• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בעיות בדירה שעברתי אליה (שכירות)

• פותח הנושא פותח הנושא GunnerWSM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

GunnerWSM

משתמש רגיל
דירוג
228
היי לכולם.

עברתי דירה לאחרונה, באיזור תל אביב. בסך הכל היה אחלה בדירה הקודמת, אבל כן רציתי להשתדרג קצת מבחינת לוקיישן וגודל (וכמובן לשלם בהתאם לא מעט...).
לצערי יש כמה בעיות ואשמח לקבל עצות כיצד מומלץ לנהוג.
בגדול הבניין עצמו מאוד מוזר/מאולתר - זה היה פעם איזה מפעל או משהו, והיום יש שם כמה חנויות בקרקע, ו(מסתבר) בחלק מה״דירות״ יש גם סוג של בעלי מקצועֿ לא ברור לי למה עדיין. הדירה שאני שוכר היא בתכל׳ס דירה מחולקת אפשר להגיד (עובר בדלת 1 בקומה שלי, ואז יש 2 דלתות - אחת לדירה שלי, אחת לדירה אחרת, הכל בבעלות אותו בעל דירה.) מסתבר שגם בדלת מעופשת מאוד בקרבתנו גם גרים אנשים (שמבחינת רעש הם ממש חולקים איתי את הקיר המרכזי, ממש כאילו זו גם דירה מחולקת שאיתנו), הייתי בטוח שהשטח שם ריק אך לצערי השוכרים הקודמים שיקרו לי בפרצוף. הסתכלו לי בפנים בזמן שאמרו שהדירה ריקה כי אי אפשר לגור שם (ובהחלט נראה מבחוץ לא מקום תקין למגורים..)

בכל מקרה עם כל זה אפשרי לחיות, להלן בעיותיי -

1. המקלחון שבור לגמרי, זה מקלחון הזזה, ומסתבר שהדלתות הפנימיות שבורות לגמרי ולא מחוברות כמעט. אי אפשר להזיז אותן בכלל. כשראיתי את הדירה לא שמתי לב לזה (גם הבעלת דירה), שכן כדי לראות את זה אתה צריך ממש להכניס את הראש לתוך המקלחון. הודעתי על זה לבעלי הדירה שככה קיבלתי את הדירה, ושאני מעוניין שהעניין יסודר - הם קודם כל החליטו להאשים אותי בעובדה שלא ראיתי את זה ישר, ושעכשיו הם נדפקו ״בגללי״ כי הם כבר החזירו את הערבויות של השוכרים הקודמים (אני נכנסתי לדירה בפועל רק כמה ימים אחרי שהם עזבו, ולא שמתי לב לזה עד ליום אחד שבאתי לנקות את כל הדירה.) הם מוכנים שנעשה חצי חצי במקלחון חדש ואני לא מסכים - אני לא צודק כאן שמקלחון זה דבר בסיסי, ושהם צריכים לטפל בזה? זה נשמע לי פשוט הזוי.

2. יש עוד דברים קטנים בדירה כגון ריצוף קטן שעומד ומסתבר לא מחובר בכלל, כששטפתי את הדירה פתאום ראיתי שהם נופלים (מעט מסוכן). בנוסף מסתבר שב2 מתוך 3 הכיורים יש נזילות בכיור. ז״א שפותחים את המים, בערך בנקודת חיבור של איפה שמתחיל הברז דולף בערך חצי מהמים. צילמתי להם הכל, הם אמרו שזה שטויות ואני אמור לטפל בזה. לטענתי - אם זה היה קורה לי אחרי שאני גר בדירה פתאום - סבבה, אבל כשזה ככה ביום הראשון - למה שאני אצטרך לטפל בזה? בכל מקרה זה ספציפית פחות מפריע לי, ואני מוכן לטפל בזה לבד, אבל מאוד מעצבן אותי שאני צריך להתעסק בזה. האם לפי החוק אני צודק כאן?

3. אני הגעתי לראות את הדירה בבוקר, וחתמתי עליה ביום שבת, מה שמנע ממני לשמוע רעש די חזק ממכונה כלשהי שמודבקת לקיר החיצוני של הבניין. לא ברור לי עדיין אם המכונה הזאת (יש שם סוג של משאבה ובלון גז) שייכים למפעל או לחנות שלמטה. החדר שינה שלי מבחינת הקרבה זה המקום שהכי קרוב לזה בבניין. האם יש חוק בנושא עד איזו רמה מסויימת של רעש מותר לעסק/עד איזו רמה של רעש בסגנון הדירה ראוייה למגורים? בשעות הערב והלילה זה רעש שפשוט מטמטם עם הזמן, ואני בינתיים יושן עם אטמים. אפילו לא כיף לי לשבת בסלון בערב אחרי העבודה ולהירגע קצת - אין לי רגע אחד של שקט.

בקיצור מבאס ממש. פעם ראשונה שאני מוציא 5+ על שכירות, ובינתיים זו בפער עצום הדירה הכי גרועה שנכנסתי אליו ;( עד היום דווקא היה לי מזל בנושא.
הזוג שאני שוכר ממנו ממש לא נעים. זיהיתי את זה כבר במעמד החתימה וובטיפשותי חתמתי בכ״ז. ואכן כמו תחושת הבטן שלי מאחרי החתימה הם ממש משדרים אנטיפתיות וגישה של ״תשלם ואל תפנה אלינו״.

אשמח לעצות ממכם בנושא, דייר מתוסכל.

חפש דירה חדשה
רק עברתי אליה עכשיו, אני ממש מנסה להימנע מלהגיע למצב הזה. כל המעבר הזה, כולל ציוד, הובלות, ימי חופש וכ׳ו כבר עלו לי 6-7K.
זו אופציה אחרונה שאני מקווה שלא אגיע אליה... מה שגם אצטרך למצוא מחליפים, ולאור הסיבות שאני לא מרוצה מהדירה יהיה קשה למצוא כאלה.

קראתי.
יש לי לא מעט "עצות"... שורה תחתונה, הכל חרטבונה.
אם זה להגדרתך לא נורא - אז לא נורא, תעביר שם שנה ותצא.
אם זה כן מעצבן ומספיק נורא - אז לא.
שורה תחתונה - על פי הגירסא שלך, בעלי הדירה שלך שמחים להתעסק איתך ולא לתקן ליקויים ואתה שמח להתעסק איתם במקום להתעקש שראוי שהדירה תהיה במצב טיפ טופ (אני בעצמי דר בדירה ממש לא טיפ טופ ולא משנה לי).
הם יהפכו לבעלי דירה חארות מבחינתך שלא מוכנים להוציא כסף על תחזוקת הדירה ומבקשים ממך לתקן מקלחון חצי-חצי (WTF?).
ואתה תהפוך לשוכר מסריח מבחינתם שמתלונן על הכל.
תעבור דירה.
מה שמתחיל ככה - יהיה יותר גרוע וימשיך להיות גרוע יותר.
תחתוך הפסדים מוקדם.

רק עברתי אליה עכשיו, אני ממש מנסה להימנע מלהגיע למצב הזה. כל המעבר הזה, כולל ציוד, הובלות, ימי חופש וכ׳ו כבר עלו לי 6-7K.
זו אופציה אחרונה שאני מקווה שלא אגיע אליה... מה שגם אצטרך למצוא מחליפים, ולאור הסיבות שאני לא מרוצה מהדירה יהיה קשה למצוא כאלה.
אז מה אתה רוצה לעשות?...
לשלם על מקלחון חצי-חצי?
לתקן את המחברים של הברזים שנוזלים בעצמך ולקוות שלא יהיו עוד נזילות?
לריב עם בעל מפעל או בעל סדנא למה הקומפרסור שלו עושה לך רעש בין 14:00 ל- 16:00?
וכשיתקלקל המזגן? או שלא.
וכשיתקלקל דוד השמש או הדוד החשמלי? או שלא.

בתור תל-אביבי לשעבר (שנתיים וחצי שגרתי בה), אם יש משהו שאני לא סובל בת"א, שסלדתי ממנו, ושבגללו עזבתי אותה והשארתי אותה "לכם", היא בעלי הבתים/דירות.
כזה גועל נפש של אחולבלוע לא הצלחתי להכיר בחיים שלי... על סף הפוסט טראומה.
מה שאתה מתאר פה הוא בדיוק מה שאני הייתי צריך להתמודד איתו.
ויותר.
שנתיים וחצי הספיקו לי.
למצוא בעלי בתים נורמליים ודירה נורמלית זה פשוט כמעט בלתי אפשרי.

אם זו דירה שמחולקת בצורה לא חוקית תרמוז לבעל הדירה שאתה מתכנן להגיע לביקור במחלקת ההנדסה בעירייה כדי לוודא שיש לדירה את כל האישורים הנדרשים, אתה תראה איך ברגע הוא יהיה מוכן לבטל לך את החוזה במקום ו\או לתקן את כל הליקויים שציינת על חשבונו.

כל המעבר הזה, כולל ציוד, הובלות, ימי חופש וכ׳ו כבר עלו לי 6-7K.
עלות שקועה.

אתה צריך להחליט מה חשוב לך. להתבאס עד סוף החוזה או לחתוך. תחליט מה יעלה לך יותר: בכסף, בזמן, בעצבים ובתסכול.

היי לכולם.

עברתי דירה לאחרונה, באיזור תל אביב. בסך הכל היה אחלה בדירה הקודמת, אבל כן רציתי להשתדרג קצת מבחינת לוקיישן וגודל (וכמובן לשלם בהתאם לא מעט...).
לצערי יש כמה בעיות ואשמח לקבל עצות כיצד מומלץ לנהוג.
בגדול הבניין עצמו מאוד מוזר/מאולתר - זה היה פעם איזה מפעל או משהו, והיום יש שם כמה חנויות בקרקע, ו(מסתבר) בחלק מה״דירות״ יש גם סוג של בעלי מקצועֿ לא ברור לי למה עדיין. הדירה שאני שוכר היא בתכל׳ס דירה מחולקת אפשר להגיד (עובר בדלת 1 בקומה שלי, ואז יש 2 דלתות - אחת לדירה שלי, אחת לדירה אחרת, הכל בבעלות אותו בעל דירה.) מסתבר שגם בדלת מעופשת מאוד בקרבתנו גם גרים אנשים (שמבחינת רעש הם ממש חולקים איתי את הקיר המרכזי, ממש כאילו זו גם דירה מחולקת שאיתנו), הייתי בטוח שהשטח שם ריק אך לצערי השוכרים הקודמים שיקרו לי בפרצוף. הסתכלו לי בפנים בזמן שאמרו שהדירה ריקה כי אי אפשר לגור שם (ובהחלט נראה מבחוץ לא מקום תקין למגורים..)

בכל מקרה עם כל זה אפשרי לחיות, להלן בעיותיי -

1. המקלחון שבור לגמרי, זה מקלחון הזזה, ומסתבר שהדלתות הפנימיות שבורות לגמרי ולא מחוברות כמעט. אי אפשר להזיז אותן בכלל. כשראיתי את הדירה לא שמתי לב לזה (גם הבעלת דירה), שכן כדי לראות את זה אתה צריך ממש להכניס את הראש לתוך המקלחון. הודעתי על זה לבעלי הדירה שככה קיבלתי את הדירה, ושאני מעוניין שהעניין יסודר - הם קודם כל החליטו להאשים אותי בעובדה שלא ראיתי את זה ישר, ושעכשיו הם נדפקו ״בגללי״ כי הם כבר החזירו את הערבויות של השוכרים הקודמים (אני נכנסתי לדירה בפועל רק כמה ימים אחרי שהם עזבו, ולא שמתי לב לזה עד ליום אחד שבאתי לנקות את כל הדירה.) הם מוכנים שנעשה חצי חצי במקלחון חדש ואני לא מסכים - אני לא צודק כאן שמקלחון זה דבר בסיסי, ושהם צריכים לטפל בזה? זה נשמע לי פשוט הזוי.

2. יש עוד דברים קטנים בדירה כגון ריצוף קטן שעומד ומסתבר לא מחובר בכלל, כששטפתי את הדירה פתאום ראיתי שהם נופלים (מעט מסוכן). בנוסף מסתבר שב2 מתוך 3 הכיורים יש נזילות בכיור. ז״א שפותחים את המים, בערך בנקודת חיבור של איפה שמתחיל הברז דולף בערך חצי מהמים. צילמתי להם הכל, הם אמרו שזה שטויות ואני אמור לטפל בזה. לטענתי - אם זה היה קורה לי אחרי שאני גר בדירה פתאום - סבבה, אבל כשזה ככה ביום הראשון - למה שאני אצטרך לטפל בזה? בכל מקרה זה ספציפית פחות מפריע לי, ואני מוכן לטפל בזה לבד, אבל מאוד מעצבן אותי שאני צריך להתעסק בזה. האם לפי החוק אני צודק כאן?

3. אני הגעתי לראות את הדירה בבוקר, וחתמתי עליה ביום שבת, מה שמנע ממני לשמוע רעש די חזק ממכונה כלשהי שמודבקת לקיר החיצוני של הבניין. לא ברור לי עדיין אם המכונה הזאת (יש שם סוג של משאבה ובלון גז) שייכים למפעל או לחנות שלמטה. החדר שינה שלי מבחינת הקרבה זה המקום שהכי קרוב לזה בבניין. האם יש חוק בנושא עד איזו רמה מסויימת של רעש מותר לעסק/עד איזו רמה של רעש בסגנון הדירה ראוייה למגורים? בשעות הערב והלילה זה רעש שפשוט מטמטם עם הזמן, ואני בינתיים יושן עם אטמים. אפילו לא כיף לי לשבת בסלון בערב אחרי העבודה ולהירגע קצת - אין לי רגע אחד של שקט.

בקיצור מבאס ממש. פעם ראשונה שאני מוציא 5+ על שכירות, ובינתיים זו בפער עצום הדירה הכי גרועה שנכנסתי אליו ;( עד היום דווקא היה לי מזל בנושא.
הזוג שאני שוכר ממנו ממש לא נעים. זיהיתי את זה כבר במעמד החתימה וובטיפשותי חתמתי בכ״ז. ואכן כמו תחושת הבטן שלי מאחרי החתימה הם ממש משדרים אנטיפתיות וגישה של ״תשלם ואל תפנה אלינו״.

אשמח לעצות ממכם בנושא, דייר מתוסכל.
נשמע שמדובר בבעלי דירה מסוג ״רוצים למקסם תשואה ולזרוק זין על הדייר״. גם פיצלו את הדירה שלהם וגם מפילים עליך כל מיני דברים בטענות הזויות (למה לא בדקת קודם וכו׳).

עכשיו תחליט אם אתה רוצה להיות חכם או צודק. אם אתה רוצה להיות צודק, תריב איתם, תתעקש ותבדוק מי ומה לגבי המכונה ותריב גם עם המפעיל שלה.

אם אתה רוצה להיות חכם, או שתחליט שאתה חי בשלום ומנסה להפיק ממנו את המיטב בלי להיכנס למלחמות (הגם שהן נשמעות מוצדקות) ולשחרר - תאסוף את כל הליקויים ותציע לבעלי הדירה שתשתתף בעלות, בין אם תיקון דלתות במקלחון וברזים או שתעבור ותשתמש בנקודת יציאה בחוזה או כן שאצרו תגיד שאתה בודק בעירייה לגבי הרישוי של המכונה והייעוד של הדירות שעובדים בהם ואם יש שם שימוש חורג וכו׳ והם כבר יבינו שעדיף להציע לך לצאת…..

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A שמעתי שיש בעיות בקופות הגמל של סלייס שוק ההון 2
M תביעה קטנה נגד הוט על בעיות אינטרנט צרכנות פיננסית 6
Y בעיות פוטנציאליות בהעברות בנקאיות בשל חשש של הבנק מהלבנת הון שוק ההון 7
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
O משיכת כספי פנסיה לפני גיל 67 לבעלי בעיות בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F בעיות אצל IBI - זוג נשוי (עם אמריקאית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
Roi בעיות בכניסה ל IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
P אלטרנטיבה כשיש בעיות בטופס מפ"ל? מיסים 8
Z האם בחירת שקל כמטבע בסיס בIBKR יוצר בעיות בדוחו"ת למס אחר כך? פוסטים מאיכות נמוכה 0
yossik בעיות באקספון/WE4G צרכנות פיננסית 2
M בעיות באקסל עם נתונים מהבורסה הישראלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D הבנק עושה בעיות להכניס שקלים ממכירת קריפטו דרך פלטפורמה ישראלית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 147
I האם יש בעיות בגלישה מחו"ל בחלק ממערכות המסחר?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
M בעיות עם ניהול בהלמן - מישהו מכיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Dinoman בעיות בunrelialized p&l באינטרקטיב שוק ההון 2
ת האם עדיין יש בעיות עם IRA? צרכנות פיננסית 10
G בעיות בהצגת נתוני מדד / מניה בחיפוש בגוגל אוף טופיק 18
P בעיות עם הבנק שוק ההון 22
G אקסלנס - בעיות בשירות לקוחות צרכנות פיננסית 17
c881 בעיות מעניינות במעבר קרן השתלמות אוף טופיק 13
שמוליק קיפוד בעיות בהפקדות הפנסיונית צרכנות פיננסית 10
yossik בעיות גלישה עם טלפוניה VOIP מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
א בעיות באתר של מיטב דש צרכנות פיננסית 6
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64