@daat99 , כשכתבתי שהמניה נזרקת
מהמדד התכוונתי מהמדד שלך כלומר
נניח שהחלטת שעל המניה להיזרק כי החברה לא מקיימת את תנאי הבסיס שלך
באופן תאורטי יתכן שהשוק מתמחר את המניה נמוך ממה שקנית ואולי יגרם הפסד ריאלי מהמכירה אפילו יותר מהדיבידנדים שחולקו .
ועכשיו שאלות רשות

(קצת סקרנות יתר מצידי)
האם מצבים כאלו קרו לך ?
כמה זמן אתה משקיע כך ומה גודל התיק שלך
מבחינת מספר מניות הדיבידנדים ?
אם החלטת נגיד שאתה מתפרש על 10 מניות
איך אתה ממשקל אותן ? מה קורה אם מצאת 15 מניות ראויות איך תבחר את 10 הטובות ביותר ? ( הבנתי שדיבידנד מקסימלי זה לא קריטריון בלעדי)
אכן מצב זה יכול לקרות ואם נכנסת בינואר 2008 אז היה לך סיכון של 1.7% (2 חברות מתוך 115 "נזרקו" בגלל הקטנת/הפסקת דיבידנד במהלך המשבר).
לא בדקתי אבל סביר להניח שמחירן ירד דרסטית ונגרם הפסד.
הנקודה היא שגם פורש שמחזיק במדד השוק ספג הפסד כי הוא צריך למכור יותר מניות בהפסד בשביל להמשיך לשלם חשבונות שוטפים (חשמל/מים/גז/שכד).
משקיע דיבידנדים שלא מוכר מניות שממשיכות לחלק את הדיבידנדים (ואף מגדילות אותן) - כלומר 98.3% מהמניות שהוא קנה - לא ספג פגיעה כלל במהלך כל 2008 כי הדיבידנדים זרמו (ואף גדלו) והוא לא מכר כלום.
לגבי שאלותיך:
אני יחסית חדש בתחום (כשנה) ורוב הידע שלי מבוסס על חקר ההסטוריה ועל אנשים אחרים שמשקיעים בשיטה זו שניהלו בלוג לפני ובמהלך 2008.
קריאה של מאמרים שלהם על איך הם ממשיכים להשקיע במניות דיבידנד תוך כדי צניחה חופשית של המדדים והבורסה באופן כללי ותיעוד של הדיבידנדים שממשיכים לזרום ואפילו לגדול הראתה לי את עוצמת השיטה הזו.
אני התחלתי בלהעביר את קרן ההשתלמות שלי ל-IRA ולנהל אותה כך.
במקביל אני מעביר את כל החסכון החודשי שלי לחשבון מסחר שבו אני רוכש מניות דיבידנד ב-90% מהסכום ו"משחק בהימורים" על ניירות נבחרים ב-10% הנותרים.
ראוי לציין כי ה"הימורים" בינתיים רק מפסידים ומניות הדיבידנד מוכיחות את עצמן.
מבחינת כמות ניירות: אני מכוון לרכוש ניירות של לפחות 50 חברות שונות.
הסיבה היא פשוטה:
אם אני מקצה בערך 2% מהתיק לכל חברה ויש לי סיכון של 1.7% לפגיעה בדיבידנדים (בערך חברה אחת מכל 50 חברות) אז אני למעשה חושף את עצמי לסיכון של 3.4% משווי התיק שלי.
בהינתן קצב גדילת דיבידנד של 6-10% בשנה (שהתקיים גם במהלך 2008) אז אני יכול לספוג פגיעה פי 2 יותר קשה מהצפי שלי ועדיין לקבל "משכורת" גבוהה יותר בסוף השנה.
יש לי רשימת קריטריונים שפירטתי באשכול שמספק מידע על מניות דיבידנד.
החשובים שבהם:
1. החברה הוכיחה יכולת להתמודד עם משברים עולמיים ונקודתיים ועדיין להמשיך לחלק דיבידנדים ואף להגדיל אותם בצורה יציבה.
2. החברה לא מחלקת "יותר מידי" דיבידנדים (תשואה גבוהה מידי או יחס רווח/דיבידנד לא טוב).
3. המניה נמכרת במחיר חסר (מכפיל רווח ותשואת דיבידנד גדולה ממוצע היסטורי אבל עדיין לא יותר מידי).
אם נשים לב אז #1 דורש רצף הגדלת דיבידנדים שכולל בתוכו לפחות את 2008 ואפילו את 2000 לפעמים.
אני אישית לא ממשקל אותן (הרי אין איזון ע"י מכירה).
כאשר יש לי סכום זמין לקניה אני רוכש מניות של החברה הכי אטרקטיבית בעיניי באותו היום עם עדיפות לפיזור כך שאם יש חברה טיפה פחות (אבל עדיין) אטרקטיבית שלא רכשתי או שיש לי מספר מצומצם של מניות שלה יחסית לאחרות אז אני אבחר אותה ולא את החברה "הכי טובה".
לא ברור לי למה התכוונת ב-"דיבידנד מקסימלי".