד פוסט שפורסם בעבר על מתנת יום הולדת לילדים שוק ההון 2
ס פוסט שננעל אוף טופיק 1
Waler "הכנסה בסיסית" - אם כבר יש על זה פוסט אוף טופיק 38
הסולידית הזמנה לכתיבת פוסט אורח אוף טופיק 0
DiverGirl פוסט מוטיבציה: הרגלים ומשמעת התפתחות אישית 42
R פוסט/תגובה אבודה אוף טופיק 0
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 3
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 1
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 7
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה