• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיווק קרנות Blackrock בישראל

הוא יחסית קבוע, אבל קבוע בכ1% מתחת ללונדונית, איך זה שימי שישי וראשון משפיעים על כל שאר ימים בגרף? הרי מה שרואים בגרף זה היחס בין הישראלית ללונדונית בכל יום מסחר, אז הסופשים לא נכונים גלל ימי מסחר לא חופפים ורואים את זה, אבל למה זה משפיע על שאר הימים בגרף?
זה לא משנה, המערכת צריכה להציג גרף תשואות, שמתחילות בT=0 וY=1. היה תשים את הנקודה הראשונה במקום הזה, ותנרמל את כל השאר נקודות בהתאם.
אומנם לא רואים את זה בגרף, אך זה מה שקורה בפועל. מצאתי פיצר שחותך את הגרף בנקודת זמן מוגדרת - אם משנים אותה הגרף כולו יורד\עולה בדיוק כמו במקראים של 0.99 1.02 וכו - זה תופעה של מנגנון "trim"

קוד:
show(get("5122627@TASE")/get("1159250@TASE"), trim=datetime.datetime(2019, 11, 4))
לסיכום - גרף ישר = אין "דמי ניהול" מוסתרים.

או אפילו ככה (איזה מפגר אני, לא שמתי לב שערך של 5122627 זה בדיוק USDILS*CSPX, יאללה אפשר לעכוב בtradingview מבלי לבלבל את השכל עם כל המערכות גרפים עקומות בארץ)
הוכחה: (ta=מבטל יישור לנקודת מוצא ומציג לא באחוזים אלה בערך מקור)
קוד:
show(get("1159250@TASE")/(get("CSPX@IC")*get("USD/ILS@IC")),1,ta=False)
https://imgur.com/rAR7VO1

נערך לאחרונה ב:
מנסה שוב את מזלי כי ההודעה קצת נבלעה. מה זה לטעמכם מרווח גדול/קטן?
רוב הזמן הספרד נע בין 0.17-0.30%, ללא תלות בשעות.
אני קניתי בפעם האחרונה ב"עלות" של 0.09% (חצי ספרד של 0.18%).

קראתי את כל השרשור (כן, את כולו) אבל מודה שקצת הלכתי לאיבוד לקראת הסוף.

האם יש מסקנה לגבי כדאיות קניית הקרן 1159250 (עוקבת SP500 אירית-ישראלית של בלאקרוק)?
מסקנה אחת שהבנתי היא שכדאי לקנות בימי המסחר פרט ליום ראשון, ובשעות שקיימת חפיפה במסחר על מנת להגיע ל spread נמוך.

מה לגבי הספייקים במחיר שהוזכרו כאן? או תוספות נסתרות אחרות במחיר?
אשמח לשמוע מנסיונם של משתמשים שהתנסו בקניית הקרן.

תודה

היי אני רואה ספרד ממש גבוה של מעל 4 אחוז כבר כמה ימים בנייר שעוקב אחרי הנאסדק 100(1159243)

לדוגמה כרגע שיש מסחר גם בארה"ב זה מה שאני רואה באתר של הבנק:
הצעה לקניה 146,310 (-3.73% מעשר בסיס)
הצעת מכירה 153,080 (+0.72% משער בסיס)

מישהו יודע להסביר איך זה אפשרי, אין פה עושה שוק?

היי אני רואה ספרד ממש גבוה של מעל 4 אחוז כבר כמה ימים בנייר שעוקב אחרי הנאסדק 100(1159243)

לדוגמה כרגע שיש מסחר גם בארה"ב זה מה שאני רואה באתר של הבנק:
הצעה לקניה 146,310 (-3.73% מעשר בסיס)
הצעת מכירה 153,080 (+0.72% משער בסיס)

מישהו יודע להסביר איך זה אפשרי, אין פה עושה שוק?
מה זה "השער בסיס" שאתה מודד ממנו?

מה זה "השער בסיס" שאתה מודד ממנו?

ככה זה מופיע באתר של הבנק הפועלים, זה שער הסגירה ביום הקודם.
מה שחשוב כאן זה שההפרש בין ההצעה לקניה למכירה הוא מעל 4 אחוז, וזה היה ככה לכל אורך היום.
אגב, חישבתי את המחיר בשקלים לפי מחיר הנייר בחו״ל בדולרים וזה יצא בערך באמצע הטווח.
מאוד מפחיד אותי לקנות נייר כזה אם אין עושה שוק שמוריד את המרווחים

ככה זה מופיע באתר של הבנק הפועלים, זה שער הסגירה ביום הקודם.
מה שחשוב כאן זה שההפרש בין ההצעה לקניה למכירה הוא מעל 4 אחוז, וזה היה ככה לכל אורך היום.
אגב, חישבתי את המחיר בשקלים לפי מחיר הנייר בחו״ל בדולרים וזה יצא בערך באמצע הטווח.
מאוד מפחיד אותי לקנות נייר כזה אם אין עושה שוק שמוריד את המרווחים
שער הבסיס באתר בנק הפועלים מייצג את המרווח באחוזים מהשער של פתיחת המסחר, לא מהשער בפועל.
ה-SPREAD הוא ההבדל בין BID ל ASK, כשיש תנודתיות כלכך גבוהה בשווקים ה BID ASK משתנה כל כמה רגעים ונוצרים ספרדים גדולים יותר, אבל לא משהו ברמת האחוזים.

האם כדאי להחזיק בחלק הסולידי את הני"ע 1159177 - iShares $ Treasury Bond 1-3yr UCITS ETF ?
נראה שיש לו סחירות נמוכה.

התיק שלי (יושב בחשבון ממוסה) מורכב כרגע מ80 אחוז מניות בלקרוק ו20 אחוז מזומן.
אני מעוניין להחזיק 10 אחוז של משהו סולידי ו10 אחוז מזומן.

לא נכון.
מיסוי ריאלי זו הטבה אקספוננציאלית עם מקדם קטן ומעריך קטן.

בוא נתחיל מהחישוב הבסיסי של כמה כסף נשאר לך אחרי המס.
נגדיר:
S - סכום כסף מכירה
B - סכום כסף קנייה מתואם.
הכסף שיישאר הוא:
קוד:
S-0.75(S-B)
שזה בעצם:
קוד:
0.75S+0.25B
ברור שה0.75S לא מושפע ממיסוי ריאלי או נומינלי (אבל כן מדמי ניהול או יעילות מיסוי דיבידנד או שיקולים אחרים).
ה0.25B במקרה של מיסוי נומינלי יישאר אותו B של הקנייה.
במקרה של מיסוי ריאלי, הוא יהיה גבוה יותר.
נגדיר b כסכום הקנייה לפני תיאום לאינפלציה.
בהנחת אינפלציה של 2% בממוצע לשנה, לתקופה של Y שנים, המשוואה תהיה:
קוד:
B=b*(1.02^Y)

כלומר שהיתרון של מיסוי ריאלי הוא רבע מעליית האינפלציה על סכום הקנייה לאורך שנות ההשקעה.

בגלל שלרוב מניחים תשואה הרבה יותר גבוהה מהאינפלציה, מה שחשוב זו התשואה.
בטווח ארוך מאוד, הפרש קטן במעריך התשואה שמשפיע על S, משפיע הרבה יותר, כי B כולו זניח ביחס לS, למרות שגם ההטבה מB הולכת ועולה עם השנים, פשוט בקצב איטי יותר.

ההבנה של זה חשובה בעיקר בשביל נכסים שבהם התשואה המקווה פחות גבוהה (כמו אג"ח למשל), ואז הפרש קטן בתשואה הקבועה (למשל בגלל דמי ניהול), יכול להיות לא מספיק גדול כדי לעקוף את העדיפות של מיסוי ריאלי, גם לטווח של יותר ממאה או מאתיים שנה.

שלום
אני משקיע בתחילות דרכי, ויש לי סכום כסף שאני רוצה להכניס לטווח ארוך מאוד, נגיד עשרים שנה. ואני מתלבט בין קרן אירית ישראלית, קרן אירית דרך IB או קרן מחקה ישראלית (מס עזבון הוא לא אופציה עבורי)

חרשתי את הפורום, והגעתי למסקנה האישית שקרן ישראלית עדיפה למרות דמי הניהול הגבוהים יחסית ומיסוי הדיבידנדים, בגלל שמיסוי ההון במכירה הוא ריאלי ביחס לאינפלציה, ותוחלת האינפלציה היא 2% לעומת תוחלת מטח שהיא 0, וזה יכול להיות הרבה כסף עוד 20 שנה נניח.

אבל... אני מתרשם שרוב האנשים בפורום שיודעים דבר או שניים עדיין משקיעים דרך IB. משהו יכול להגיד לי למה הם לא רוצים לנצל את יתרון המיסוי הריאלי??

האם ברגע שהאינפלציה תעלה הם פשוט ימכרו ויעברו לקרן ישראלית? או שזאת ההבנה שהקרן הישראלית תעלה בהכרח דמי ניהול שישחקו את ההטבה המיסויית ותכריח אותם למכור ולהחליף? או ספוקלציה על שער המטח? או... ?

כמו כן, ראיתי בפוסט אחד או שניים טענה שקרן אירית ישראלית כן תמוסה ריאלית ביחס למדד המחירים. אני רוצה להיות בטוח שזאת טעות ואין יצור כזה בקרנות של בלקרוק.

תודה!

חרשתי את הפורום, והגעתי למסקנה האישית שקרן ישראלית עדיפה למרות דמי הניהול הגבוהים יחסית ומיסוי הדיבידנדים, בגלל שמיסוי ההון במכירה הוא ריאלי ביחס לאינפלציה, ותוחלת האינפלציה היא 2% לעומת תוחלת מטח שהיא 0, וזה יכול להיות הרבה כסף עוד 20 שנה נניח.
חישבת כמה כסף זה יכול להיות במקסימום, אל מול הפרש התשואה בין קרן ישראלית לאירית?
אבל... אני מתרשם שרוב האנשים בפורום שיודעים דבר או שניים עדיין משקיעים דרך IB. משהו יכול להגיד לי למה הם לא רוצים לנצל את יתרון המיסוי הריאלי??
כי כנראה שהם הגיעו למסקנה שהייתרון במיסוי ריאלי קטן מהעלות הנוספת שהם משלמים בארץ.
כמו כן, ראיתי בפוסט אחד או שניים טענה שקרן אירית ישראלית כן תמוסה ריאלית ביחס למדד המחירים. אני רוצה להיות בטוח שזאת טעות ואין יצור כזה בקרנות של בלקרוק.
זה תלוי בקרן. חלקן ממוסות ריאלית שקלית וחלקן לא.
זה תלוי בעיקר בנכסים שאחריו הן עוקבות. בגדול קרנות על מדד אמריקאי בלבד ממוסות נומינלית דולרית, קרנות עולמית ממוסות ריאלית שקלית (כי אין מטבע אחד שאפשר להגיד שהן "עוקבות" אחריו).
אגב, לפי החוק היבש זה אמור להיות המצב גם עם קרנות ישראליות. לדעתי שמעתי על מספר קרנות ישראליות שזה גם קורה אצלהן בפועל.
האם המצב שקרן ישראלית על מדד אמריקאי ממוסה ריאלית שקלית (כביכול בניגוד לחוק, או לפחות לרוח החוק) ישאר גם כשאנחנו נפרוש?
האם המצב שיש בעצם עיוות במיסוי (שכנראה לא הייתה כוונת המוחקק) ישאר גם כשנפרוש?
לך תדע איך ישנו את החוקים בשנים הבאות....

זו גם דעתי האישית, ואני מחזיק קרנות ישראליות.
באינפלציה של 2% עדיין יש יתרון לקרנות הזרות, ב- 3% הוא עובר לישראליות משיקולי מס.
מה תהיה האינפלציה בעתיד, אף אחד לא יודע.

באינפלציה של 2% עדיין יש יתרון לקרנות הזרות, ב- 3% הוא עובר לישראליות משיקולי מס.
משפט מאוד מוזר בלי לדבר על טווח השקעה.
הרי בסופו של דבר המיסוי הוא לינארי ואילו הפרש התשואה אקספוננסיאלי.
ל100 שנה עם הפרש תשואה של 0.5% גם אם תיהיה היפר אנלפלציה של מליארדי אחוזים עדיין הקרן הזרה תיהיה עדיפה.
לשנה אחת, גם אם האינפלציה היא רק 2.1% והפרש התשואה הוא 0.5% אז עדיפה קרן ישראלית.

זו גם דעתי האישית, ואני מחזיק קרנות ישראליות.
מה תהיה האינפלציה בעתיד, אף אחד לא יודע.

אני תוהה האם מצד שני, כשהאינפלציה בישראל תתחיל לעלות, אז שער הדולר יעלה ואז מי שיש לו קרן אירית ירוויח?

משפט מאוד מוזר בלי לדבר על טווח השקעה.
הרי בסופו של דבר המיסוי הוא לינארי ואילו הפרש התשואה אקספוננסיאלי.
ל100 שנה עם הפרש תשואה של 0.5% גם אם תיהיה היפר אנלפלציה של מליארדי אחוזים עדיין הקרן הזרה תיהיה עדיפה.
לשנה אחת, גם אם האינפלציה היא רק 2.1% והפרש התשואה הוא 0.5% אז עדיפה קרן ישראלית.

ולטווחי השקעה ריאליים של 10, 20 שנה? אם הפרש התשואה הוא 0.5, מה נק´ שיווי המשקל של האינפלציה השנתית?

אני תוהה האם מצד שני, כשהאינפלציה בישראל תתחיל לעלות, אז שער הדולר יעלה ואז מי שיש לו קרן אירית ירוויח?
אם הדולר יעלה כמו האינפלציה אז לא יהיה הבדל במיסוי.
הקטע שגם בדולר יש אינפלציה ולכן סביר להניח שהאינפלציה תעלה יותר מהדולר ולכן יש יתרון למיסוי ריאלי (שצריך לחשב אל מול החסרונות האחרים)
ולטווחי השקעה ריאליים של 10, 20 שנה? אם הפרש התשואה הוא 0.5, מה נק´ שיווי המשקל של האינפלציה השנתית?
אתה מוזמן לפתוח אקסל ולחשב ⁦:-)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
חישבת כמה כסף זה יכול להיות במקסימום, אל מול הפרש התשואה בין קרן ישראלית לאירית?
[QOUTE

כי כנראה שהם הגיעו למסקנה שהייתרון במיסוי ריאלי קטן מהעלות הנוספת שהם משלמים בארץ.

זה תלוי בקרן. חלקן ממוסות ריאלית שקלית וחלקן לא.
זה תלוי בעיקר בנכסים שאחריו הן עוקבות. בגדול קרנות על מדד אמריקאי בלבד ממוסות נומינלית דולרית, קרנות עולמית ממוסות ריאלית שקלית (כי אין מטבע אחד שאפשר להגיד שהן "עוקבות" אחריו).
אגב, לפי החוק היבש זה אמור להיות המצב גם עם קרנות ישראליות. לדעתי שמעתי על מספר קרנות ישראליות שזה גם קורה אצלהן בפועל.
האם המצב שקרן ישראלית על מדד אמריקאי ממוסה ריאלית שקלית (כביכול בניגוד לחוק, או לפחות לרוח החוק) ישאר גם כשאנחנו נפרוש?
האם המצב שיש בעצם עיוות במיסוי (שכנראה לא הייתה כוונת המוחקק) ישאר גם כשנפרוש?
לך תדע איך ישנו את החוקים בשנים הבאות....
אם הדולר יעלה כמו האינפלציה אז לא יהיה הבדל במיסוי.
הקטע שגם בדולר יש אינפלציה ולכן סביר להניח שהאינפלציה תעלה יותר מהדולר ולכן יש יתרון למיסוי ריאלי (שצריך לחשב אל מול החסרונות האחרים)

אתה מוזמן לפתוח אקסל ולחשב ⁦:)

אתה צודק :) פשוט אני מקווה שלא אעשה טעויות שמקורן בהבנה שגויה של המיסוי או האינפלציה...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
א לימוד שיווק דיגיטלי התפתחות אישית 0
U שיווק שותפים (אפיליאט) אוף טופיק 0
אורי ג. שיווק אונליין / דיגיטלי אוף טופיק 2
F עולמות הפיתוח העסקי/מכירות/שיווק/ בהייטק- חייב עזרה מהייטקיסטים. התפתחות אישית 9
yossik רשת שיווק גדולה תמכור החל משישה סוגי פירות וירקות באריזות בלבד במקום בתפזורת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
צ שיווק ומכירה התפתחות אישית 5
ק שיווק שותפים(לא פירסומת לשום דבר ספציפי) זה באמת משהו שווה אוף טופיק 6
נימוסין "מצאת זול" ועוד טכניקות שיווק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
שודד הפינג פונג שיווק רב שכבתי (שר"ש) אוף טופיק 28
ג אשמח ללמד אותך שיווק דיגיטלי וורדפרס במקביל לעזרתך בהעשרת הידע והניסיון בשוק ההון התפתחות אישית 0
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 4
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ש רכישת קרנות מבוססות נגזרים בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
E קרנות נאמנות אירופאיות שוק ההון 5
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P קרנות כספיות 2026 - עדכונים וחידושים שוק ההון 37
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה