• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שאלה אמיתית לסולידיים

• פותח הנושא פותח הנושא amit
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
תיקון טעות, CGAR שיצא הוא אחרי משיכת 4% (לפני מס) כלומר התיק תמיד נתן תשואה חיובית גם אחרי משיכה, ולכן אני מוחק את ההערה הלא נכונה

התיק שלך @דגגגג , אם הבנתי נכון הוא מאוד סולידי (20%) מניות ואפילו עם משיכה של 4% (לפני מס) הוא יציב ונפל פחות המה SP&500 TR
(נפילה מקסימלית של 10%~ לעומת 40%~ SP500)
הCAGR של שהתיק הוא 2.7% ושל S&P בערך 2.9% (כנראה שזה מתואם אינפלציה ?)

בגרף כן רואים ש ל S&P לקח כ 5 שנים לחזור לרמה הראלית (עם המשיכה של ה 4%) בתקופה שבין 2008-2013
לעומת התיק המאוד סולידי שנראה עולה לינארית עם תנודתיות בתדר נמוך ואפלטוידה נמוכה בהרבה ממדד ה S&P

בקיצור, שרק ימשיך לך ככה :-)

נערך לאחרונה ב:
כשמסתכלים על סיכון של תיק השקעות ונכסים בכלל, אז מה שחשוב לדעת זה ״מה הסיכוי לא להשיג את המטרות שלך״ (ולאו דווקא תנודתיות) - שאחת הסיבות לזה היא אולי אבדן פרמננטי של כסף, אבל גם תת-תשואה היא סיכון בהקשר הזה. לכן תיק סולידי מדי (במשמעות הרגילה של המילה) יכול להיות מסוכן גם כן.

@ע.מדי יש לך כוונות טובות אבל מי ייתן והתיק יתרסק ואקנה בזול. יש לי עוד עשרות שנים להשקיע :)
@Yevgeny נכון התיק שלי מיועד לשמור על ערך כמה שיותר, המנוע צמיחה הוא עבודה. אולי יום אחד זה ישתנה.

כשמסתכלים על סיכון של תיק השקעות ונכסים בכלל, אז מה שחשוב לדעת זה ״מה הסיכוי לא להשיג את המטרות שלך״ (ולאו דווקא תנודתיות) - שאחת הסיבות לזה היא אולי אבדן פרמננטי של כסף, אבל גם תת-תשואה היא סיכון בהקשר הזה. לכן תיק סולידי מדי (במשמעות הרגילה של המילה) יכול להיות מסוכן גם כן.

זה בדיוק ה "סיכון האקטוארי" של החוסך הבודד,
אם הפורש מניח שישיג 4% ומשיג פחות עקב הפסדים או מודל שמרן מדי הוא באותו מצב בסופו של דבר , ואז הוא צריך להחליט מה רמת התנודתיות שהוא יכל לספוג.
אם התשובה היא שאינו יכול לסבול רמה גבוהה יותר ,שלא יפרוש ושימשיך לחסוך עד שיגיע לגודל תיק שיתמוך בצרכיו (במילים אחרות במקום 4% ברוטו הוא אולי זקוק ל 3% ברוטו)

בדיוק רציתי לכתוב על הנקודה הזאת, אני מניח שאתה מדבר על dividend aristocrats וריטים. למי שיש לו יכולת מוכחת של ספיגת ירידות בבורסה זה פתרון לא רע בכלל
חלקית.
אני מדבר על תת-קבוצה של אריסטוקרטים (וריט אחד בלבד - O).
הדרישות שלי הן יותר מסתם "רצף דיבידנדים ארוך טווח".

העבר מעיד בהכרח לגבי העתיד לדעתך?
בהחלט שלא.
אם המדדים הרויחו בעבר תשואה של 10% לשנה אז לדעתך המדדים ימשיכו להרויח לנצח (בטווח הארוך) גם כן?
אם תרצה או לא כולנו מסתכלים במראה האחורית.
אני מסתכל על מראת הדיבידנדים ורוב יושבי הפורום מסתכלים על מראת המדדים.
מי צודק? אין לי מושג.
אני פשוט ישן יותר טוב עם המראה של הדיבידנדים מעל המיטה מאשר עם המראה של המדד.

גמלאי שחי אך ורק מתיק ההשקעות שלו לא יכול להיות מושקע ב - 100% מניות, וגם לא קרוב לזה בשום צורה, אלא אם יש לו מרווח בטחון גדול כ"כ שגם אם התיק יפול 60%-70% ישאר לו מספיק בשביל להמשיך ולמשוך כדי צורכו עד המוות.
כאן אנחנו כנראה לא נסכים.
לדעתי מי שפורש עם 1M או משהו בסגנון, פשוט עושה טעות וחי על הקצה, סולידי להגדרתי הוא בטוח לא.
תיק דיבידנדים יציב של מיליון אמור לספק 1875 ש"ח לאחר מיסים.
מכיוון שאני לא מכיר מישהו שסכום זה יספיק לו לחודש מחיה אז אני מסכים איתך לחלוטין.

@daat99 , ההיסתיגות שלי מ דיבידנדים היא למען האמת אישית או עצלנות
זה כרגע נראה השקעה גדולה שבתור עובד במשרה מלאה אין לי

בנוסף יש הסתיגות עקרונית לגבי זה שאם הנושא היה כה פשוט הייתי מצפה שלפחות קרנות הפנסיה היו מאמצים את זה כמודל אלטרנטיבי לאגח קונצרני ומדינה ופותרים את בעיית הגרעון האקטוארי שלהן
בנוסף למרות שיכל להיות פער בין נכס הבסיס ובין הדיבידנדים הפער אינו יכל להיות גדול מדי אחרת יש או כשל שוק מתמשך או שמדובר במקבילה של אגח זבל
אם נכס הבסיס הוא בקורלציה לדיבידנדים אז השאלה היא האם אוסף המניות כמדד מצליחות להכות את sp500

שוני נכס הבסיס חשוב להבנתי כי בכל פעם שנזרקת מניה מהמדד מתבצעת מכירה וזה יכל לגרור הפסד שלא יהיה קל לכסותו

אין ספק שיתכן ופיספסתי משהוא ובכל מקרה אני מסכים שכולנו מנסים לגבש אסטרטגיה על בסיס העבר.

זה כרגע נראה השקעה גדולה שבתור עובד במשרה מלאה אין לי
אני גם עובד במשרה מלאה.
תהליך הלימוד הראשוני לוקח זמן, נכון.
ברגע שהחלטת מה הדרישות שלך מחברת דיבידנדים אז תהליך מציאת חברה מתאימה מסתכם בפחות מ-5 דקות (פילטור על קובץ אקסל מוכן ומבט מהיר על 2-5 מניות שנשארו אחרי הפילטור בשביל לבחור את מה שמוצא חן בעיניך).

בנוסף יש הסתיגות עקרונית לגבי זה שאם הנושא היה כה פשוט הייתי מצפה שלפחות קרנות הפנסיה היו מאמצים את זה כמודל אלטרנטיבי לאגח קונצרני ומדינה ופותרים את בעיית הגרעון האקטוארי שלהן
אני לא טוען שזה פשוט, אני טוען שזה קל.

בנוסף למרות שיכל להיות פער בין נכס הבסיס ובין הדיבידנדים הפער אינו יכל להיות גדול מדי אחרת יש או כשל שוק מתמשך או שמדובר במקבילה של אגח זבל
אם נכס הבסיס הוא בקורלציה לדיבידנדים אז השאלה היא האם אוסף המניות כמדד מצליחות להכות את sp500
ישנם הרבה מחקרים שמראים כי מניות שמחלקות דיבידנדים משיגות תשואת יתר על מניות שלא מחלקות דיבידנדים.
הבעיה להשיג השוואה של המדד עם המניות שאני מדבר עליהן היא שאין מדד שעוקב אחרי מניות דיבידנד אבל מדלג על חברות שמחלקות יותר מ-5% בדיבידנדים.
כל מדדי הדיבידנדים שאני מכיר הם רודפי תשואה ולכן מכילים את כל המניות המסוכנות שמחלקות יותר מידי דיבידנדים.
המניות הללו הן יותר גרועות מאג"ח זבל ומשקיעי דיבידנד לא מתקרבים אליהן בכלל.

שוני נכס הבסיס חשוב להבנתי כי בכל פעם שנזרקת מניה מהמדד מתבצעת מכירה וזה יכל לגרור הפסד שלא יהיה קל לכסותו
כמשקיע מניות דיבידנד תוכנית העבודה שלי מכתיבה לי שאסור למכור אם הדיבידנד עדיין מחולק לפחות עם אותו הסכום של השנה הקודמת.
עקב כך ממש לא מעניין אותי אם מניה נזרקת ממדד מסויים או לא (למדדים עצמם מאוד אכפת וזה פוגע בתשואה שלהם) כי כל עוד "המשכורת נכנסת" אני "לא מתפטר".

אין ספק שיתכן ופיספסתי משהוא ובכל מקרה אני מסכים שכולנו מנסים לגבש אסטרטגיה על בסיס העבר.
אני אשמח לענות על כל שאלה שעולה לך בראש כמיטב הבנתי.
בכל אופן זו האסטרטגיה שמתאימה לי ומאפשרת לי לישון בשקט בלילה.
זה כמובן לא אומר שגם אתה תוכל לישון איתה בשקט בלילה ובמקרה כזה ממש לא משנה אם היא עובדת או לא כי אתה חייב את שנת הלילה שלך.

חבל לנחש, הנה קצת מספרים, לקחתי את SP500 TR (תשואה כולל דיבידנדים) לצורך הפשטות:
אם לוקחים את התרחיש הגרוע, כלומר סופרים מרגע השיא ב-2007 (ממש לפני הנפילה) ועד היום, הסנופי עשה תשואה כוללת של כמעט 70% (בערך 7.25% שנתי). תשואה ריאלית (בניכוי אינפלציה): כמעט 50% (בערך 5.54% שנתי).
לעומת זאת אם תבדוק מהנק' של סוף 1999 תגלה שהפעם הבאה שהגעת לתשואה אפסית\מעט חיובית (נומינלית) הייתה ב...2007. ורגע אח"כ הפסדת שוב.
אם השקעת בדצמבר 1999, בשביל לקבל תשואה ריאלית חיובית היית צריך להחזיק אותו עד...נובמבר 2014. (ואם עד הרגע הזה בו אנחנו מדברים, הייתה לך תשואה של 5% לאורך כל השנים, או 0.319%)
אז בגדול הפילוסופיה הפאסיבית אומרת שאתה לא יכול לחזות מתי תיפול על דצמבר 1999, ואם תנסה לנחש אתה כנראה תטעה. זה לא אומר שאתה לא מהמר בכל מקרה, והמשמעות של ההימור במקרה והפסדת היא...כואבת. מצד שני כמו שיבגני ציין, כך גם אם לא תגיע ליעד שלך. הקצאת נכסים היא ניהול הסיכונים של ההימור, תבחר בחוכמה.

@daat99 , כשכתבתי שהמניה נזרקת
מהמדד התכוונתי מהמדד שלך כלומר
נניח שהחלטת שעל המניה להיזרק כי החברה לא מקיימת את תנאי הבסיס שלך
באופן תאורטי יתכן שהשוק מתמחר את המניה נמוך ממה שקנית ואולי יגרם הפסד ריאלי מהמכירה אפילו יותר מהדיבידנדים שחולקו .

ועכשיו שאלות רשות :-) (קצת סקרנות יתר מצידי)
האם מצבים כאלו קרו לך ?
כמה זמן אתה משקיע כך ומה גודל התיק שלך
מבחינת מספר מניות הדיבידנדים ?
אם החלטת נגיד שאתה מתפרש על 10 מניות
איך אתה ממשקל אותן ? מה קורה אם מצאת 15 מניות ראויות איך תבחר את 10 הטובות ביותר ? ( הבנתי שדיבידנד מקסימלי זה לא קריטריון בלעדי)

אם אתה חושב שצפויה נפילה בערך של מוצר מסויים יש לך כמה אפשרויות:

1. להשקיע במכשירים שמרוויחים מנפילת ערך של מוצר מסויים
2. להשקיע במוצר, אך גם במוצרים אחרים שמגיבים בצורה הופכית לאותם תנאים מהם אתה מפחד לאיזון וגידור.
3. להשקיע במכשירים שמניבים תזרים מזומנים שאינו מושפע, כל הניתן, מהערך.
4. להשקיע במוצרים אחרים.

אני מעדיף את שתי האופציות האחרונות. בהצלחה.

בוא נשאל שאלה אחרת - מה גורם לך לחשוב ששוק המניות העולמי יפול ב-50% בזמן הקרוב? יש איזה משבר פיננסי, מיתון עולמי או מלחמת עולם שלישית באופק?
נניח ושוק המניות העולמי ״סתם״ ככה יפול, מה ימנע ממנו להתאושש תוך שנתיים שלוש (כמו במשבר האחרון) ?
לדעתי החשש שלך נובע מהרבה רעש מעיתוני הפורנו-כלכלה לאחרונה. שימו לב שמי שכותב בעיתוני הפורנו-כלכלה הם לא אלטרואיסטים שעושים ימים כלילות כדי להציל את הכסף של המשקיע הקטן מ״בועות״ אלא בעלי אינטרס שעובדים עבור בעלי הון שיש להם את האג׳נדה שלהם.
אין לי מושג אם השוק יפול בקרוב , ואני יודע לקרוא עיתונות כלכלית דרך הפריזמה הנכונה.
מה שמעניין אותי הוא איך אתם מגנים על עצמכם מפני תרחישים קיצוניים כאלה.

אתה מזלזל באינטיליגנציה של אנשים אחרים.
אני לא מזלזל באף אחד - אני באמת מתעניין באיך אתם מתגוננים מפני זה.

דרך אגב , המדד לא מייצג אינפלציה אמיתית , ברור שהמחירים עלו יותר ממה שהמדד מראה.

אם אתה חושב שצפויה נפילה בערך של מוצר מסויים יש לך כמה אפשרויות:

1. להשקיע במכשירים שמרוויחים מנפילת ערך של מוצר מסויים
2. להשקיע במוצר, אך גם במוצרים אחרים שמגיבים בצורה הופכית לאותם תנאים מהם אתה מפחד לאיזון וגידור.
3. להשקיע במכשירים שמניבים תזרים מזומנים שאינו מושפע, כל הניתן, מהערך.
4. להשקיע במוצרים אחרים.

אני מעדיף את שתי האופציות האחרונות. בהצלחה.

השאלה היתה האם יש באסטרטגיית הדיבידנדים התייחסות לירידת ערך הבסיס בעת החלפת מניה, או איזה נסיון עבר שמראה מה ערך התיק לאורך שנים,
ולא יציאה למודל השקעות אחר

@daat99 , כשכתבתי שהמניה נזרקת
מהמדד התכוונתי מהמדד שלך כלומר
נניח שהחלטת שעל המניה להיזרק כי החברה לא מקיימת את תנאי הבסיס שלך
באופן תאורטי יתכן שהשוק מתמחר את המניה נמוך ממה שקנית ואולי יגרם הפסד ריאלי מהמכירה אפילו יותר מהדיבידנדים שחולקו .

ועכשיו שאלות רשות :) (קצת סקרנות יתר מצידי)
האם מצבים כאלו קרו לך ?
כמה זמן אתה משקיע כך ומה גודל התיק שלך
מבחינת מספר מניות הדיבידנדים ?
אם החלטת נגיד שאתה מתפרש על 10 מניות
איך אתה ממשקל אותן ? מה קורה אם מצאת 15 מניות ראויות איך תבחר את 10 הטובות ביותר ? ( הבנתי שדיבידנד מקסימלי זה לא קריטריון בלעדי)
אכן מצב זה יכול לקרות ואם נכנסת בינואר 2008 אז היה לך סיכון של 1.7% (2 חברות מתוך 115 "נזרקו" בגלל הקטנת/הפסקת דיבידנד במהלך המשבר).
לא בדקתי אבל סביר להניח שמחירן ירד דרסטית ונגרם הפסד.
הנקודה היא שגם פורש שמחזיק במדד השוק ספג הפסד כי הוא צריך למכור יותר מניות בהפסד בשביל להמשיך לשלם חשבונות שוטפים (חשמל/מים/גז/שכד).
משקיע דיבידנדים שלא מוכר מניות שממשיכות לחלק את הדיבידנדים (ואף מגדילות אותן) - כלומר 98.3% מהמניות שהוא קנה - לא ספג פגיעה כלל במהלך כל 2008 כי הדיבידנדים זרמו (ואף גדלו) והוא לא מכר כלום.

לגבי שאלותיך:
אני יחסית חדש בתחום (כשנה) ורוב הידע שלי מבוסס על חקר ההסטוריה ועל אנשים אחרים שמשקיעים בשיטה זו שניהלו בלוג לפני ובמהלך 2008.
קריאה של מאמרים שלהם על איך הם ממשיכים להשקיע במניות דיבידנד תוך כדי צניחה חופשית של המדדים והבורסה באופן כללי ותיעוד של הדיבידנדים שממשיכים לזרום ואפילו לגדול הראתה לי את עוצמת השיטה הזו.

אני התחלתי בלהעביר את קרן ההשתלמות שלי ל-IRA ולנהל אותה כך.
במקביל אני מעביר את כל החסכון החודשי שלי לחשבון מסחר שבו אני רוכש מניות דיבידנד ב-90% מהסכום ו"משחק בהימורים" על ניירות נבחרים ב-10% הנותרים.
ראוי לציין כי ה"הימורים" בינתיים רק מפסידים ומניות הדיבידנד מוכיחות את עצמן.

מבחינת כמות ניירות: אני מכוון לרכוש ניירות של לפחות 50 חברות שונות.
הסיבה היא פשוטה:
אם אני מקצה בערך 2% מהתיק לכל חברה ויש לי סיכון של 1.7% לפגיעה בדיבידנדים (בערך חברה אחת מכל 50 חברות) אז אני למעשה חושף את עצמי לסיכון של 3.4% משווי התיק שלי.
בהינתן קצב גדילת דיבידנד של 6-10% בשנה (שהתקיים גם במהלך 2008) אז אני יכול לספוג פגיעה פי 2 יותר קשה מהצפי שלי ועדיין לקבל "משכורת" גבוהה יותר בסוף השנה.

יש לי רשימת קריטריונים שפירטתי באשכול שמספק מידע על מניות דיבידנד.
החשובים שבהם:
1. החברה הוכיחה יכולת להתמודד עם משברים עולמיים ונקודתיים ועדיין להמשיך לחלק דיבידנדים ואף להגדיל אותם בצורה יציבה.
2. החברה לא מחלקת "יותר מידי" דיבידנדים (תשואה גבוהה מידי או יחס רווח/דיבידנד לא טוב).
3. המניה נמכרת במחיר חסר (מכפיל רווח ותשואת דיבידנד גדולה ממוצע היסטורי אבל עדיין לא יותר מידי).

אם נשים לב אז #1 דורש רצף הגדלת דיבידנדים שכולל בתוכו לפחות את 2008 ואפילו את 2000 לפעמים.

אני אישית לא ממשקל אותן (הרי אין איזון ע"י מכירה).
כאשר יש לי סכום זמין לקניה אני רוכש מניות של החברה הכי אטרקטיבית בעיניי באותו היום עם עדיפות לפיזור כך שאם יש חברה טיפה פחות (אבל עדיין) אטרקטיבית שלא רכשתי או שיש לי מספר מצומצם של מניות שלה יחסית לאחרות אז אני אבחר אותה ולא את החברה "הכי טובה".

לא ברור לי למה התכוונת ב-"דיבידנד מקסימלי".

השאלה היתה האם יש באסטרטגיית הדיבידנדים התייחסות לירידת ערך הבסיס בעת החלפת מניה, או איזה נסיון עבר שמראה מה ערך התיק לאורך שנים,
ולא יציאה למודל השקעות אחר
שיטת הדיבידנדים שאני נוקט בה (וכל משקיע דיבידנדים נוקט בשיטה דומה אך לא זהה) מאפשרת לי למכור מניה אך ורק כאשר ה"משכורת" נפגעת.
הנחת הבסיס היא שמדובר בחברות רווחיות ויציבות שהוכיחו יכולת להתמודד עם משברים ולהמשיך לצמוח.
עקב כך אחזקה של מניות כאלו לאורך זמן שבו הן מגדילות את הדיבידנד תוביל להגדלת ערך המניה עצמה.
מכיוון שאין חברה שמוגנת ב-100% מנפילות וגם חברת ענק יכולה להתרסק אז ישנו צפי שבשלב מסויים החברות הללו לא יהיו מסוגלות להמשיך ולחלק דיבידנדים.
ההנחה היא שעד שנגיע לאותו השלב ערך המניה יגדל מספיק בשביל שירידת מחיר המניה בעת קיצוץ הדיבידנדים לא תפגע פגיעה משמעותית בקרן (אם בכלל).
נוסיף לכך את הדיבידנדים שהתקבלו במהלך כל השנים עד לאותה פגיעה שהושקעו במניות של חברות אחרות ונקבל תשואה חיובית לאורך זמן.

כמובן שאין כאן התחייבויות בדיוק כמו שאין התחייבויות שהבורסה תמשיך לעלות לאורך זמן.
העובדה שהבורסה עלתה במהלך ה-200 שנים האחרונות ואחרי כל נפילה הצליחה לשבור שיאים חדשים לא מחייבת שהבורסה תצליח להתמודד עם הנפילה הבאה ושוב לשבור שיאים חדשים.
בשורה התחתונה אף אחד לא יכול להתחייב כי השיטה שלו לא תפסיד כספים לאורך זמן, לא אני עם הדיבידנדים ולא דורין עם הארי בראון.
מה שחשוב זה שאתה תאמין שהשיטה שאתה נוקט בה מתאימה לך.

מכיוון שאני לא חושב שאני אוכל לישון בשקט אם פרשתי ושווי התיק שלי ירד ב-30% ומכיוון שאני לא מאמין באג"ח שנשמע לי יותר כמו הלוואה בריבית (מי אמר שיחזירו לי את הקרן? ראה יוון...) אז השיטה של הארי בראון או קנית מדד שוק המניות העולמי/מקומי לא מתאימה לי.
לעומת זאת אני מאמין שאני אוכל לישון בשקט אם ה"משכורת" שלי יציבה אפילו אם שווי התיק שלי נחתך בחצי.

אני אישית חקרתי את הנושא לעומק (וממשיך לעשות כך כי זה מאוד מסקרן אותי) ולכן אני משוכנע ששיטה זו מתאימה לי.

ההמלצה שלי היא: תחקור ותבדוק כל דבר לפני שאתה מחליט מה אתה עושה.

אני אשמח לשתף את הידע שלי אבל זה לא פוטר אותך (או כל אחד אחר) מלחקור לבד ולהשתכנע שזו שיטה שמתאימה לך.
אם מישהו סתם יאמין לי או ישתכנע בגללי אבל לא יחקור לבד אז במהלך המשבר הבא הוא יהיה כמו הזוג שפרש בשנת 2008 שרצו למכור את כל תיק מניות הדיבידנד שלהם אחרי צניחה של 40% במהלך 2008.
אם לא היה ליועץ ההשקעות שלהם צ'אק קארנוייל את האומץ להגיד להם לא (ממתי יועץ השקעות אומר ללקוח "אתה לא מוכר!"?) ולהכריח אותם להסתכל על גרפים ללא מחיר המניה אז הם לא היו חוזרים אליו ב-2012:
By the end of 2012, the conversation had turned to luxuries such as we are considering an extended vacation in Europe this year.
ושוב ב-2013:
By the end of 2013, they started asking what they should do with all the excess income they now had.

תיקון טעות, CGAR שיצא הוא אחרי משיכת 4% (לפני מס) כלומר התיק תמיד נתן תשואה חיובית גם אחרי משיכה, ולכן אני מוחק את ההערה הלא נכונה

התיק שלך @דגגגג , אם הבנתי נכון הוא מאוד סולידי (20%) מניות ואפילו עם משיכה של 4% (לפני מס) הוא יציב ונפל פחות המה SP&500 TR
(נפילה מקסימלית של 10%~ לעומת 40%~ SP500)
הCAGR של שהתיק הוא 2.7% ושל S&P בערך 2.9% (כנראה שזה מתואם אינפלציה ?)

בגרף כן רואים ש ל S&P לקח כ 5 שנים לחזור לרמה הראלית (עם המשיכה של ה 4%) בתקופה שבין 2008-2013
לעומת התיק המאוד סולידי שנראה עולה לינארית עם תנודתיות בתדר נמוך ואפלטוידה נמוכה בהרבה ממדד ה S&P

בקיצור, שרק ימשיך לך ככה :)

המתוך סקרנות השוותי את התיק שהצעת מול SP500 במשיכה קבועה שך 4% מהתיק המקורי ן 4% כל שמה (מתואם אינפלציה) וללא משיכה

התיק שלך:
שווי לסוף ללא משיכה 1.72M
שווי לסוף במשיכה משתנה 1.24M
גודל המשיכות בין 45 ל 51 (לפני תיקון אינפלציה, כמעט מונוטוני עולה)
שווי לסוף במשיכה קבועה 1.29M
גודל המשיכות בין 41 ל 46 (לפני תיקון אינפלציה, מונוטוני עולה ללא תלות בתשואה)

S&P500
שווי לסוף ללא משיכה 1.75M
שווי לסוף המשיכה משתנה 1.26M
גודל המשיכות בין 25 ל 51 (לפני תיקון אינפלציה, מאוד לא מונוטוני 5 שנים מתחת לערך הנומינלי ההתחלתי)
שווי לסוף במשיכה קבועה 1.16M
גודל המשיכות בין 41 ל 46 (לפני תיקון אינפלציה, מונוטוני עולה ללא תלות בתשואה)

הבשורות הטובות: התיק שלך מאפשר רובסטיות טובה לפורש לפחות כמו התיק ה 100% מנייתי, ואפילו לאדם לפני הפרישה יש יתרון של שקט
(אין העבר מעיד על העתיד זה לא יעוץ זו אובזרבציה על 7 שנים)
במצב משיכה מראה שאכן יש יתרון למשיכה קבועה ולפי ערך התיק בפרישה (מתואם אינפלציה) בין השאר בגלל שמשיכת גודל הצריכה הנדרש מאפשר הגדלת החיסכון ועמידות טובה יותר בפני נפילות (שלא לדבר על דחיית המס)

הבשורות ה"רעות" עבורך הן שיהיה לך קשה לייצר הפסדים משמעותיים ככה :-)

חבל שבכלי אין היסטוריה יותר רחוקה, ואז אפשר היה לקבל מושג טוב על נתוני העבר הרחוק יותר (או שצריך להירשם ?)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א מעלה דף אינטרנט צנוע עם Vibe coding, יש לי שאלה. התפתחות אישית 20
S שאלה לגבי נספח ג' ונספח ד' בטופס 1301 מיסים 0
E שאלה בנושא חישוב מס אוף טופיק 16
צ שאלה למשתמשי אלפי מיסים 2
G שאלה: איך יודעים שפקודה ב Xtrade נכשלה? שוק ההון 0
ק שאלה מעניינת שוק ההון 19
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
N שאלה מחשבתית שוק ההון 52
N שאלה על ניוד ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
G המלצות ליועץ השקעות + שאלה שוק ההון 2
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
B שאלה על איחוד חשבונות בנק צרכנות פיננסית 6
ה שאלה בנושא מגן מס מיסים 0
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A שאלה על מגן מס בבינלאומי שוק ההון 1
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרן צוברת דיבידנדים שוק ההון 1
N שאלה על קרן מחקה שוק ההון 12
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N שאלה על קרן ממונפת פי 3 נאסדק שוק ההון 4
ר שאלה מורכבת בנושא מס הכנסה ומס שבח מיסים 0
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
חתול לילה שאלה על גידור בעת מכירת דירה נדל"ן 7
D שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
S שאלה על תחליפים ישראליים לקרנות אמריקניות שוק ההון 12
ה שאלה על הרכב נכסים במסלול עוקב מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה למי שהתנסה בהלוואות בערבות המדינה או בקרנות חברתיות יזמות והגדלת הכנסות 2
א שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N שאלה על עמלות על שורת דיבידנד בבית השקעות + שאלה על העברת IRA שוק ההון 0
N שאלה על קיזוז הכנסה מול הוצאה בעו"ש צרכנות פיננסית 1
מ שאלה קצת מוזרה, אבל... שוק ההון 15
deussex שאלה עבור אימי "כתב ויתור וסילוק מוחלט של תביעות" בסוף העסקתה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
flower שאלה על טיפול פלואוריד אצל רופא שיניים – האם באמת נחוץ כל חצי שנה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
T שאלה על חשבון מרג׳ין (לא פורטפוליו) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N שאלה עמלות בבית מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
E שאלה לבעלי דירות - נדל"ן 93
ס שאלה על החזר מס מיסים 4
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
A שאלה לתושבי ר"ג (או לכל אחד שיודע) נדל"ן 2
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9

נושאים דומים